XAgaX pisze:terenia1 pisze:No cóż właściwie to nie wiem co pisać

szlag by jaśnisty trafił to wszystko

4 maleńtasy zawiozłam dziś do domku tymczasowego jak pisałam wcześniej pomoc dla domku potrzebna jedzonko dla maluszków żwirek , szczepionki.
Niestety dziś do schroniska przywieziono
9 kociaków po prostu już się słabo robi

w tym 3 sliczne rudzielce, 4 klasyczne pręguski i dwa czarnuszki

rude są śliczne może ktoś marzy o rudziecu to czekają w schronisku

jutro może jednego kociaka zabiorą ludzie którzy do mnie dzwonili i chceli kociaka na już - pojadą do schronu zabiorą 1 kociaka.
Ja osobiście mam szczerze dość

a ja nadal nie mam nawet tekstu ogłoszenia... lament tym kociakom nie pomoże, trzeba działać
swoją drogą w miarę wolnego czasu przydałoby się zorganizować szerszą akcję sterylek kotek piwnicznych, zawsze to zaoszczędzi kolejnych maluchów... chyba, że to już załatwione, a maluchy są wypadkiem przy pracy? Macie kontakt z tymi karmicielami?
Tak jak Baśka napisała karmicielki to temat morze,poprostu z nimi gadać to lepiej sobie w łeb strzelic.Ja też na wlaśnej skórze odczulam ich działalność.
A owszem mamy jedną w miare normalna karmicielke któraj już wycięlysmy trzy kotki.W poniedziałek na sterylkę jedzie jej kolejna kotka,w srodę kolejna i w czwartek nastepna i za kazdy zabieg ona placi.
Kotów pod opieka ma 14 sztuk .Mieszkają w piwnicy ,karmi je,mają kuwety ,odrobacza regularnie I CO Z TEGO?
Jakaś dobra dusza doniosla do administracji i kobieta wczoraj dostala pismo ze spółdzieli i oficjalny zakaz karmiena kotów pod groźbą wywiezienia ich do schroniska.
Zgadnijcie do którego schroniska koty trafią??
14 sztuk przyjedzie do nas do Schroniska Sosnowieckiego
Czy jest jakiś paragraf na to .Może jakaś fundacja wystosowała by pismo do tych debili w administracji?Ja ze wzgledu na sytuacje rodzinną nie moge sie tym zająć.
Te koty jak do nas trafią to polowa z nich zdeechnie na 100%
Justyna od Lusi(trikolorki) ktora trafiła do nas na kociarnię pomoże nam w ogloszeniach.Ja dziś też siądę nad ogloszeniami tylko muszę komputer doprowadzić do ładu i składu