Koty u B.Wahl.cz.II.DT dla 4 kotek!!na juz!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 05, 2009 19:36

Nie moglam sie oprzec:
Dzidzius wszedzie nam towarzyszyl, przelazil przez dziury w siatce zeby byc obok...
Obrazek
Obrazek

Powiedzcie, ze jest piekny..
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie kwi 05, 2009 19:42

Aniu, Dzidziuś jest prze prze przepięeeeeeeeeeeknyyyyyyy!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie kwi 05, 2009 19:44

iwcia pisze:
iwcia pisze:
Jana pisze:

Na początek - koty u p. Ireny
Obrazek

Jakie cudo, nie możliwe aby miało fiv :(
Aniu CoolCaty a temu teraz robiłaś test?

Tak, to jest Kasieńka. Dlatego, ze o niej wczoraj wspomniałaś, to zrobiłam jej, Jasi i Mani. Niestety FiV jest dodatni bez żadnych wąpliwości.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie kwi 05, 2009 19:48

CoolCaty pisze:
iwcia pisze:
iwcia pisze:
Jana pisze:

Na początek - koty u p. Ireny
Obrazek

Jakie cudo, nie możliwe aby miało fiv :(
Aniu CoolCaty a temu teraz robiłaś test?

Tak, to jest Kasieńka. Dlatego, ze o niej wczoraj wspomniałaś, to zrobiłam jej, Jasi i Mani. Niestety FiV jest dodatni bez żadnych wąpliwości.

:(

Aniu jak możesz to zrób jej ładne zdjęcia zanim wróci do siebie, zrobię jej ogłoszenia, może przydaży się cud.
W jaki ona jest wieku?
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie kwi 05, 2009 19:54

Kasiunia ma 6 lat. Postaram się o fotki i tak muszę zrobić wszystkim. Może akurat ładne mi się uda zrobić :roll:

CoolCaty

Post » Nie kwi 05, 2009 19:55

Zdjęcia psów straszne.
:( :( :(
Aniu, te zmiany w uszach, które opisujesz to od nieleczonego świerzbowca, czy jakaś inna choroba?
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Nie kwi 05, 2009 19:57

W uszkach było nie leczone zapalenie. Musiało być bardzo mocne, bardzo przewlekłe i z jakąś obrzydliwą bakterią, bo smród martwicy i zgnilizny straszny. Stan zapalny sięgnął do uszu wewnętrznych, bo Jasia ma przekrzywioną główkę, więc zmiany musiały być już bardzo blisko mózgu. Jasia nie ma świerzbowca usznego.

CoolCaty

Post » Nie kwi 05, 2009 20:02

Jana pisze: Obrazek

Czy ten kot też ma FIV?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie kwi 05, 2009 20:03

Anna_33 pisze:Nie moglam sie oprzec:
Dzidzius wszedzie nam towarzyszyl, przelazil przez dziury w siatce zeby byc obok...
Obrazek
Obrazek

Powiedzcie, ze jest piekny..

Czy to chłopiec ?

W jakim (mniej więcej) jest wieku ?
Czy jada koty ? Czy jada inne psy ?

Czy coś więcej o nim wiadomo ?
Obrazek

kosmatypl

Od: Śro lut 13, 2008 14:39

Post » Nie kwi 05, 2009 20:04

Dzidziuś jest chłopcem.
Około 3-4 letnim.
Innych psów nie konsumuje.
Jak z kotami nie wiem.
Uwielbia jeździć samochodem :)
O jego historię mogę dopytac pana Józefa w czwartek.
Obrazek Obrazek Obrazek

CoolCaty

Post » Nie kwi 05, 2009 20:12

Dzidzius na tych fotach wyglada na zblizonego do labradora, a jak szuka tak kontaktu z czlowiekiem to by dodatkowo potwierdzalo, ze ma sporo wspolnego z rasa. Ale ja tylko po fotach oceniam

eurydyka

Od: Śro paź 13, 2004 15:05

Post » Nie kwi 05, 2009 20:12

.....
Nie znam się na psach, nigdy nie byłam "psiarą" i nigdy nie chciałam mieć psa (nawet jako dziecko). Mimo to podczas wizyty w Boguszycach chciałabym ich zabrać co najmniej kilkadziesiąt - ale które? Te najmłodsze, żeby nie rosły i żyły w tym czyśccu? Najpiękniejsze, które mają największe szanse na adopcje? Czy te najstarsze, zasługujące na odrobinę miłości i dobrego traktowania chociaż pod koniec swojego życia? A może te najbardziej chore, bez nadziei w oczach, które czekają już tylko na śmierć w tym syfie? Czy te najzwyklejsze, ani stare ani młode, nie chore i nie zdrowe?...

Cieszy mnie każdy zabrany stamtąd zwierzak, ale tam zostało całe morze, ocean smutku :cry:[/quote]

I mnie cieszy każdy zabrany...
Czasem już nie wiem co myśleć... Czy to brak organizacji, czy też możliwości...
Wiesz Jano - wbrew pozorom - kociny często są droższe w leczeniu, ale gabarytowo i pod względem przystosowania do grupy - łatwiejsze.
Z psami jest trudno. Pięć, sześć zabranych kociaków = 1 pies... Potrzeby - bardzo różne... I w tym cały problem.
Ja jestem wciąż pod wrażeniem organizacji na Miau. To właśnie tak wg. mnie powinna wyglądać pomoc dla zwierząt.
Dlaczego przyjaciele psów, czyli Dogo nie pomaga tak jak mieliście pojęcie, że powinno...
Jedyne usprawiedliwienie dla mnie jest takie, że Dogo jest już mocno zapchane tymczasami... Były ostatnio dwie akcje wyciągania psów ze schronisk - podobnych do tego...
Zapewne to jest przyczyną... Inne powody mogę podać jedynie na PW.
Wiem, że w planach było zabranie kaukaski... Nie wiem jeszcze jak z realizacją.

Mogę też służyć tel. do potencjalnych DS zainteresowanych małym amstaffem.

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

Post » Nie kwi 05, 2009 20:15

CoolCaty pisze:Kasiunia ma 6 lat. Postaram się o fotki i tak muszę zrobić wszystkim. Może akurat ładne mi się uda zrobić :roll:

Dzięki :D
Pisząc ładne miałam na myśli takie, co by było widać kota i nadawało się do ogłoszenia :wink:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Nie kwi 05, 2009 20:19

CoToMa pisze:
Jana pisze: Obrazek

Czy ten kot też ma FIV?

Tak, to koteczka FiV pozytywna, bardzo wychudzona, z silnym katarem i po sterylce aborcyjnej. Pani Irena nazwała ją Pieszczotka, ma 2 lata.
Ostatnio edytowano Nie kwi 05, 2009 20:20 przez CoolCaty, łącznie edytowano 1 raz

CoolCaty

Post » Nie kwi 05, 2009 20:20

Zrobiłam Jasi banerek
podlinkowany tutaj do strony
na której CC opisała malutka i jej dolegliwości
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/zhkp][IMG]http://images47.fotosik.pl/98/bac2d1c611612ded.jpg[/IMG][/URL]

może się uda..
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

[poprzednia][następna]