Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Asari pisze:Cześć Wszytskim po raz pierwszy
Przeczytałam niemal cały wątek, ale nie dokońca znalazłam to, czego poszukuję. Ja mianowicie nie mam praktycznie balkonu. Okno balkonowe, owszem i jakiś balkonowy zarodek na szerokość akurat dorosłego kota. Parapety przy oknach tez mam szerokie, ale chciałabym założyć siatkę tak, aby parapet był spacerniakiem...nie wiem jednak, jak przymocowac siatkę od strony parapetu właśnie:(...Na moją Staruszkę jeszcze mam oko, ale jak wezmę bąbelka (za ok. 4 tyg.) to nie ma bata- siatka musi być. Na oknach ogólnie mamy zwykłą moskitierę:)...więc mogę zostawić szeroko otwarte okno i Nusia tylko sobie wygląda...Gdyby ktoś miał pomysł na mocowanie to będę bardzo wdzięczna. Pozdrawiam. Oczywiście, jak już uda mi się coś z Tym zrobić to wstawię fotki.
Zireael666 pisze:A jaki to jest parapet? Możesz w nim wiercić np? Może cykniesz zdjęcie i wstawisz, to będzie łatwiej coś doradzić
*anika* pisze:Potrzebna mi jest pilnie sieć rybacka lub inna siatka nadająca się do zabezpieczenia drzwi balkonowych - tzn. rozpięcia jej na ramce drewnianej.
Wymiar: ok. 230 cm na ok. 80 cm.
A może wiecie gdzie szybko i tanio (do 30 zł) kupię w Warszawie taką sieć?
albo inną dowolną siatkę, byle nie plastikową, ale której zakup nie wyniesie drożej jak 30 zł?
W OBI byłam, tam są tylko z nadających się: metr szerokości, 10 metrów długości, minimum po 100 zł. Nie można kupić na metry...
Elide pisze:Wiem, że są takie jakby "przylepce" do siatek i o czymś takim myślę. Mój kot nie wspina się po tego typu konstrukcjach (sprawdzone), więc zabezpieczenie potrzebne jest dla:
a. spokoju ducha
b. awaryjnie, gdyby kot próbował coś złapać i w siatkę uderzył
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 55 gości