Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
alix76 pisze:Ciężko się tu zagląda![]()
Co prawda to wątek kotów ze schroniska a nie kotów które uniknęły schroniska ale napiszę - udało się nie zawieść na Paluch 5 kotów po zmarłym. Przedział wiekowy 7-12 lat, biedne, tłuste, ogłupiałe foki. Jeden zmarł po zabiegu sanacji jamy ustnej - prawdopodobnie miał utajone problemy krążeniowe bo badania były w porządku - pozostała czwórka ma opiekę tymczasową.
jamkasica pisze:alix76 pisze:Ciężko się tu zagląda![]()
Co prawda to wątek kotów ze schroniska a nie kotów które uniknęły schroniska ale napiszę - udało się nie zawieść na Paluch 5 kotów po zmarłym. Przedział wiekowy 7-12 lat, biedne, tłuste, ogłupiałe foki. Jeden zmarł po zabiegu sanacji jamy ustnej - prawdopodobnie miał utajone problemy krążeniowe bo badania były w porządku - pozostała czwórka ma opiekę tymczasową.
Koty po zmarłych czyli takie, które trafiaja do schroniska prosto z domowych pieleszy to jedna z wrażliwszych na nowe warunki 'grupa'. Dramat byłby tu nieunikniony. Wdzięczne jesteśmy ogromnie.
akne pisze:jamkasica pisze:alix76 pisze:Ciężko się tu zagląda![]()
Koty po zmarłych czyli takie, które trafiaja do schroniska prosto z domowych pieleszy to jedna z wrażliwszych na nowe warunki 'grupa'. Dramat byłby tu nieunikniony. Wdzięczne jesteśmy ogromnie.
Dzięki, alix76!
Jeśli ktoś chciałby zostać Domem Tymczasowym, a boi się, czy sobie poradzi, to może zacząć od kota zdrowego - takiego właśnie zagrożonego oddaniem do schroniska.
Ja tak właśnie zaczęłam być DT, potem przeszłam na cięższe przypadki, kiedy już przestałam się bać.
W domu zwierzaki zdrowieją o wiele szybciej niż w schronisku.
Kciuki za wszystkie chore koty!
Revontulet pisze:I koty ze szpitala, które szczególnie nas martwią:
705/16 - Kapar - komentarz niepotrzebnyOn już nie walczy. Nie ma dla kogo walczyć
![]()
702/16 - Stratus - mimo wszystko nadal próbuje zwrócić na siebie uwagę.
767/16 - maleństwo z bezwładnym ogonkiem, uszkodzonym kręgosłupem. Na łapkach pięknie staje, ładnie chodzi. Niestety jest problem z sikaniem. Stara się samodzielnie siusiać, wchodzi do kuwety, napina się, ale niewiele z tego wychodzi. Wymaga odsikiwania. Za to kupki robi sama do kuwety. Jakie szanse w schronisku ma taki kot, wszyscy wiemy
. A to taka kochana słodka pieszczocha.
497/16 - braciszek zmarł. A on wyraźnie czuje się źle. Osowiały i smutny
![]()
776/16 - fajny chłopak. Butelkowy. Ciekawski, kontaktowy, pięknie ciągnie z butli. Taki maluszek powinien być w domu, a nie w schronisku.
699/16 - Cejlon - przestraszony, zakatarzony. Wyraźnie czuje się źle. Dużo gorzej niż tydzień temu.
668/16 - Nikozja - nasza seniorka, oceniona na 15 lat. Walczy z katarem. Walczyć z chorobą powinna wylegując się na kolanach swojego człowieka.
524/16 - Salwador - kochany olbrzymek, do problemu usznego doszedł paskudny odczyn poiniekcyjny.
jamkasica pisze:alix76 pisze:Ciężko się tu zagląda![]()
LimLim pisze:Kochani macie renalowe koty? Zostało mi po Limku około 15 saszetek RC renal, chętnie oddam.
LimLim pisze:LimLim pisze:Kochani macie renalowe koty? Zostało mi po Limku około 15 saszetek RC renal, chętnie oddam.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 114 gości