poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 03, 2011 17:49 Re: poznajmy sie...:)

bao-bab tak mi przykro.... [*] za Twoja ukochana kicie :cry:

zebra12 pisze:I ja się witam! Od dwóch tygodni jestem dumną właścicielką kotka rasy europejskiej, czyli dachowca :)
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: jakie cudenko slodziutkie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: i jeszcze w moim ukochanym kolorze :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: a pysio kusi, by skrasc buziaczka :*:*:*:*

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw wrz 08, 2011 16:09 Re: poznajmy sie...:)

Witam. Jestem Schiz, od soboty mieszka ze mną kotka o bardzo oryginalnym imieniu Kicia (nie wiem czy będziemy je zmieniać). Kocica trafiła do nas od koleżanki córki, która to (koleżanka) wzięła kota wiedząc, że będzie na stałe wyjeżdżać do UK a jej matka nie lubi kotów. Ale dzięki temu, my mamy :D. Jest to mój pierwszy kociak, mieszkają z nami jeszcze suczka i szczury (wszystkie zwierzaki u nas są z adopcji). Zawsze chciałam kota, ale najpierw rodzice się nie zgadzali, potem nie było czasu, a potem okazało się, że córka jest uczulona - wystarczy, że wejdzie do mieszkania lub domu gdzie mieszkają koty, od razu ma reakcję alergiczną; ponieważ córka odwiedzając koleżankę stwierdziła, że nie ma uczulenia na Kicię, która jest devon rexem, zaczęłam wierzyć, że nie będę musiała czekać z adopcją kociaka do czasu kiedy się dziecię wyprowadzi :) i nawet zaczęłam szukać informacji na temat tej rasy, a tu trafiła się Kicia.

Kicia jest prawdopodobnie z pseudohodowli (mamy problem z wyciągnięciem konkretnych informacji o kocicy), ma ok roku, jest bardzo słodka i kochana. Podobno była szczepiona u "hodowczyni", ale ponieważ nie dostałyśmy książeczki ani żadnych innych papierów - wszystko przed nami.
Zdjęcia: Kicia1, Kicia2, Kicia3, Kicia4.
Fotki są z soboty, Kicia jest już po wizycie u weta, ma wyczyszczone oczy, uszy i nosek oraz obcięte pazurki; do uszu dostała lek, ponieważ ma je zaczerwienione; ma też, niestety, grzybicę na przednich łapkach, ale już zaczęłyśmy leczyć; podobno ciężko się leczy grzyba u kota, ale damy rade. Chcę też Kicię kastrować, nie wiem jeszcze kiedy i u kogo, ale mam nadzieję jak najszybciej.

Szczurami kotka mało się interesuje, trochę je obserwuje, chce powąchać, ale to wszystko (jednak nie zostawiam ich razem, luzem bez opieki), za to ciekawa jest suki, ale trochę się jeszcze boi. Suczka zresztą też jest ciekawa nowego stwora w domu, ale również trochę się boi. Dzisiaj rano pierwszy raz się powąchały, ale obie były chyba zdziwione zaistniałą sytuacją, kiedy tylko się dotknęły nosami, i jedna i druga cofnęły się po kroczku; także na razie się raczej obserwują i wywąchują, ale jestem dobrej myśli i myślę, że się w końcu dogadają, pierwszego dnia Kicia zwiała przed suką na zasłony :lol:

Pozdrawiam.
You're never too old to learn something stupid.

schizophrenic

Od: Pt wrz 02, 2011 16:43

Post » Czw wrz 08, 2011 16:15 Re: poznajmy sie...:)

Ale piękna ta Wasza Kicia :D
Ona taka chudzinka? Czy ta rasa tak ma?
Gratuluję dokocenia :D
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Czw wrz 08, 2011 17:20 Re: poznajmy sie...:)

Devonki do mojej ukochanej rasy ale kicia jest poprostu pieeeeeeeekna :1luvu:

Kociara82

Post » Czw wrz 08, 2011 17:22 Re: poznajmy sie...:)

Afra666 a ten kicius z twojego banerka (ten slodziak w sniegu) jest do schrupania :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Czw wrz 08, 2011 17:27 Re: poznajmy sie...:)

Kociara82 pisze:Afra666 a ten kicius z twojego banerka (ten slodziak w sniegu) jest do schrupania :1luvu: :1luvu:

Dziękuję :)
To nie śnieg tylko piana w wannie :ryk: Się chłopak kiedyś wykąpał :smiech3:
zapraszam do jego wątku ;)
Obrazek

Afra666

Od: Śro wrz 01, 2010 11:50

Post » Czw wrz 08, 2011 18:08 Re: poznajmy sie...:)

a no fakt, teraz widze :D

Kociara82

Post » Pt wrz 23, 2011 12:59 Re: poznajmy sie...:)

Dziękuję za miłe powitanie :kotek:

Afra666 pisze:Ona taka chudzinka? Czy ta rasa tak ma?

Kicia tak ma; mnie też wydawała się za chuda, ale Dr powiedziała, że tak ma wygladać :-]
You're never too old to learn something stupid.

schizophrenic

Od: Pt wrz 02, 2011 16:43

Post » Nie wrz 25, 2011 13:18 Re: poznajmy sie...:)

A dzień dobry, Marchew jestem. Pochodzę z Wałcza (ok 100km pod Szczecinem), ale trzeci już rok mieszkam w Warszawie, gdzie uczę się fotografii w fototechnikum. Wraz z chłopakiem mamy małego kota Behemotha, który przyszedł do nas 5 września.
Jestem artystką - fotografem, pisarką, rysowniczką, grafikiem komputerowym, poetką... A teraz jeszcze dumną 'matką' kociaka, na którego chyba nabawiłam się alergii (ale o tym już napisałam w wątku o alergii). Forum czytałam od paru lat, kiedy tylko były problemy z kotami przyjaciółki czy tymi mojej siostry, czasem też z ciekawości czytałam rożne tematy.
No, no... No i nie lubię mówić o sobie. I nie umiem, ale to chyba da się zauważyć.

Uwielbiam erpegi, herbatę, kawę, smakowe piwa, folkową muzykę, koncerty, fotografię, długopisy z gwiazdką i słodzić wszystko miodem.

Miło Was poznać! :3

A tu Mothek:
Obrazek
Obrazek

Po więcej zapraszam do jego galerii na FB (link w podpisie).
Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem natury - Leonardo da Vinci.

marrchew

Od: Nie wrz 25, 2011 11:47

Post » Nie wrz 25, 2011 13:52 Re: poznajmy sie...:)

piekny Mothek :D
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pon wrz 26, 2011 19:19 Re: poznajmy sie...:)

jaki slodziutki :*:*:*:* sliczne imie Behemot, a skrot Mothek mnie powalil :1luvu: :1luvu: na klebek welny na slasku mowi sie wlasnie "motek" a maly kotek i nici motek=znakomita zabawa :1luvu:

Kociara82

Post » Pon wrz 26, 2011 21:56 Re: poznajmy sie...:)

Kociara82 pisze:jaki slodziutki :*:*:*:* sliczne imie Behemot, a skrot Mothek mnie powalil :1luvu: :1luvu: na klebek welny na slasku mowi sie wlasnie "motek" a maly kotek i nici motek=znakomita zabawa :1luvu:

Imię wzięło się z Mistrza i Małgorzaty (mój teraz czyta, ja czytałam kilka razy), a Mothek skojarzył mi się dokładnie w tym śląskim sensie. : D
Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem natury - Leonardo da Vinci.

marrchew

Od: Nie wrz 25, 2011 11:47

Post » Pon wrz 26, 2011 23:18 Re: poznajmy sie...:)

no poprostu rozbrajajace imie i rozbrajajacy skrot imienia, a kocio cud i miod, zwlaszcza dla mnie, zapalonej wielbicielki czarnych kotow :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Kociara82

Post » Śro paź 12, 2011 22:04 Re: poznajmy sie...:)

Witam się ja i moja kotka Tusia. Mam na imię Natalia i mieszkam w Bydgoszczy. Uwielbiam zwierzęta, mam 4 świnki morskie i od niedzieli 8 tyg kotka. Jak tylko opanuje podstawy forum wstawię zdjęcia mojej ferajny.

dziubi1987

Od: Śro paź 12, 2011 21:12

Post » Śro paź 12, 2011 22:53 Re: poznajmy sie...:)

dziubi1987 pisze:Witam się ja i moja kotka Tusia. Mam na imię Natalia i mieszkam w Bydgoszczy. Uwielbiam zwierzęta, mam 4 świnki morskie i od niedzieli 8 tyg kotka. Jak tylko opanuje podstawy forum wstawię zdjęcia mojej ferajny.

Witaj 8)
MIKUŚ

[poprzednia][następna]