S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 10, 2013 9:56 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

puskas :1luvu: :ok:
już zalicytowałam :twisted:

Elizabetka :ok: :ok: :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto gru 10, 2013 11:20 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

A tymczasowe chłopaki tzn. puskas Bąbel i mój Gacek już po odklejnotowaniu, czekają na odbiórkę przez nas na Brynowie :ok:

Ja wczoraj mówię do Gacka - "Gacuś czy ty wiesz, że od jutra będziesz całkiem domowym kotkiem już - bez jaj" :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto gru 10, 2013 15:29 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

puskas :ok:

i fajnie ze chłopaki bez jaj

Elizabetka :1luvu: - ma fajny max dom

..a w schronisku..

wiec
savana na miesku-wieprzowinie nie ma rozolnienia
wiec na razie monodieta-mozna przynosic do schronu 8)

znów sraczke ma Zeflik- on chyba tez alergik, a na kociarni bez szans trzymanie diety :|

nowe koty

podrzucona- 522/13
od 6 12 w schr
tricat 6 12
Obrazek

Obrazek

kotka- 521/13
od 6 12 w schr
tricat 10 12
czarno-biała koteczka
Obrazek

kocurek- 523/13
od 09 12 w schr
tricat 10 12
kocurek, ok 4 mies
Obrazek

-----------------------------------------------------------

no i bardzo prosze o pomoc w szukaniu domu dla tymczasa Boenkowego

Maciuś- Tania daj na fb
1,5 roczny, wykastrowany, zaszczepiony
bardzo miły i dla ludzi i dla innych kotów
tel kont.721167625 mail boenaklimas67@gmail.com
Obrazek Obrazek

i jeszcze taka zupełnie z zewnatrz kobieta poprosiła mnie o pomoc w szukaniu domków swoim podopiecznym
dwa, 7 miesięczne-tel kontaktowy 501349922
udomowione, kuwetowe, nie stac jej na utrzymanie, szukała domu dla 5ki, trzy znalały dwa nadal nie
:arrow: Mruczek
Obrazek
:arrow: Filuś
Obrazek

nie wiem , chyba powinnismy pomóc jej je ciachnąć, ale wiecie, z kasą krucho, pogadamy w czwartek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto gru 10, 2013 21:54 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała1 pisze:..a w schronisku..

wiec
savana na miesku-wieprzowinie nie ma rozolnienia
wiec na razie monodieta-mozna przynosic do schronu 8)

znów sraczke ma Zeflik- on chyba tez alergik, a na kociarni bez szans trzymanie diety :|

Bardzo się cieszę, że Savana lepiej.
Gdyby ktoś chciał kupić mięso to bardzo dobre jest mielone z łopatki. Ale takie świeżo mielone. Można porozkładać do tacek i zamrozić. Może dam radę w czwartek przyczłapać. U nas mielą na miejscu.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto gru 10, 2013 22:47 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Macie tych kotów dużo. niestety. :(

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Śro gru 11, 2013 8:23 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Uprzejmie donoszę, iż częśc nas (szalenie niewielka :mrgreen: ) zaliczyła wczorajsze szkolenie. Dostałysmy śliczne certyfikaty i wyszłyśmy bogatsze o wiedzę na temat zachowań... piesków :D Nie, nie - o kotkach TEŻ było. Parę ciekawostek (przynajmniej dla mnie) było nowych, jak np to, iż kwestia socjalizacji i charakteru kota zależy od....jego położenia wsród braci i sióstr podczas życia płodowego 8O
Ci co nie byli, niech nam zazdraszczają 8)

I jeszcze ogłoszenia parafialne:

Pożyczyłby ktoś Mironkowi na okres świąteczny lampę na podczerwień :kotek:
Nasza Pani Halinka będzie w rozjazdach - a Mały nie powinien miec przerywanej kuracji.
Ostatnio edytowano Śro gru 11, 2013 9:10 przez Kamakolo, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro gru 11, 2013 9:09 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Oj zazdraszczają, zazdraszczają.

Ja bardzo żałuję, że nie mogłam dojechać.
Rzadko mi się zdarza tak złe samopoczucie i krótki oddech ale wczoraj właśnie się zdarzył:(
Mam nadzieję, ze coś z tej wiedzy przekażecie.

Lidka

Post » Śro gru 11, 2013 10:07 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Kamakolo pisze: Uprzejmie donoszę, iż częśc nas (szalenie niewielka :mrgreen: ) zaliczyła wczorajsze szkolenie. Dostałysmy śliczne certyfikaty i wyszłyśmy bogatsze o wiedzę na temat zachowań... piesków :D Nie, nie - o kotkach TEŻ było. Parę ciekawostek (przynajmniej dla mnie) było nowych, jak np to, iż kwestia socjalizacji i charakteru kota zależy od....jego położenia wsród braci i sióstr podczas życia płodowego 8O
Ci co nie byli, niech nam zazdraszczają 8)

Ja w sumie nie wiem czy mnie Korciaczki zgłosiły wtedy, ale i tak bym nie dała rady, bo się leczę tzn. rano do pracy, a po południu siedzę w domu i próbuję się wykurować :evil: No ale i tak żałuje, że mi to przeleciało :(

Kamakolo pisze:
I jeszcze ogłoszenia parafialne:

Pożyczyłby ktoś Mironkowi na okres świąteczny lampę na podczerwień :kotek:
Nasza Pani Halinka będzie w rozjazdach - a Mały nie powinien miec przerywanej kuracji.

Moja lampa jest chyba u Małej dalej, bo w sumie nie wiem czy komuś jej nie pożyczyła ale pogadaj z nią, bo właściwie ja ją kupowałam (lampę nie Małą :mrgreen: ) pod potrzeby ogólno kotkowe, a nie swoje :ok:

A chłopaki dobrze znieśli zabieg, tak dobrze, że wczoraj jak dzwoniłam do puskas to ściągła Bąble z szafy :evil: . Mój Gacek skakał tylko pomiędzy komodą a kenelówką :roll: Dzisiaj zostawiłam ich w klatce, bo jednak jak latają po pokoju to uprawiają zapsy i trochę boję się, żeby Maja mu po tych wydmuszkach świeżych pazurkami nie poleciała jak się wzajemnie kopią 8O
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro gru 11, 2013 10:29 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

szkolenia bardzo zazdroszczę, ale wszystkie atrakcje odbywają się zawsze w czasie mojej pracy :twisted:
i tez leczę różne dziwne części mojego organizmu, bo jak juz mi się zdarzy zachorować, to zawsze kompleksowo :roll: .
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro gru 11, 2013 11:02 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

to widzę, że kurujemy się zbiorowo... ja też niestety :oops: :(
do schroniska (w końcu :oops: :oops: :oops: )dotrę jak się w końcu ogarnę ze swoim zdrowiem :(

ale dotarłyśmy na szkolenie (dodatkowo moja mama była) :)
poza dziwnym wrażeniem, że "jak się nie zsocjalizuje do 7-8 tygodnia życia to umarł w butach", i że moje bure są absolutnym wybrykiem natury (pierwszy raz zobaczyły człowieka na oczy mając więcej niż te 7-8 tygodni, wcześniej w piwnicy, małe dzikuski, bardzo lubią być noszone na rękach.. oba... w tym jeden czasem wołał, żeby go gdzieś wstawić, jak samemu mu się nie chciało...) itd ;) to szkolenie moim zdaniem bardzo ciekawe ;)
no i mamy koncepcję, dlaczego maminy kacper regularnie załatwia się obok kuwety.. będziemy obserwować i może coś się da zmienić ;)

charm

Post » Śro gru 11, 2013 11:30 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Buuuuu szkoda że przegapiłam :?
charm podziel się koncepcją, mój Chmur też woli obok kuwety :roll:
choć podejrzewam, że w jego wypadku to kwestia czystości, jaśnie pan nie życzy sobie żadnych śladów użytkowania
no, a na Bomblu zabieg nie zrobił większego wrażenia - lata i skacze jak głupi
mogę w końcu zabrać się za szorowanie mojego obszczanego mieszkania
i spać spokojnie, że nie obudzę się ze śmierdzącymi włosami :lol:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Śro gru 11, 2013 12:12 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

puskas1 pisze:Buuuuu szkoda że przegapiłam :?
charm podziel się koncepcją, mój Chmur też woli obok kuwety :roll:
choć podejrzewam, że w jego wypadku to kwestia czystości, jaśnie pan nie życzy sobie żadnych śladów użytkowania
tutaj (pomijając ewentualne problemy zdrowotne, ale to przy najbliższej wizycie u weta przebadamy) najprawdopodobniej kwestia Natalii - Kacper ewidentnie ma niższą pozycję (to akurat wiedziałyśmy bez behawiorysty...), poza kuwetą może czuć się bezpieczniej, szybciej może zwiać, itd, no i sugestia żeby raczej wzmocnić jego pozycję, bo to może być objaw frustracji i braku pewności siebie, (no i żeby Natalia miała inne, ciekawsze "rozrywki" niż gonienie Kacpra...), co akurat jest problematyczne, biorąc pod uwagę tryb życia mojej mamy, tzn pracę i studia, czyli bywanie w domu krócej niż ja... ale może coś się da wykombinować...

charm

Post » Śro gru 11, 2013 13:07 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

podrzucona- 522/13
od 6 12 w schr
tricat 6 12
Obrazek

Obrazek

SITA

kotka- 521/13
od 6 12 w schr
tricat 10 12
czarno-biała koteczka
Obrazek

LORI

kocurek- 523/13
od 09 12 w schr
tricat 10 12
kocurek, ok 4 mies
Obrazek

SALLADYN
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro gru 11, 2013 19:13 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

witaj zakocona- max dawno cie tu nie widziałam :kotek:

ja nie dotarłam na szkolenie, niestety wypadł autobus, ktoś za mnie zdecydował więc :roll:
mówi sie trudno

wczoraj domki znalazł ostatni krówek od długowłosego Clausa i mały burasek-wiecie który-ten słodziak

adoptusie małe z ostatnich dni obdzwonione

w schronie nowa czarna podrostka, fotki i nr dzis nie mam

dobrze ze odjajczenie Waszych tymczasów poszło dobrze :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro gru 11, 2013 19:27 Re: S.K.Niekochane XXIII- zapraszamy do naszego schroniska

Mała a jak te dwa choruski pingwinki?
Bo wygląda na to, że one zapadły w serce naszemu znajomemu i o nie pyta.
Przypominają mu najbardziej jego poprzedniego kota.

Lidka

[poprzednia][następna]