Wawa- JEEP - wyrok-czekam na odpis. Warto walczyć!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 13, 2014 9:05 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

Adopcja Nissanka okazała się najłatwiejsza z całej czworki 8O Jak już pisałam, bez problemu po kilku godzinach bycia w nowym przecież dla siebie miejscu poszewdł do kuwety, stojącej na widoku i musiał przejść obok ludzi, potem się przechadzał po pokoju mimo że oni w nim siedzieli, zjadł.. Jak na tego kota, tak bardzo wrażliwego i lękowego to niesamowite co zrobił. A ja uprzedzałam, ze się zadekuje gdzies i albo nie zacznie wychodzic od razu, albo będzie jedynie wychodził w nocy na podkulonych łapach itp. Już było niesamowite to, ze nie bylo żadnej łapanki do transporterka, po prostu wszedł. W drodze - zaciekawiony wszystko oglądał, siedząc na wyprostowanych przednich łapinkach i Basia go głaskała po główce o co się upominał 8O :!: a jak nie chcial to zabierał łepek i było jasne.
Z Lusią pierwszą noc były syczenia i łapoczyny, a;le takie w normie, choć pani się denerwowała i nie spała. Teraz jest już lepiej, choć pozostanie na pewno walka o fotel - ulubiony Lusi, a i Nissanek też uwielbia wygibasy fotelowe. Wygląda na to, ze są to dwa koty o podobnym, mocnym charakterze, ktore nie będa się chcialy podporządkować - i to władztwo bedzie się okresowo zmieniało :mrgreen:

Cztery kocie futerka we wspanialych domkach.... naprawdę, to jest niesamowite, ze dla każdego domku Ich Kot jest Najlepszy, Najmądrzejszy, Najfajniejszy, Najpiekniejszy... :) itd. itp.

A mi się zrobilo dużo czasu, wracam za dnia do domu i to wcale nie tylko zasluga obkietywnie dłuższych dni :wink:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto maja 13, 2014 9:47 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

czyli banerek można odpiąć? ;-)
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Wto maja 13, 2014 9:57 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

mamaGiny pisze:czyli banerek można odpiąć? ;-)

myślę, że tak :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto maja 13, 2014 11:58 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

:dance: :dance2:
Nissan jest mądrym kotem.
Pewnie miał już tak dosyć samotności, że z nadzieją witał każdą zmianę.
I bez protestu pozwolił się zabrać, tak jak zabierano wcześniej jego rodzeństwo.
SUPER! :D
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto maja 13, 2014 12:54 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

Nowe domki się zalogują na forum?
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto maja 13, 2014 15:36 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

Niesamowite, jakby on wiedział, że zasługuje na taki dom, jak inne koty - i dopiero w domu zakwitł :oops:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto maja 13, 2014 20:48 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

mziel52 pisze:Nowe domki się zalogują na forum?

Nie sądzę, nawet im nie mowiłam o istnieniu forum. Jak będe miala wiadomości czy foty to je bede przekazywać. :wink:

Marzenia11

Post » Wto maja 13, 2014 22:35 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

:kitty: :smiech3: :love: Sms od Pańci8 Nissanka-Tak jak wspomniałam,na obiad u nas dzisiaj była pierś z kurczaka.:-) Nissanek zjadł 8 kawałków i surowych i podsmażonych.Zanim mięso trafiło na patelnię to się sam dopominał,próbując mi ukraść kawałek z deski jak się odwróciłam.:-P Mały złodziej:-)Traktuje mnie z dystansem jeszcze ale w domku chyba czuje się coraz lepiej.Właśnie pręży się na słońcu,z drapaka.:-)Tak trzymaj,mój Pięknisiu!!! :kitty: :smiech3: :love:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Wto maja 13, 2014 23:03 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

Czas na podsumowanie... :wink:

Bardzo, bardzo dziękuję Basi, MAU, za pomoc. Za 6 miesięcy życia w biegu, bo one tam czekają, same, bez człowieka, za odkladanie wszystkich swoich spraw na potem, bo one tam czekają same, bez czlowieka, za podporządkowanie swojego życia, czasu, myslenia , wszystkiego kociakom po to, aby je jak najlepiej zsocjalizować i przygotowac do adopcji. Dziękuję przeogromnie za sponsorowanie kociakom świezego mięska i przysmakow. Za pomoc i przejęcie kocich spraw wtedy, gdy było mi najtrudniej podczas choroby Taty, za zawiezienie Toyotki i Nissanka do domu, za uczestniczenie w wizytach przedadopcyjnych. Za krytyczne uwagi i wszelkie nasze spory :mrgreen:
Basiu, moja wdzięcznośc nie zna granic, naprawdę, nie wiem jak by było gdyby Ciebie nie było. Dobrze o tym wiesz.

Dziekuję Adamowi za udostępnienie mieszkania. Za cierpliwość i wyrozumiałość
Wiem, ze umowione dwa tygodnie okazały się w rzeczywistości 10 miesiącami - przepraszam.

Dziękuję Asi, asia2 za pomoc w zlapaniu maluchów (nocka czerwcowa, opatulenie w koce i opedzanie sie od komarów - bezcenne :wink: ), w działaniach weterynaryjnych, zarowno na miejscu jak i w postaci finansowego wsparcia jeśli chodzi o zabiegi kotow. dziękuję za rozmowy i wsparcie, wszelkie.

Kolejne podziękowania sa dla wszystkoich wspierających finansowo kociaki - zwłaszcza Asi, asia2, Adamowi, mamaGiny oraz wszystkim kupującym na bazarkach czy wspierających po prostu, bez powodu - nie jestem w stanie teraz wszystkich wymienić, bo trochę tych osób było. Obiecuję dokończyć rozliczenia, mam stosy paragonów :oops: Asia widziała.

Dziekuję Petroniusz i Iwonce, Iwonami za wpadnięcie do kotow i pomoc w opiece, Bianka 4 za możliwośc tańszego kupowania i przywożenie mnie i żwiru samochodem, Wojtkowi, Wojtek_Waw, za zrobienie zdjęc do ogloszeń.

Dziękuję wszystkim piszącym w wątku - za porady, zainteresowanie, trzymanie kciuków oraz tym, ktorzy tylko podczytywali - wątek miał i ma ogromną ilośc wejśc i się zastanawiam, czy faktycznie tyle osob się interesowało kotami czy tez ktoś "dba o statystki" :mrgreen:

Dziękuję Losowi za możliwość uratowania i poznania tak cudownych, mądrych, niepowtarzalnych, pieknych i radosnych Kotow.

Marzenia11

Post » Śro maja 14, 2014 7:06 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

Marzeniu Droga, całym sercem cieszę się wraz z Tobą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dokonałaś cudu :1luvu:

Szczęścia Nissanku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro maja 14, 2014 7:08 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

Marzenko.Dziękuję za bardzo miłe słowa,ale przypisujesz mi za wiele zasług.Czas spędzony z Kociakami to najmilszy i najlepszy od kilku lat czas w moim życiu.Będąc z Nimi starałam się zostawiać kłopoty,problemy,które każdy z nas przecież ma,za progiem mieszkania i przekazywać Im tylko dobrą energię,pokazywać,że fajnie jest zakumplować się kotu z człowiekiem.
To One dały mi znacznie więcej niż ja Im.Cudownie było na bieżąco obserwować jak rozkwitają,jak garną się coraz bardziej do człowieka domagając się wręcz głaskania i pieszczot.Jak coraz bardziej mu ufają.Jak pięknie i beztrosko się bawią ze sobą,ale i z człowiekiem-wulkany niespożytej energii prawie nigdy nie mające dość zabawy ze mną.
Kochane,przeurocze Dzieciaki całkowicie skradły mi serce-Ich nie da się nie kochać.Są wesołe,radosne,pogodne,rozbrykane,takie beztroskie luzaki.Tak pięknie,bezproblemowo i bardzo szybko zaadaptowały się w swoich własnych domkach,a największa niespodziankę sprawił Nissanek,o którego najbardziej się bałyśmy.Jestem pewna,że już bardzo niedługo będzie takim samym miziakiem jak pozostała trójka-mój kochany Piękniś i Artysta z Kociego Teatru.
Poznanie Kociaków i możliwość współopiekowania się Nimi to dla mnie zaszczyt i wielkie wyróżnienie,taki prezent od losu.Nie dziękuj mi więc Marzenko za to co było samą przyjemnością.Bardzo cieszę się z tego,że i ja mam swój udział w tym,iż wszystkie Dzieciaki są już w naprawdę wymarzonych,wspaniałych,tak długo wyczekanych i najlepszych z możliwych domkach u cudownych Dużych,dla których ten właśnie adoptowany Kot był tym jedynym,wyczekanym i chcieli właśnie Jego.Nie mogłabym Nimi się współopiekować,gdybyś Ty Ich najpierw nie uratowała od niechybnej śmierci pod maska samochodu.Nie licytujmy się więc czyich zasług jest więcej a czyich mniej.Cieszmy się,że wspólnymi siłami się udało!I!!
I każdy z czwórki przecudnych,przekochanych i najfajniejszych na świecie Kociaków jest nareszcie w swoim własnym,osobistym domku,takim na całe bardzo długie i szczęśliwe życie.Cieszmy się Ich szczęściem,radością i beztroską.
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Śro maja 14, 2014 7:22 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

MAU :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro maja 14, 2014 11:20 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

A teraz nadrabiam zaleglości z przekazywania informacji z dsów.

Na początek Jeep Szamil:

U nas Święta pełne kotów - dostały jakiegoś świra, bo galopady nie ustają. A, miałam Pani powiedzieć - Szamil zaliczył swoją pierwszą kąpiel w wannie :), choć nie z własnej woli... tzn. wpadł niechcący, wściubiając ciekawski nos:). Wypadł z wielkim hukiem, narobił rabanu, że masakra :)
Rozmawiałam z pania Kamila kilka dni temu - wyjechała na długi weekend i Szamil pokazał, jak tęskni i jak ona jest dla niego ważna: nasikał :strach: na pozostawione w domu na suszarce zronbione przez nia pranie, a po jej powrocie także do jej walizki. :roll: Wytłumaczyłam, ze to wyraz silnej więzi, ale nie wiem czy byłam przekonująca... :ryk:

Toyotka:

Kotki -bardzo dobrze, są postępy każdego dnia,zwłaszcza jeśli chodzi o Toyotkę, bo Manguś (ma nowe imię :-D),to jest już zupełnie wyluzowany.My cieszymy się każdym nowym osiągnięciem Toyotki.

i z końca kwietnia:
Dzień dobry, u nas wszystko dobrze, Toyotka ogarnęła już całe mieszkanie, łącznie z balkonem,wciąż się boi szybkiego ruchu,głośnych zachowań i prycha na nasze kotki.Ale już przechodzą obok siebie i łapy nie idą w ruch.Ma już swoje nowe legowisko,nie korzysta już z transporterka.Ma swój azyl u Oli na szafie,gdzie zmyka jak się czegoś przestraszy.Ale głaskać pozwala się tylko na kanapie u Oli,jak ktoś z nas tam usiądzie to zbiega nawet z szafy i każe się głaskać. Często nas delikatnie podgryza ząbkami, co nas bardzo śmieszy. Pewnie jeszcze dużo czasu upłynie zanim poczuje się całkiem swobodnie,ale przecież nigdzie się nie spieszymy.....

Marzenia11

Post » Śro maja 14, 2014 11:33 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

I jeszcze fotki Toyotki :mrgreen:

Obrazek Obrazek

Marzenia11

Post » Śro maja 14, 2014 21:01 Re: Wawa- NISSANEK W DS!!! Jest cudnie!!! :)))

skomentuję krótko... UFFF ! ;) oby mu się dobrze żyło !
kot też człowiek...
04.06.2018 Myszunia [*]
13.08.2013 Lesio [*]

color1

Od: Czw cze 27, 2013 11:52

[poprzednia][następna]