PALUCH 8.MRAU. Całe morze kociąt. Wciąż przybywają...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 13, 2013 3:34 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MalgosiaZ pisze:PROSIMY O SUCHĄ KARMĘ DLA PALUSZKÓW !!!!

Nie ma w magazynie , nie ma w darach :?
Jakakolwiek - byleby miały co jeść . Z akcji "Puszka dla Paluszka" jutro będzie dostarczona , ale na długo mimo wszystko jej nie starczy.
Jeśli ktoś ma nadwyżkę - bardzo prosimy :oops: .

Z Neuronem i Kocicem pomyśleliśmy sobie, że można jakiś szybki bazarek zrobić. Ja mam kilka rzeczy na bazarek od I&S, sama też pewnie bym coś u siebie znalazła. Tylko że ja jeszcze nigdy nie robiłam takiego czegoś. Jakby się uzbierało tak ze 140 zł to na allegro można kupić za to np. 20 kg Josera Josicat, a za 220 zł - 36 kg. Nie wiem czy to jest dobra karma, no ale zapewne lepiej taka niż żadna, no i jest jej sporo.
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Sob kwi 13, 2013 8:27 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

basia111 pisze:

Jakakolwiek - byleby miały co jeść . Z akcji "Puszka dla Paluszka" jutro będzie dostarczona , ale na długo mimo wszystko jej nie starczy.

Z Neuronem i Kocicem pomyśleliśmy sobie, że można jakiś szybki bazarek zrobić. Ja mam kilka rzeczy na bazarek od I&S, sama też pewnie bym coś u siebie znalazła. Tylko że ja jeszcze nigdy nie robiłam takiego czegoś. Jakby się uzbierało tak ze 140 zł to na allegro można kupić za to np. 20 kg Josera Josicat, a za 220 zł - 36 kg. Nie wiem czy to jest dobra karma, no ale zapewne lepiej taka niż żadna, no i jest jej sporo.

W tej chwili Josera byla by delikatesem - myślę, że bardziej biedronkowa/lidlowa jest potrzebna. Niestety w tym przypadku liczy sie ilość ;( Kotów jest z 80 teraz a zaraz będzie wiecej ;(
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Sob kwi 13, 2013 9:11 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

basia111 pisze:

Basiu - pomysł świetny , tylko kto jest chętny do zrobienia bazarku ??? Bardzo prosimy :) .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob kwi 13, 2013 9:25 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

NOWE POTRZEBY :

Czy znajdzie się u kogoś zbędna wanienka dziecięca ? Taka , w której kąpałyśmy nasze pociechy ? Lub coś w czym dostarczane są np mięsa i wędliny do sklepów ? Potrzebujemy do namaczania i mycia większej ilości miseczek dla kotów.
Poszukujemy też wanny/balii nieco większej (ale plastikowej) aby mieściła kuwety i klatki.
Bardzo proszę , może gdzieś w piwnicy , komórce , na strychu itp zalega takie mało przydatne "naczynie".
W schronie natomiast bardzo ułatwi prace higieniczno-porządkowe :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob kwi 13, 2013 10:30 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

MalgosiaZ pisze:
basia111 pisze:

Basiu - pomysł świetny , tylko kto jest chętny do zrobienia bazarku ??? Bardzo prosimy :) .

Coś postaram się zrobić. Tylko jeszcze muszę ogarnąć temat i porobić jakieś fotki. No i w końcu się dowiem jak się wstawia fotki :oops:
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Sob kwi 13, 2013 15:01 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

basia111 pisze:
MalgosiaZ pisze:Basiu - pomysł świetny , tylko kto jest chętny do zrobienia bazarku ??? Bardzo prosimy :) .

Coś postaram się zrobić. Tylko jeszcze muszę ogarnąć temat i porobić jakieś fotki. No i w końcu się dowiem jak się wstawia fotki :oops:

Zawsze mogę zmienić tytuł tego mojego :) Tylko on jakoś słabo mi ostatnio idzie. Ceny są za wysokie?

I&S

Od: Śro paź 12, 2011 10:57

Post » Sob kwi 13, 2013 16:43 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

basia111 pisze:

NIEAKTUALNE
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pt kwi 19, 2013 8:33 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Co tam u paluszków? Widzę w bazie, że pierwsze maluszki się pojawiły :( Zaczęłam zbierać gazety w pracy, czy żółte też mogą być ?

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Pt kwi 19, 2013 9:41 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

Pewnie, że mogą- dla nich kolory są bez znaczenia :)
Sezon uważam za oficjalnie otwarty...

edit:
132/13 Obrazek
134/13 Obrazek ZWROT Z ADOPCJI
135/13 Obrazek
137/13 Obrazek
138/13 Obrazek
??? Obrazek

??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
??? Obrazek
Ostatnio edytowano Sob kwi 27, 2013 19:49 przez jamkasica, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt kwi 19, 2013 11:03 Re: PALUCH 8.MRAU. Prosimy o 1%. Wiosna i kocięta tuż tuż...

S.O.S! maluchy już trafiają od schroniska i będą potrzebować wsparcia! Przypominamy się z apelami:

jamkasica pisze::!: Czy ma ktoś do oddania działające, spore acz niepotrzebne już spryskiwacze?

Zanim rozpoczniemy oficjalnie sezon kocięcy uczulamy i polecamy się pamięci w kwestii potrzebnych rzeczy.

:arrow: Oprócz tego, że spryskiwacze to dość nietrwały sprzęt, to te które kupiła Zoyabea w ubiegłym roku zdematerializowały się, a virkon w ruchu... Poza tym- jak zwykle- chętnie przyjmiemy jednorazowe miseczki, mleko i karmę dla kociąt czy czyste szmatki na posłanka- wszystkiego idzie w sezonie naprawdę dużo.

I dzięki raz jeszcze osobom, które w zeszłym roku zmobilizowały się i pomogły w zakupie poduszek, które nadal służą kociakom! :1luvu:

oraz:
MalgosiaZ pisze:NOWE POTRZEBY :

Czy znajdzie się u kogoś zbędna wanienka dziecięca ? Taka , w której kąpałyśmy nasze pociechy ? Lub coś w czym dostarczane są np mięsa i wędliny do sklepów ? Potrzebujemy do namaczania i mycia większej ilości miseczek dla kotów.
Poszukujemy też wanny/balii nieco większej (ale plastikowej) aby mieściła kuwety i klatki.
Bardzo proszę , może gdzieś w piwnicy , komórce , na strychu itp zalega takie mało przydatne "naczynie".
W schronie natomiast bardzo ułatwi prace higieniczno-porządkowe :D .

wolontariat-Paluch

Od: Pon gru 27, 2010 15:18

Post » Pt kwi 19, 2013 12:16 Re: PALUCH 8. Kocięta! :( Podziel się tym co Tobie niepotrze

W jakich godzinach mogę w niedzielę przywieźć miseczki jednorazowe ?
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt kwi 19, 2013 14:46 Re: PALUCH 8. Kocięta! :( Podziel się tym co Tobie niepotrze

12-16- na azylu1 będzie wtedy pewnie MissJoas :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pt kwi 19, 2013 15:00 Re: PALUCH 8. Kocięta! :( Podziel się tym co Tobie niepotrze

jamkasica pisze:12-16- na azylu1 będzie wtedy pewnie MissJoas :)
O, to będę miała okazję poznać :D
dzięki za info :kotek:
Mam 3 koty, 2 córki i 1 męża

12.02.2012 Kacperku :(
29.05.2013 Tosiu... 19 lat to piękny wiek... tak żal, że już nigdy nie wyjdziesz na trawkę...
19.10.2013 Wojtusiu...

Obrazek

key_west

Od: Sob sty 22, 2011 2:38

Post » Pt kwi 19, 2013 15:32 Re: PALUCH 8. Kocięta! :( Podziel się tym co Tobie niepotrze

Gazet troche mam, miseczki jednorazowe (takie po jedzeniu roznym) tez zbieramy, kilka spryskiwaczy po plynach tez juz mam, w poniedzialek przypome sie w pracy kilku osbom i na polowe tygodnia jestem umowiona z Zoyabea na odbior :ok:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Nie kwi 21, 2013 19:51 Re: PALUCH 8. Kocięta! :( Podziel się tym co Tobie niepotrze

Słuchajcie, czegoś takiego to jeszcze w schronie nie widziałam: w tym samym czasie pojawiły się dziś w schronie 2 pary i obu parom w oko wpadła, a jakże, młoda biszkoptowo-ruda koteczka ;) No więc co tu zrobić, obie pary napalone, a kotka 1. Nie chcąc się wtrącać poprosiłam, żeby przedyskutowali to między sobą, a ludzie zdali się na los... i rzucili o kocię monetą :ryk: Wygrani przeszczęśliwi, "przegrani" na szczęście adoptowali inną kotkę :ok:
Oprócz tego dom znalazła dziś jeszcze 1 czarnulka - Zula, która dłuuugo już bawiła w schronie.
Drobny sukces odniosłam też w kontaktach z biało-czarnym przestraszonym z transporterka - jadł mi z ręki i dosłownie wylizywał palce 8O , ale niestety pogłaskać mimo to się nie dał :(
Obrazek

MissJoas

Od: Wto sie 31, 2010 8:12

[poprzednia][następna]