Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 15, 2012 11:47 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

vaylei pisze:
LadyStardust pisze:nie chciałabym być upierdliwa, ale mamy dziurawy grafik kochani

D Y Ż U R Y
15.09 /pon/ PULPETIA aange (z tego co zrozumiałam)
16.09 /wt/........ LadyStardust
17.09 /śr/....... SYLWIA
18.09 /czw/........ HIDI
19.09 /pt/ Vaylei Kasia89
20.09 /sb/ Kasia89 .........
21.09 /ndz/ EVIK75 PULPETIA

Po uzgodnieniu z martiką (żeby nie było, że samowolka jakaś z mojej strony) ;p
Vaylei dostaje klucz do kociarni, rozumiem, że jakiś ranek ci będzie pasował :)

Co z Glutkową adopcją... ?

:) Wpiszcie mnie na pt rano, do tego czasu powinnam zdążyć odebrać swój klucz ;)

oki doki, witamy w kociej drużynie :mrgreen:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pon paź 15, 2012 12:22 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

moja znajoma zobaczya Safire....i sie zakochala...chce ja adoptowac...zawsze marzyla o czarnej kotce...jakie sa zasady adopcji....
agula76

Post » Pon paź 15, 2012 14:15 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

agula76 pisze:moja znajoma zobaczya Safire....i sie zakochala...chce ja adoptowac...zawsze marzyla o czarnej kotce...jakie sa zasady adopcji....

Rozległe :mrgreen: Powiedz znajomej by napisała na maila na kocią przystań, że jest zainteresowana adopcją kotka (i którego kotka), dostanie ankietę, niech ją odeśle, a potem martika (jak wróci) lub Mikuś będą z nią rozmawiać telefonicznie (jeśli ankieta będzie ok). Ale jeśli to domek godny polecenia (jeśli oczywiście polecasz ;) ) to na pewno będą rozmawiać. Ale tak jak napisałam właśnie, odbywa się procedura adopcyjna :)
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pon paź 15, 2012 14:45 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Kilka spraw...

czy ktoś był na dyżurze rano? widzę, że wpisana jest Marzena- wysłałam jej smsa jakiś cas temu, czy była, ale bez odpowiedzi.

Pytam, bo jak przyszłam o 11 na kociarnie to:

Yoko- zero wody, zero jedzenia
3 maluchy - zero wody, zero jedzenia
Glutek- tak samo, nawet nie miał michy na suche, Glutkowy napoczety renal zepsuty i smierdzacy za szyba nad zlewem :| to jest droga karma- niech każdy zwraca na to uwagę- napoczęta sazetka nie może stać kilka dni :roll:

za wolierą- resztki wody upapranej w żwirze :roll:

jedzenie i wodę uzupełniłam, dałam też Glutkowi leki (ale bez czyszczenia uszu) wyszłam o 11.30 i nadal nikogo nie było na dyżurze.

plakatowanie- wzięlam okolo 60 plakatów- rozwieszałam wzdłuż będzińskiej, na orlej i doszłam na cmentarz w będzinie. żałowałam, że nie wzięłam więcej, ale poszły mi na te dwie taśmy klejące i 3 pudełeczka pinezek ;) - musiałam się wracać, bo mi zabrakło :roll:

na będzińskiej naprzeciwko akademików jest kilka bloków i po prawej stronie pierwszego bloku, blisko sklepu jest taka "jadalnia" dla kotów- są miski i jedzenie, a ook piwinica otwarta dla kotów. pytałam po osiedlu- stała karmicielka złamała teraz nogę, ale jest inna pani, która tam podchodzi. nie dotarłam do niej. jakiś pijaczek powiedział mi, ze przy barze jest podobny kot, blisko cmentarza. preszlam sie, ale spotkałam tylko buraska :evil:

Ilka- nie wiem czy zaglądasz- na kociarni są plakaty, można jeszcze dodrukować. Tobie jest łatwiej się zorganizować z innymi studenatmi, bo nie macie pracy do godzin popołudniowych/ wieczornych. możesz chyab skrzyknąć kilku znajomych? mi przejście i powieszenie 60 plakatów zajęło blisko 3 godziny. jakby była większa ekipa poszłoby raz dwa.

hidi

Od: Pon lis 03, 2008 7:04

Post » Pon paź 15, 2012 15:11 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

i jeszcze jedno- MUSIMY ZACZĄĆ AKCJE SZUKANIA WOLONTARIUSZY!!

Wiiwii lub Mikuś- ogłoście to prosze na fb- wiele osób nas czyta.

szukamy wolontariuszy na poranne dyżury! jak wypada nam herz (teraz już drugi tydzień) to mamy poważne luki w grafiku. jest nas coraz mniej do dyżurów.

Z tego co dobrze kojarzę evik wypada na razie z dyżurów- proszę ja zatem wypisać z niedzieli.

Grafik potrzebny jest też na kociarni, a nie jest uzupełniany. mogę się zdeklarować, że będę sprawdzać kto i kiedy jest zapisany na wątku i przekazywać info do osoby na dyżurze w niedziele (jeśli będzie to osoba bez neta np) i ta osoba będzie odpowiedzialna za wpisanie tego do kalendarza na kociarni.

Niech każdy z nas popyta wśród znajomych etc. może ktoś da radę raz w tyg się zdeklarować na dyżur?

hidi

Post » Pon paź 15, 2012 15:34 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

K C I U K I
ZA
F R E D Z I A !!!!!

JESTEM PEWNA ŻE TO ON!
MIKUŚ

Post » Pon paź 15, 2012 15:37 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

LadyStardust pisze:
agula76 pisze:moja znajoma zobaczya Safire....i sie zakochala...chce ja adoptowac...zawsze marzyla o czarnej kotce...jakie sa zasady adopcji....

Rozległe :mrgreen: Powiedz znajomej by napisała na maila na kocią przystań, że jest zainteresowana adopcją kotka (i którego kotka), dostanie ankietę, niech ją odeśle, a potem martika (jak wróci) lub Mikuś będą z nią rozmawiać telefonicznie (jeśli ankieta będzie ok). Ale jeśli to domek godny polecenia (jeśli oczywiście polecasz ;) ) to na pewno będą rozmawiać. Ale tak jak napisałam właśnie, odbywa się procedura adopcyjna :)

Byłoby super :)
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Pon paź 15, 2012 15:38 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

MIKUŚ pisze:K C I U K I
ZA
F R E D Z I A !!!!!

JESTEM PEWNA ŻE TO ON!

Baśka, Aange pojedzie?? bo jak nie, to moge sie sprezyc i podjechac. tylko bez auta to mi zajmie troche czasu

hidi

Post » Pon paź 15, 2012 15:41 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

w ogóle jestem w szoku, ze od razu jest odzew na ogłoszenia..

gdybysmy je rozwiesili 10 dni temu, moze kot już by się nie tułał..

mój apel o dyżurantów też już przyniósł efekt :mrgreen: jaka dziś skuteczna jestem :mrgreen:

Adrian od Kasi może do nas dołączy na stały dyżur poranny :ok: ma już doświadczenie, bo robił dyżury z Kasią.

zaczyna od środy rano :ok: proszę o uzupełnienie :ok:

hidi

Post » Pon paź 15, 2012 15:47 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

ihahaha!!!!!!!!!!

Ilka ma iść z Michałem. Ale momento, czekam na zdjęcie kota. Rzekomo Pani zwabiła go do mieszkania i strasznie miauczy????
CZY TO NA PEWNO FREDZIO???????
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
MIKUŚ

Post » Pon paź 15, 2012 15:49 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

MIKUŚ pisze:ihahaha!!!!!!!!!!

Ilka ma iść z Michałem. Ale momento, czekam na zdjęcie kota. Rzekomo Pani zwabiła go do mieszkania i strasznie miauczy????
CZY TO NA PEWNO FREDZIO???????
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

:roll: chyba byłoby zbyt pięknie :|

hidi

Post » Pon paź 15, 2012 16:05 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

Mnie by to nie zdziwiło...

Ogłoszenie o potrzebnych wolontariuszach wisi na FB.
Dzwoniła do mnie wczoraj pani, znajoma pani z zoologicznego w Auchan (ta, która dała nam cynk o Shili), która chciałaby adoptować kota. Wysłałam jej Ankietę Adopcyjną (w skrócie AA ;) ), pani jest z DG i o ile dobrze zapamiętałam - dom niewychodzący. Sprawdzajcie kociaprzystan@gmail.com
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pon paź 15, 2012 16:15 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

99 % FREDEK!!!!!

SAM SOBIE ZNALAZŁ DOM

Więc.....nie poszłam na wykład przez całą tą akcję :twisted:

Ale......Ilona już z Michałem są w drodze. 15 minut i wszystko będzie jasne :wink:
Coby nie było Fredek wraca na kociarnie. Czeka na kastrację i odrobaczenie. Ogólna kwarantanna czy nic mu się nie stało, czy jest cały i zdrowy.

Następnie P. Urszula u której koczuje od 10 dni jest zachwycona że będą mogli go adoptować :1luvu:
Zadzwoniła tylko dlatego że myślała, że może ktoś bardzo za Nim tęskni. Naświetliłam sytuację, że owszem tęsknimy ale ON SZUKA DOMU - BO PO TO JESTEŚMY :mrgreen:

Pani zadowolona, mąż zakochany po uszy. Co prawda Fredek strasznie wyje w mieszkaniu z przerażenia teraz ale pierwszej nocy zwabili go do mieszkania i spał na kanapie co ich urzekło :wink:

Mam nadzieję że finał będzie genialny :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pon paź 15, 2012 16:17 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

MIKUŚ pisze:99 % FREDEK!!!!!

SAM SOBIE ZNALAZŁ DOM

Więc.....nie poszłam na wykład przez całą tą akcję :twisted:

Ale......Ilona już z Michałem są w drodze. 15 minut i wszystko będzie jasne :wink:
Coby nie było Fredek wraca na kociarnie. Czeka na kastrację i odrobaczenie. Ogólna kwarantanna czy nic mu się nie stało, czy jest cały i zdrowy.

Następnie P. Urszula u której koczuje od 10 dni jest zachwycona że będą mogli go adoptować :1luvu:
Zadzwoniła tylko dlatego że myślała, że może ktoś bardzo za Nim tęskni. Naświetliłam sytuację, że owszem tęsknimy ale ON SZUKA DOMU - BO PO TO JESTEŚMY :mrgreen:

Pani zadowolona, mąż zakochany po uszy. Co prawda Fredek strasznie wyje w mieszkaniu z przerażenia teraz ale pierwszej nocy zwabili go do mieszkania i spał na kanapie co ich urzekło :wink:

Mam nadzieję że finał będzie genialny :mrgreen:

:ok:
Obrazek Obrazek
Nikt nie jest nam dany na zawsze...
Hotel dla kotów: https://www.facebook.com/kitawmiescie

KITA - RZESZÓW

Od: Sob gru 17, 2011 19:07

Post » Pon paź 15, 2012 16:19 Re: Część VIII z życia Kociej Przystani :)

No i na 99% Bzyśka w piątek/sobotę jedzie do Nowego domu.

Za "siostrę" będzie mieć Amelię :wink:

Czekam tylko na piątek by móc zadzwonić do mar_tiki (do egiptowa :twisted: ) że mają wziąć ze sobą Bzyśkę z Krakowa :kotek:

Ale cóż czego nie robi się dla adopcji :oops:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]