Kocia Arka Noego prosi o wsparcie! $, Karma! Dziękujemy WAM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 14, 2013 17:30 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Dama Ya pisze:Felicja, Bączek, Biedronka i Amelka - już na tymczasie w Piotrkowie :D
A tu pierwsze fotki Felki, która najchętniej pozuje :)
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 153&type=3

Widziaaałam :1luvu: :1luvu: :1luvu:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon kwi 15, 2013 15:07 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Wczoraj do DT u DamaYa i jej koleżanki pojechały cztery kociaki - Felicja , Bączek , Biedronka i Amelka. Bardzo,bardzo serdecznie Wam dziękuję. Nie wiem co więcej napisać z radości :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Wielką pomoc otrzymałam od Niebieskaa4 i Jej męża ; to właśnie oni zrobili ponad 100 km aby zawieźć ze mną kociaki. Dziękuję Wam wszystkim z całego serca :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Czw kwi 18, 2013 3:32 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

To jest bardzo dobra wiadomosc :)

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Czw kwi 18, 2013 13:47 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Do nowego domku w Częstochowie pojechał Alek i Calinka. :1luvu:

Jak najwięcej kotków musi iść do adopcji ponieważ mamy 3 miesiące na wypowiedzenie lokalu. Niestety za kwiecień nie zapłaciłam czynszu i taka jest decyzja właścicieli. Po prostu mąż zablokował mi nasze konto, więc rozumiecie na ulicę nie pójdę bo jestem za brzydka i za stara. Tak dalej się nie da od miesiąca do miesiąca uprawiać partyzantkę. Najgorzej boli mnie to, że jedna z pań przynoszących mi ciągle koty do kociarni i 2 razy w tygodniu sprzątająca tam powiedziała właścicielce na jej informację o nie zapłaceniu czynszu, że to nie jej sprawa. To jest mój problem i muszę go rozwiązać. Przepraszam Was za wszystko :cry:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Czw kwi 18, 2013 23:13 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Andzeliko, nie wiem co powiedziec, nie wiem. Mialam nadzieje, ze jakos wszystko wyjdzie powoli na prosta.

kociamysza

Post » Pt kwi 19, 2013 14:46 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

andzelika1952 pisze:Do nowego domku w Częstochowie pojechał Alek i Calinka. :1luvu:

Jak najwięcej kotków musi iść do adopcji ponieważ mamy 3 miesiące na wypowiedzenie lokalu. Niestety za kwiecień nie zapłaciłam czynszu i taka jest decyzja właścicieli. Po prostu mąż zablokował mi nasze konto, więc rozumiecie na ulicę nie pójdę bo jestem za brzydka i za stara. Tak dalej się nie da od miesiąca do miesiąca uprawiać partyzantkę. Najgorzej boli mnie to, że jedna z pań przynoszących mi ciągle koty do kociarni i 2 razy w tygodniu sprzątająca tam powiedziała właścicielce na jej informację o nie zapłaceniu czynszu, że to nie jej sprawa. To jest mój problem i muszę go rozwiązać. Przepraszam Was za wszystko :cry:

Co robimy?
Mogę wstawić tą informację na FB? Jakieś wydarzenie?
CHolera, jest mi przykro, ale trzeba działać!!

Nie ma szans na "uglaskanie" właściciela lokalu, jeśli zobowiążemy się wpłacić jakąkolwiek sumę na jego konto?

Mowcie...
Po egzaminach (czyli jeszcze tydzień), ruszę z tą akcją na evencie na FB z ogłoszeniami, wcześniej nie dam rady, jestem teraz zawalona nauką i nie mam siły myśleć o niczym innym.

P. Andżeliko, napisać mi konkretnie proszę:
- które koty są najbardziej adopcyjne, tzn. fajny charakter
- które kociaki potrzebują jeszcze szczepień, sterylek, operacji, czegokolwiek

_ogonek_

Post » Pt kwi 19, 2013 16:53 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Ogonku, cos robic trzeba. Od zawsze potrzebny jest lokal, o ktory juz nie raz, nie dwa bylo proszone miasto. Skonczylo sie lokalem prywatnym z czynszem.

kociamysza

Post » Pt kwi 19, 2013 18:28 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

kociamysza pisze:Ogonku, cos robic trzeba. Od zawsze potrzebny jest lokal, o ktory juz nie raz, nie dwa bylo proszone miasto. Skonczylo sie lokalem prywatnym z czynszem.

Czyli miasto ma w du*pie co się dzieje z, tak naprawdę, ich kotami? Czyli skłaniamy się ku poszukiwaniach nowego lokalu no i kasy przede wszystkim?
Muszą być konkrety, niech ktoś kto bliżej zna sytuację zbierze to do kupy, wypunktuje jakie koty czego teraz potrzebują i które są najbardziej adopcyjne - o te zawalczymy.

W związku z tragiczną sytuacją z lokalem zrobię wydarzenie, ale już nie dzisiaj, teraz powtarzam matmę...
P{roszę o jak najwięcej istotnych informacji ...

_ogonek_

Post » Pt kwi 19, 2013 18:54 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Miasta nie obchodzi nic. To dluga historia, do poczytania w poprzednich watkach. Jak chcesz to moge co nieco odkopac.

Jakakolwiek decyzje podejmuje Andzelika, ona jest w centrum problemu.

kociamysza

Post » Sob kwi 20, 2013 14:35 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

kociamysza pisze:Ogonku, cos robic trzeba. Od zawsze potrzebny jest lokal, o ktory juz nie raz, nie dwa bylo proszone miasto. Skonczylo sie lokalem prywatnym z czynszem.

A czy nie można zwrócić się do jakiś ogólnopolskich mediów? Przecież pani Andżelika to Kociarz Roku!! Nikt nie będzie chciał tego nagłośnić?
Radomsko ma miejskie schronisko? Nie boi się, że otrzyma na raz 50 kotów?

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Sob kwi 20, 2013 14:36 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

pewnie bardzo Wam nie poprawię humoru :/ ale możecie sobie obejrzeć nowe fotki Bączka:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 153&type=3

Dama Ya

Post » Sob kwi 20, 2013 19:47 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

i kolejny kociak radomszczański u mnie na DT, czyli Biedronka:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 153&type=1

Dama Ya

Post » Nie kwi 21, 2013 14:28 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Lokal może być nadal przez nas użytkowany ale pod warunkiem płacenia czynszu. Ja już niestety wydałam wszystkie prywatne zaskórniaki i nie mam innych możliwości. Właścicielka dała także warunek - dotąd będziemy mogli tam być dokąd będę to ja firmowała no i oczywiście płaciła :cry: . Jeśli przejmie to ktoś inny rezygnują z umowy w ciągu 3 miesięcy.

Trzy dni temu dostałam telefon od jednej z działkowiczek, żebym zabrała do nas 13 bezdomnych kotów / sporo kotek ciężarnych/ , że dostała mój numer od panów ze schroniska. :( Zaproponowałam sterylizację kotek i powrót na działki przynajmniej teraz na lato/ przeżyły tragiczną zimę bez opieki/ i wtedy okazało się, że nie chodzi tym ludziom o pomoc kociakom ale o pozbycie się ich. Stwierdziła, że przez koty nie ma ptaszków na działkach i nie chcą ich powrotu. Nie chcecie chyba usłyszeć mojego komentarza. :evil:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Nie kwi 21, 2013 18:47 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

Zapraszamy na chilijski bazarek! kociamyszo! serdecznie dziękujemy!!! :1luvu:

viewtopic.php?f=20&t=152530
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Nie kwi 21, 2013 19:06 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

andzelika1952 pisze:Lokal może być nadal przez nas użytkowany ale pod warunkiem płacenia czynszu. Ja już niestety wydałam wszystkie prywatne zaskórniaki i nie mam innych możliwości. Właścicielka dała także warunek - dotąd będziemy mogli tam być dokąd będę to ja firmowała no i oczywiście płaciła :cry: . Jeśli przejmie to ktoś inny rezygnują z umowy w ciągu 3 miesięcy.

Trzy dni temu dostałam telefon od jednej z działkowiczek, żebym zabrała do nas 13 bezdomnych kotów / sporo kotek ciężarnych/ , że dostała mój numer od panów ze schroniska. :( Zaproponowałam sterylizację kotek i powrót na działki przynajmniej teraz na lato/ przeżyły tragiczną zimę bez opieki/ i wtedy okazało się, że nie chodzi tym ludziom o pomoc kociakom ale o pozbycie się ich. Stwierdziła, że przez koty nie ma ptaszków na działkach i nie chcą ich powrotu. Nie chcecie chyba usłyszeć mojego komentarza. :evil:

Czyli chodzi "tylko" o pieniądze?

Zorganizuję jutro jakiś event, nie możemy odpuścić.....

A o działkowcach mi nie mów... Trucie przez nich kotów (nie mówię wszystkich) to jakaś plaga...

_ogonek_

[poprzednia][następna]