Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 02, 2012 9:58 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Relacja z dyżuru porannego...

Skończył się podzielony KETOKONAZOL dla Józi, podałam ostanią dawkę. Było też bardzo malo różowego płynu w strzykawce, chyba się komus wylał. Starczy jeszcze może na 1, 2 razy. Może można go gdzieś dokupić? Miałam coś podobnego dla mojej Kinii, ale teraz jest pomieszane z innym lekiem. Józi podałam DALACIN, KETOKONAZOL, wypędzlowałam uszka.
Koty w boksach ok. Pierwszy raz widziałam szalejącą i bawiąca się Mirę. To znaczy, że jest lepiej, oswaja się. Maluszek z 4 boksu też bawił się i pięknie mruczał.
Maluszki od wiiwii wesolutkie szaleją i robią bałagan zaraz po sprzątnięciu. Kupki rzadkie, może odrobaczanie pomoże. Jak nie to może im dawać jakąs florę bakteryjną, nie wiem, nie znam się.
Obserwowałam dziś relacje Bono - Lech i okazało się, że to Bono natręt nęka Lecha. Nie wiem, zakochał się czy co? Łazi za nim osiołek, "śpiewa" i nie kuma, że tamten nie chce mieć z nim nic wspólnego. Dzisiaj musiałam ich rozdzielać, bo zaczęła się regularna wojna. :roll:
Skończył się płyn do naczyń, gdybym wiedziała to bym przyniosła.
Szkoda, że nie mogłam być na spotkaniu, postaram się jakoś zorganizować na następne. :)
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Nie wrz 02, 2012 10:02 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Dokładnie. Niestety na wielu dublowanie ogłoszenia kończy się usunięciem obu.

LISTA OGŁOSZENIOWA
Klara - LadyStardust + Paris,
Grządka - madit
Paris - Mikuś + TAYSON, CZORT
Miś - facebookowi Fani + każdy kto tylko może
Don Juan - Evik75
kocięta Iwoo1 - Evik75
Yoko - Axa76
Majka - Kicia_kluska
Izi - wanda164
Józia - bubor
Amando - Kasia89
Bono - Kasia89
Waleriana +maleńkasy - wiiwii
Glutek - herzpl
Aszka II - aange

Bez ogłoszeń są:
- Aszka II
- Azura
- Rico
- Master
- Dingo

PS. Opisy kotów (prosił Victor) aby jak będziemy im zakładać jakieś kartoteki i opisy, to żeby uwzględnić - jak kot wygląda, ale i jaką nosi obrożę! Bo dla nieforumowych osób... którzy nie widzą dzień po dniu co się dzieje, to jest problem z rozpoznaniem kota.
I jest zmiana w grafiku: wtorek: Victor rano, ja wieczór. Tak evik - wylało się Victorowi wczoraj wieczorem, Basia obiecała donieść. A spotkanie 22 września, więc nic nie planuj :D
Ostatnio edytowano Nie wrz 02, 2012 13:33 przez LadyStardust, łącznie edytowano 3 razy
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Nie wrz 02, 2012 10:16 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Wpisz mnie Daga z kociętami, że biorę ogłoszenia, bo wpisałaś tylko Walkę. THX
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Nie wrz 02, 2012 10:17 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Chyba najlepiej robić ogłoszenia w niedzielę wcześnie rano. Sprawdzałam właśnie ile kliknięć ma Bono, któremu ogłoszenie na tablica.pl robiłam w piątek wieczorem i jest ich tylko 10. A koty dodane dziś rano mają już ponad 200 8O
Obrazek

Kasia89

Od: Nie kwi 22, 2007 14:14

Post » Nie wrz 02, 2012 12:05 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

spokojnie ketokonazol już podzielony mam w domu to podrzucę dzisiaj
co do ogłoszeń to Lady S może wspólnie z Kasią opracują dokładnie kiedy i co jaki czas wrzucać ogłoszenia
i ponawiam moją prośbę jak ktoś ma konto na portalu, ktory wymaga rejestracji to w pw możnaby udostępnić login i hasło każdemu robiącemu ogłoszenia- tak oszczędzamy czas

ja mogę się zająć Aszką II ale chyba wcześniej trzeba skontaktować się ze śledziowym czy DT nie przerodzi się w DS

co do adopcji to mam pomysł ( pewnie juz kiedyś proponowany) żeby zrobić coś na kształt portfolio z ogłoszeniami, fizycznie taka teczka z koszulkami foliowymi- takie coś jak wisi u kostrzewskiego i pozostawiać w okolicznych lecznicach- oczywiście za zgodą ich wlaścicieli i np co tydzień szłoby się aktualizować portfolio. ja mam blisko ( na pogoni) 3 vetów więc to nie byłby dla mnie problem pójść do nich i spytać czy się zgodzą - wiadomo że u vetów przewija się najwięcej osób skłonnych sie dokocić
co do wykonania to każdy swoje ogłoszenie wysłałby mi na maila, ja bym wydrukowala (jak sobie toner uzupełnie) a takich teczek i koszulek powinnam mieć dużo tylko musiałabym je odszukać w piwnicy

zapomniałam że zostało uzgodnione że nowa strona zostanie zrobiona przez chłopaka, który obiecał nam pomóc ( nie pamiętam jak ma na imię) i dostanie termin do końca września, jeśli nie podoła to znajomy Krzysia przejmie tą pracę

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Nie wrz 02, 2012 12:17 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:spokojnie ketokonazol już podzielony mam w domu to podrzucę dzisiaj
co do ogłoszeń to Lady S może wspólnie z Kasią opracują dokładnie kiedy i co jaki czas wrzucać ogłoszenia
i ponawiam moją prośbę jak ktoś ma konto na portalu, ktory wymaga rejestracji to w pw możnaby udostępnić login i hasło każdemu robiącemu ogłoszenia- tak oszczędzamy czas

zapomniałam że zostało uzgodnione że nowa strona zostanie zrobiona przez chłopaka, który obiecał nam pomóc ( nie pamiętam jak ma na imię) i dostanie termin do końca września, jeśli nie podoła to znajomy Krzysia przejmie tą pracę

Mówiłam też Marcie (mar_tice), że mam też znajomego, który może to nam zrobić za free
Oprze szkielet strony na znanych rozwiązaniach, żeby potem nie było problemu.
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Post » Nie wrz 02, 2012 12:33 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

jest osoba, która mówi że to zrobi i to za free więc Basia ma dzis/jutro podać mu dane i niech robi, bo chyba już za dużo osób mogło/miało robić a strona dalej nie działa jak powinna
ma dostać termin - jak się nie wywiąże albo zrobi to poniżej naszych oczekiwań to Twój znajomy Wiiwii albo znajomy Krzysia dostana szanse- oby to nie było potrzebne

aange

Od: Czw mar 08, 2012 21:12

Post » Nie wrz 02, 2012 12:53 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Kicia - Misia to pewnie ta koteczka, która wróciła z adopcji. Nie wiemy, dlaczego ją oddano? Czy przyczyna tkwi w kocie, czy jakiś obiektywny powód? Napisałabym o niej cokolwieczek, ale nie mam info o usposobieniu, stosunku do dzieci i innych zwierzaków. Jeśli ktoś ma jakieś spostrzeżenia odnośnie Belli i Miry pod tym względem, proszę o parę słów na forum. Bo w tej chwili "jadę" na ogólnikach, błagam o konkrety.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Nie wrz 02, 2012 13:11 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

aange pisze:spokojnie ketokonazol już podzielony mam w domu to podrzucę dzisiaj

ja mogę się zająć Aszką II ale chyba wcześniej trzeba skontaktować się ze śledziowym czy DT nie przerodzi się w DS

co do adopcji to mam pomysł ( pewnie juz kiedyś proponowany) żeby zrobić coś na kształt portfolio z ogłoszeniami, fizycznie taka teczka z koszulkami foliowymi- takie coś jak wisi u kostrzewskiego i pozostawiać w okolicznych lecznicach- oczywiście za zgodą ich wlaścicieli i np co tydzień szłoby się aktualizować portfolio. ja mam blisko ( na pogoni) 3 vetów więc to nie byłby dla mnie problem pójść do nich i spytać czy się zgodzą - wiadomo że u vetów przewija się najwięcej osób skłonnych sie dokocić
co do wykonania to każdy swoje ogłoszenie wysłałby mi na maila, ja bym wydrukowala (jak sobie toner uzupełnie) a takich teczek i koszulek powinnam mieć dużo tylko musiałabym je odszukać w piwnicy

Jak najbardziej dobry pomysł. Ja mam jednego weta, spróbować mogę. "Swoje ogłoszenie" masz na myśli kota przydzielonego nam do ogłoszeń internetowych? Takie coś jak plakat byśmy dla każdego zrobili... dobrze myślę? To proszę prześlij też do mnie jak dostaniesz, ja też podrukuje i spróbuje wcisnąć wetowi. Można by w sumie zrobić ogłoszenia psom, które mamy też pod opieką, wszystkie są w naszej galerii. Myślę, że one u weta by miały też duże szanse.
Ogłoszenia tylko można usunąć, jeśli się ma założone konto. Tam gdzie kont się nie zakłada, to się nie edytuje już. Jeśli ktoś jest zainteresowany moim hasłem i loginem do stronek, to zapraszam na PW (bo nie wiem komu wysłać, czy wszyscy chcą, czy nie). Na wszystkie stronki mam takie samo ... żeby było łatwiej. Kasiu bardzo fajna lista, ja zerknę na swoją, tylko w pracy, bo niestety laptop domowy jest w naprawie...

LadyStardust

Post » Nie wrz 02, 2012 13:25 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

LadyStardust pisze:Dokładnie. Niestety na wielu dublowanie ogłoszenia kończy się usunięciem obu.

LISTA OGŁOSZENIOWA
Klara - LadyStardust + Paris,
Grządka - madit
Paris - Mikuś + TAYSON, CZORT
Miś - facebookowi Fani + każdy kto tylko może
Don Juan - Evik75
kocięta Iwoo1 - Evik75
Yoko - Axa76
Majka - Kicia_kluska
Izi - wanda164
Józia - bubor
Amando - Kasia89
Bono - Kasia89
Waleriana +maleńkasy - wiiwii

Bez ogłoszeń są:
- Aszka II
- Azura
- Rico
- Master
- Dingo

PS. Opisy kotów (prosił Victor) aby jak będziemy im zakładać jakieś kartoteki i opisy, to żeby uwzględnić - jak kot wygląda, ale i jaką nosi obrożę! Bo dla nieforumowych osób... którzy nie widzą dzień po dniu co się dzieje, to jest problem z rozpoznaniem kota.
I jest zmiana w grafiku: wtorek: Victor rano, ja wieczór. Tak evik - wylało się Victorowi wczoraj wieczorem, Basia obiecała donieść. A spotkanie 22 września, więc nic nie planuj :D

chcialam nadmienic ze ja robie ogloszenia glutowi ktory jest u mnie na tymczasie :!: :!: :!:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie wrz 02, 2012 13:32 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Oj przepraszam Cię bardzo kochana :( Już wpisuję :mrgreen:

LadyStardust

Post » Nie wrz 02, 2012 13:34 Misia ma dom

Elu,
MISIA MA DOM, nazywa się teraz Fruzia. Została w Domu Tymczasowym. Na początku kotki się nie lubiły i lały, ale minęły 2 tygodnie, polubiły się, a potem pokochały. Karolina jest szczęśliwa :) Dziś rano rozmawiałam z nią, ma się skontaktować z Martiką w celu podpisania umowy adopcyjnej (Basi nie będę już zawracać głowy, niech się dziewczyna w spokoju spakuje). Wtedy się przesunie jej fotkę do adoptowanych.

Przepraszam, ciągle zapominam, że nie wszyscy mają facebooka albo w ogóle - Internet.

wiiwii

Post » Nie wrz 02, 2012 14:26 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

mam kilka pytan o pana gluta to malo prawdopodobne ale moze ktos zapyta o niego
dlaczego glut wystawia jezyk i co powinna miec karma sucha dla niego ,czy ta co ja mamy jest najtansza ?
jak glut trzepie glowa to z uszu mu wypada cos jakby koza z nosa tylko koloru czarnego to dobrze czy cos sie dzieje gorzej?
ile kosztuje lek gluta na serce i czy jest na recepte?
no i czy te szwy co je ma sa do sciagniecia?
a i ile kosztuje ten proszek do mokrego i na co to?

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Nie wrz 02, 2012 14:42 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

Moi drodzy
Odpływ ze zlewu naprawiony :) Przetkaliśmy rurę odpływową, a było tam oj było niespodzianek wiele, a zwłaszcza żwirek śmierdzący,oślizły i zakamieniały :strach:
Teraz wszystko działa i jak na razie nie cieknie. Gdyby coś się działo złego proszę o info. Dobrze byłoby dać grubsze uszczelki, ale na razie jest ok.
Jeżeli chcemy, aby ten odpływ funkcjonował - łopatki myjemy w misce, kuwety też, albo przynajmniej z nich do zlewu nie wylewamy. Inaczej za parę dni będzie to samo.

Jeśli chodzi o ogłoszenia, to ja bardzo chętnie będę umieszczała kilka na swojej gazetce w szkole,
a także u weta na Gospodarczej (zapytam). Mam na stronie szkoły taką zakładkę dotyczaca pomocy zwierzakom i mogę zapytać, czy tam nie mogłyby być ogłoszenia naszych kociastych. Mam nadzieję, że tak jak w zeszłym roku zbierze mi się grupa szkolnych wolontariuszy, więc moglibyśmy ich też zaangażować w jakies działania (oczywiście za zgodą rodziców). Na pewno będę robić zbiórkę na schronisko, ale może coś dla KP też możnaby zrobić. Szkoda, że nie wypalił na razie pomysł ze stowarzyszeniem, bo wtedy są większe możliwości działania.
Obrazek

evik75

Od: Czw mar 29, 2012 21:26

Post » Nie wrz 02, 2012 16:00 Re: Cz VII Kocia Przystań. MIŚ - pampers - pokochaj go!

herzpl pisze:mam kilka pytan o pana gluta to malo prawdopodobne ale moze ktos zapyta o niego
dlaczego glut wystawia jezyk i co powinna miec karma sucha dla niego ,czy ta co ja mamy jest najtansza ?
jak glut trzepie glowa to z uszu mu wypada cos jakby koza z nosa tylko koloru czarnego to dobrze czy cos sie dzieje gorzej?
ile kosztuje lek gluta na serce i czy jest na recepte?
no i czy te szwy co je ma sa do sciagniecia?
a i ile kosztuje ten proszek do mokrego i na co to?

Wystawia język bo nie ma przednich zębów (wypada mu).
Karma którą ma jest jedną z najlepszych jakie są.
Po to masz właśnie czyścić uszy by go doleczyć.
Leki na serce to koszt ok 38-40 zł za opakowanie. Kupuje się tylko u weterynarza.
Proszek do jedzenia to ipakityne kosztuje ok 40-50 zł duże opakowanie - leczenie nerek.
MIKUŚ

[poprzednia][następna]