EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI DO ADOPCJI FOTKI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 20, 2012 11:56 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

Ciesze się, że powoli to się poukładało. Mam nadzieję, że raty będą ok. Powinni docenić to, że ktoś chce płacić!
adeeniet

Post » Śro cze 20, 2012 12:24 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

ja też ,bardzo się cieszę,czuję ogromną ulgę ,taką nie do opisaniu .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Śro cze 20, 2012 13:12 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

Dorciu, czy całe centralne ogrzewanie było robione niedawno, gdy kupowałaś piec?
Pytam własciwie o to, jakiego typu masz kaloryfery - jeśli nowe, panelowe, to nie rozumiem, skąd przepał (oprócz braku ocieplenia rzecz jasna).
Jeśli kaloryfery są starego typu, żeberkowe, to właśnie one są winne, bo zbyt długo się nagrzewają. Trzeba jes zmienić bo sytuacja się powtórzy.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro cze 20, 2012 13:18 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

Ale te płaskie podobno bardzo szybko się wychładzają:(

I bądź tu mądry!
adeeniet

Post » Śro cze 20, 2012 13:57 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

dorcia44 pisze:Wiem że powinnam chociaż minimalnie ocieplić mieszkanie wewnątrz .

To nie jest chyba dobry pomysł. Ściany pod styropianem zaczynają wilgotnić. Jeśli chcesz wiadomości z pierwszej reki to skontaktuj się z charm z naszych watków. Jeśli czegoś nie poknociłam oni robili babci takie ocieplenie i nie wyszło z tego nic dobrego. Ale najlepiej byłoby sie może z jakimś budowlańcem skontaktować.

Żeby policzyć z grubsza gdzie może tkwić błąd trzeba by mieć chociaż takie dane.
Kubaturę, okres grzania ilość gazu. Kiedyś miałam kumpla od oszczędnego gospodarowania energią. Gdyby było potrzeba poszukam namiarów na niego bo dość dawno nie kontaktowaliśmy się.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro cze 20, 2012 14:11 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

Dorotka ma mieszkanie praktycznie nie do ogrzania ,bo dookoła same pustostany.Klatka schodowa bez ogrzewania .Zimą wiatr hula.Żeby utrzymac te 18 stopni piec chodzi bez przerwy.Termostat na nic sie w tym przypadku nie zda ,bo te przemarzajace mury nie sa w stanie utrzymac temperatury bez ciągłego podgrzewania.Podejrzewam ,że licznik gazowy kręci sie jak piła tarczowa i stąd taka faktura
:(

Dobrze ze chociaż z ta gazownią można się jakoś próbowac dogadać.
I nie taka z Ciebie sierota jak mówisz 8) ,bo w końcu dałas radę :ok:
Za dobrego anioła :piwa:
Dorcia...lubisz obrzydliwie słodką chałwę?? :twisted:

Wanilka

Od: Śro kwi 16, 2008 16:47

Post » Śro cze 20, 2012 14:18 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

Ocieplanie od środka nie jest najlepszym rozwiązaniem, ale jest do zrobienia. Natomiast kompletnie mija się z celem bez wymiany okien :?
Jakby co, to mam budowlańców w bliskiej rodzinie, mogę poprosić o wizję lokalną i doradztwo, ale obawiam się, że tam głównie te okna dają, a to droga impreza. Choć przy takim rachunku zaczyna się kalkulować...

Z drugiej strony, czy wysokość tego rachunku, to nie wina wycieku gazu, co to nie był od razu zgłoszony? Wszyscy (łącznie ze mną) poganiali, bo to niebezpieczne, nikt wtedy nie myślał o kasie :oops: Gaz jak się ulatnia to błyskiem przez kieszeń leci :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro cze 20, 2012 14:32 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

Kochani ,każdy z was ma rację ,ale po kolei
1.CO zakładane w drugiej połowie grudnia
2,.Kaloryfery nowe ,płaskie.
3.wiem że ocieplenie od środka nie jest najlepszym rozwiązaniem ,ale innego nie ma... :cry:
4.innego mądrego rozwiązania nie ma :?
5.zapomniałam,okna mam nowej generacji.
Wanilko ,chyba dorastam ,lepiej późno niż wcale :mrgreen:
wybiorę się jeszcze do RWE co by też poprosić o comiesięczne realne opłaty ,według zużycia.

bardzo wam dziękuję za wszystkie rady ,za to że próbujecie mi pomóc rozwiązać ten problem. :1luvu:
te mieszkania są bardzo zimne :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro cze 20, 2012 14:34 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

Dorotko, jak masz okna wymienione, to faktycznie warto pomyśleć o ociepleniu, nawet od środka.
Pogadam z bratem, daleko nie ma odkąd tunel otworzyli ;)

OKI

Post » Śro cze 20, 2012 14:37 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

Pytam sie czy chałwe lubisz?Czy nadal umartwiasz sie ochudzaniem :ryk: ?

Wanilka

Post » Śro cze 20, 2012 14:38 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

A może, skoro to w zimę tak nabiłaś wpłacaj co miesiąc zaliczki do gazowni. Mój brat tak robi. Wpłaca około 100zł i w końcu wychodzi mu na 0 lub dopłaca jakieś 200zł, ale nie od razu 1400:)
adeeniet

Post » Śro cze 20, 2012 14:47 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

Wanilko ,odchudzam się :crying: ale chałwa może poczekać na lepszy czas 8)
adeeniet pisze:A może, skoro to w zimę tak nabiłaś wpłacaj co miesiąc zaliczki do gazowni. Mój brat tak robi. Wpłaca około 100zł i w końcu wychodzi mu na 0 lub dopłaca jakieś 200zł, ale nie od razu 1400:)

to też nie głupi pomysł ,ale pierw zobaczymy jak to wyjdzie z ratami itp.
Na wszystko musi mi starczyć :wink:
Obrazek

dorcia44

Post » Śro cze 20, 2012 14:48 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

Masz wybór ......albo chałwę albo Greka Ci przywiozę :twisted:

Wanilka

Post » Śro cze 20, 2012 14:52 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

Greka ? :roll: zamożnego ? byle nie zamożonego :mrgreen:

OKI pogadaj :wink:
OKI pisze:Dorotko, jak masz okna wymienione, to faktycznie warto pomyśleć o ociepleniu, nawet od środka.
Obrazek

dorcia44

Post » Śro cze 20, 2012 14:53 Re: EXO DO ADOPCJI 3 OSESKI ROSNĄ i chorują :( APARAT JEST

dorcia44 pisze:Greka ? :roll: zamożnego ? byle nie zamożonego :mrgreen:

OKI pogadaj :wink:
OKI pisze:Dorotko, jak masz okna wymienione, to faktycznie warto pomyśleć o ociepleniu, nawet od środka.

Pogadam :D
Najwyżej zwierzyniec odpracuje bawiąc moje bratanice :mrgreen:

OKI

[poprzednia][następna]