Moje czternaście skarbów cz.1 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 07, 2012 15:29 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Marzenia11 pisze:Nie nie chodzi o Purevax tylko o tę drugą ktora jest tańsza, a jej nazwa gdzieś jest na początku wątku albo jeszcze w wątku Łukaszka.

Lidka, moja wetka w grudniu proponowała zamówienie szczepionek dla Ciebie i wysłanie kurierem.

edit: LEUKOCELL

Marzenia Ania z Pabianic tez chciała zamówić na szczepienie 2 kotek (ma białaczkowce w stadzie) ona od lat tym szczpei ale ponoć nie można tego teraz za Chiny dostać :roll:
Napisz mi na PW skąd to załatwiłaś.

A ten Purewax to jest białaczka plus zwykła 4, więc jak były szczepione 4-ką to nie można w tak krótkim czasie znów szczepić.
Ostatnio edytowano Wto lut 07, 2012 15:33 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lut 07, 2012 15:33 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

lidka02 pisze:Od: Witaj (więcej) dnia: 6 lutego 2012 23:33
Witam,

Hmmm jeżeli chodzi o wizytę przed adopcyjną do końca nie przemyślałam
sprawy i mam małe wątpliwości co do odwiedzin ponieważ odległość
jaka nas dzieli to około 370 kilometrów :( ...mieszkam w Dąbrowie
Górniczej. Więc nie wiem czy Pani zdecyduje się na taką wizytę ??

Pozdrawiam.

Pani od Tiny

Odpisz że to nie problem, bo może pojechać ktoś inny w Twoim imieniu ;) Znajdzie się kogoś zaufanego z tamtych rejonów.
Mogę Ci wstępnie ankietę przedadopcyjną wysłać, z pytaniami - dziewczyna wypełni i będziesz miała już jakiś ogląd.

I wykasuj adresy mailowe z postów ;)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lut 07, 2012 16:11 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

lidka02 pisze:
Marzenia11 pisze:lidka02 - moja wetka własnie sprawdza koszt samych szczepionek przeciwko białaczce. Jeśli się zdecydujesz to wtedy zapłacę za nie pieniędzmi z akucji cegiełkowej Mruczeńki. Sęk w tym że będziesz musiała z nimi pojechać do swojego weta aby zaszczepił Ci koty więc nie wiem czy on się na to zgodzi.
Jeżeli ma zwykłe szczepionki to pewnie je wykorzysta dla innych osób które przychodzą do gabinetu. Jeśli nie i to Ty musisz je wykorzystać to wtedy trudno, ale z tego co pisałaś koty były szczepione na inne wirusówki niedawno więc z tego co ja wiem nie można zbyt często szczepić na te inne choroby. Mam nadzieję, ze Twój wet też to wie.

Potrzebuję jak najszybszej decyzji Twojej Lidka co do zamowienia szczepionek. Popołudniu będę wiedziała jaki jest koszt.

Poza tym oprócz 165zł z aukcji wpłynęla też kwota na konto fundacji 200zł - to pewnie od tej pani zainteresowanej Tofikiem lub Rudzikiem, której nie chcesz wyadoptować kota.
Do dyspozycji zatem jest 360zł które trzeba wykorzystać i też zdecyduj jak.

Dobrze jeżeli możesz to zamów te szczepionki na białaczkę , wet mówił że jak będzie miał szczepionki to przyjedzie do mnie po szczepić więc , nie wiem moze by przyjechał a jak nie to zapakuje joty i pojade do niego co ..Mam 8 kotów zdrowych może by wziąść 2 szczepionki więcej w razie nowego kota co :oops: .Bo ja będe u weta przed 18 mogła bym powiedzieć że ktoś mi kupił szczepionki i czy by mi koty po szczepił co.....

masz pw w tej sprawie.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lut 07, 2012 18:59 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Nie, no bez przesady - 10 miesięcy to nie jest niedawno.
Chociaż mnie bardziej chodziło o to, czy w ogóle były szczepione na pozostałe choroby.
Jeśli chodzi o sam FelV, to Purevax też takie miał - tak Pumka doszczepiałam, jak u Psotusia to wylazło swego czasu.
Pumek akurat był 4 miesiące po tej podstawowej szczepionce, więc dostał tylko tę część na FelV.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lut 07, 2012 22:17 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Jestem po rozmowie z wetką - uważa że nie ma sensu obciążać kota szczepieniem na wszystkiego choroby ktore było niecaly rok temu - szczepionki wbrew pozorom nie są takie obojętne. Oczywiście nie stanie się nic złego tylko po co?
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto lut 07, 2012 22:39 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Ja tam w ogóle Purevaxa nie lubię :roll: Ale to tam takie moje indywidualne zdanie.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto lut 07, 2012 22:43 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Lidka - czekam na Twoje decyzje, nie tylko do kwestii o ktorych pisałam Ci w pw, ale także co zrobić z kasą zebraną z allegro: jest 365zł.
proszę Cię o odpowiedź możliwie jak najszybciej.

Marzenia11

Post » Śro lut 08, 2012 14:40 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Marzenia11 pisze:Lidka - czekam na Twoje decyzje, nie tylko do kwestii o ktorych pisałam Ci w pw, ale także co zrobić z kasą zebraną z allegro: jest 365zł.

Więc bardzo prosze przekazać te pieniążki na szczepionki , czekam za nimi z nie cierpliwością .Bo Loluś dostanie mi zawału :) I dziękuje za wszystko.

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro lut 08, 2012 18:13 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

lidka02 pisze:
Marzenia11 pisze:Lidka - czekam na Twoje decyzje, nie tylko do kwestii o ktorych pisałam Ci w pw, ale także co zrobić z kasą zebraną z allegro: jest 365zł.

Więc bardzo prosze przekazać te pieniążki na szczepionki , czekam za nimi z nie cierpliwością .Bo Loluś dostanie mi zawału :) I dziękuje za wszystko.

Niespodzianka! :D mam 12 szczepionek - jutro moge je wysłać kurierem, ale: cały koszt to 396zł czyli z allegro jest 365zł czyli brakuje 31zł i koszt wysyłki kurierem (absolutnie nie wiem jaki on może być). Głupio mi, ale muszę to napisać - nie mam złotowki nawet aby dołożyć się więc jak to zorganizujemy? :roll:
szczepionek moge miec więcej jesli Lidka potrzebujesz.

Marzenia11

Post » Śro lut 08, 2012 18:33 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Marzenia11 pisze:
lidka02 pisze:

Niespodzianka! :D mam 12 szczepionek - jutro moge je wysłać kurierem, ale: cały koszt to 396zł czyli z allegro jest 365zł czyli brakuje 31zł i koszt wysyłki kurierem (absolutnie nie wiem jaki on może być). Głupio mi, ale muszę to napisać - nie mam złotowki nawet aby dołożyć się więc jak to zorganizujemy? :roll:
szczepionek moge miec więcej jesli Lidka potrzebujesz.

Na razie może z jedną wiecej tak na zapas w razie nowego kociaka :oops: możesz wyłożyć kase czy jak a ja ci prześle , albo podaj nr konta swój a ja ci to co brakuje wyślę ....

lidka02

Post » Śro lut 08, 2012 18:33 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Niespodzianka cudowna nareszcie . :1luvu: :1luvu: :1luvu:

lidka02

Post » Śro lut 08, 2012 18:36 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Nie moge dolozyc ani zlotówki, nawet w formie pożyczki, Sorry, ale mam zablokowany telefon a jedyne pieniadze ktore mam to są z bazarkow na Misia z ktorym jutro ide na echo serca i badania krwi.
Wysle Ci zaraz nr konta. To mam domawiac te szczepionki? Czy najpierw wyslac Ci te ktore juz sa, a potem zamowic jak bedziesz miala juz konkretnego kota? - je chyba trzeba trzymać w chłodzie, z tego co wiem...

Marzenia11

Post » Śro lut 08, 2012 18:44 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Dobra to wyśli od razu te co masz bo to bardzo pilne a jak by był jakiś nowy to dam znać ;)Dziękuje :1luvu:

lidka02

Post » Śro lut 08, 2012 18:49 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

A Ruda zastrajkowała ..... :roll:

lidka02

Post » Śro lut 08, 2012 19:18 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Lidka, a dokąd te szczepionki wyslać? Do Ciebie czy do gabinetu weta? Dowiedzialam sie, ze najlepiej jak by je ktos zawiozł samochodem bo musza byc przewozone w chłodzie. Kurier weyniesie dużo, powinnam dzisaj, a najpóxniej jutro wiedzieć ile by to kosztowało. jak mi napiszesz miejscowośc to moze byśmy poszukali transportu?

Marzenia11

[poprzednia][następna]