Cment Wolski - głodne koty. Oczekują pomocy w karmieniu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 19, 2012 16:01 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

Przykro mi :(

Chrypciu (*)

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Śro gru 19, 2012 16:46 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

mówiłam na niego Łobuz :( na początku przychodził do mnie i syczał, chyba poganiał kotering. potem już miział się i strzelał baranki. ostatnio nie wytrzymałam i wzięłam go na ręce, żeby przenieść do miski, bo nie zakapował, gdzie ją ukryłam z widoku ludzkiego.
cholerny cmentarz i ludzie...

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Śro gru 19, 2012 20:08 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Śro gru 19, 2012 20:16 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

W czwartek jak byłam na cmentarzu to Chrypek z apetytem pochłonął sporo jedzonka z puszki, wyglądał jak poniżej.
Obrazek
Pani Bożena dziś powiedziała, że spełniają się obietnice nowego pana kierownika cmentarza ,
który kilka miesięcy wcześniej odgrażał się , że jak karmiciele sami nie przestaną dokarmiać kotów to on spowoduje , że nie będzie kogo karmić i chyba do tego dochodzi.
Chrypek dostał krwotoku z pyszczka i jelit. :(

Dziś też pojawił się na karmieniu w fatalnym stanie kot podobny do Chrypka - Rysio, siedział skulony nic nie jadł nie mógł nic przełykać. Nie wiem co robić w tej sytuacji, widze , że zostałam sama z karmicielami ( starszymi osobami, ktore mi zgłaszają problemy).
Smutno, że warszawskie koty obchodzą tak mało osób, ja zrezygnuje z prowadzenia wątku, może jest ktoś chętny do jego prowadzenia będzie miał szczęśliwą ręke dla wolszczaków.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Śro gru 19, 2012 21:03 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

Właściwie należałoby zrobić Chrypkowi sekcję i na jej podstawie oraz na podstawie zeznań świadków, które słyszały groźby pod adresem kotów, złożyć zawiadomienie o przestępstwie.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro gru 19, 2012 21:09 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

czy można zrobić jeszcze sekcję? mogłabym wesprzeć finansowo z mojego funduszu bazarkowego

Fleur

Post » Śro gru 19, 2012 21:19 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

Jestem za. Nie można im pozwolić na takie draństwo! Poznałam ludzi z Vivy! - zapytam, co robić.
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
Obrazek

ewaw

Post » Śro gru 19, 2012 21:23 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

To jest przestępstwo! Nie można tego tak zostawić!!!
Jutro zadzwonie do kolegi z Viva!
Kto jest tym nowym kierownikiem cmentarza? Jakis nowy ksiadz???
Obrazek

ewaw

Post » Śro gru 19, 2012 21:24 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

Jezu, dziewczyny, koniecznie zawiadomić tzw.służby... Co za s..wysyn!!!
O ile pamiętam, któryś ksiądz był pozytywnie nastawiony do karmicielek
Fleur, nie poddawaj się, to że nikt się nie odzywa na wątku, nie znaczy że nie czytamy i kibicujemy.
A źli ludzie niestety byli i będą, ale zwykle boją się munduru i paragrafów (bo mundurowy zwykle jest większy od bezdomnego kota)
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Śro gru 19, 2012 21:27 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

Zapytam jak z sekcją to są na pewno spore koszty, a za leczenie Chrypka też trzeba zaplacić , na koncie wolszczaków jest 60zł.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro gru 19, 2012 21:43 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

meggi, może zmieńmy tytuł wątku na "otruty kot,potrzebne finanse na sekcję" potem pewnie trzeba będzie też finansować leczenie Rysia...
czy nowe talony pojawiają się od stycznia?

Fleur

Post » Śro gru 19, 2012 21:59 Re: Cment Wolski. Potrzebna karma. Chrypek Odszedł za TM.

Czy kot był na pewno otruty to dopiero by się okazało po wykonanej sekcji. Pani Wiesia ma jutro dopytać w lecznicy.
Co do talonów nie mam pojęcia kiedy odbywają sie przetargi w gminach.
Rysia trzeba złapać tylko kto to zrobi?
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Post » Śro gru 19, 2012 22:23 Re: Cment Wolski.Chrypek Odszedł[`].Potrzebne finanse na sek

Czy księdza Henryka już nie ma? Co to za kierownik skur...? Szukam w necie ale nie moge nic znaleźć :(
Obrazek

ewaw

Post » Śro gru 19, 2012 22:38 Re: Cment Wolski.Chrypek Odszedł[`].Potrzebne finanse na sek

Ja się dorzucę do sekcji jakby co :( Smutne to bardzo..

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Śro gru 19, 2012 22:46 Re: Cment Wolski.Chrypek Odszedł[`].Potrzebne finanse na sek

ewaw pisze:Czy księdza Henryka już nie ma? Co to za kierownik skur...? Szukam w necie ale nie moge nic znaleźć :(

Prawdopodobnie kuzyn ks. Rogali, na stronach 50-tych tego wątku są opisane początki zastraszania karmicieli.
Jutro od rana nie będe miała dostępu do forum bo ide do szpitala, wątek zostawiam w waszych rękach.
(z I.Krasickiego)

meggi 2

[poprzednia][następna]