DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 16:48 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:wyjaśnijcie mi,proszę-dlaczego koty rzygają? dlaczego śliną a dlaczego jedzeniem?
jeśli dostają odkłaczacz i nie są chore,mają normalny apetyt i normalnie się zachowują to jakie mogą być przyczyny?

Jedzeniem - bo zjadły za szybko albo/i za dużo, zwłaszcza dotyczy to suchej karmy, która w żołądku pęcznieje; jak kot się szybko napcha, to potem się to w nim nie mieści :mrgreen: Popularne u maluchów, albo po pierwszym posiłku, jak kotecek wyglodniał przez noc
Śliną - bo jest zakłaczony (przy zmasowanym łykaniu sierści profilaktyczne odklaczanie nie wystarcza) albo coś zjadły, czego nie powinny (nitki, sznurki, źdźbła, żwirek) i próbują się tego pozbyć. Może też być, że próbuja się pozbyć robaków :mrgreen:
Powyższe dotyczy kotów zdrowych, bo co do chorób nie czuję się kompetentna - jest ich dużo.
smarti pisze:...miałabym święty spokój i zero pracy, zero bólu kręgosłupa i świat bez alergii, a w to miejsce mnóstwo wolnego czasu oraz czynsz od "normalnie" wynajmującego nasze urocze mieszkanko...

Pomyśl, że nietrafiony ludzki sublokator to dopiero mógłby być problem!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sie 09, 2011 17:09 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

taizu pisze:
smarti pisze:wyjaśnijcie mi,proszę-dlaczego koty rzygają? dlaczego śliną a dlaczego jedzeniem?
jeśli dostają odkłaczacz i nie są chore,mają normalny apetyt i normalnie się zachowują to jakie mogą być przyczyny?

Jedzeniem - bo zjadły za szybko albo/i za dużo, zwłaszcza dotyczy to suchej karmy, która w żołądku pęcznieje; jak kot się szybko napcha, to potem się to w nim nie mieści :mrgreen: Popularne u maluchów, albo po pierwszym posiłku, jak kotecek wyglodniał przez noc
Śliną - bo jest zakłaczony (przy zmasowanym łykaniu sierści profilaktyczne odklaczanie nie wystarcza) albo coś zjadły, czego nie powinny (nitki, sznurki, źdźbła, żwirek) i próbują się tego pozbyć. Może też być, że próbuja się pozbyć robaków :mrgreen:
Powyższe dotyczy kotów zdrowych, bo co do chorób nie czuję się kompetentna - jest ich dużo.
smarti pisze:...miałabym święty spokój i zero pracy, zero bólu kręgosłupa i świat bez alergii, a w to miejsce mnóstwo wolnego czasu oraz czynsz od "normalnie" wynajmującego nasze urocze mieszkanko...

Pomyśl, że nietrafiony ludzki sublokator to dopiero mógłby być problem!

święta racja-tego nie wzięłam pod uwagę :ryk:

a z torsjami - może za szybkie jedzenie..i za dużo...ale weż im i nie daj jak chcą :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Wto sie 09, 2011 17:12 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Przy rzygach z zakłaczenia polecam pastę witaminową podawaną 3 dni z rzędu, po tygodniu powtórka gdyby nie przeszło. Z resztą na opakowaniach past powinno być napisane - profilaktycznie jak często i jak podawać przy mocnym zakłaczeniu.

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sie 09, 2011 21:53 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Smarti, moim skromnym zdaniem właśnie teraz podążasz właściwą drogą i nie myśl o wygodzie :mrgreen:
Co do Bladej B.- myślę, a wlaściwie jestem pewna że nie mam prawa odbierać Jej życia, które będzie miała u Ciebie. Ja, jak wiesz, nie mogę teraz pozwolić sobie na trzeciego kota, ale kiedyś przy większym M, na pewno coś przyniosę do domu.
Cieszę się że kicia już zdrowiutka. Moja Buri umie już wypluwać syropek.

magdajedral jest chora, a przynajmniej dobrze udaje :mrgreen:
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto sie 09, 2011 21:57 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Smartuniu, odbierz PW proszę
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro sie 10, 2011 9:13 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Gibutkowa pisze:Przy rzygach z zakłaczenia polecam pastę witaminową podawaną 3 dni z rzędu, po tygodniu powtórka gdyby nie przeszło. Z resztą na opakowaniach past powinno być napisane - profilaktycznie jak często i jak podawać przy mocnym zakłaczeniu.

Ja MPusiom kupuję RC Hairball, super się sprawdza.
Pasta dobra jest, ale przy takim stadzie majątek by poszedł :roll:

A po jedzeniu Ptysiek czasami hafci, bo łyka jak szalony.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sie 10, 2011 9:16 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Liwia_ pisze:
Marzenia11 pisze:Liwia,czy smarti zada niech napisza osoby, ktore UMIESCILY koty u smarti.
Na przykład rybniczanki. Pamiętam też świetnie przedstawienie przez smarti warunków pomocy, gdy zastanawiała się nad tdt dla jednego z rudzkich kotów - tdt chyba na 2 miesiące.

A tekst o dziewczynach ze Szczytna w edytowanym już 3 razy poście jest poniżej jakiegokolwiek poziomu :(

No pewnie, lepiej żeby koty tkwiły w schronie :roll:
Ech ...

Erin

Post » Śro sie 10, 2011 13:11 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

..i fajnie też dać komuś koty a potem nawet nie zapytać czy żyja,jak się czują,czy sobie ten ktoś radzi itd. i jeszcze radośnie obsmarowywać mi tyłek gdzie się da.To jest szlachetne..
Można nawet zapomnieć ile się mi kotów dało (jak to się jednej ze Szczytnianek zapomniało) -20 czy 21-co za różnica..

Najlepiej też ubliżać Marzeni od przydupasów bo jest tą "winną dzięki której" koty z Rybnika i ze Szczytna znalazły u mnie dom-gdyby nie Ona ja nawet nie wiedziałabym o ich istnieniu bo nie przeglądam internetu i już programowo nie szukam kotów A Marzenia zamiast się na mnie wypiąć, czuć się dalej swietnie i pławić w swojej szlachetności tak jak wiadome dziewczyny,
jest na tyle dziwaczna że mi pomaga i ujmuje się za mną gdy mnie obrażają i pisząc bzdury,podczas gdy ja zajęta tymi właśnie kotami nie mam czasu ani chęci na wieczne udowadnianie że nie jestem wielbłądem...
Marzenia jest ormalnie nienormalna 8O :ryk:

Bo normalny jest ten cwaniak który zrzucił z siebie problem i w tym samym momencie o nim zapomniał a najlepiej jeszcze obsmarował tego któremu ów problem zostawił...

wiesz Erin-Marzenia ma już całkowity zakaz podsyłania mi kotów :mrgreen: pod karą niedostania więcej ani łyka pysznego napoju :piwa: :ryk:

w sumie tak sobie myślę Erin że Ty już dawno też powinnaś przestać interesować się Promysiem i go kochać i traktować jak swojego..też jesteś dziwna :D :1luvu: ..prawie jak Marzenia :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sie 10, 2011 13:20 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:..i fajnie też dać komuś koty a potem nawet nie zapytać czy żyja,jak się czują,czy sobie ten ktoś radzi itd. i jeszcze radośnie obsmarowywać mi tyłek gdzie się da.To jest szlachetne..
Można nawet zapomnieć ile się mi kotów dało (jak to się jednej ze Szczytnianek zapomniało) -20 czy 21-co za różnica..

Najlepiej też ubliżać Marzeni od przydupasów bo jest tą "winną dzięki której" koty z Rybnika i ze Szczytna znalazły u mnie dom-gdyby nie Ona ja nawet nie wiedziałabym o ich istnieniu bo nie przeglądam internetu i już programowo nie szukam kotów A Marzenia zamiast się na mnie wypiąć, czuć się dalej swietnie i pławić w swojej szlachetności tak jak wiadome dziewczyny,
jest na tyle dziwaczna że mi pomaga i ujmuje się za mną gdy mnie obrażają i pisząc bzdury,podczas gdy ja zajęta tymi właśnie kotami nie mam czasu ani chęci na wieczne udowadnianie że nie jestem wielbłądem...
Marzenia jest ormalnie nienormalna 8O :ryk:

Bo normalny jest ten cwaniak który zrzucił z siebie problem i w tym samym momencie o nim zapomniał a najlepiej jeszcze obsmarował tego któremu ów problem zostawił...

wiesz Erin-Marzenia ma już całkowity zakaz podsyłania mi kotów :mrgreen: pod karą niedostania więcej ani łyka pysznego napoju :piwa: :ryk:

w sumie tak sobie myślę Erin że Ty już dawno też powinnaś przestać interesować się Promysiem i go kochać i traktować jak swojego..też jesteś dziwna :D :1luvu: ..prawie jak Marzenia :ryk:

Znając twoją namiętność do edytowania postów pozwolę sobie zacytować :? I powtórzę - twoje wypowiedzi są poniżej wszelkiej krytyki. Drogo każesz sobie płacić za pomoc. Nie tylko pieniędzmi.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sie 10, 2011 13:41 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Zofia&Sasza pisze: Drogo każesz sobie płacić za pomoc. Nie tylko pieniędzmi.

tego nie rozumiem - czyli, że Marzenia tak strasznie chce pomagać Smarti, że godzi sie na przyjmowanie wszelkich cięgów spadających na DT Smarti?
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro sie 10, 2011 13:43 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Edytko-ja powyższego bełkotu też nie rozumiem i nawet się nie staram

a odnośnie edytowania:
nigdy nie edytuję ujmując treści.
edytuję dodając treści lub wyjaśnień z myślą o tych którym trudniej przychodzi zrozumienie :ryk:

ale to niestety często nie pomaga..

a najlepsi są tacy którzy piszą o czymś w czym nie uczestniczą i o czym nie mają pojęcia.

najfajniej jest mądrzyć się na temat działań tych których się nawet na oczy nie widziało, zamiast uporządkować własne podwórko..

a nie lepiej byłoby zająć się własnymi sprawami i tym aby samemu lepiej radzić sobie z życiem?

smarti

Post » Śro sie 10, 2011 13:49 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:Edytko-ja powyższego bełkotu też nie rozumiem i nawet się nie staram

a odnośnie edytowania:
nigdy nie edytuję ujmując treści.
edytuję dodając treści lub wyjaśnień z myślą o tych którym trudniej przychodzi zrozumienie :ryk:

ale to niestety często nie pomaga..

a najlepsi są tacy którzy piszą o czymś w czym nie uczestniczą i o czym nie mają pojęcia.

najfajniej jest mądrzyć się na temat działań tych których się nawet na oczy nie widziało, zamiast uporządkować własne podwórko..

a nie lepiej byłoby zająć się własnymi sprawami i tym aby samemu lepiej radzić sobie z życiem?

Ależ ja się odnoszę do waszej działalności na forum. Do insynuacji, gnojenia ludzi i złośliwych wtrętów.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sie 10, 2011 13:53 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:najfajniej jest mądrzyć się na temat działań tych których się nawet na oczy nie widziało, zamiast uporządkować własne podwórko..

Widzisz... niektórzy nie mogą swoich spraw ogarnąć więc radzą innym! Proponuję wszystkim wścibskim wziąć się do pracy, a nie przesiadywać i wtrącać się w cudze sprawy.
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Śro sie 10, 2011 13:53 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:

OK - koniec z puszeczkami, ooo! :mrgreen:

Erin

Post » Śro sie 10, 2011 13:58 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Jus87 pisze:
smarti pisze:najfajniej jest mądrzyć się na temat działań tych których się nawet na oczy nie widziało, zamiast uporządkować własne podwórko..

Widzisz... niektórzy nie mogą swoich spraw ogarnąć więc radzą innym! Proponuję wszystkim wścibskim wziąć się do pracy, a nie przesiadywać i wtrącać się w cudze sprawy.

święte słowa :!:

smarti

[poprzednia][następna]