RTOZ KAN! PILNIE dt/ds/$$$! KRACH FINANSOWY W KAN!! POMOCY!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw lut 09, 2012 10:56 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

Arni – buro-biały 8-m-ny kotek. Został znaleziony, gdy siedział zmarznięty na jednej z klatek schodowych w bloku. Ma piękne, wyrozumiałe spojrzenie. Jest łagodny, delikatny i bezkonfliktowy. Odrobaczony, odpchlony i kuwetkowy. Nie przeszkadza mu towarzystwo innych zwierząt. Jest towarzyski i lubi być głaskany. Brany na ręce nie wyrywa się, tylko cicho mruczy.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Tosia - rudo - biała piękność ok. 8 m-na. Jest odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona, kuwetkowa i wysterylizowana. To bardzo śliczna kotka, o pięknym spojrzeniu. Jest spokojna, miła, choć troszkę bojaźliwa. Gdy tylko weźmie się ją na ręce, uspokaja się i cichutko mruczy. Nie boi się ludzi, również nie ma problemu z innymi kotkami. Została znaleziona, jak błąkała się pod samochodami na parkingu. Czeka na domek. Zdjęcia robione są zaraz po sterylizacji, stąd kaftanik zabezpieczający.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Maciuś to buro-biały kotek o pięknym odcieniu miodowym. Ma ok. 1,5 roku i był zabrany podczas interwencji w miejscowości Kletnia wraz z psem. Miał rozerwane uszko i podrapany pyszczek. Teraz jest ślicznym dużym kocurem, który z chęcią podchodzi do człowieka, by być głaskanym. Nie boi się wzięcia na ręce i na kolana. Jest spokojny i towarzyski. Odpchlony, odrobaczony, wyleczony i kuwetkowy.

Tola to czarna z odrobiną białego ok. 7-8 m-na koteczka. Znaleziona została, gdy błąkała się pod blokami. Przychodzila tam od ok. trzech m-cy. Jest odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona i kuwetkowa. Czeka na sterylizację. Jest śliczną kotką, choć na razie bojaźliwą. Unika konfliktów i awantur, woli się przed nimi schować. Pozwala się głaskać, choć widać, że bardzo się jeszcze boi. Gdy zostanie wzięta na ręce i smyrana za uszkami, mruczy głośno niczym traktor. Czeka na domek, w którym będzie mogła zaznać miłości i przekonać się, że człowiek jest dla niej przyjacielem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kora to 1,5 roczna śliczna szylkretka o zniewalającym spojrzeniu. Została znaleziona na działkach. Wcześniej była bardzo bojaźliwa, teraz zmieniła się nie do poznania. Pozwala się wziąć na ręce… i głaskać, choc jednocześnie widać, że obawia się jeszcze, iż ktoś może jej zrobić krzywdę. To niezwykle urodziwa piękna koteczka. Jest odrobaczona, odpchlona, zaszczepiona, kuwetkowa i wysterylizowana. Czeka tylko na kochający domek.
Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw lut 09, 2012 16:17 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

andzelika1952 pisze:Kociamyszo, nigdy tego żwirku nie mieliśmy, więc nie mam pojęcia jaki jest. Na pewno jest wydajny, bo mieliśmy podobny tylko drobniutki , bodajże o nazwie Bets Cats czy coś podobnie brzmiącego. Niestety Ninakiler może potwierdzić,że wszystko było w żwirku, posłanka , meble, nawet w kociej sierści i oczach. Kiedy kilkadziesiąt kotów weszło do kuwety to więcej żwirku było na zewnątrz niż w samej kuwecie. Miałam ogromny bunt Pań przychodzących do sprzątania :mrgreen:
Szczerze mówię , że tego żwirku nie znam i nie mam pojęcia czy koty go będą akceptować.

Tak tu muszę potwerdzić, ze przy takiej ilosci kotków, jest makabryczny cat's bets... choc ja sama uzywam w domku, ale dwa koty to nie dwadziescia... wszystko zawsze bylo rozkopane i kotki wiecznie byly w nim umorusane... :( lepszy jest bentonitowy... jest za ciezki do roznoszenia i nie wlazi miedzy lapki czy do oczu...
Bo przy takiej ilosci kotkow i przy zwirku tego typu.... jest horror. :cry:
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Czw lut 09, 2012 16:19 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

andzelika1952 pisze:Kochani, jesteśmy jak co roku o tej porze w dołku finansowym :oops: . Nasze konto na dzień dzisiejszy dysponuje kwotą 1876,59 zł. Jutro mam otrzymać fakturę z Laboklinu za testy p/ko wirusówkom na ponad 1000zł. Nie przysyłali prawie od października a teraz hurt :oops: Miesięczne utrzymanie kotów / nie tylko w KAN ale i na działkach /to ponad 1500zł / karma , żwirek/. Dług u weta jaki był taki jest nadal ,czyli ponad 5000,00zł. W 2011r. na leczenie, sterylki , szczepienia , testy, odrobaczenia , odpchlenia wydaliśmy 22.933,46 zł / średnio mieś. ponad 1900zł/ . Na karmę, żwirek 13.213,47zł.
Z 1% wpłynęło chyba nie tak dużo , bo 17.165,90zł. Uratowały nas tylko Wasze darowizny - 23.470,86zł
Z Urzędu Miasta nie było nawet złotówki dotacji.
Wstyd mi ogromnie prosić Was o pomoc, ale nie mam innego wyjścia, przecież muszę leczyć i karmić.

:oops: :oops: :oops: Prosimy o każdą pomoc....:(
ObrazekObrazekObrazek Obrazek

ninakiler

Od: Pt paź 14, 2011 14:49

Post » Czw lut 09, 2012 18:45 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lut 09, 2012 21:59 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

ja będę miała niedługo kasę z bazarków!
Obrazek

katipe

Od: Pt sty 07, 2011 19:35

Post » Pt lut 10, 2012 13:39 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

martaslupsk pisze:POMORZE!!!!!

Jestem Alsza kot z Darłowa.
Bolał brzuszek , łapka , głowa.
Kinga mnie uratowała.
Drugie życie kotu dała.
Nowy domek mam w Sopocie.
Chorób nie ma - po kłopocie!:)

Obrazek
Alsza z Pomorzem się solidaryzuje! Kto głosuje? Łapka w górę!

Jestem Mania ze Stepnicy.
Przymarzałam na śnieżycy.
Cudak mnie tam wypatrzyła.
I do domku wygoniła:)
Teraz jest mi ciepło w zadek.
I codziennie mam obiadek:)

Obrazek

U kotów ze Szczecina
Szczególnie groźna zima
Tylko jedna Iza karmi
Ale z karmą bardzo marnie:(
Więc pomóżmy Izie - głosem.
Kot szczeciński - bardzo proszę!

Obrazek

Do ankiety glosik wrzuc! Na pozycje pierwsza!

viewtopic.php?f=1&t=138598&start=1065

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pt lut 10, 2012 19:25 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

Kocia Arka Noego z andzeliką1952 głosuje na POMORZE :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pt lut 10, 2012 21:09 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

To my też :lol:

Lolcia81

Od: Pt sie 05, 2011 11:01

Post » Sob lut 11, 2012 13:48 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

ninakiler pisze:
andzelika1952 pisze:Kociamyszo, nigdy tego żwirku nie mieliśmy, więc nie mam pojęcia jaki jest. Na pewno jest wydajny, bo mieliśmy podobny tylko drobniutki , bodajże o nazwie Bets Cats czy coś podobnie brzmiącego. Niestety Ninakiler może potwierdzić,że wszystko było w żwirku, posłanka , meble, nawet w kociej sierści i oczach. Kiedy kilkadziesiąt kotów weszło do kuwety to więcej żwirku było na zewnątrz niż w samej kuwecie. Miałam ogromny bunt Pań przychodzących do sprzątania :mrgreen:
Szczerze mówię , że tego żwirku nie znam i nie mam pojęcia czy koty go będą akceptować.

Tak tu muszę potwerdzić, ze przy takiej ilosci kotków, jest makabryczny cat's bets... choc ja sama uzywam w domku, ale dwa koty to nie dwadziescia... wszystko zawsze bylo rozkopane i kotki wiecznie byly w nim umorusane... :( lepszy jest bentonitowy... jest za ciezki do roznoszenia i nie wlazi miedzy lapki czy do oczu...
Bo przy takiej ilosci kotkow i przy zwirku tego typu.... jest horror. :cry:

Juz wiecej nie bede, obiecuje :mrgreen:

kociamysza

Post » Sob lut 11, 2012 14:51 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

A u mnie horror jest ostatnio z bentonitu
Raz, bo mam kota ze sklonnością do zlewów i umywalek a taki rozmoczony kroplą wody bentonit zostawia trwałe białe pieczątki , i jest przy tym wielce wydajny
Dwa, bo moje cwaniury suchy bentonit też ronoszą
A jedna wczoraj tak wskoczyła w kuwetę, że część bentonitu się z niej katapultowała, z czego część - do miseczki z wodą.
Miseczka do wywalenia, przez noc się zabetonowała na amen :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Nie lut 12, 2012 5:30 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

ninakiler pisze:
andzelika1952 pisze:Kochani, jesteśmy jak co roku o tej porze w dołku finansowym :oops: . Nasze konto na dzień dzisiejszy dysponuje kwotą 1876,59 zł. Jutro mam otrzymać fakturę z Laboklinu za testy p/ko wirusówkom na ponad 1000zł. Nie przysyłali prawie od października a teraz hurt :oops: Miesięczne utrzymanie kotów / nie tylko w KAN ale i na działkach /to ponad 1500zł / karma , żwirek/. Dług u weta jaki był taki jest nadal ,czyli ponad 5000,00zł. W 2011r. na leczenie, sterylki , szczepienia , testy, odrobaczenia , odpchlenia wydaliśmy 22.933,46 zł / średnio mieś. ponad 1900zł/ . Na karmę, żwirek 13.213,47zł.
Z 1% wpłynęło chyba nie tak dużo , bo 17.165,90zł. Uratowały nas tylko Wasze darowizny - 23.470,86zł
Wstyd mi ogromnie prosić Was o pomoc, ale nie mam innego wyjścia, przecież muszę leczyć i karmić.

W poniedzialek cos podesle

kociamysza

Post » Nie lut 12, 2012 19:06 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

Pozdrawiam w niedzielne upalne (30stp w pokoju) popoludnie :)

kociamysza

Post » Pon lut 13, 2012 11:19 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

Zapraszamy na nowy chilijski bazarek kartkowy :D
viewtopic.php?f=20&t=139042
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lut 13, 2012 11:29 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

ninakiler pisze:

HEEEEELLLPPPPP :!: :!: :!: :!: ObrazekHEEEEELLLPPPPP :!: :!: :!: :!: ObrazekHEEEEELLLPPPPP :!: :!: :!: :!: ObrazekHEEEEELLLPPPPP :!: :!: :!: :!: Obrazek
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon lut 13, 2012 12:38 Re: RTOZ KAN! PILNIE POTRZEBNE dt/ds/$$$! Pomózmy kotom KAN...

zamówiłam kociamberkom co nieco :)

edit: literówki

marivel

Od: Sob mar 21, 2009 12:48

[poprzednia][następna]