ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Nie cze 17, 2012 9:29 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Kropelki do oddania niekatualne.

za wszystkie potrzebujące ślepaczki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie cze 17, 2012 16:15 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

PROSZE O NATYCMIASTOWA DECYZJE POMOCOWĄ DLA DZIEWCZYNY Z TEGO WATKU:

viewtopic.php?f=1&t=143099

"WYNIK:
5 SZT. KOTEK KARMIĄCYCH,
11 SZT. KOCIĄT W RÓZNYM WIEKU, Z RÓZNYCH MIOTÓW.
5 SZT. malców było dzisiaj ze mną u weta.

Błagam o pomoc, bo oprócz tego mam jeszcze inne małe.
Biorę wszystko co mi ktoś podaruje dla kotów:
krople do oczu; floxal., GENTAMYCYNA, dicortinef, ATECORTIN, neomycyna itd.,
maści do oczu,floxal., GENTAMYCYNA, dicortinef, ATECORTIN, neomycyna itd.,
karma, i mokra i sucha, dla dzieci i dorosłych,
wsparcie finansowe na leczenie usilnie wypatrywane: antyb., odrobaczanie, odpchlanie, ksiązeczki zdrowia."
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie cze 17, 2012 17:42 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Anna61 pisze:
Bazyliszkowa pisze:W schronisku w Elblągu tkwi taki niewidomy biedak: viewtopic.php?uid=7550&f=13&t=142937&start=0 :(

Obrazek

Tak by się chciało pomóc, a możliwości żadnych. :(

Kocurek dziś pojechał do DT :)

Tu jego wątek:

viewtopic.php?f=13&t=142937&start=45
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie cze 17, 2012 17:47 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Bardzo się cieszę ,ze pojechał już do DT,swoje wzruszenie już okazałam na stosownym wątku.Ten kot jest tak piękny ,ze brak mi słów
BOZENAZWISNIEWA

Post » Nie cze 17, 2012 17:47 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

super! :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie cze 17, 2012 20:37 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Ja wiem, że potrzeby są duże i wiele kotów potrzebuje pomocy, ale na naszym koncie pustki prawie są. Muszę jeszcze wysłać kasę za maj, bo oczywiście do dnia dzisieszego nikt za bardzo, oprócz Bożeny, nie wypowiedział się co do kwot pomocy i praktycznie mało co na kocie zostanie jakieś może 150 złotych tylko :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie cze 17, 2012 21:03 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Ja 10 podeślę co miesiąc. :)
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon cze 18, 2012 7:53 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

wiecie...ja prosze o pomoc martce,bo tam wyłapanych jest duzo kotek/kociąt,czesc trzeba RATOWAĆ im oczy.Jak na razie nie ma zadnego "subkonta",zeby zadziałać.Kazda wie ,ze czas =wzrok,o tym nawet nie trzeba dyskutować...
Prosze KLUBOWICZKI o "natychmiastowa"decyzję i wysłanie martce jakiegos pieniążka na ZARAZ... :( na dzisiaj...

niestety bazarek "stoi"-na dzisiaj jest 5zł.... :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon cze 18, 2012 8:19 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Z pieniędzy czerwcowych na koncie jest w tej chwili 75 złotych tylko :(
A wczesniej też były zgłoszone maluchy do pomocy :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon cze 18, 2012 8:29 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

AgaPap pisze:Z pieniędzy czerwcowych na koncie jest w tej chwili 75 złotych tylko :(
A wczesniej też były zgłoszone maluchy do pomocy :(

:roll: :roll: :roll:
Boze i co teraz :roll: nie mam pojecia...wyjdzie na to,ze klub jest niewypłacalny....ja swoja skromna składke wysle 27...dopieroz ew.wpływem z bazarku,ale jak mówię -jest na dzisiaj 5zł... :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon cze 18, 2012 8:38 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Moi jednoocy chłóopcy własciwie kończą leczenie oczek (tfu, tfu, tfu, żeby nie zapeszyć), pewnie trzeba będzie jeszcze dokupić Cosopt, który jest bardzo drogi i pozostaje drugie szczepienie Oleczka, ale jakoś sobie poradzę więc mogę zrezygnować z pomocy - Oluś i Loluś zostali zgłoszeni na początku miesiąca.
Kciuki za bardziej potrzebujących :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon cze 18, 2012 9:35 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

Moje 10zł będzie dziś na koncie. Kiedyś było zadane pytanie, żeby się wypowiedzieć co do pomocy , komu ją przyznawać ze względu na małe finannse. Jeżeli moge to jestem za wspomaganiem osoby prywatne, a nie fundacje.

Głosuje za pomocą dla martki może całej uzbieranej kwoty, tam dużo kotków czeka na pomoc.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon cze 18, 2012 9:49 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

meggi 2 pisze:Moje 10zł będzie dziś na koncie. Kiedyś było zadane pytanie, żeby się wypowiedzieć co do pomocy , komu ją przyznawać ze względu na małe finannse. Jeżeli moge to jestem za wspomaganiem osoby prywatne, a nie fundacje.

też...to najpilniejsze pomoce sa..Ludzie maja wybór-szukaja pomocy leczac koty,albo ich nie zabieraja do siebie niestety,bo coraz czesciej się czyta na tym naszym forum:nie masz kasy-nie bierz,nie pomagaj :( a nie żebrasz... :roll: Tylko jak mozna potem usiaxc spokojnie przy stole i pomyslec,ze tam sa maluszki slepnace,kot z urwana noga,albo stary pełnojajeczny chudy kot...umierajacy w krzakach :roll:

Marzenia11-bardzo dziękuję ,że "sobie poradzisz".Moze póxniej cos dozbieramy i wrzucimy Tobie.Dziewczynki prosze zabierzcie głos i trzeba martce zrobic przelew 'cokolwiek'teraz...chociaż z 50zł.Niby nie dużo,ale zawsze coś :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon cze 18, 2012 14:56 Re: ŚLEPACZKI cz.V- ogłoszenia-kropelki do oczu str. 1

dziewczyna juz złapała 15,ale to nie koniec :strach:
joanna3113 pisze:Obrazek

Obrazek

Obrazek
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]