Samsonik[*]Tymczasy. Potrzebna karma, leki, budki na zimę.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 10, 2011 20:18 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

A może DentoseptA - ok. 10 zł. Jest to żel. Ja sobie smarowałam
patyczkiem podniebienie, bo miałam taką jakby nadżerkę . Również smarowałam palcem. Bo to jest takie geste.
Posmarowałam parę razy. pomogło.
Kacper ["] i Albercik ["]
Obrazek Obrazek

borosia

Od: Śro wrz 06, 2006 7:04

Post » Nie lip 10, 2011 20:27 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Ja u siebie też to stosuję, ale to niestety ma gorzkawy posmak i u kotów może nie przejść :?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lip 11, 2011 10:16 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Nasz tydzień nie zaczął się dobrze :(
Boluś rano wylądował u weta - od jakiegoś czasu z przerwami wymiotuje, podobno kłaki? a od wczoraj już bardzo (wymioty podkrwawione lekko). Ma wkucie dożylne, pobraliśmy krew do badania ale tylko będzie chyba na biochemię, bardzo mało zleciało, krew gęsta, szybko krzepła. Morfologię może za 2 dni zrobimy. Jest odwodniony i schudł szybko przez 2 dni. Ale wyrywać to się potrafił przy kroplówce ( dostał p. bólowe, catosal, elektrolity, cerenię na wymioty i glukozę).

Bardzo prosimy pomoc ,o karmę i żwir dla maluchów, Oskarka, jesteśmy w jednym wielkim dole i długo z niego nie wyjdziemy jak tak dalej pójdzie :( a dziś jeszcze taka niespodziankę Boluś nam sprawił.

dentosept niestety się nie nadaje, smak nie przejdzie
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon lip 11, 2011 18:44 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

:(
A balsam Szostakowskiego zamiast dentoseptu?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon lip 11, 2011 18:48 Re: Samson-stan krytyczny.Kociaki chorują. Prosimy o pomoc

Anna Rylska pisze:nie ma już mojego Samsonika

Dopiero przeczytałam :( przykro mi bardzo Aniu :(
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon lip 11, 2011 19:46 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Aniu może baikadent. Bardzo dobrze się sprawdza w stanach zapalnych jamy ustnej. Dobrze wygaja. Koty go dobrze tolerują.Ma bardzo neutralny smak.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto lip 12, 2011 19:08 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Dziękuję, kupiłam dziś baikadent, jest ciężko ale jakoś idzie smarowanie.

Chyba już nie funkcjonuję, wstaję, chodzę, robię wszystko jak automat, pod dyktando zegarka i kroplówek :cry: mam dwa koty na płynach dożylnych, podajemy 2-3 razy na dobę.
Oskarek kiepściutko bardzo, słaby, jeść nadal nie chce.
Boluś jutro na krew morfologia.Cały czas nawadniany dożylnie ( naprzemiennie glukoza i płyn wieloelektrolitowy ) jest bardzo grzeczny i cały w strupach, ranach, nawet po bokach ciałka.
Wynik biochemii już mamy. wątroba ok, parametry nerkowe - mocznik i kreatynina podwyższone ale jak wet powiedział, nerki pracują. Skąd wymioty? skąd utrata wagi? nie wiadomo

Obrazek Obrazek Obrazek

Anna Rylska

Post » Wto lip 12, 2011 19:17 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Aniu, brak słów na to, co robisz :1luvu: Bardzo współczuję i bardzo chciałabym, żeby nareszcie wszystko ku lepszemu poszło.
Pozdrawiam cieplutko i życzę Wam wszystkiego najlepszego :1luvu: :ok: To jedyne, co mogę zrobić :oops:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Wto lip 12, 2011 19:19 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Boluniu mój synusiu kochany :( no co Ty tak nas straszysz. Zdrowiej prędziutko!
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Śro lip 13, 2011 10:18 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

pobraliśmy Bolusiowi krew, kroplówka już poszła ( u Bolusia i Oskarka) wętka powiedziała, że w biochemii- cukier ma za niski 64 (norma od 94) a powinien mieć wyższy, bo przecież stres też działa i zazwyczaj kotom poziom cukru się podnosi

Anna Rylska

Post » Śro lip 13, 2011 21:26 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Trzymajcie się!
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lip 14, 2011 11:59 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Aniu, jak się miewacie?
Peritol doszedł?

Zdrówka dużo życzymy :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw lip 14, 2011 17:18 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

nie, nie doszedł peritol, dam znać jak będzie u nas, dziękuję!

jak się miewamy? jak dla mnie to gorzej być już chyba nie może :cry:
Oskarek ma nowy welfron, 3 już, na szczęście nawet bezproblemowo udaje się je założyć, sam nie chce jeść nic, słaby nadal bardzo.

Boluś w tej chwili to chodząca jedna wielka rana, głowa w ogromnych ranach, co przyschnie on się drapie i krew leci, głowa przy oczach i uszach opuchnięta.

Anna Rylska

Post » Czw lip 14, 2011 17:52 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Aniu, trzymam kciuki bardzo mocno, żebyś wreszcie jakieś lepsze wieści mogła przekazać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
A całej tej sytuacji współczuję bardzo :(
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Czw lip 14, 2011 17:58 Re: NajukochańszySamsonik[*].Oskar-chore nerki. Prosimy o pomoc

Aniu, mojej Łapce-alergiczce bardzo pomogła maść Elocom - ona jest ze sterydem, na receptę weterynaryjną. Łagodzi świąd i przyspiesza gojenie. Można bezpośrednio na ranę stosować, ja tak robiłam, na świeżo rozdrapaną.

weatherwax

Od: Pon lip 12, 2004 8:29

[poprzednia][następna]