DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 25, 2011 12:39 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

Zofia&Sasza pisze:
ewar pisze:W dzisiejszej Uwadze było,że jest jakiś sponsor, który przejmie schronisko, zakupił już karmę, zwierzęta są badane przez weterynarzy, będą sterylizowane.Chętnych na adopcje wielu.Brzmi jak bajka, czy tak jest naprawdę?

Nie jest to na pewno bajka :( O ludziach, którzy przejęli schronisko tak naprawdę nic nie wiadomo. Chyba naprawdę ktoś postanowił zawalczyć o korabiewicką ziemię. I nie jest to ani Viva, ani PdZ...

No proszę...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt lis 25, 2011 14:58 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

Jakoś wyszłam z założenia,że sponsor działa przez Vivę lub PdZ, a tylko publicznie nie chce ujawniać swoich danych. Pogubiłam się-to jak jest w końcu?
Zofia&Sasza możesz tak w skrócie opisać jak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy i jaki są plany na najbliższe miesiące? Kto tam teraz kontroluje sytuację na miejscu?
Może o za dużo proszę, bo wiem,że tylko pośredniczysz, ale też jesteś chyba najbliżej źródła. Oczywiście napisz tylko tyle ile wiesz i ile możesz/chcesz.
Tymczasem grunt,że zwierzaki dostały karmę.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Pt lis 25, 2011 15:33 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

Dostałam prośbę o wczorajszy material z TVN24 - wstawiam linka, spod którego można go ściągnąć. Nie wiem czy ten serwis dobrze działa, do tej pory korzystałam z innego, bardzo dobrego (ale się zrobil płatny :| ).

http://www.megaupload.com/?d=CYCJI56K

Materiał o Korabiewicach od 23:19:55
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pt lis 25, 2011 15:56 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

Schronisko przejęli ludzie związani z Fundacją REO, tu http://www.lepszedni.pl/ strona internetowa. Sponsorem jest podobno jakiś deweloper (czy tylko ja mam dziwne skojarzenia?). Viva została odsunięta od sprawy. Podobno można w każdej chwili adoptować dowolne zwierzę.
Kierownikiem schronu jest Tomasz Lesień (tel. 600 792 196)
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lis 25, 2011 16:02 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

Mnie jest wszystko jedno, kto przejmie schronisko, byle było dobrze zarządzane i zwierzęta miały dobre warunki.Nie mam pojęcia, czy tak będzie teraz.Z deszczu pod rynnę? Z drugiej strony, chyba gorzej nie może już być?
Zofia&Sasza, a dopuszczają tam jakiś wolontariat?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lis 25, 2011 16:07 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

ewar pisze:Mnie jest wszystko jedno, kto przejmie schronisko, byle było dobrze zarządzane i zwierzęta miały dobre warunki.Nie mam pojęcia, czy tak będzie teraz.Z deszczu pod rynnę? Z drugiej strony, chyba gorzej nie może już być?
Zofia&Sasza, a dopuszczają tam jakiś wolontariat?

Chyba tak. Trzeba zadzwonić do kierownika. Mnie bardzo niepokoi to, że osoby które przejęły schron nie mają ŻADNEGO doświadczenia w prowadzeniu takiego przybytku. Nie bardzo też chce mi się wierzyć, że spec od marketingu i deweloper postanowili z dobrego serca pomóc cierpiącym zwierzakom. Nie wykluczam, że tak jest, ale... doświadczenie życiowe podpowiada mi inne interpretacje.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 25, 2011 16:18 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

Ja znalazlam na tej stronie ciekawe oświadczenie:
http://www.lepszedni.pl/files/file/OSWI ... JA_REO.pdf

Wydaje mi się ono dośc ostre szczególnie względem Vivy.
Popatrzcie.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pt lis 25, 2011 16:28 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

To,że nie mają doświadczenia, to może i dobrze, bo i p.S i pani z TOZ-u i powiatowi weci jakoś dotąd się nie popisali, a z urzędu niejako powinni dbać o zwierzęta.Podoba mi się to czipowanie, umowy adopcyjne...Sama nie wiem.Tak bardzo chciałabym się cieszyć, ze gehenna zwierząt się kończy.

ewar

Post » Pt lis 25, 2011 16:34 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

ewar pisze:To,że nie mają doświadczenia, to może i dobrze, bo i p.S i pani z TOZ-u i powiatowi weci jakoś dotąd się nie popisali, a z urzędu niejako powinni dbać o zwierzęta.Podoba mi się to czipowanie, umowy adopcyjne...Sama nie wiem.Tak bardzo chciałabym się cieszyć, ze gehenna zwierząt się kończy.

O ile to prawda...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 25, 2011 16:36 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

Fundacja REO została powołana na rzecz i dla Rozwoju Energii Odnawialnej w Polsce. Naszym głównym celem jest promowanie i upowszechnianie odnawialnych źródeł energii, ale także szeroko pojętej działalności na rzecz ochrony środowiska. Nasze aktywności realizujemy w projektach skierowanych do biznesu (Międzynarodowy Kongres Green Power, Międzynarodowe Targi Green Power, Seminaria, Profesjonalny Portal o Rynku Energii Odnawialnej - www.reo.pl) oraz do społeczeństwa (Miejsce Dobrej Energii – www.miejscedobrejenergii.pl) i co dla nas bardzo ważne do ludzi młodych, uczących się (GreenMAJPower).

http://www.fundacjareo.pl/kim_jestesmy

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pt lis 25, 2011 16:50 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

Zofia&Sasza pisze:
ewar pisze:To,że nie mają doświadczenia, to może i dobrze, bo i p.S i pani z TOZ-u i powiatowi weci jakoś dotąd się nie popisali, a z urzędu niejako powinni dbać o zwierzęta.Podoba mi się to czipowanie, umowy adopcyjne...Sama nie wiem.Tak bardzo chciałabym się cieszyć, ze gehenna zwierząt się kończy.

O ile to prawda...

Tego nie wiem, ale czyżby już zewsząd otaczali nas krętacze, łobuzy i łachudry? :cry: :cry: :cry: Co mają zwierzęta do odnawialnych źródeł energii ? Nie wiem, co mam myśleć :cry:

ewar

Post » Pt lis 25, 2011 16:52 Re: KORABIEWICE - Szwarc odsunięta? Czy da się pomóc kotom?

ewar pisze:
Zofia&Sasza pisze:

O ile to prawda...

Tego nie wiem, ale czyżby już zewsząd otaczali nas krętacze, łobuzy i łachudry? :cry: :cry: :cry: Co mają zwierzęta do odnawialnych źródeł energii ? Nie wiem, co mam myśleć :cry:

A w tym to akurat nie jesteś odosobniona...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 25, 2011 17:06 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

Może jestem strasznie głupia, ale czy np.prezes banku, czy właściciel sieci hoteli nie może być miłośnikiem zwierząt? Czy tylko emeryt wyskrobujący ostatnie grosze na puszkę Kitekata czy Chapi jest wiarygodny? To retoryczne pytania, wiem, ale mam iskierkę nadziei ....

ewar

Post » Pt lis 25, 2011 17:09 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

ewar pisze:Może jestem strasznie głupia, ale czy np.prezes banku, czy właściciel sieci hoteli nie może być miłośnikiem zwierząt? Czy tylko emeryt wyskrobujący ostatnie grosze na puszkę Kitekata czy Chapi jest wiarygodny? To retoryczne pytania, wiem, ale mam iskierkę nadziei ....

Nadzieja dobra rzecz. Zawsze należy ja mieć. Tyle tylko, że czym innym jednorazowa dotacja na schronisko, a czym innym uwikłanie się w jego prowadzenie. Mnie tu coś zdecydowanie cuchnie. Obym się myliła...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lis 25, 2011 17:15 Re: KORABIEWICE - Tajemniczy sponsor i nowy kierownik

Czego Tobie i sobie życzę :ok:

ewar

[poprzednia][następna]