Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 14, 2011 12:09 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

alessandra pisze:Bazyliszkowa, czy będziesz miała chwilkę na bazarek? cos tam sie nazbierało, gdyby można?.... :wink:

Ok, przysyłaj. :) Wprawdzie przez najbliższe kilka dni jestem strasznie zarobiona, ale nim fanty dojdą, to sytuacja może się zmienić.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt sty 14, 2011 17:31 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Martynka jest w bardzo cięzkim stanie, od poniedziałku przebywa w szpitaliku u wetki.
Od roku choruje na PNN, obecnie bardzo silna mocznica, stan ciężki.
Jutro kolejne badanie krwi i podjęcie decyzji co dalej :(
Jutro o godz.13.40 mój Okruszek potrzebuje dużo Waszego wsparcia. Prosimy o cud.

Lutencja

Od: Czw lut 26, 2009 8:47

Post » Pt sty 14, 2011 17:50 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Bardzo mnie zmartwiły wieści o Martynce. :(
Mocno trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Sob sty 15, 2011 18:48 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Martynka [*]

Lutencja

Od: Czw lut 26, 2009 8:47

Post » Sob sty 15, 2011 20:41 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Lutencjo, bardzo mi przykro. Pamiętam, jak Martynka trafiła do ciebie. To tak dawno a zarazem niedawno. :cry:
Martynko, bądź szczęśliwa po tamtej stronie Mostu [*]

Bazyliszkowa

Post » Sob sty 15, 2011 21:16 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Czy ktoś się orientuje,dlaczego BOZENAZWISNIEWA jest już tak długo nieobecna na forum?
Napisałam do niej pw i też bez odbioru...
Obrazek Obrazek
Obrazek

passa

Od: Wto maja 19, 2009 13:46

Post » Nie sty 16, 2011 10:47 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Dziewczyny, trochę się pogubiłam, czy pomagałyśmy już temu kociowi?

kotika pisze:W tym roku brałam na DT kociaki prawie wszystkie w tragicznym stanie.
Angelek trafił do mnie zapchlony, z wszołami, prawie bez oczu.
Był na granicy śmierci, wymiotował kłębami robaków. Oczu weci nie chcieli diagnozować.
Jego mniejszy brat odszedł. O walce o życie Angelka można przeczytać w tym wątku:

viewtopic.php?f=13&t=112647

W końcu stan Angelka ustabilizował się na tyle, że chociaż trzeba było zakraplać mu oczka i ucierać nosa,
to kociak był wesoły i miał apetyt. Zawsze był bezstresowy, w lecznicy zawsze robi furorę pogodnym usposobieniem.
Angelek reaguje na swoje imię, jest łagodny, lubi inne koty i uwielbia człowieka.
Angelek dzięki długiemu leczeniu odzyskał trochę wzroku, był szczęśliwy.

W czwartek zauważyłam wieczorem przy zakraplaniu oczek, że jedno zmieniło kolor, pociemniało.
Angelo unikał mojej ręki, głaskania, krył sie przed innymi kotami w wiklinowym koszyku.
Rano nie przyszedł do jedzenia. To pierwszy taki wypadek. Pojechałam do lecznicy dr Pikiela, to najlepszy w Trójmieście okulista.
Lekarz bardzo dokładnie zbadała Angelka, tzn. jego oczy. Okazało się, ze ma ropny katar (krwawe gluty z nosa),
oraz przewlekłe zapalenie rogówki. Angelek dostał conwenię, oraz zastrzyk przeciwzapalny, oraz przeciwbólowe krople do oczu.
Do zapłaty 170zł. około 20,12 kontrola. W aptece wykupiłam następne leki i zapłaciłam prawie 50 zł.
Następnego dnia Angelek dostał pierwszą dawkę zylexisu, ma dostać w odstępstwie tygodniowym jeszcze dwie dawki.
Kupiłam też pastę, wspomagającą leczenie herpesa, to wydatek 60 zł.

Oprócz innych tymczasów mam jeszcze jednooczka ze stoczni, który przeszedł 2 kuracje antybiotykowe,
Białą koteczkę bez oczka z podwórka, drugiego jednooczka z uicy. Maluchy strasznie ostatnio chorowały,
wszystkie dostały 2 dawki zylexisu, 2 tygodnie kroplówek i zastrzyków wzmacniających.

viewtopic.php?f=13&t=80256&start=1200

Lecznice chcą spłaty długów do końca tego roku, a jestem zadłuzona w 2 lecznicach.

Nie ma pewności, że to zapalenie rogówki uda się powstrzymać. Barwnik wciąż zasłania oczko czarną mgłą.
Narazie Angelek widzi przynajmniej światło i cień jak przez czarną okopconą szybę.
Może szyba stanie sie cała czarna a Angelek będzie musiał nauczyć sie żyć w ciemności.

Nie chcę do tego dopuścic, chcę aby pozostał pogodnym kociakiem wpatrującym się w światła i moją twarz.
Gdyby ktoś chciał sie dołożyć do leczenia Angelka, będę bardzo wdzięczna.

..................................Obrazek........

viewtopic.php?f=1&t=121452

Bazyliszkowa

Post » Nie sty 16, 2011 13:09 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Bardzo dziękuję za wsparcie dla Wiktorka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
jest to dla mnie ogromna pomoc...dzięki wielkie :)
na necie z doskoku : kontakt: 607 488 598
Obrazek

BUDRYSEK

Od: Czw maja 22, 2008 19:37

Post » Pon sty 17, 2011 0:05 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

passa pisze:Czy ktoś się orientuje,dlaczego BOZENAZWISNIEWA jest już tak długo nieobecna na forum?

kompa mi kot zasikał...juz odpisałam :lol:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon sty 17, 2011 0:06 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Lutencjo...bardzo współczuję
Martynka [*]
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon sty 17, 2011 8:50 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Tak bardzo mi przykro z powodu tych kotków, które odeszły [']...................................

Najmocniej jak potrafię zaciskam kciuki za wszystkie ślepaczki w potrzebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kochane :1luvu: :1luvu: :1luvu: , całym sercem i z całych sił dziękuję Wam za hojne wsparcie dla Tymonka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To dla mnie przeogromna pomoc, zwłaszcza w obecnej, powodziowej sytuacji.
Dziękuję też za pamięcć, ciepłe myśli i kciuki- wszystko Tymusiowi przekazuję :D
Walczymy i mam nadzieję, że się uda :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon sty 17, 2011 13:52 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

BOZENAZWISNIEWA pisze:
passa pisze:Czy ktoś się orientuje,dlaczego BOZENAZWISNIEWA jest już tak długo nieobecna na forum?

kompa mi kot zasikał...juz odpisałam :lol:

8O 8O 8O 8) 8) 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon sty 17, 2011 13:53 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Toffi :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Picolo :kotek: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon sty 17, 2011 14:19 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Bazylikszowa, dzięki, zanim sie zbiorę, jak zwykle zresztą :roll: , trochę czasu minie :lol:

Jesli chodzi o kotki u Kotiki-chodzi o Angelka i Raszida, na 1 str. czerwiec jest pusty, AgaPap powinna gdzieś wygrzebac w przelewach, czy taka pomoc była udzielona,były zgłoszone, ale miałysmy sporo beneficjentów, więc pewności nie mam , czy pomoc nie zostałą przesunięta za zgoda kotiki na inny termin.
Natomiast na 19 stronie watku czytam,że sa kolejne maluchy ślepaczki, te z pewnością zgłaszam do wsparcia, a nie otrzymały wcześniej pomocy od nas:
to Fanszetka i Smoczuś

kotika pisze:Fanszetka wzięta z podwórka jednooczka i Filipek z ulicy,
Smoczuś, jednooczek ze stoczni, trafiły do mnie bardzo chore. :(

Życie Filipka i fanszetki wisi na włosku. Robimy wszystko aby je uratować.
Smoczuś trochę w lepszym stanie. Wszystkie dostały 2 dawki zylexisu, niektóre conwenię.
Od ponad tygodnia biegam z nimi codziennie na kroplówki, dostają wzmacniające zastrzyki, witaminy.
niestety moje zadłużenie gwałtownie wzrosło, a one powinny dostawać to wszystko nadal,
powinni dostawać super jedzonko, witaminy, niestety nie stać mnie już na to.
Gdyby ktoś mógł pomóc, to bardzo, bardzo proszę o to.

Fotki nie są nowe, bo nie chcę ich męczyć fotkami.

Obrazek Obrazek Obrazek

Filipek co prawda ma obydwa oczka, ale jest związany "terytorialnie" ze slepaczkami.

tu ich wątek: viewtopic.php?f=13&t=112647

oraz viewtopic.php?f=13&t=80256&start=1200
i wątek Angela viewtopic.php?f=1&t=121452
Ostatnio edytowano Pon sty 17, 2011 14:26 przez alessandra, łącznie edytowano 1 raz

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon sty 17, 2011 14:24 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

ślepaczki u kotiki
kotika pisze:
Obrazek

A tu Angelek z moim Balu. :)

Obrazek

Tutaj z Raszidem, jednooczkiem ze stoczni. :D

Obrazek Obrazek

To następny jednooczek z ulicy Smoczuś. :)

Obrazek

A to jednooka biała Fanszetka. :D

Obrazek

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

[poprzednia][następna]