Bąbel & Spółka... Smutna majówka, ukochane Ukochania...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 11, 2012 15:49 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

Ja się nie kwalifikuję niestety. Przewlekle chorych nie chcą. Zawsze mnie to zastanawiało, czemu gardzą astmatykami? Co jak co, ale krew mam zwykle dobrą. :roll:
Laluś zarwał wyrko? 8O Czekam niecierpliwie na Twój donos. :wink:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto wrz 11, 2012 17:04 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

jerzykowka pisze:Kochane, zwracam się z prośbą o pomoc :!: .
Niestety sama nie mogę oddawać krwi :( , ale może któraś z Was...
Magija jest w ogromnej potrzebie,w ten sposób można bardzo pomóc w jej walce z okrutną chorobą!!!
Magda jest łodzianką (Fundacja KotyLion ), ale krew dla niej można oddać w każdym miejscu Polski i niezależnie od grupy krwi!!!

Poniżej wkleję posty dziewczyn, które przybliżają kto i jak może zostać dawcą.
Adres Magijowego szpitala i inne szczegóły na pewno na PW. Najlepiej pisać do Gosiaa (tak sobie pozwolę :oops: ) , ja też w razie czego się zorientuję i podam.

gosiaa pisze:
gosiaa pisze:
magicmada pisze:Pilna sprawa Bardzo proszę o pomoc, przy oddawaniu krwi dlaMagiji.
Nazwisko: Magdalena Krajewska- Samulska

Magda, chyba by trzeba podać dokładniejsze zasady.
Czy jest tak, że można oddać w dowolnym miejscu, trzeba wziąć zaświadczenie i przekazać Maćkowi?
Rozumiem że można oddać krew dowolnej grupy, oni w banku wymienią, tylko musi być oddana odpowiednia ilość?
Bo jeśli chodzi o Łódź to rozumiem że na Franciszkańskiej i zaświadczenie z zaznaczeniem że dla Magdaleny Krajewskiej- Samulskiej.

włóczka pisze:Jak się nic nie zmieniło, to tak jak Gosiaa napisała.
Dowolna grupa, w dowolnym miejscu, zaświadczenie dla kogo i w jakim szpitalu przebywa. http://www.krwiodawstwo.pl/?status=10&i ... 05&forum=1

Zasady kto może (a raczej kto nie może) oddawać krwi są tutaj: http://www.krwiodawstwo.pl/?status=3&id=36&dzial=4

Bycie podrapanym/pogryzionym niedawno niestety może spowodować dyskwalifikację na 2 tygodnie - mnie tak kiedyś cofnęli...

Asiu, dzięki ze wkleiłaś. To ja dodam jeszcze te dane do zaświadczenia:

magicmada pisze:Podaję dokładne dane dla Magdy:
Nazwisko: Magdalena Krajewska- Samulska.
Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. M. Kopernika w Łodzi
ul. Pabianicka 62, Łódź
oddział Hematologii, odcinek B
Magda ma grupę 0 RH+, ale można oddawać każdą grupę ze wskazaniem.

Tutaj wątek:

viewtopic.php?f=8&t=146005

Kurcze, jacyś strasznie chorowici jesteśmy, z nas praktycznie nikt nie może być dawcą :(

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto wrz 11, 2012 20:17 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

Zanim Asia zda relacje z zarywania łóżka, jeszcze parę fotek Lalusia :)
Jestem bardzo ciekawskim koteczkiem
Obrazek

Lubię jak ktoś mizia mnie po pyszczku
Obrazek

Uwielbiam leżakować na ludzkich kolanach
Obrazek

Zobaczcie jak mi się ładnie brzuszek goi
Obrazek

Oooo Ciocia Rapsodia - przyjrzę się jej dokładnie...
Obrazek

...a potem przytulę
Obrazek
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto wrz 11, 2012 20:44 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

gosiaa pisze:
jerzykowka pisze:Kochane, zwracam się z prośbą o pomoc :!: .
Niestety sama nie mogę oddawać krwi :( , ale może któraś z Was...
Magija jest w ogromnej potrzebie,w ten sposób można bardzo pomóc w jej walce z okrutną chorobą!!!
Magda jest łodzianką (Fundacja KotyLion ), ale krew dla niej można oddać w każdym miejscu Polski i niezależnie od grupy krwi!!!

Poniżej wkleję posty dziewczyn, które przybliżają kto i jak może zostać dawcą.
Adres Magijowego szpitala i inne szczegóły na pewno na PW. Najlepiej pisać do Gosiaa (tak sobie pozwolę :oops: ) , ja też w razie czego się zorientuję i podam.

gosiaa pisze:
gosiaa pisze:
magicmada pisze:Pilna sprawa Bardzo proszę o pomoc, przy oddawaniu krwi dlaMagiji.
Nazwisko: Magdalena Krajewska- Samulska

Magda, chyba by trzeba podać dokładniejsze zasady.
Czy jest tak, że można oddać w dowolnym miejscu, trzeba wziąć zaświadczenie i przekazać Maćkowi?
Rozumiem że można oddać krew dowolnej grupy, oni w banku wymienią, tylko musi być oddana odpowiednia ilość?
Bo jeśli chodzi o Łódź to rozumiem że na Franciszkańskiej i zaświadczenie z zaznaczeniem że dla Magdaleny Krajewskiej- Samulskiej.

włóczka pisze:Jak się nic nie zmieniło, to tak jak Gosiaa napisała.
Dowolna grupa, w dowolnym miejscu, zaświadczenie dla kogo i w jakim szpitalu przebywa. http://www.krwiodawstwo.pl/?status=10&i ... 05&forum=1

Zasady kto może (a raczej kto nie może) oddawać krwi są tutaj: http://www.krwiodawstwo.pl/?status=3&id=36&dzial=4

Bycie podrapanym/pogryzionym niedawno niestety może spowodować dyskwalifikację na 2 tygodnie - mnie tak kiedyś cofnęli...

Asiu, dzięki ze wkleiłaś. To ja dodam jeszcze te dane do zaświadczenia:

magicmada pisze:Podaję dokładne dane dla Magdy:
Nazwisko: Magdalena Krajewska- Samulska.
Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. M. Kopernika w Łodzi
ul. Pabianicka 62, Łódź
oddział Hematologii, odcinek B
Magda ma grupę 0 RH+, ale można oddawać każdą grupę ze wskazaniem.

Tutaj wątek:

viewtopic.php?f=8&t=146005

Kurcze, jacyś strasznie chorowici jesteśmy, z nas praktycznie nikt nie może być dawcą :(

Kika we wtorek odda. Ma tę samą grupę nawet.
Obrazek

selene00

Post » Wto wrz 11, 2012 21:44 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

Ja udostępniłam na fb.
Jestem dawcą, ale przez kontuzję chwilowo jestem wyłączona :(

Buziaczki dla Lalusia i Józinka :1luvu:

rapsodia82

Od: Nie sty 03, 2010 14:55

Post » Czw wrz 13, 2012 7:15 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

Dzięki, Kochane - mam nadzieję, że duuużo krwi dla naszej Madzi uda się zebrać :ok: I że ta krew bardzo jej pomoże :!:

Martuś, dzięki za nowe fotki Laleczka :1luvu:
To już ostatnie chwile w kołnierzu, w sobotę zostaną wyjęte ostatnie szwy i kloszyk trafi na śmietnik historii :wink:
Podczas ostatniej kontroli Pan Doktor stwierdził, że Lalek bardzo dobrze wygląda, jak na to co się z nim działo. Wyjął mu szwy z oczka i część z brzucha :D , część musiała jeszcze zostać żeby nam się kocio ponownie nie rozpruł. Nadal walczymy ze świerzbem, z luźnymi kupkami (probiotyk i małe porcje mokrej karmy), a przede wszystkim z tą chudością nieprzyzwoitą :twisted: No i przebarwienia (wyrudzenia) czarnego grzbieciku mogłyby już ustąpić, ale wiem, że na to czasu trzeba.
Poza tym Laluś zwiedza całą sypialnię, morduje myszki (Martuś, myszka od Ciebie się znalazła - w klatce 8O ) i inne fikimiki, je za dziesięciu, a potem przytula się do mnie tak rozczulająco i mruczy, mruczy, mruczy... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
No, baaaardzo kochany jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W sobotę kolejna kontrola.
A w międzyczasie donosik o Lalkowym zarwaniu łóżka i o "robalowym" występie jerzykowki, który wiele brzuchów wprawił w spazmatyczne podrygi chichrawicy :oops: :twisted:

Pozdrowienia od słodkiego Lalaka, który już 9 tygodni skończy (około 9 wg wetów) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw wrz 13, 2012 7:42 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

dzisiaj postaram sie dokończyć obrabianie fotek, to pozostałe kocio-psie towarzystwo (ze znaczącą przewagą kocią) też sie tu objawi :mrgreen:

jerzykowka pisze:
To już ostatnie chwile w kołnierzu, w sobotę zostaną wyjęte ostatnie szwy i kloszyk trafi na śmietnik historii :wink:

ale już się nastawiałaś na to, że przez Twój dom będzie przetaczać się tornado?? :mrgreen: :lol:

WarKotka

Post » Czw wrz 13, 2012 7:51 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

Martuś, wiesz, że mam słabe serce - nie strasz :mrgreen: :lol:

Lalek jest bardzo grzecznym, zrównoważonym szkrabem - póki co... :kotek:
Ale gdy w pełni dojdzie do sił to da popalić za wszystkie czasy. Oj, biedny będzie mój geriatryk, tylko szalona Mela rozkwitnie :strach: :wink:

A tutaj jeszcze takie zamglone, telefonem robione zdjęcia :oops:
Ale pysiolek widać :love:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Czw wrz 13, 2012 18:46 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

Pysiolek widać i ozorek też. :lol: To ci Laluś chyba serducho skrycie skrada. :lol: Jak na Lalusia przystało. Czy tylko Tobie? :wink: Żeby tylko nie dorobił się ksywki żigolak. :wink: :lol:
Obrazek

selene00

Post » Pt wrz 14, 2012 11:48 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

Iwonko Kochana, wiesz że dla żigolaków nie ma miejsca w mym domu, bądźmy więc dobrej myśli :wink: :lol:
Lalek ma się świetnie i rządzi sobie w sypialni 8)
Wilczy apetyt mu dopisuje, ale kostki nadal można porachować :roll: Za to koopale już się unormowały i nawet po mokrym jedzonku nie ma sensacji, ufff. Świerzb już chyba też w odwrocie, ale uszka codziennie namaszczam Oridermylem, co malec dzielnie znosi.
Martwię się tylko czy dla odmiany grzybek Lalusia nie dopadł, musi to jutro wet ocenić - jutro właśnie będziemy pozbywać się ostatnich szwów :D I zaczynamy życie bez kołnierza. Laleczek wreszcie w pełni odetchnie!!! Kochane maleństwo... :1luvu:

A poza tym mój Bąbelek kochany troszkę niedomaga :( Mam nadzieję, że to drobiazg, ale oczywiście się zamartwiam :oops: .
A to wszystko pewnie dlatego, że żadnej z goszczących u nas Cioteczek w serce nie zapadł i teraz odreagowuje :mrgreen:
Mój łobuz musi na 24 godziny posiłki ograniczyć do Smecty, mam go obserwować, a w niedzielę się okaże co dalej. Mój wrażliwiec kochany... :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt wrz 14, 2012 12:01 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

Ależ on śliczny :1luvu:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt wrz 14, 2012 12:08 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

Kaprys2004 pisze:Ależ on śliczny :1luvu:

Laleczek bardzo dziękuję za komplimenta!!!
Mnie też się zdaje bardzo śliczny :wink: :D Tyle przeszedł, a wyraz słodyczy z pysia mu nie schodzi!!!

Jak miło znowu Cię widzieć :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt wrz 14, 2012 12:29 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

Śliczny :1luvu: I wydaje się bardzo drobniutki.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob wrz 15, 2012 18:07 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

Obiecane fotki ;)

Smuzia
Obrazek

Planeta
Obrazek

Obrazek

Planeta oraz ręka Rapsodii ;)
Obrazek

Józinek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Józio ze Smużką
Obrazek

Pipi
Obrazek

Obrazek

Saruś
Obrazek

Smoczek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bąbelek (niestety tylko jedno zdjęcie wyszło)
Obrazek

Myszka
Obrazek

A także
Budrys - niesamowitą przemianę przeszedł, jestem pod olbrzymi wrażeniem. jeszcze rok temu z kawałkiem był nieufny, nawet na mnie warkną, a teraz - opędzić się od niego nie można, sam się na kolana ładuje :D
Obrazek

Melcia
Obrazek

Obrazek

WarKotka

Post » Sob wrz 15, 2012 18:18 Re: Bąbel& Spółka...Laluś już zacerowany,1oczkiem podziwia,

O matko jakie cudne fotki, cudnych zwierzaków, w cudnej scenerii :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

[poprzednia][następna]