Laluś zarwał wyrko?

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jerzykowka pisze:Kochane, zwracam się z prośbą o pomoc.
Niestety sama nie mogę oddawać krwi, ale może któraś z Was...
Magija jest w ogromnej potrzebie,w ten sposób można bardzo pomóc w jej walce z okrutną chorobą!!!
Magda jest łodzianką (Fundacja KotyLion ), ale krew dla niej można oddać w każdym miejscu Polski i niezależnie od grupy krwi!!!
Poniżej wkleję posty dziewczyn, które przybliżają kto i jak może zostać dawcą.
Adres Magijowego szpitala i inne szczegóły na pewno na PW. Najlepiej pisać do Gosiaa (tak sobie pozwolę) , ja też w razie czego się zorientuję i podam.
gosiaa pisze:gosiaa pisze:magicmada pisze:Pilna sprawa Bardzo proszę o pomoc, przy oddawaniu krwi dlaMagiji.
Nazwisko: Magdalena Krajewska- Samulska
Magda, chyba by trzeba podać dokładniejsze zasady.
Czy jest tak, że można oddać w dowolnym miejscu, trzeba wziąć zaświadczenie i przekazać Maćkowi?
Rozumiem że można oddać krew dowolnej grupy, oni w banku wymienią, tylko musi być oddana odpowiednia ilość?
Bo jeśli chodzi o Łódź to rozumiem że na Franciszkańskiej i zaświadczenie z zaznaczeniem że dla Magdaleny Krajewskiej- Samulskiej.włóczka pisze:Jak się nic nie zmieniło, to tak jak Gosiaa napisała.
Dowolna grupa, w dowolnym miejscu, zaświadczenie dla kogo i w jakim szpitalu przebywa. http://www.krwiodawstwo.pl/?status=10&i ... 05&forum=1
Zasady kto może (a raczej kto nie może) oddawać krwi są tutaj: http://www.krwiodawstwo.pl/?status=3&id=36&dzial=4
Bycie podrapanym/pogryzionym niedawno niestety może spowodować dyskwalifikację na 2 tygodnie - mnie tak kiedyś cofnęli...
magicmada pisze:Podaję dokładne dane dla Magdy:
Nazwisko: Magdalena Krajewska- Samulska.
Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. M. Kopernika w Łodzi
ul. Pabianicka 62, Łódź
oddział Hematologii, odcinek B
Magda ma grupę 0 RH+, ale można oddawać każdą grupę ze wskazaniem.
gosiaa pisze:jerzykowka pisze:Kochane, zwracam się z prośbą o pomoc.
Niestety sama nie mogę oddawać krwi, ale może któraś z Was...
Magija jest w ogromnej potrzebie,w ten sposób można bardzo pomóc w jej walce z okrutną chorobą!!!
Magda jest łodzianką (Fundacja KotyLion ), ale krew dla niej można oddać w każdym miejscu Polski i niezależnie od grupy krwi!!!
Poniżej wkleję posty dziewczyn, które przybliżają kto i jak może zostać dawcą.
Adres Magijowego szpitala i inne szczegóły na pewno na PW. Najlepiej pisać do Gosiaa (tak sobie pozwolę) , ja też w razie czego się zorientuję i podam.
gosiaa pisze:gosiaa pisze:magicmada pisze:Pilna sprawa Bardzo proszę o pomoc, przy oddawaniu krwi dlaMagiji.
Nazwisko: Magdalena Krajewska- Samulska
Magda, chyba by trzeba podać dokładniejsze zasady.
Czy jest tak, że można oddać w dowolnym miejscu, trzeba wziąć zaświadczenie i przekazać Maćkowi?
Rozumiem że można oddać krew dowolnej grupy, oni w banku wymienią, tylko musi być oddana odpowiednia ilość?
Bo jeśli chodzi o Łódź to rozumiem że na Franciszkańskiej i zaświadczenie z zaznaczeniem że dla Magdaleny Krajewskiej- Samulskiej.włóczka pisze:Jak się nic nie zmieniło, to tak jak Gosiaa napisała.
Dowolna grupa, w dowolnym miejscu, zaświadczenie dla kogo i w jakim szpitalu przebywa. http://www.krwiodawstwo.pl/?status=10&i ... 05&forum=1
Zasady kto może (a raczej kto nie może) oddawać krwi są tutaj: http://www.krwiodawstwo.pl/?status=3&id=36&dzial=4
Bycie podrapanym/pogryzionym niedawno niestety może spowodować dyskwalifikację na 2 tygodnie - mnie tak kiedyś cofnęli...
Asiu, dzięki ze wkleiłaś. To ja dodam jeszcze te dane do zaświadczenia:magicmada pisze:Podaję dokładne dane dla Magdy:
Nazwisko: Magdalena Krajewska- Samulska.
Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. M. Kopernika w Łodzi
ul. Pabianicka 62, Łódź
oddział Hematologii, odcinek B
Magda ma grupę 0 RH+, ale można oddawać każdą grupę ze wskazaniem.
Tutaj wątek:
viewtopic.php?f=8&t=146005
Kurcze, jacyś strasznie chorowici jesteśmy, z nas praktycznie nikt nie może być dawcą
jerzykowka pisze:
To już ostatnie chwile w kołnierzu, w sobotę zostaną wyjęte ostatnie szwy i kloszyk trafi na śmietnik historii![]()
Kaprys2004 pisze:Ależ on śliczny
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 95 gości