PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 12, 2011 10:25 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

Mario, będę pamiętać o Twoich Tri.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt sie 12, 2011 20:16 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

:) bijesz rekordy w tymczasach

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt sie 12, 2011 21:44 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

A weź mi nic nie mów !
Już mam okrągłą 20-stkę :roll: .

Dziś zawiozłam na sterylke kotkę z Sobieszewa, ale okazało się, że była w ciąży (na szczęście dość wczesnej ale licznej - 6 szt. ) oraz miała sporą przepuklinę. W efekcie cięcie wyszło większe niż standardowo więc nie chcę jej wypuszczać dobę po zabiegu, więc gdzie wylądowała - oczywiście u mnie :roll: - na razie mieszka w wc, bo lepszego miejsca, w którym miałaby jaki taki spokój, póki co nie mam.

A dziś przylazła jakaś baba w sprawie adopcji - koty oglądać, wzieła w rękę tego którego widziała na zdjęciach w ogłoszeniu, obejrzała jakby wazon oglądała w sklepie, i mówi z wyrzutem: 'na zdjęciach jakoś inaczej wyglądał, chyba się nie zdecydujemy'
na inne koty nawet ne popatrzyła, a jest w czym wybierać, jakieś cechy charakeru, cokolwiek o tych kotach wogóle jej nie interesowało, jak tylko zobaczyłam w jaki sposób traktuje kota to już wiedziałam że żadnego kota jej nie dam i mówię, że raczej nie mam takiego kota jakiego ona chce i dowidzenia.
A ona że chce najlepiej rudego i długowłosego, a najlepiej i rudego i długowłwosego, ale na moje to powinna dostać najwyżej pluszowego.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob sie 13, 2011 5:49 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

No 20 to jest coś! Trzymaj się Monia! A to babsko chyba też dzwoniło do mnie, ale mój rudaś jest w rezerwacji no i czekamy jak się mu wyniki poprawiły...mam nadzieję, że się poprawiły, wygląda jakby się poprawiły, bo szaleje bez opamiętania :kotek:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto sie 16, 2011 10:45 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

W sobotę mój Bleki zaliczył strzyżenie, Bleki jest kotem długowłosym, znajdką od kotki zwykłej podwórkowej, widocznie ojca miał jakiegoś rasowego, Bleki nigdy nie lubił za bardzo czesania a z wiekiem jego sierść ma coraz większe tendencje do filcowania i kołtunienia, jakoś sobie z tym radzę, wycinając mu nożyczkami na bieżąco kołtuny i wyskubując palcami filcujące się włosy, jednak po 3 tygodniach naszej nieobecności stan sierści Blekiego był już taki, że strzyżenie okazało się jedynym sensownym wyjściem.
Teraz Blekuś wygląda tak:
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 16, 2011 10:46 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

mpacz78 pisze:W sobotę mój Bleki zaliczył strzyżenie, Bleki jest kotem długowłosym, znajdką od kotki zwykłej podwórkowej, widocznie ojca miał jakiegoś rasowego, Bleki nigdy nie lubił za bardzo czesania a z wiekiem jego sierść ma coraz większe tendencje do filcowania i kołtunienia, jakoś sobie z tym radzę, wycinając mu nożyczkami na bieżąco kołtuny i wyskubując palcami filcujące się włosy, jednak po 3 tygodniach naszej nieobecności stan sierści Blekiego był już taki, że strzyżenie okazało się jedynym sensownym wyjściem.
Obrazek

ahahahahahahahhaha! wygląda troche jak jakiś pudel.
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Wto sie 16, 2011 11:05 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

Pochwalę się jeszcze nowymi nabytkami - kociakami z kartonu znalezionymi na Witominie pod lasem:
(są u mnie od czwartku - 11.08.2011)
Czarna koteczka - Zami
i czarny kocurek z białymi skarpetkami - Kulkas
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mam jeszcze rewelacyjnego kocurka Pinia z Wiczlina - został już ostatni z miotu do adopcji.
Obrazek
Obrazek

oraz na adopcję czeka cała trójka z Traugutta: Bodo, Mo i Rana.

A w drugim pokoju: kocurek z Legionów - Nord i synek kotki z Witomina - jeszcze bez imienia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 16, 2011 13:30 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

Kociaki z Traugutta:
czarna to Ranka, a kocurki Mo (pręgusek) i Bodo (marmurek)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto sie 16, 2011 13:49 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

:) czadowe towarzystwo :) takie najbardziej broją :)

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto sie 16, 2011 14:03 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

seja pisze::) czadowe towarzystwo :) takie najbardziej broją :)

Oj tak.
Najlepszą zabawę mają jak sprzatam, Zami skacze jak sprężynka wokół miotły, Trauguciaki rozwalają dopiero co zamiecione brudy zanim sięgnę po szufelkę, Pinio tak plącze się pod nagami, że można się przewrócić...
Słodziaki - tylko brać i kochać. Mam nadzieję, że szybko znajdą domy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw sie 18, 2011 21:28 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

Dziś do adopcji poszedł - no wiadomo największy sercołamacz - Kulkas, po sąsiedzku w Witawie tylko w tym drugim mniejszym bloku :D
Do rodziny, która jeszcze nie miała kotka, ale przygotowała się sumiennie w kwestii wyprawki i wiedzy o kocie, w razie co mamy blisko, więc myślę, że będzie dobrze.

Tak naprawdę to wydaje mi się, że Kulkasek będzie najzwyklejszym, leniwym kocurrem, ale teraz póki jest dzidziulkiem to jest obłędny, tak myślałam, że go wybiorą :mrgreen: .

Wypuściłyśmy też z p. Kinga kotkę z Narcyzowej, tą co miała sterylkę w sobotę, jej synek został u mnie - będzie do adopcji.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sie 19, 2011 13:17 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

mpacz78 pisze:W sobotę mój Bleki zaliczył strzyżenie, Bleki jest kotem długowłosym, znajdką od kotki zwykłej podwórkowej, widocznie ojca miał jakiegoś rasowego, Bleki nigdy nie lubił za bardzo czesania a z wiekiem jego sierść ma coraz większe tendencje do filcowania i kołtunienia, jakoś sobie z tym radzę, wycinając mu nożyczkami na bieżąco kołtuny i wyskubując palcami filcujące się włosy, jednak po 3 tygodniach naszej nieobecności stan sierści Blekiego był już taki, że strzyżenie okazało się jedynym sensownym wyjściem.
Obrazek

Pieknie Blekuś wygląda :1luvu: ciekawe tylko co on na to ;)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Sob sie 20, 2011 13:28 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

Obrazek

Drodzy darczyńcy!

Zwracamy się do Was wszystkich z ogromną, gorącą prośbą o wsparcie finansowe.
Sytuacja materialna PKDT sięgnęła dna :(
Zbyt dużo nieszczęść, zbyt dużo kotów w DT i na leczeniu u naszych weterynarzy...
...Przychodzą momenty, że nie mamy czym karmić naszych podopiecznych.
W zaledwie 12 domach tymczasowych mieszka ponad 120 kotów.
PKDT to maleńka garstka ludzi, nie dajemy rady, jest nas za mało, a samymi dobrymi chęciami nie zbawimy świata.
Nie mamy kociarni- bo nie stać nas na jej wynajem.
Zapasy w magazynie stoczniowym starczą na zaledwie miesięczne karmienie kotów.
Domy tymczasowe pozostały bez pomocy, a weterynarze mają nie zapłacone faktury.
Jeżeli mamy nadal istnieć, pomagać, opiekować się kotami, które umieszczone są w naszych domach- POMÓŻCIE NAM PRZEZWYCIĘŻYĆ TEN TRUDNY OKRES. POMÓŻCIE NAM POWSTAĆ.

PROSIMY O POMOC FINANSOWĄ:

Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!

ul. Kopernika 6/8, 00-367 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
z dopiskiem PKDT

bank DNB NORD Polska S.A. I O/Warszawa

SWIFT potrzebny dla przelewów zagranicznych: MHBFPLPW

Udostępniajcie na Facebooku
http://www.facebook.com/home.php#!/even ... 8255600854
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pon sie 22, 2011 16:01 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

Oj tak, bida, a rachunki u wetów czekają :(

Ale przynajmniej adopcje trochę ruszyły - w sobotę wyadoptowałam 2 kotki.
Wiczlińskiego Pinia na Kamienna Górę - to chłopaka z wioski awans społeczny spotkał :wink: , trochę się boję czy dadzą sobie z nim radę bo on jest straszny urwis i adhd, a chcieli spokojniejszego kotka, odradzałam im Pinia a doradzałam spokojniejszego ale miłość nie wybiera, od razu było 'ten albo żaden'.
W dodatku w domu firany, dywany, bibeloty... mam nadzieję, że miłosć do Pinia (teraz Bolka) będzie silniejsza niż do idealnego domu.
Byliśmy razem skompletować wyprawkę dla kociaka.

Do adopcji poszła też Zami do znajomej pani od Kulkasa, też na Witominie, domek też nie doświadczony w kotach, ale mailujemy, wszystko doradzam, informuję mam nadzieję, że będzie dobrze.

Wyszło, że oba kotki znalezione w kartonie na Witominie znalazły domy tez na Witominie :ok: .

Dziś przyjedzie do mnie jakiś kolejny kociak na DT, ale podobno tylko na 2 tygodnie, podobno jest już ktoś na niego chętny ale wraca z urlopu za 2 tyg.

Jutro rano muszę zerwać się o świcie i pojechać na Osową złapać kotkę do sterylki.

Kotkę z Sobieszewa po sterylce aborcyjnej i przepuklinie dziś oddałam do wypuszczenia, była u mnie 11 dni, brzuszek ładnie się zagoił.
Kotka miła, nadawałaby się do adopcji ale tam źle nie ma w Sobieszewie, ma miejsce do spania na stryszku letniskowego domku i jest dokarmiana codziennie nawet w zimę.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon sie 22, 2011 16:03 Re: PKDT - DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (17)

:ok: grunt że jakoś dom przodu ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]