seja pisze:KOTKA CZARNULKA -Hoga
LEUKOCYTY 16.86 x 10-3 wart.ref. kot 10-15 x 10-3/ul
MCHC 28.5 g/dl wart.ref.kot 30-36 g/dl
RDW 18.3 % wart.ref. 11,5-14,5 %
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
seja pisze:KOTKA CZARNULKA -Hoga
LEUKOCYTY 16.86 x 10-3 wart.ref. kot 10-15 x 10-3/ul
MCHC 28.5 g/dl wart.ref.kot 30-36 g/dl
RDW 18.3 % wart.ref. 11,5-14,5 %
seja pisze:SZARACZKA - Gaga
LEUKOCYTY 18.59 x 10-3 wart.ref.kot 10-15 x 10-3/ul
MCHC 28.9 g/dl wart.ref.kot 30-36 g/dl
RDW 18.6 % wart.ref. 11,5-14,5 %
PŁYTKI KRWI 69 x10-3/ul wart.ref.kot 100-400 x 10-3 /ul
seja pisze:Ogólnie jak zobaczyłam te wyniki to się uspokoiłam...już całkiem![]()
seja pisze:Laktacja Mini mnie tylko dziwi/martwi... przypuszczam , że to srakunienie u nich ma związek z tym , że się czasem do cyca dorwą![]()
Agn pisze:seja pisze:Ogólnie jak zobaczyłam te wyniki to się uspokoiłam...już całkiem![]()
![]()
![]()
Agn pisze:Nie sądzę, żeby to było przyczyną, chyba że Minia jest chora - to wtedy miało by wpływ na maluchy.
seja pisze:Nie wiem czy u kotów występuje prolactinoma??
Agn pisze:seja pisze:Nie wiem czy u kotów występuje prolactinoma??
Występują guzy przysadki, nie wiem, czy konkretnie ten typ ale zakładam, że całkiem możliwe. Natomiast nie nakręcałabym się w tym kierunku.![]()
Jak pisałam wcześniej, moja Pita ma na koncie odchowanie kociaków na cycu półtora roku po sterylce. U niej to jest ewidentnie powiązane z silnym instynktem macierzyńskim i jest wybiórcze - nie wszystkie kociaki tak jej zapadły w serce, by je karmić i po odchowaniu Puchatków nie karmiła już innych [choć wcześniej pojedyncze kociaki niańczyła i karmiła - ale nie każde]. Pita nie ma rui 'urojonej', ale czasami, zwłaszcza wczesną wiosną, ma etap nawoływania kociaków - nie są to 'wycia i śpiewy rujkowe', ale właśnie nawoływanie kociąt.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Silverblue i 213 gości