Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 20:29 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Luelka prosi o przekazanie, że Loa bardzo źle się czuje (właśnie są u weterynarza).
Obrazek

njord

Od: Pon cze 08, 2009 14:11

Post » Czw gru 30, 2010 21:22 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

ojejku to trzymam kciuki :|

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Czw gru 30, 2010 21:31 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Też trzymam kciuki :(. Dajcie znać po wizycie.

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Czw gru 30, 2010 22:54 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

o kurcze :( :ok: :ok: :ok:

Domek (teoretyczny) Beatki niestety się wycofał - zamieszkał w nim inny kot. Mam nadzieję, że kiedy będzie już zdrowa będzie łatwiej, bo niestety "kot w trakcie leczenia grzybka" odstrasza nawet fajne domy, bo i czekać trzeba z odbiorem i jednak dla większości osób "grzybica" brzmi strasznie.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Czw gru 30, 2010 23:14 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Loa dzisiaj dostała kolejną kroplówkę, nospę i leki przeciwkrwotoczne. Będziemy wiedzieli może już jutro, czy i tym razem "zaskoczy", tak jak miesiąc temu. Biedna kicia jest bardzo słaba - oby udało się jeszcze wywalczyć trochę czasu dla niej.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Pt gru 31, 2010 17:47 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Byłam dzisiaj z Beatką w lecznicy - znów ma nawrót kataru, tym razem połączonego z kaszlem i kulawizną. Dostała antybiotyk, dodatkowo Tolfinę - będziemy podawać leki minimum 10 dni. Są już wyniki posiewu - mocrosporum canis. Zamówiłam szczepionki. Zaniepokojona nawracającymi infekcjami Beatki zdecydowałam się zrobić test na Felv i FIV. na szczęście obydwa wyszły negatywnie. Codziennie robię podchody, by podać leki wszystkim - najgorzej jest ze Spoksem i Dzidką, ale i Vegas jest trudnym pacjentem.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pt gru 31, 2010 19:07 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Obrazek
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Pon sty 03, 2011 13:26 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

jak tam z Loą??

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pon sty 03, 2011 17:18 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Loa czuje się lepiej - zaskoczyła ponownie na leczenie, dwa dni były kiepskie, ale udało się ją Stachurce wyciągnąć za uszy kroplówkami, lekami przeciwbólowymi i przeciwkrwotocznymi (osłonowo). Steryd już działa, kicia jest znowu wychudzona po tym wszystkim, ale ma apetyt i gdy ostatnio odwiedzałam Stachurkę, to popisywała się przede mną, ćwierkała, patrzyła głęboko w oczy i robiła popisowe wskoki na najwyższą szafę :).

Tym razem się udało - ale ile razy się jeszcze uda? Niestety w jej leczeniu nie widać nawet daleko na horyzoncie wizji stałej poprawy :(.

luelka

Post » Wto sty 04, 2011 19:19 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Mam pytanie. Jak się ma Zoe?
Ma dom, czy jeszcze nie?
Mecenat nadal potrzebny, czy znalazła swoich "miseczkowych" na stałe?...

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Wto sty 04, 2011 19:39 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Melduję, że dziś posłałam wsparcie dla mojej Beatki!
Beatko malutka, proszę, nie wygłupiaj się z tym grzybkiem! Trzeba urosnąć, wypięknieć, domek fajny znaleźć, a nie martwić ciotunie jak nie grzybkiem to kaszelkiem!

mavi

Od: Czw sie 26, 2010 18:45

Post » Wto sty 04, 2011 19:48 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Ja w końcu znalazłam troszkę czasu, żeby nadgonić zaległości... Godziny z doby ktoś mi non stop kradnie... Eh.
Strasznie się cieszę, że Olusia znalazła Człowieka. Mam nadzieję, że Beatka weźmie się w cztery łapy i pokona grzyba. No i widzę, że wszystkie maluchy znalazły mecenasów :)
Ten nowy 2011 rok zaczyna się nieźle, oby tfu tfu nie zapeszyć...

Ja też dokocona z przejściami. Wanila super. Cynamon też.

Myślę o kolejnym prezenciku dla PaJDotków, tyle, że okazji nie mogę wymyślić, więc pewnie będzie bez okazji :)))
p.s. Chciałabym kupić kalendarzyk, jeśli jeszcze są :oops:

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Nie sty 09, 2011 22:40 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Sarah, oczywiście, że są - odezwij się, jak chciałabyś, żeby Ci przekazać i ile sztuk :).

A ja przekażę wieści od Stachurki, a właściwie od... Lili. Lili zmieniła się dzisiaj w małego, wijącego "węża", który uwodził Anię, swojego brata, siostrę, sprzęty domowe. Ponoć arie operowe o treści erotycznej mogłyby rozgrzać nawet nogę od stołu :lol: , i tylko Loa się nimi nie wzrusza :wink: . Ocieplenie przyszło i dziewczyna szybciutko dojrzała... Ponieważ Zoe ma do niej w kwestii ząbkowania 2 tygodnie do tyłu, więc i ona niedługo może poczuć wiosnę... Na szczęście Imbir, ciaput jeden, zupełnie nie wie, o co jej chodzi. Szykują się więc niedługo dwie sterylizacje, a i na Imbirka niedługo przyjdzie chyba pora :mrgreen: .

luelka

Post » Pon sty 10, 2011 10:08 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

Beatka źle się wczoraj czuła po odrobaczaniu, biedna malizna... Ryśka albo Jose pewnie napiszą coś więcej, ale potrzeba kciuków...

luelka

Post » Pon sty 10, 2011 21:51 Re: Fundacja PJD: Wesołych Świąt! I zdrowia dla wszystkich!:)

W związku z tym, że Imbir dzisiaj zrozumiał, o co chodzi Lili :oops: :mrgreen: , przeniósł się dzisiaj do mnie. Jeśli tylko Beatka poczuje się lepiej, to w moim domu tymczasowym zamieszka jeszcze i ta szkrabina. Fajna Kocia Ferajna ogłasza koniec stanu beztymczasowości :).

luelka

[poprzednia][następna]