Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 26, 2010 22:34 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Aleksandra59 -
po pierwsze, nie dziękuję, bo zapeszę.
po drugie, jednak jutro najpierw prześlę Ci na PW zdjęcia ("dla spokojności", jak mówił Pawlak :wink: )
po trzecie, milenap - a idź mi z komitetem kolejkowym. To czasy "słusznie minione" (w których wzrastałam) :ryk: .

Reasumując, wszystko będzie (w końcu weekend przed nami). Ebenezer się spręży i zrobi co trzeba.

przy okazji, Aleksandra59 - a jak się sprawują te, które już masz? (kocyk i podpupniki)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt mar 26, 2010 22:40 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

milenap pisze:Powinien powstać Komitet Kolejkowy na bazarki Zabers :lol:

Olu, myślę, ze już wywietrzał smrodek, po Pingwin też już nie smierdzi 8) tylko czarny został :twisted: Olu, proszę, jak będziesz miała chwilkę, zrób zdjecie czystego Totka, bo naprawde nie umiem sobie tego wyobrazić :wink: :lol:

Mam nadzieje,że to katarzysko wreszcie odpuści :evil: Olu, spróbuj może mu wstawić transporter do klatki albo podstawć pod wejście. Wtedy można delikatnie tylko dupke popchnąć i kot w srodku.

Totuś i pamiętaj, grzecznie ma być :twisted:

Co do Komitetu - to chyba nie ma potrzeby :lol: Zanim Komitet powstanie - bazarki Zabers będą pozamiatane :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ze zdjęciami to u mnie cienko :oops: Aparat foto gdzieś posiałam :roll: I generalnie zdjęć nie umiem robić :oops: :? W razie co Barbę50 poproszę o pomoc 8)

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt mar 26, 2010 22:50 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

zabers pisze:Aleksandra59 -
po pierwsze, nie dziękuję, bo zapeszę.
po drugie, jednak jutro najpierw prześlę Ci na PW zdjęcia ("dla spokojności", jak mówił Pawlak :wink: )
po trzecie, milenap - a idź mi z komitetem kolejkowym. To czasy "słusznie minione" (w których wzrastałam) :ryk: .

Reasumując, wszystko będzie (w końcu weekend przed nami). Ebenezer się spręży i zrobi co trzeba.

przy okazji, Aleksandra59 - a jak się sprawują te, które już masz? (kocyk i podpupniki)

Ja tylko do przy okazji - :oops: :? poczta za krótko działa i ma za mało miejsc parkingowych :oops: Zajętość dużą miałam ostatnimi dniami albo ukochanego autka nie miałam gdzie zaparkować i ŻADNEJ poczty nie odebrałam :roll:

To jednak w żadnym stopniu nie zmienia mojej chęci posiadania kolejnych kocyków :mrgreen:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pt mar 26, 2010 23:01 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Aleksandra59 pisze:Ja tylko do przy okazji - :oops: :? poczta za krótko działa i ma za mało miejsc parkingowych :oops: Zajętość dużą miałam ostatnimi dniami albo ukochanego autka nie miałam gdzie zaparkować i ŻADNEJ poczty nie odebrałam :roll:

To jednak w żadnym stopniu nie zmienia mojej chęci posiadania kolejnych kocyków :mrgreen:

Ok. "тонкую аллюзию понял" - będziemy w kontakcie. Zgłoszę się :ok:

(a weźcie mi z tymi Komitetami :ryk: )
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt mar 26, 2010 23:14 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

dziewczynki i ja wpadłam na chwilkę :) podnieść się na duchu (bo tu tyle dobrych duszyczek :1luvu: ) i przy okazji podbic nasz wąteczek do góry :mrgreen:

ludziska!!! domków nam trzeba dla ogonków - jeszcze cztery sztuki :!: :!: :!:
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

siasia1981

Od: Śro lut 25, 2009 8:45

Post » Sob mar 27, 2010 1:24 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Zabers, ale komitet kolejkowy jest absolutie cudym tworem językowym :lol:

Olu, ja poczekam spokojnie aż będziesz (albo barba50) miała możliwość zrobienia zdjęć, ale powiem Ci, że mnie moooocno zaintrygowałaś tym, ze Totuś jest czysty :lol: dla mnie to ciągle kot biały tylko teoretycznie :lol:

Dobranoc Dziewczyny, zmykam już spać, do jutra :D

Asiu, kciuki i ciepłe myśli są cały czas.
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Sob mar 27, 2010 6:05 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Podrzucę z rana ,bo nadal nie ma domów dla 4 kotów!

I :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za decyzję Pani z TOZ-u!

I tak dla poprawy nastroju-troszke wiosny!!!

Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Sob mar 27, 2010 10:00 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Ludziska, domki dla 4 kotów potrzebne :!:

I kciukasy cały czas :ok: :ok: :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Sob mar 27, 2010 10:51 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

:ok: :ok: :ok:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Sob mar 27, 2010 10:56 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Dzień Doberek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Sob mar 27, 2010 12:21 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

:D :D :D :D :D -a ja coś wiem,ale nie powiem-napisze Milenka jak wróci od wetów!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Sob mar 27, 2010 12:23 Re: Czy jest jakieś..?4 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

Dziewczyny są dobre wieści, baaaardzo dobre wieści :D :D :D

Kocury mają zapewione miejsce :D będą mieszkać na wsi,są tam też inne zwierzęta, min.konie i koty mieszkają własnie w stajni najcześciej. Teren duży,miejsce spokojne, regularne odwiedziny weterynarza :D

Pani postawiła warunek,ze koty muszą być zaszczepione i odrobaczone i musi być na to zaświadczenie od weta.Bardzo mnie to cieszy, bo znaczy to, ze miejsce i osoba są odpowiedzialne, ze nie chodzi tylko o to, zeby gdzieś tam te koty wypuścić :1luvu: Byłam dziś już u weta i rozmawialiśmy o tym, żeby chłopaków nie stresować, to w czwartek ja podjade do lecznicy, któryś z wetów przyjedzie do nas i chłopaków w domu zaszczepi :D

Ale się ciesze :D :D :D

I teraz jeszcze mała historyjka mrożąca krew w żyłach :twisted: w nocy, a właściwie nad ranem, ok. 4 usłyszałam jakiś huk w łazience, wstaje, otwieram drzwi i pierwsze co mi sie rzuciło w oczy, to otwarta przednia klapka od klatki :roll: oprócz tego porozrzucane wszystkie rzeczy ze stojaka, sam regalik przewrócony. A gdzieś pod tym wszystkim moje okulary :twisted: i czarny kot nie wiadomo gdzie :lol: zamknęłam łazienke, przygotowałam jakiś smakołyk z odrobiną Sedalinu, myśle sobie, zje, usnie troche, to go znajde. Poczekałam ze 2 godziny, patrze przez wywietrznik w drzwiach, miska stoi, nieruszona :roll: no wiec trudno, przygotowałam się jak na wojne, skórzane rękawice, 2 bluzy z długim rękawem, grube dresy, latarka do tego i myślę, trudno wchodze, muszę znaleźć okulary i tego gada czarnego :twisted:
Okulary wygrzebałam (uff,całe :wink: ) i szukam czarnego, już prawie weszłam pod pralke i nagle słysze syknięcie...rozglądam się, szukam, kota nie ma! i nagle kątem oka go zauważyłam...czarny przemeblował łazienke, po czym grzecznie wrócił do klatki :ryk: :twisted:

Zasnęłam chyba jeszcze na godzine, śniło mi się, ze jestem gdzieś gdzie jest pełno kotów, a ja mam za mało transporterów i nie moge ich złapać :twisted:

Kasiu, właśnie wróciłam :lol:

milenap

Post » Sob mar 27, 2010 12:29 Re: Czy jest jakieś...?Już 3 koty potrzebują DT na kilka m-cy

milenap pisze:Małe podsumowanie (chyba bardziej dla mnie :wink: )

Koty, które już są w DT:

Fernandzio/Totuś - jest u Aleksandry59 :D
Kocica buro-biała - DS znaleziony przez siasia1981 :D (i trzymamy kciuki, żeby takim został :ok: )
Pingwin i Czarny po szczepieniu pojadą do DS na wsi, znalezionego dzieki Pani z zielonogórskiego TOZ-u :D :D

Czekają w kolejce:

1 kot - DT u Poker71 - preferowany biało-szary "coś" :D
1 kot - DT u Cameo - Kamila, też burasek albo coś biało szarego :D
1 kot - DT u Edziny - może duży czarny :D kot już złapany i "się kastruje" :wink: kocur jedzie do DS na wsi :D

Potencjalne DT:

Edzina - jeśli znajdzie sie miziak, to będzie miał DS :D - nieaktualne
Avian - jeśli znajdzie się typ działkowca :D
kolejna Dobra Dusza - jeśli znajdzie się prokoci osobnik :D

I małe streszczenie sytuacji, w punktach, moze będzie czytelniej:

- pomocy potrzebują jeszcze 3 koty
- koty to bezdomniaczki
- ja i koty musimy stąd zniknąć do końca kwietnia, ja wyprowadzam się 450 km stąd, mieszkanie zostanie sprzedane, stracą azyl i opiekę
- dla każdego kota deklaruję określoną kwotę/karmę co miesiąc
- deklaruję, ze zabiorę kota (jeśli nie znajdzie domu w międzyczasie) najpóźniej na jesień/zimę tego roku - mogę podpisać umowy zobowiązujące do tego
- każdy kot zostanie odpchlony, odrobaczony, wykastrowany przed wydaniem

BARDZO proszę o pomoc, potrzebuję tych kilku miesięcy, by na nowo zorganizować swoje życie, tak naprawde od zera i coś przygotować dla tych kotów.

Obiecuję, ze nie zostawię nikogo z problemem, naprawde nie chcę umyć rąk od odpowiedzialności za te koty.

Bardzo proszę o pomoc!!!

Teraz już z czystym sumieniem zmieniam podsumowanie i liczbę w tytule ponownie na 3 :D :D czekałam z tym na informację od Pani z TOZu, zeby nie zapeszyć :D :D

milenap

Post » Sob mar 27, 2010 12:34 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

A teraz zmykam sprzątać :wink:

milenap

Post » Sob mar 27, 2010 13:58 Re: Czy jest jakieś..?3 koty potrzebują DT na kilka m-cy,proszę!

I super!!!
Jak ja czekałam na tę wiadomość!
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

[poprzednia][następna]