TRAGEDIA 63koty..Ostatnie chorują w wolierze, bez DT umrą!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 28, 2009 15:59 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Ważne
Przy okazji - specjalnie piszę to w osobnym poście - ten bazar będzie moim przedostatnim (planuję jeszcze jeden - z pająkami, ale to bazar, że tak powiem, na "zamówienie"). Muszę zrobić dłuższą przerwę, bo nie wyrabiam. Ponad 20 dużych bazarów praktycznie non-stop (w tym tylko 4 czy 5 dla innych) sprawiło, że już wysiadam. Wolę przerwać to teraz, kiedy jestem jeszcze w stanie to ogarnąć, niż ciągnąc za wszelką cenę. W tej chwili w kasie jest około 500 zł (jeszcze dokładnie nie mogę rozliczyć), jeszcze jeden maleńki trwa. Dojdą jeszcze 2.
Poza tym są też inne przyczyny, z powodu których lepiej będzie,jeśli zniknę ze "sklepu" na dłuższy czas.

Wiem, że będą potrzebne pieniądze. Rozważcie zatem, czy jest ktoś, kto mógłby w razie potrzeby przejąć bazary (od pewnego czasu zdaje się, że tylko ja się tym zamuję na stałe).
Bardzo Was proszę - nie zostawiajcie tego na ostatnią chwilę, pomyślcie już dziś.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pon wrz 28, 2009 16:03 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

GrayLady pisze:Czołem! Tylko tak nadmienię, iż Fufek ma się dobrze. Znów zwiał pod materacyk i sobie tam śpi. Skąd wiem? Ano mieszka u mnie od wczoraj. Uroczy kociak. :) Mam nadzieję, że szybko wyleczy się z kataru i będzie hasał wesoło. No i przede wszystkim by się oswoił ze mną, z nowym domem, z nowymi zapachami, nowymi dźwiękami...itp.

Jak już przestanie się chować po kątach to postaram się zrobić mu jakieś ładne fotki i wrzucę tu na forum.

jej jak sie ciesze ze domek Fufka na forum :)
witam serdecznie i zycze mnostwo radosci :)
Jak sie oswoi to gwarantuje ze bedziecie miec super przytulake :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon wrz 28, 2009 16:08 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Etka Nie wątpię. :) Teraz jest strasznie zestrachany. Przemyka się chyłkiem wszędzie, przy ścianach, taki zniżony do parteru. I patrzy wszędzie swoimi wielkimi lampami - taki ciekawski i przestraszony jednocześnie. Za to zajada jedzonko aż mu się uszy trzęsą i ślicznie z kuwetki korzysta. :)

GrayLady

Od: Pon wrz 21, 2009 22:38

Post » Pon wrz 28, 2009 16:38 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

o to superanckie wiesci :)
to zycze by sie szybko odstrachał :)

Etka

Post » Pon wrz 28, 2009 16:40 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Ola zabers, odwalilas kawal bardzo dobrej roboty, nasza przodownico pracy, za co jestem Ci niezmiernie wdzieczna :)

Etka

Post » Pon wrz 28, 2009 16:49 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

zabers pisze:Ważne
Przy okazji - specjalnie piszę to w osobnym poście - ten bazar będzie moim przedostatnim (planuję jeszcze jeden - z pająkami, ale to bazar, że tak powiem, na "zamówienie"). Muszę zrobić dłuższą przerwę, bo nie wyrabiam. Ponad 20 dużych bazarów praktycznie non-stop (w tym tylko 4 czy 5 dla innych) sprawiło, że już wysiadam. Wolę przerwać to teraz, kiedy jestem jeszcze w stanie to ogarnąć, niż ciągnąc za wszelką cenę. W tej chwili w kasie jest około 500 zł (jeszcze dokładnie nie mogę rozliczyć), jeszcze jeden maleńki trwa. Dojdą jeszcze 2.
Poza tym są też inne przyczyny, z powodu których lepiej będzie,jeśli zniknę ze "sklepu" na dłuższy czas.

Wiem, że będą potrzebne pieniądze. Rozważcie zatem, czy jest ktoś, kto mógłby w razie potrzeby przejąć bazary (od pewnego czasu zdaje się, że tylko ja się tym zamuję na stałe).
Bardzo Was proszę - nie zostawiajcie tego na ostatnią chwilę, pomyślcie już dziś.

Olu kochanie eksmitki zyskaly dzieki Tobie bardzo duzo pieniazkow. Jestes wielka:)

W pazdzierniku troche ja pobazarkuje. Mam pare fantow do wystawienia ale musze ogarnoac pracowe sprawy i domowe sprawy. Ale oczywiscie bedzie super jak ktos sie czynnie podlaczy i rowniez przejmie od Oli dodatkowo bazarki.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon wrz 28, 2009 16:51 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

a ja sie Aga szykuje na Twoje bazarki jako ze torba jest normalnie boska :)

Etka

Post » Pon wrz 28, 2009 17:39 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Etka pisze:a ja sie Aga szykuje na Twoje bazarki jako ze torba jest normalnie boska :)

do torby zmiesci sie wiele rzeczy bardzo potrzebnych :)
Obrazek

aga9955

Post » Pon wrz 28, 2009 20:01 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Etka pisze:Ola zabers, [...] przodownico pracy,

No i widzicie, jak tu nie wystawić zakazanych rzeczy, skoro już i tak zostałam "przodownicą pracy"? :wink:
A tak już serio - nie ma strachu, pieniądze jeszcze są. W razie czego wiem, że jesteście super-laski i nie zostawicie "odłogiem" reszty stworków. O to akurat jestem spokojna. Napisałam tak (może zabrzmiało zbyt dramatycznie - kajam się i proszę o zmiłowanie, nie bijcie mocno :wink: ), żeby w razie jakiejś nagłej większej akcji nie okazało się, ze jesteśmy na minusie, a "szczwanego planu" brak.
Zaraz rozliczę ostatnie bazary i podam stan "kasy".
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pon wrz 28, 2009 20:06 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

zabers pisze:
Etka pisze:Ola zabers, [...] przodownico pracy,

No i widzicie, jak tu nie wystawić zakazanych rzeczy, skoro już i tak zostałam "przodownicą pracy"? :wink:
A tak już serio - nie ma strachu, pieniądze jeszcze są. W razie czego wiem, że jesteście super-laski i nie zostawicie "odłogiem" reszty stworków. O to akurat jestem spokojna. Napisałam tak (może zabrzmiało zbyt dramatycznie - kajam się i proszę o zmiłowanie, nie bijcie mocno :wink: ), żeby w razie jakiejś nagłej większej akcji nie okazało się, ze jesteśmy na minusie, a "szczwanego planu" brak.
Zaraz rozliczę ostatnie bazary i podam stan "kasy".

Ola spokojnie. Jak bedzie bieda to i tak uderzymy do Ciebie:))) :1luvu: :1luvu: :mrgreen:
Obrazek

aga9955

Post » Pon wrz 28, 2009 20:12 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Ja w sumie i tak całe dnie spędzam przy komputerze, więc jakby co mogę pomóc z bazarkami.

A mam takie pytanie: ilu z 63 eksmitków udało się znaleźć kąt? Bo w sumie to nie jestem od początku w temacie...

Czy możecie zerknąć pilnie tutaj:
viewtopic.php?f=1&t=100833

ja niestety nie mam doświadczenia w tych sprawach :oops:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pon wrz 28, 2009 20:15 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

Aktualny stan "kasy" - +467,50 PLN

zabers

Post » Pon wrz 28, 2009 20:15 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

na Debcu to ja niestety nie pomoge :(

a mam pytanie co tam wyszlo u Gryzi?
I jak tam finanse bo oczywiscie wszystko pokrywamy tak jak wczesniej obiecalysmy.

Etka

Post » Pon wrz 28, 2009 20:39 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

U Gryzi zmiany planów. Jednak jest podejrzenie, że ma astmę. Umówione jesteśmy na fotkę wnętrza (czyli rtg :lol: ) na środę rano. W związku z tym nie miała pobranej krwi, tylko wszystko będzie hurtem. Miałyśmy podejrzenie, że sobie nie damy rady...
Pani Gryza wykazała charakter. Mam nadzieję, że zdjęć ran szarpanych nie muszę pokazywać na forum? :roll:
Na środę mam przywieźć duuuuuuuży kocyk :twisted:

A to na Dębcu to z opisu sądząc tuż obok mnie. Tylko jak ja mogę pomóc teraz o tej porze? Doświadczenia w łapaniu nie mam... I do nikogo już o tej porze nie dojedziemy...
Do tego u mnie na stanie pojawiło się kociątko (już po przeglądzie wet, przez poprzedni miesiąc było w innym domu, gdzie mieli go dosyć)... Właśnie koty próbują się dogadać...

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pon wrz 28, 2009 21:17 Re: TRAGEDIA 63koty eksmitowane - kolejne Eksmitki

koconek pisze:Ja w sumie i tak całe dnie spędzam przy komputerze, więc jakby co mogę pomóc z bazarkami.

A mam takie pytanie: ilu z 63 eksmitków udało się znaleźć kąt? Bo w sumie to nie jestem od początku w temacie...

ad. 1. Cudnie. W razie czego, fanty Ci podrzucę i wszystkiego nauczę. Ale to ze spokojem.
Ad. 2. Teraz tylko zebym nie pomyliła (piszę eksmitki+kociarnia):
1. Sagala -DS u Agn
2. Kikuju -DS/DT u Agn (może pójdzie do adopcji)
3. Mbati -DS u Agn
4, 5. - 2 buraski (imiona zapomniałam) - DT u Matahari (płatne)
6, 7. 8.- Zuzia, Dyzio, Misiek (nie eksmitek) - DS u Ani_NSP
9. - Wojtek Mann (kociarnia) - DS Dzyśka
10 - Lulu (kociarnia) - DS Aga9955
11 - Kropek - DS ... nie pamiętam (Etka będzie wiedziała, spoza forum)
12 - Olaf - DS spoza forum
13 - Trixie - DS spoza forum
14 - Fiona DT filo
15 - Fufek DS
16 - Rysio DS koperata
17 - czarna kotka (imię wyleciało mi z pamięci)... DT beata...

Nie pamiętam :(

W każdym razie z tego, co wiem, kompletnie "niezagospodarowanych" jest 4-5. Fiona (mama) i 4 mniejsze. Chyba.

Za długo w "Sklepie" siedziałam". Chyba nie jestem na bieząco :|

zabers

[poprzednia][następna]