Dom kotów specjalnej troski.Żniwa grzybicy, chore koty :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2016 0:23 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Anna61 pisze:Dzidek/Filipek :D :1luvu:

Obrazek

No nie mogę :mrgreen: Jaśnie Pan HRABIA

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Wto cze 21, 2016 6:13 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

I to we fraku i z GORSEM :1luvu:
Chyba odpoczywa przed rautem :)

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Wto cze 21, 2016 12:51 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Atta pisze:
Anna61 pisze:Dzidek/Filipek :D :1luvu:

Obrazek

No nie mogę :mrgreen: Jaśnie Pan HRABIA

No tak, na włościach, ale wolałabym aby nie moich. :twisted: :wink:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto cze 21, 2016 18:28 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Życzymy mu WŁASNEGO domku, nie musi być pałac, byle miłość do niego była :1luvu:

Baltimoore

Post » Wto cze 21, 2016 18:37 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Mina Dzidka iście cesarska.
Za domek :ok: - no, pałac też może być :wink:
Byle z miłością.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto cze 21, 2016 23:22 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Baltimoore pisze:Życzymy mu WŁASNEGO domku, nie musi być pałac, byle miłość do niego była :1luvu:

Pałac nie musi być, byleby dobrą obsługę zapewniali :ryk:

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Śro cze 22, 2016 8:52 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Przysiądę po przerwie długaśnej...

osiek39

Od: Wto lis 23, 2010 1:05

Post » Śro cze 22, 2016 8:55 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

osiek39 pisze:Przysiądę po przerwie długaśnej...

Witamy serdecznie po długaśnej przerwie :)

Atta pisze:
Baltimoore pisze:Życzymy mu WŁASNEGO domku, nie musi być pałac, byle miłość do niego była :1luvu:

Pałac nie musi być, byleby dobrą obsługę zapewniali :ryk:

Dobrą obsługę i miłość, bo nie wystarczy tylko dawać jeść. :wink:

A my mamy kolejny problem, tym razem z Kasią. :(
Kasia to kotka która 30.XI.2012 roku pierwszą operację usunięcia 2 kamieni w pęcherzu i kolejną drogą operację usunięcia kamienia z pęcherza
9.V.2014 roku czyli 2 lata od ostatniej.Dzisiaj zauważyłam nie tylko małe siku które ona robi, ale to siku na końcówce było z krwią.
Kotka ma też jakiś guzek na boczku o którym pisałam wcześniej, że trzeba zrobić rtg. aby zobaczyć co to jest.
Także teraz gdy pojadę do lecznicy należałoby zrobić i usg pęcherza o rtg.
Ja z przyczyn formalnych, nie jestem w stanie teraz podołać kosztom które od początku miesiąca mnie powalają a do tego wczoraj zamówiłam dla Bisi leki za 139.95 zł. a jeszcze będę musiała płyny kupić i robić jej badania.
2x Lespewet dla psa i kota 125ml Produkt: nowy. 45.98 zł.
RenalVet 60kaps Produkt: nowy. 45.99 zł
DOLFOS CHITOFOS 150 G Produkt: nowy. 24.99 zł
DOLFOS LESPEDOL MINI TABL 60 SZT Produkt: nowy. 22.99 zł

Jeśli ktoś może wspomóc Kasię, Bisię, oraz jakąś karmą, żwirkiem moje koty, to będziemy wdzięczni za pomoc, bo 19 kotów, w tym bardzo chorych kotów, jest dla mnie bardzo dużym obciążeniem szczególnie przy chorych kotach.

Kasia i Molisia
Kasia to już starsza koteczka ponad 10 letnia, to kotka którą jako bezdomną dokarmiałam obok mojego bloku(i stado innych kotków) gdzie mieszkałam wcześniej.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Śro cze 22, 2016 9:14 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

By "być na czasie", kilka godzinek na doczytywanie trzeba, ale warto :).

osiek39

Od: Wto lis 23, 2010 1:05

Post » Śro cze 22, 2016 9:51 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

osiek39 pisze:By "być na czasie", kilka godzinek na doczytywanie trzeba, ale warto :).

Warto warto. :lol: :wink:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro cze 22, 2016 15:21 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Biedna Kasia :(

Postaram się przesłać coś na leki dla dziewczynek.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro cze 22, 2016 15:33 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

mb pisze:Biedna Kasia :(

Postaram się przesłać coś na leki dla dziewczynek.

Dzięki Marysiu :1luvu:
Kasia kiepsko, sio jest maleńkie choć teraz bez krwi, w razie czego dam jej nospę i w razie potrzeby Furosemid ale muszę jechać do lecznicy, a chciałam też zabrać na badania niewidomą Bisię, ale gdyby coś to pojadę na cito tylko z Kasią.
Sama też fatalnie się czuję, jest za ciepło dla mnie a tu jeszcze ma być ponad 30 stopni. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt cze 24, 2016 12:21 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Niewidoma Bisia od rana wymiotuje, chyba po lespewecie w płynie które to leki dzisiaj dotarły z zamówienia.
Bidulka zeszła z parapetu, zwymiotowała na łóżko męża i wszystko do prania bo w kilku miejscach pobrudziła nawet podkładka która jest na materacu.
Zdążyliśmy wszystko zdjąć i za jakiś czas znowu zwymiotowała i przed chwilą też.
Na szczęście jest upalnie i wszystko będzie ładnie schnąć tylko poduszką z pierza będzie gorzej do suszenia.
Bisi po lespewecie w tabletkach nic nie było, i już od dawna nie wymiotowała, a że nie chciała ich łykać i gryzła mnie przy ich podawaniu to zamówiłam w syropie.
Oby tylko jej przeszło, bo już ładnie praktycznie była wyprowadzona ze stanu krytycznego.
Oczywiście tylko tak domniemywam, że to po lespewecie w syropie, ale czy tak jest?

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pt cze 24, 2016 13:20 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Bisiunia :201461 :201461

Baltimoore

Post » Pt cze 24, 2016 13:58 Re: Dom kotów specjalnej troski. Kubisia['] Bisia, walka trw

Kciuki za Bisię :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A jak z Kasią - coś udało się ustalić :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]