Łódź 1992+223 - Bianka Malowanka bis - str.101

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2015 10:59 Re: Łódź 1992+207 - puchowa kurtka dla kota? - str.75

MalgWroclaw pisze:
hikora pisze:
MalgWroclaw pisze:Na koniec można jeszcze powiedzieć, że już nigdy nie chce się mieć do czynienia z łapaczkami kotów, albo jak to niedawno Kalewala usłyszała: "nie jestem zadowolona z pani usług".

Nie. Po prostu nie wierzę. Choć, z drugiej strony, ja też usłyszałam od pani, której kotka zaginęła (przez bezdenną głupotę właścicielki), a ja nie znalazłam kotki: "pani jest bezużyteczna".
Przypomniało mi się.

Tia....
A ja niestety realnie zapodam, że "wiszę" w lecznicy 2*50zeta za szczepionki i odrobaczacze...
Mimo niezadawlających uslug....
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw paź 15, 2015 13:04 Re: Łódź 1992+207 - łapacze od czego są - str.75 i dalej

wszystko super świetnie ale:
1. tam gdzie pojawiają się nieścisłości w opowiadaniu jakiejś historii (tu dziura w dachu która staje się dziurą w ścianie) i niedomówienia, zmiany wersji sorry ale zaufanie i wiara w człowieka giną at hoc;
2. to Ci sami ludzie którzy uważają, że fundacje mają obowiązek i inne tego typu sruty nauczyli nas im nie ufać;
3. Ewa jest bardzo dobrym i pogodnym człowiekiem i kiej mi do niej jeśli chodzi o niewyczerpane pokłady życzliwości do rasy ludzkiej więc jednakowoż sytuacja musiała być dwuznaczna skoro kły jadowe wyszły jej na zewnątrz,
4. do tej pory jakoś nie bardzo rozumiem JAK kociaki przez ok 2 miesiące były niezauważone? ani ich odchody a powiem tak że po pierwszej nocy u mnie do pomieszczenia gdzie były ciężko było wejść i swobodnie oddychać,
5. ja nie lubię ludzi BARDZO no ale qrwa prosząc o pomoc w wyłapaniu kotów do głowy nie przyszłoby mi trzymać człowieka w październiku na klatce schodowej wiatrem podszytej- tak głupio zostałam wychowana.
i tyle w tym temacie
chociaż może jeszcze to że skoro my możemy być postrzegane jako pier... ten no nie do końca normalne nawiedzone to i nawzajem na zaufanie to trzeba sobie zasłużyć.
i również pozdrawiam Pana Mruczkowskiego z żoną
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Od: Pt maja 02, 2014 20:30

Post » Czw paź 15, 2015 13:21 Re: Łódź 1992+207 - puchowa kurtka dla kota? - str.75

mruczkowska pisze:[...]kotka wchodziła przez klatkę schodową następnie musiała iść strychem tym, na którym były łapane młode. Potem przez jedno pomieszczenie przechodziła i w ten sposób dostawała się do naszego. Na początku rzeczywiście wyglądało to jakby wchodziła dachem bo jest niewielka dziura w dachu, ale kot nie przecisnąłby się przez nią, a strychu nam nie zalewa. Jednak raz zauważyłem jak wchodziła na klatkę.[...]

a wystarczyło to napisać wcześniej lub wstawić film
mruczkowska pisze:[...]Żałuję, że nie udało mi się nagrać jak małe uciekają z klatki z dużymi otworami, która na codzień jest wykorzystywana do łapania lisów.[...]

klatka do łapania lisów ma oczka siatki 5x5cm - mogły zwiać
---
:smokin:
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw paź 15, 2015 13:34 Re: Łódź 1992+207 - puchowa kurtka dla kota? - str.75

ewa_mrau pisze:klatka do łapania lisów ma oczka siatki 5x5cm - mogły zwiać
nie byłabym pewna.... trzymałam je w rękach, widziałam główki, te moje wczorajsze - relacja za czas jakiś - owszem, ale moje mniejsze, półkilowe, a strychulce dobrze ponad kilo maki przecie ważyły.

Zreszta, czy to akurat istotne? Dla mnie istotne podejście ludzi - ja nic nie mogę i nie będę, bo nie, ty masz przyjść, sprzatnąć, bo jesteś wolontariuszem. Ja piętro wyżej klatki postawić nie mogę, zadzwonić nie mogę, mogę tylko żądać, ew obrażać - się i innych.
I kompletne pomylenie ustawowych obowiązków instytucji gminnej czy państwowej z dobrą wolą wolontariusza.
A poawanturować się w urzędzie może warto - nie, tam tzw mwk i uszka po sobie.

Buziaczki :evil: .
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw paź 15, 2015 13:49 Re: Łódź 1992+207 - łapacze od czego są - str.75 i dalej

Jako cicha podczytywaczka jestem pełna podziwu dla Waszej determinacji w działaniu i Waszych akcji.
Wiem co to znaczy realna pomoc w łapaniu kotów. Mam pod opieką stadko 14 sztuk, kołatanie do fundacji i Tozów, znam osoby, które dokarmiają koty i wiele by dały za wolontariuszy, którzy by im pomogli te koty wyłapać do sterylizacji. Jednym słowem utrzymać populację pod kontrolą. A nie, jak zwykle: „radź pani sobie sama”. Przydałybyście się u nas, w Szczecinie.
Pozdrawiam.

milenad

Od: Wto mar 24, 2015 13:00

Post » Czw paź 15, 2015 13:49 Re: Łódź 1992+207 - łapacze od czego są - str.75 i dalej

Troszkę straszne te Twoje buziaczki :ryk:

A co u małych? Ciągle pcha i pcha? Noc się dało przespać?
A może już nie ma o czym mówić?
aaaKotyRudedwa, odezwij się!

Też sobie nick wymyśliłaś
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Czw paź 15, 2015 13:52 Re: Łódź 1992+207 - łapacze od czego są - str.75 i dalej

co to jest mwk???

strychulce mają tłuuuste dobrze odżywione doopska jeśli to jest efekt szczurzej diety to chyba moje też przestawię na szczurzynę!
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Post » Czw paź 15, 2015 13:55 Re: Łódź 1992+207 - łapacze od czego są - str.75 i dalej

_aaaKotyRude2_ pisze:co to jest mwk???

literówka :D to pewnie miał być myk
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie

hikora

Post » Czw paź 15, 2015 13:56 Re: Łódź 1992+207 - łapacze od czego są - str.75 i dalej

hikora pisze:Troszkę straszne te Twoje buziaczki :ryk:

A co u małych? Ciągle pcha i pcha? Noc się dało przespać?
A może już nie ma o czym mówić?
aaaKotyRudedwa, odezwij się!

Też sobie nick wymyśliłaś

no nick to był objaw pomroczności umysłowej.
Jaka noc? noc jest przecież od darcia ryja! pcha oczywiście ale jest czarny to zuo wcielone a rudy jak się złapie to daje się głaskać ale one pogłębiają moje kompleksy bo lata świetności mam za sobą i młodzi faceci już mnie nie kochają i na mnie nie lecą. nawet koci!
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Post » Czw paź 15, 2015 14:11 Re: Łódź 1992+207 - łapacze od czego są - str.75 i dalej

Nasza Mruczka żyje i ma się dobrze.

Obrazek

Jeszcze raz dzięki za pomoc, nie było to niczyim obowiązkiem i tak nie twierdzę.

Pozdrawiamy

mruczkowska

Od: Pon lis 26, 2012 9:33

Post » Czw paź 15, 2015 14:41 Re: Łódź 1992+207 - łapacze od czego są - str.75 i dalej

_aaaKotyRude2_ pisze:strychulce mają tłuuuste dobrze odżywione doopska jeśli to jest efekt szczurzej diety to chyba moje też przestawię na szczurzynę!

Nie no, doopska to jeszcze dodatkowo były podobnież dokarmiane, więc mogły sobie urosnąć.

Necz

Od: Nie wrz 03, 2006 11:06

Post » Czw paź 15, 2015 14:45 Re: Łódź 1992+207 - łapacze od czego są - str.75 i dalej

hikora pisze:literówka :D to pewnie miał być myk

Zupełnie nie literówka :oops: :oops: :oops: :oops:

ja bałuciara, u mnie mówiło się morda w kubeł

kalewala

Post » Czw paź 15, 2015 14:54 Re: Łódź 1992+207 - łapacze od czego są - str.75 i dalej

kalewala pisze:
hikora pisze:literówka :D to pewnie miał być myk

Zupełnie nie literówka :oops: :oops: :oops: :oops:

ja bałuciara, u mnie mówiło się morda w kubeł

tyż piknie

hikora

Post » Czw paź 15, 2015 14:56 Re: Łódź 1992+207 - łapacze od czego są - str.75 i dalej

KotkaMatka jest na obserwacji w Lecznicy Bernard do 2o października
przed chwilą rozmawiałam z dr Szymonem (bardzo miły Pan!)
nie można jej odwiedzić
wszystko z nią w porządku
po skończonej obserwacji zostanie zawieziona do Schroniska
po więcej szczegółów mam zadzwonić w sobotę - dr Szymon będzie mógł mi wtedy poświęcić więcej czasu
---
Necz pisze:
_aaaKotyRude2_ pisze:strychulce mają tłuuuste dobrze odżywione doopska jeśli to jest efekt szczurzej diety to chyba moje też przestawię na szczurzynę!

Nie no, doopska to jeszcze dodatkowo były podobnież dokarmiane, więc mogły sobie urosnąć.

wszystko już zostało wyjaśnione - dajmy więc już spokój
wszystko skończyło się dobrze dla kotów - dajmy więc już spokój
---
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Czw paź 15, 2015 15:31 Re: Łódź 1992+207 - łapacze od czego są - str.75 i dalej

wczoraj do domu poszedł Marek Kot
Obrazek Obrazek
---

ewa_mrau

[poprzednia][następna]