ŚLEPACZKI cz.VIII PROSIMY O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 20, 2015 20:34 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Gniazdowniki str.77

Ursusik...
[*][*][*]
Kosmici są wśród nas !

agnieszka.mer

Od: Pt lut 25, 2011 18:54

Post » Pon wrz 21, 2015 11:20 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Gniazdowniki str.77

lista wsparcia na wrzesień :

1. Koty z Ukrainy : Pianka i Malinka - dt martazd ObrazekObrazek - sponsorem kotków od 01-09-2015r. jest dt martazd :1luvu:

:arrow: 21 marca przyjechała Yasia -adoptowana 12-07-2015r. :D Kraków
:arrow: w kwietniu przyjechał Pamperek -adoptowany 17-06-2015r. :D Jędrzejów

:arrow: 23-06-2015r. przyjechali kolejni mali emigranci z Ukrainy: trzy maluszki oraz Staś trójłapek . Koko zamieszkał w Poznaniu-adoptowany przez p.Asię
Tolek- adoptowany 17-09-2015r. Warszawa i Kukułka dt Patrycja spoza forum /Wrocław
Obrazek Obrazek -Staś dt Anielka G

:arrow: w czerwcu przybył także Fozzy, pobity kotek z UA dt Anielka G ObrazekObrazek

:arrow: 12-07-2015r. przybyły dwa małe okruszki z UA
Obrazek Calineczka odeszła 17-07-2015r.[*] Pimki w dt u martazd - sponsorem Pimkiego od 01-09-2015r. jest dt martazd :1luvu:

:arrow: 25-07-2015r. przybyły trzy maluszki : Maciej, Migotka i Puma
ObrazekObrazekObrazek dt j.szmudrowska

:arrow: w sierpniu przyjechała mała Miłka dt martazd Obrazek - dt martazd

-diagnostyka/ leczenie/zabiegi
wątek viewtopic.php?p=10921359#p10921359

oraz pod bezpośrednią opieką Klubu Ślepaczków (ślepaczkowe dt)

-Kotka z lasu-Mori -adoptowana 01-08-2015r. Gdańsk

-dwa maluszki ze schroniska na Paluchu : Pepper i Shadow Obrazek dt Daria spoza forum /Warszawa

- niewidomy kotek neurologiczny Pinki ze schroniska w Kielcach dt Gosia spoza forum /Jędrzejów ObrazekObrazek

- niewidomy Jaśminek z PNN ze schroniska w Koszalinie Obrazek dt jerzykowka,

Kokos -kotek ze schroniska w Rudzie Ślaskiej mocno niedowidzący , neurologiczny Obrazek dt Patrycja spoza forum /Łódź

-diagnostyka/leczenia

Maluszek z ulicy z Wrześni -Antoś Obrazek dt Jola spoza forum /Piła

-zabieg

Studzik ,kotek ze schroniska w Czartkach Obrazek dt Anna Maria Kraków

-leczenie

Jazzy Obrazek dt Laura

2. Kubuś niewidomy z cukrzycą pod opieką OKI Obrazek
Ostatnio edytowano Wto wrz 22, 2015 16:38 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon wrz 21, 2015 11:49 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

Bardzo dziękuję w imieniu Kubusia :)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon wrz 21, 2015 11:58 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

OKI pisze:Bardzo dziękuję w imieniu Kubusia :)

Wyściskaj Go od nas mooocno, prosimy :D
I pisz czego Wam potrzeba - to już na PW.
Wkrótce wstawimy Kubusia do nas na stronę i fb.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon wrz 21, 2015 12:07 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

jerzykowka pisze:
OKI pisze:Bardzo dziękuję w imieniu Kubusia :)

Wyściskaj Go od nas mooocno, prosimy :D
I pisz czego Wam potrzeba - to już na PW.
Wkrótce wstawimy Kubusia do nas na stronę i fb.

Domu trzeba, najbardziej trzeba domu :(

Bardzo dziękuję :1luvu:
Wyściskam oczywiście :)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pon wrz 21, 2015 12:10 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon wrz 21, 2015 12:13 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

czarno-czarni pisze:http://olx.pl/oferta/migotka-uciekla-z-serca-wojny-czy-znajdzie-w-polsce-serce-CID103-IDbOV37.html

http://olx.pl/oferta/puma-jak-prawdziwa ... bOWNP.html

http://olx.pl/oferta/maciej-jedno-oko-n ... bOWAN.html

Wrocław, wyróżnione.
Jakbyście chciały coś zmienić - proszę o mail.

Daga :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon wrz 21, 2015 12:37 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

Mam pytanie - jak widzicie temat kota niewidomego, z opcją wyjścia na ogród, przy czym w kilku miejscach mam dziury w ogrodzeniu, bo moja kocia banda lubi chodzić na łąkę i nie chcę im ograniczać tej wolności?

Nie upilnuję ślepaczka latem aby zawsze był w domu, taras wiecznie otwarty. Oczywiście ślepaczka wieczorem zabierałabym do domu, ale czy on szybko wywęszy i zapamięta "dziurę w ogrodzeniu"? Miałabym go na ogrodzie na oku, ale na pewno nie cały czas, na ile oceniacie niebezpieczeństwo jego wyjścia dziurą ? Wiem jak w domu funkcjonuje niewidomy kot, tylko nie wiem jak ta opcja ogrodu :/

chemica

Od: Czw lis 29, 2007 8:32

Post » Pon wrz 21, 2015 12:40 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

Obawiam sie, chemica, że opcja ogrodu tylko z wolierą. Co inni na to pytanie?

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon wrz 21, 2015 12:41 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

ja bym się bała po prostu utraty kontroli. Mniejszy teren typu ogród ślepaczek ogarnie ale po wyjściu na łakę nie byłabym pewna jego powrotu.
Do tego może tam spotkać chociażby ludzi czy psa a spotkanie może się źle kończyć.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon wrz 21, 2015 12:56 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

Zdecydowanie jeśli opcja ogrodowa, to z wolierą, inaczej narażamy ślepka na baaaaardzo duże niebezpieczeństwo...
Przy takim układzie trzeba jednak pilnować wszystkich okien (siatki) i drzwi, a drzwi na taras muszą być zamknięte zawsze. Z doświadczenia wiem, że jest to wersja wymagająca, ale za to w głowie i sercu błogi spokój :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon wrz 21, 2015 16:06 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

Zastanawiam się, czy ewentualny ślepaczek będący na ogrodzie popołudniami ( pod moim okiem,podczas prac ogródkowych, ale nierealne jest go obserwować w 100%) wywęszyłby te 3 dziury w ogrodzeniu ? Miałam kotkę, nie ruszała się z ogródka, miała swoje miejsca, zawsze była gdzieś w pobliżu więc może ten ogródek nie zaszkodzi ślepaczkowi ? Nie wiem na ile niewidomy kot lubi łazęgostwo...

chemica

Od: Czw lis 29, 2007 8:32

Post » Pon wrz 21, 2015 17:16 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

chemica pisze:Zastanawiam się, czy ewentualny ślepaczek będący na ogrodzie popołudniami ( pod moim okiem,podczas prac ogródkowych, ale nierealne jest go obserwować w 100%) wywęszyłby te 3 dziury w ogrodzeniu ? Miałam kotkę, nie ruszała się z ogródka, miała swoje miejsca, zawsze była gdzieś w pobliżu więc może ten ogródek nie zaszkodzi ślepaczkowi ? Nie wiem na ile niewidomy kot lubi łazęgostwo...

Powiem co widziałam, gdy odwiedziłam kiedyś 2 domy ze ślepaczkami z zasztymi 2 oczodołami. Te koty doskonale orientuja sie w terenie, wykorzystujac węch. Wibrysy miały bardziej rozrosniete jak u foki, cały czas ruszały nimi. Wywachały mnie dokumentnie, bezbłednie wskaiwały na kolana, grzebały w moim plecaku, ciagle w ruchu. Wg mnie one raczej bardziej penetruja teren. Tamte były momentalnie wszedzie. W zyciu nie powiedziałabym,ze te koty nie widzą. To były wulkany energii. Wg mnie wyweszenie dziur to nie problem dla takich kotow.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Wto wrz 22, 2015 11:42 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

Dla kota niewidomego nie jest problemem znalezienie dziury w płocie tylko niebezpieczeństwo ktore czyha na otwartym terenie: samochód, pies, ptak drapieżny, człowiek. Niewidomy kot wychodzący to szczyt nieodpowiedzialności. Bałabym sie wypuszczać bez kontroli zdrowego kota i nigdy w życiu nie pozwoliłabym wychodzić kalekiemu kotu. Thorkatt to że niewidomy kot potrafi wskoczyć na kolana trudno chyba porównać do wyjścia takiego kota na łąkę?
AnielkaG

Post » Wto wrz 22, 2015 16:25 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- lista wsparcia na wrzesień str.78

"Kupiłaś parówki! Przyznaj! Przecież czuję, że w torbie były parówki!" Czyli Kokosiński - Kot Parówkojad

Obrazek

Z cyklu "Ej, mówiłaś, że robisz pranie... Sprawdziłem, suche, kłamałaś!"
Obrazek

ObrazekObrazek

Kokos pozdrawia z dt :1luvu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

[poprzednia][następna]