KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 18, 2013 22:34 Re: nie pisać nowy watek

terenia1 pisze:Grafik dyżurów 16.12.-22.12.
16.12. pon. rano Beatka wiecz. Kasia, Teresa
17.12. wtorek rano Ania wiecz. Marta
18.12. środa rano Marta wiecz. Agata
19.12. czwartek rano Ania wiecz. Ewa
20.12. piątek rano brak wiecz. Kasia
21.12. sobota rano Beata wiecz. brak
22.12. niedziela rano Marta wiecz. Kasia (regularkate)

Jestem na L4. Zrobię dyżur w piątek rano

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro gru 18, 2013 23:09 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 16.12.-22.12.
16.12. pon. rano Beatka wiecz. Kasia, Teresa
17.12. wtorek rano Ania wiecz. Marta
18.12. środa rano Marta wiecz. Agata
19.12. czwartek rano Ania wiecz. Ewa
20.12. piątek rano Mara wiecz. Kasia
21.12. sobota rano Beata wiecz. brak
22.12. niedziela rano Marta wiecz. Kasia (regularkate)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro gru 18, 2013 23:14 Re: nie pisać nowy watek

Grafik na tydzień świąteczny nie wpisuję na razie nikogo nawet osoby deklarujące dyżury w konkretne dni bo wiadomo Święta :)
Grafik dyżurów 23.12.-29.12.
23.12. pon. rano brak wiecz. brak
24.12. wtorek rano brak wiecz. brak
25.12. środa rano brak wiecz. brak
26. czwartek rano brak wiecz. brak
27.12. piątek rano brak wiecz. brak
28.12. sobota rano brak wiecz. brak
29.12. niedziela rano brak wiecz. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro gru 18, 2013 23:16 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Czw gru 19, 2013 23:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

po wieczornym dyżurze:
Nastąpił rozgardiasz :roll: , koty trochę przerażone , ale jak kazdy remont kiedys sie skonczy.
Białorudzia (Renia?)była bardzo apatyczna, przytulala sie i jak zaczarowana nie drgnela, poczatkowo myslalam ja zamknac w przedsionku, ale potem troszke jakby bylo lepiej, chowala sie jednak po kątach. Najdzielniej chyba znosi to Tyśka, Kryśka i ten czarny miziak-agresor.Łapka ledwo namierzyłam, nawet ominełoby go jedzenie, bo go nie było, potem wylazl i biedaczek skulony siedzial na górnej półce, ale wiem ze zjadl cos.Pozostałe pomykaly,ale w wiekszosci siedzialy za stołem , wiec tam im rozciągnęłam recznik,
Nuka -ogromne przerazenie. Ten biedaczek potrzebuje człowieka, bo on da sie poglaskac , pewnie by się szybciej oswoił; to przerażenie rani serce. Troche ogarnełam kurz, mimo iż Teresa mowiła aby nie sprzatac. Klucz ze zdrowej powiesiłam na klamce wewnatrz kwarantanny.
Przyniosłam im mięsko z indyka przemrożone , jedynie Bialorudzia nie chciala, ale to chyba jej dzisiejszy stan. czarny agresor-miziak lazil za mna i mnie razem z Kryśką atakowal , myśląc ze coś jeszcze mam. No i łapek bo byl schowany tez sie niestety nie załapal. W kuwetach ok. .
Pozdrawiam :D
EWASS
EwaS

ewasewa

Od: Śro mar 20, 2013 13:12

Post » Pt gru 20, 2013 9:51 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Łapek jest w szpitaliku, więc musi chodzić o jakiegoś innego, może Aldonę?
Renia raczej nie lubi surowego mięsa, przy mnie też nie chciała.
Dzielne kociaki jakoś to wszystko znoszą, a Nuka jak najbardziej dla kogoś chętnego na DT mogłaby iść, gdyby ktoś podjął się oswajania dziczki, ale chętnych niestety nie ma. Ona jest po szczepieniu dlatego jest zamknięta, ale jak już będzie gotowe jakieś pomieszczenie, to będzie mogła latać luzem.

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Pt gru 20, 2013 12:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

W przedsionku (+ w kiblu) są wszystkie koty (11 z Nuką w klacie). Renia chętnie jada whiskasa i w ogóle w miarę ok. Kuwety mają niestety tylko dwie ale ogólnie i tak wyglądają na bardziej wyluzowane, niż w tym hałasie i kurzu na zdrowej. Niestety zostawiłam chyba klucze z chatki w zamku od wewnątrz drzwi wejściowych na zdrową.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt gru 20, 2013 13:11 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Książeczka Sajgonki odebrana, kot ma się świetnie, właśnie od wczoraj zaczęła rozbieranie choinki :twisted: raze m z nieduzym dzieckiem stanowią wspaniały tandem w tej kwestii :ryk:
państwo zadowoleni, kicia zdrowa i z nadmiarem energii.
padło stwierdzenie że chyba jej brakuje towarzysza do zabaw , szczególnie w nocy bo dziecko wtedy niestety śpi :mrgreen:
Zaproponowałam wybawianie w dzień to może noc będzie przespana, na co pani stwierdziła że niemożliwe bo córka nie pozwala jej- kici budzić, karze chodzic na palcach i spiewa jej kołysanki.

Domek więc fajny.
Zaproponowałam Śnieżynke moja na dokocenie próbne, tym bardziej że wyjezżam i muszę ja gdzieś na tydzień umieścić.
Maja sie zastanowić i ewent. dzisiaj zadzwonić
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt gru 20, 2013 23:19 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dyżur kosmiczny :) bez skrzydeł ani rusz, bo prawie nie ma gdzie stanąć w tym przedsionku :) Drzwi miedzy kociarniami już są wstawione - rewelacyjny pomysł!!!! Sama o tym w cichości marzyłam :) i spełniło się :) może pralka by się przydała ;)
Uciekły mi na kociarnie dwa koty (Kryska i taki czarny miziak), bo przy drzwiach stoi stół i nie da sie prześlizgnąć przez szczelinę tylko trzeba otworzyć drzwi dość szeroko, a był świeżo zrobiony próg, zatem jutro możecie podziwiać ich piękne odciski w betonie :)

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

Post » Pt gru 20, 2013 23:35 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Ale torty robisz 8O normalnie osłupiałam z zachwytu

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt gru 20, 2013 23:50 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Jestem opiekunką wirtualną Łapka, Pani Ewa pisała, że jest teraz w klinice, czy mogłabym tam przyjść w środę z karmą w odwiedziny czy to na razie niemożliwe?

malwine55

Od: Pt gru 20, 2013 23:48

Post » Sob gru 21, 2013 10:40 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Witamy Opiekunkę Łapka :1luvu:
Łapek jest w szpitaliku w lecznicy Amigo-vet w Będzinie Grodźcu. Myślę, że kociaka można odwiedzić :wink: Potrzebuje kontaktu z człowiekiem, głaskania, żeby nabrać na nowi zaufania do ludzi. Łapek dostaje leki uspakajające, dwa dni temu został wykastrowany :) To kociak specjalnej troski, bardzo się cieszę, że ma opiekuna wirtualnego :ok: Szukamy dla niego spokojnego domu, bo kociak bardzo źle znosi "bezdomność" :(
Acha, teraz doczytałam, że chciała Pani tam pojechać w środę, ale to jest dzień świąteczny, więc trzeba wybrać inny termin, bo raczej lecznica nie będzie w tym dniu otwarta.

The Szops

Post » Sob gru 21, 2013 12:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dzisiejsza akcja odwołana. Beatka i Marlenka wyczyszczą szafki i przygotują do zamontowania. Panowie dokończą prace na kwarantannie w poniedziałek i wtedy też przeniesiemy koty. W poniedziałek pomoc mile widziana.
Ja podjadę na chwilę do Chatki dzisiaj wieczorem, bo i tak mam mięcho dla kotów :wink:

The Szops

Post » Sob gru 21, 2013 14:28 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Przepraszam, chodziło mi o piątek :D wtedy bym chciała podjechać do DT albo weta z karmą.

malwine55

Od: Pt gru 20, 2013 23:48

Post » Sob gru 21, 2013 19:03 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Filomen pisze:Ale torty robisz 8O normalnie osłupiałam z zachwytu

Dziękuję bardzo :1luvu: Niestety jestem amatorką -nowicjuszką, więc efekt zawsze jest zagadką :) (i niestety nadgarstki po wypadku jeszcze mnie bolą), ale jeśli ktoś nie boi się niespodzianek to mogę zrobić tort (za zwrotem produktów, a za robociznę na konto kociaków).
Próbowałam dzisiaj dogadać się z Nuką. Karmiłam ją z ręki. Ona z jednej strony jest ciekawa świata, z drugiej syczy i ucieka, ale jest słodka :)
Zwróćcie uwagę, czy nie cieknie spod muszli, czy tylko była rozlana woda?

masKotka?

Od: Nie lut 03, 2013 19:48

[poprzednia][następna]