Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 17, 2013 15:15 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Dzięki. O balkonie, sterylizacji itd. to wiem. Ja, niestety, mogę tylko podpowiadać, bo kot nie jest u mnie. A to są kobiety nie związane ani z forum, ani nie zorientowane na nowoczesny sposób posiadania kota - koleżanka ma kocura wychodzącego niekastrowanego (tak, myślę o tym, co myślę, nawet im to kilka razy powiedziałam, ale oni mają własny pogląd). A propos - czy może wiecie, czy kocur reagowałby na taką młodą kotkę znaczeniem terenu?

Co do dzieci - nie wiem, kotka jest młoda, więc powinna byc bardziej otwarta na zamieszanie i się przyzwyczaić. Z tego, co słyszałam, to lgnie do ludzi, więc to drugi plus. Została dopiero co znaleziona, więc jeszcze niewiele o niej wiadomo. Jeszcze nawet nie byli z nią u weterynarza.
Natomiast kotka jest w Pruszczu Gdańskim czy jego okolicach, więc i tak pozostawałaby kwestia transportu. Choć oczywiście zależałoby mi na domu dla niej, to też (jak ktoś wcześniej), sugerowałabym skontaktowanie się w fundacjami/osobami z okolicy, poza wszystkim mam wrażenie, że w zachodniopomorskim jakoś trudniej znaleźć dom dla kota niż w Warszawie.

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Nie lut 17, 2013 15:18 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

koteczekanusi pisze:Dzięki. O balkonie, sterylizacji itd. to wiem. Ja, niestety, mogę tylko podpowiadać, bo kot nie jest u mnie. A to są kobiety nie związane ani z forum, ani nie zorientowane na nowoczesny sposób posiadania kota - koleżanka ma kocura wychodzącego niekastrowanego (tak, myślę o tym, co myślę, nawet im to kilka razy powiedziałam, ale oni mają własny pogląd). A propos - czy może wiecie, czy kocur reagowałby na taką młodą kotkę znaczeniem terenu?

:strach:
to trzeba kastrować tą kotkę jak najprędzej, mógł ją już kocur zapłodnić...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie lut 17, 2013 20:16 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Dla JoKotków najlepszego z okazji Dnia Kota :kotek: :1luvu:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon lut 18, 2013 8:38 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Uwaga, uwaga, nachodzi ... koma trzy ...
Dalma w Metrze!!!

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pon lut 18, 2013 8:43 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

alix76 pisze:Uwaga, uwaga, nachodzi ... koma trzy ...
Dalma w Metrze!!!

Życzę powodzenia i cierpliwośći.
Trzy moje koty były w Metrze i zero domków.Jeden w Superexspresie-też bez domku. Ale my to dziwadła pewnie.Niech się Delmie powiedzie :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lut 18, 2013 9:54 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

alix76 pisze:Uwaga, uwaga, nachodzi ... koma trzy ...
Dalma w Metrze!!!

Z jakim danymi kontaktowymi? :twisted:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon lut 18, 2013 9:56 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Na szczęście :) adopcje@jokot.pl :ok:

alix76

Post » Pon lut 18, 2013 9:58 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

alix76 pisze:Na szczęście :) adopcje@jokot.pl :ok:

Fakt, na szczęście :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lut 18, 2013 10:07 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

ech, to tyle fajnych okazji telefonicznych ominie Opiekuna Dalmy :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon lut 18, 2013 10:14 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Moze sie trafi ktos sensowny... Oby!

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon lut 18, 2013 10:27 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

alix76 pisze:Na szczęście :) adopcje@jokot.pl :ok:

A, to luzik.
Poczytam sobie :mrgreen:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon lut 18, 2013 11:27 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Zastanawiam się, czy poszła z pełnym tekstem :ryk:
Półdzika kilkuletnia kotka, dla kogoś, kto chce po prostu pomóc biednemu zwierzakowi. Zgarnięta z ulicy w stanie agonalnym, dziś tłusta jak prosiak. Może też trafić do stajni lub gospodarstwa w roli myszołapki, oczywiście pod warunkiem regularnego karmienia i początkowego zamknięcia by się przyzwyczaiła do miejsca. Daje się wziąć na ręce, czasem nawet mruczy. Ale najczęściej po prostu chowa się w kącie, zwłaszcza gdy pojawia się ktoś obcy. Koty toleruje, nie daje żadnych oznak agresji. Ale też się z nimi nie przyjaźni.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon lut 18, 2013 11:28 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

a przepraszam, jest tam opisana jako miła młoda kotka garnąca sie do czlowieka czy jakos bardziej realistycznie?

ja juz jestem, wielkie dzieki dla Oli i Marcina za opieke nad stadem.

Apsa, jesli tu zajrzysz - moze jakis wieczor (odpada sroda i czwartek) w tym tygodniu na akcje golarka?

Jestem w sieci, ale na razie dosc mocno ograniczona jesli chodzi o pisanie, chwilowo nie mam szans na zadna wygodna pozycje, robie kroplowki. dzis zreszta raczej nie bede specjalnie aktywna, czeka nas chyba niestety jedno bardzo smutne pozegnanie. ale jakby sie walilo i palilo to mozna pukac, w jakims momencie oddzwonie lub odpisze.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lut 18, 2013 12:23 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Szalony Kot pisze:Zastanawiam się, czy poszła z pełnym tekstem :ryk:
Półdzika kilkuletnia kotka, dla kogoś, kto chce po prostu pomóc biednemu zwierzakowi. Zgarnięta z ulicy w stanie agonalnym, dziś tłusta jak prosiak. Może też trafić do stajni lub gospodarstwa w roli myszołapki, oczywiście pod warunkiem regularnego karmienia i początkowego zamknięcia by się przyzwyczaiła do miejsca. Daje się wziąć na ręce, czasem nawet mruczy. Ale najczęściej po prostu chowa się w kącie, zwłaszcza gdy pojawia się ktoś obcy. Koty toleruje, nie daje żadnych oznak agresji. Ale też się z nimi nie przyjaźni.

Z takim :twisted:

alix76

Post » Pon lut 18, 2013 16:29 Re: Fundacja JOKOT - odczuwamy niedobór kierowców!

Miseczki dotarły, podrzucić je do lecznicy? Mam też jakieś żarcie i inne inności, to bym wszystko jednorazowo pchła :mrgreen:

iwona66 pisze:
Szalony Kot pisze:Obrazek
Potrzebujemy? Bo mogę tanio dostać 8)

Mogę się podłączyć pod miski ze śrubką ?

Pamiętam też o Twojej prośbie, postaram się jakoś pokombinować, by było dla każdego - jakby co :ok:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[poprzednia][następna]