KOCIA Chatka

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 22, 2012 20:50 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

mir.ka pisze:Obrazek

w oczekiwaniu na kolację
Rudzia, Elenka, Tofik
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob wrz 22, 2012 21:05 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Słuchajcie Inusławy :)
JAKA ZŁAAAA :lol: nasz groźny kot hahaha :ryk:
Ogólnie było tak:
Rafał poszedł wyrzucić śmieci no i Renia wyskoczyła z mieszkania i poleciała biegać po korytarzu (chociaż tyle się rusza hahaha :D ) no ale Inki dziwnym trafem nie było w ogóle słychać, kota nie ma. Zniknął. Cisza.
Zaczynamy jeść obiad.
A spod stolika słychać Inkę, warczącą. Renia nie mogła nawet do niej podejść :zdziwko: dobra. Pomyśleliśmy- "spoko, kotom zaś odbija" no i jemy dalej :)
Ale Rafał stwierdził, że idzie sprawdzić o co się kłócą.
Okazało się, że Inka wyciągnęła kawałek folii po schabie i ją żuła nie pozwalając do siebie podejść. No to nic. Trzeba kotu to zabrać, ale zanim wzięliśmy, nagraliśmy filmik. :)

http://www.youtube.com/watch?v=Jwp2rRc9N3k&feature=plcp
Ostatnio edytowano Sob wrz 22, 2012 21:28 przez edisza, łącznie edytowano 1 raz

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Sob wrz 22, 2012 21:18 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Edytka nic się nie otwiera :?

mam dla was puszkę - zaniosę ją jutro do Chatki dajcie znać kiedy nas nawiedzicie coby się umówić.
Chyba że tak mi sie pomyslało wygodniej by wam było odebrać ją z Lupusa :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Sob wrz 22, 2012 21:29 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Poprawiłam linka :) teraz powinno być OK :)

edisza

Post » Sob wrz 22, 2012 21:36 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

edisza pisze:Słuchajcie Inusławy :)
JAKA ZŁAAAA :lol: nasz groźny kot hahaha :ryk:
Ogólnie było tak:
Rafał poszedł wyrzucić śmieci no i Renia wyskoczyła z mieszkania i poleciała biegać po korytarzu (chociaż tyle się rusza hahaha :D ) no ale Inki dziwnym trafem nie było w ogóle słychać, kota nie ma. Zniknął. Cisza.
Zaczynamy jeść obiad.
A spod stolika słychać Inkę, warczącą. Renia nie mogła nawet do niej podejść :zdziwko: dobra. Pomyśleliśmy- "spoko, kotom zaś odbija" no i jemy dalej :)
Ale Rafał stwierdził, że idzie sprawdzić o co się kłócą.
Okazało się, że Inka wyciągnęła kawałek folii po schabie i ją żuła nie pozwalając do siebie podejść. No to nic. Trzeba kotu to zabrać, ale zanim wzięliśmy, nagraliśmy filmik. :)

http://www.youtube.com/watch?v=Jwp2rRc9N3k&feature=plcp

to wygląda jak kawałek schabu
nie ma się co dziwić, że kocinka nie chciała oddać
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Sob wrz 22, 2012 22:13 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Taaka groooźna tyggrysica. No ja nie wiem jak Wam się udało odebrać jej tę podkładkę pod mięso;)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie wrz 23, 2012 7:20 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Alienor pisze:Taaka groooźna tyggrysica. No ja nie wiem jak Wam się udało odebrać jej tę podkładkę pod mięso;)

Było ciężko :D ale po kilku próbach się udało :D i nawet nie miała na nas focha, że wzięliśmy jej to :)

edisza

Post » Nie wrz 23, 2012 8:09 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

edisza pisze:
Alienor pisze:Taaka groooźna tyggrysica. No ja nie wiem jak Wam się udało odebrać jej tę podkładkę pod mięso;)

Było ciężko :D ale po kilku próbach się udało :D i nawet nie miała na nas focha, że wzięliśmy jej to :)

No mam nadzieję, że odpowiednia nagroda też była - jakiś kawałek nadprogramowy mięsa :D .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie wrz 23, 2012 12:51 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Mędrek: http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

Kocurek dostał w nowym domu na imię Pedro:)
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie wrz 23, 2012 14:40 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Bardzo proszę osoby które deklarowały się dać na szczepionkę Vincenta pieniądze jeszcze raz napisać kto ile daje i tym razem zostawić pieniądze jak najszybciej w witrynce z karteczką kto i ile zostawił.

Dzisiaj Dorotka przekazała mi 30 zł jakie były już zostawione na operację Melchiorka .Wiem że tam było 20 zł od Marleny . 10 zł nie wiem
od kogo moze Dorotka wie .Trzeba kupić szczepionkę nawet jutro (o ile Wiesiu pojedzie do weterynarza.) .Wyjaśniam gdyby ktoś nie wiedział ,że pieniądze na operację Melchiorka były deklarowane a nie wpłacone za wyjątkiem tych zostawionych 30 zł .

Dzisiaj byłam z Bertusiem u weterynarza .Niestety już rano Dorotka zauważyła że mały jest jakiś smutny i chyba ma gorączkę .Miała rację kot ma 39,6 C. Coś znowu podłapał . Na razie objawem jest goraczka ale nie wiadomo co znowu się wykluje .Dostał synulox i oby to wystarczylo i nie pojawiły się już jakieś gorsze objawy bo znowu brał by mocniejszy antybiotyk .Proszę badzo go obserwować czy nie kicha ,łzawi ,kupy zachowanie itp .Kotek nie był szczepiony bo coś zawsze się dzieje ale tym razem jak nie rozwinie się jakaś choroba i będzie zdrowy trzeba go zaszczepić tą szczepionką na 4 choroby koniecznie . Przewidywana data to 3 pazdziernik .Najlepiej aby na te 2 tygodnie po szczepieniu kotek nie był w takim supisku kotów jak teraz - ale nie ma go kto przetrzymać w domu .
UWAGA -BERTUŚ MA ZDJETY OPATRUNEK Z ŁAPKI - można go jeszcze odrożnić od brata po białym brzuszku ,brat ma tylko troszkę bialych włosków -on wyrażnie biały brzuszek . Proszę też obserwować łapkę jak wygląda .
Ze względu na to ze przy tylu kotach w jednym pomieszczeniu jest łatwo o ponowny uraz tej łapki ,potrzebny jest mu szybko stały dom .Jest cudnym kotkiem pogodnym ,grzecznym a co najlepsze badzo grzecznym u weterynarza .Zastrzyki ,tabletki i inne zabiegi pielęgnacyjne znosi niezwykle cierpliwie . Moze ktoś z forumowiczów zechciał by dać mu dom na stałe ?

Obrazek

Beruś jest w rzeczywistości jeszcze ładniejszy ?
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Nie wrz 23, 2012 15:36 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ja na Melhiora dałam 10 zł a Iwonka 20 zł. Co do pieniędzy które deklarowałam teraz (50 zł) nie dam rady wcześniej niż po 1szym października :(
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Nie wrz 23, 2012 15:44 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Ja w końcu nie dałam, tylko deklarowałam, bo nie wiadomo było czy operacja dojdzie do skutku, więc te 20 zł to nie ode mnie. Ale dam jak najszybciej.

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Nie wrz 23, 2012 18:01 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

Cookie1706 pisze:Ja na Melhiora dałam 10 zł a Iwonka 20 zł. Co do pieniędzy które deklarowałam teraz (50 zł) nie dam rady wcześniej niż po 1szym października :(

Ja dziś przekazałam Wiesi deklarowane 50 zł.

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie wrz 23, 2012 18:03 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

mir.ka pisze:
mir.ka pisze:Obrazek

w oczekiwaniu na kolację
Rudzia, Elenka, Tofik

A wyglądają jakby patrzyły na hipnotyzera :D

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Nie wrz 23, 2012 18:42 Re: KOCIA Chatka nowy wątek

="wiesiak"]Bardzo proszę osoby które deklarowały się dać na szczepionkę Vincenta pieniądze jeszcze raz napisać kto ile daje i tym razem zostawić pieniądze jak najszybciej w witrynce z karteczką kto i ile zostawił.
Dzisiaj Dorotka przekazała mi 30 zł jakie były już zostawione na operację Melchiorka .Wiem że tam było 20 zł od Marleny . 10 zł nie wiem
od kogo moze Dorotka wie .Trzeba kupić szczepionkę nawet jutro (o ile Wiesiu pojedzie do weterynarza.) .Wyjaśniam gdyby ktoś nie wiedział ,że pieniądze na operację Melchiorka były deklarowane a nie wpłacone za wyjątkiem tych zostawionych 30 zł .

20 zł ja deklarowałam , zostawiłam w woreczku opisanym,że na Melchiorka.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

[poprzednia][następna]