Pakt Czarownic XXXII

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 28, 2012 14:48 Re: Pakt Czarownic XXXII

dolabra pisze:noo, felixy zakupione :-)
4 x 48 sztuk..

U mnie gourmety gold dla Dziadziusia MAciusia. 4x24 szt :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Czw cze 28, 2012 14:49 Re: Pakt Czarownic XXXII

noo,
to Maciek ma wyżerkę
kupiłam też moim na spróbowanie :-)
jak nie zjedzą to dostanie zaprzyjaźniona 20letnia pseudojamniczka
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Czw cze 28, 2012 14:50 Re: Pakt Czarownic XXXII

Maciek to mało co je... więcej to po nim Bruno dojada... Bruno to ofutrzony przewód pokarmowy. Ale jak dziadziuś bezgłośnie miauczy i prosi daaaaj to musze mieć smakołyki pod ręką.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw cze 28, 2012 15:37 Re: Pakt Czarownic XXXII

W poniedzialek ide na probny dzien do sklepu w Piekarach. Zobaczymy jak to bedzie, na razie umowilam sie z kierowniczka i korzystam z kilku wolnych dni jakie przede mna. Jutro bede robic remanent totalny w dokumentach, kolczykach i kosmetykach. Dzis zajme sie praniem i wyczyszcze sobie na spokojnie odkurzacz. Poszlismy z TZem na spacer po osiedlu, odkrylam sklep gdzie jest chemia, zabawki, torebki po 20 i 29 zl (ale jakie zajebiste, upatrzylam dwie :P) ubrania, ubezpieczenia, bizuteria i buty. Jednym slowem szwarc mydlo i powidlo - uwielbiam takie sklepiki :-) Jednak zycie w Piekarach przypomina zycie na wsi lub w malym miasteczku. Cokolwiek by nie mowic, fajne sa takie klimaty :-)

Odwiedzilismy tez kolezanke w barze, wypilismy u niej kawe i chwile pogadalismy o wszystkim i o niczym. Lubie moje osiedle. Uwielbiam lazic miedzy blokami i odkrywac coraz to nowe zakatki i zakamarki :) coraz wiecej kotow na nim dostrzegam - mieszkaja w domach ale tez i wolno sobie zyja. Burego Krola Przestrzeni znam, biega raz po naszej raz po drugiej stronie, nawolujac ostrzegawczo a nocami spuszcza regularny wp...l tym osobnikom ktore osmielaja sie zapedzic na jego rewir. Ma madry szarobury pysk, z biala podpinka, wielkie oczy przenikliwie wypatrujace za czlowiekiem i dlugie wasy. W bloku obok na parterze mieszka czarny kot, z tylu babka ma niebieskiego rosyjskiego - siedzi w oknie i wyglada jak figurka. Z poczatku myslalam ze to sztuczny kot bo tutaj jest taka moda ze sobie ludzie roznie okna ozdabiaja ;) ale Kalif na niego skuczal a on sie zjezyl jak przechodzilismy, wiec zywy na pewno. W oknie bloku niedaleko dworca autobusowego mignal mi trikolor, a bialy dracy ryj wychodzacy z bloku na wprost goni po zupelnie innej stronie osiedla - widzialam te trabe jerychonska ostatnio jak po smietniku skakal za jakas mucha. To jest dopiero gigant... Jak jezdzilam do pracy na 7 do Katowic widywalam go jak regularnie siadal na parapecie okna i wyl, ale wyl tak ze nie szlo tego scierpiec... Wspolczuje ludziom ktorzy tam mieszkaja.... ;
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw cze 28, 2012 15:38 Re: Pakt Czarownic XXXII

A propos promocji! W zooplusie do 2 lipca jest upust 20 zl na zakup wybranych karm, m.in. SANABELLE dla kotow, przy zakupie od 99 zl wzwyz. Z tego wnioskowac mozna ze zakupujac 10 kg wor najbardziej sie to oplaca. Na niektore psie karmy tez jest (Bosch na pewno i chyba jakis Mera Dog czy cos takiego). Bardzo sie to oplaca.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Czw cze 28, 2012 16:16 Re: Pakt Czarownic XXXII

Sol, a masz wieści od Glusia?
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw cze 28, 2012 19:45 Re: Pakt Czarownic XXXII

Przedwczoraj zakupiłam na zooplusie sanabelle korzystając właśnie z 20zł rabatu....

Dziś wracając do domu oprzytomniałam, że jutro koniec roku szkolnego :wink: . Po drodze w jednej miejscowości wyhaczyłam przez okno kwiaciarnię. Zatrzymałam się kawałek dalej i poszłam pieszo do niej. Nagle patrzę a na ławeczce leży spory portfel. Nikogo wokół nie było - wzięłam - otworzyłam a to taka saszetka z dokumentami, mnóstwem kart bankomatowych, wizytówek, z 2 dowodami rejestracyjnymi, prawem jazdy i dowodem osobistym. Zerknęłam na adres - facet z Lublina 8O . No nic schowałam do torby z myślą, że odeślę mu pocztą - może zgubił. W domu przejrzałam zawartość jeszcze raz i była jego wizytówka - zadzwoniłam. Gość przeszczęśliwy! Umówiliśmy się, że za 1,5 godziny będę w Toruniu to choć miał jechać do domu to poczeka na mnie. Kiedy wręczałam mu portfel spytał się mnie czy w środku były pieniądze :oops: ... zrobiło mi się głupio bo żadnej kasy tam nie było. Okazało się, że w Toruniu miał być przelotem 10 minut, zaginął mu tu portfel, który ja znalazłam 20km dalej :!:. Widocznie pierwszy znalazca przywłaszczył sobie zawartość i porzucił resztę. Nawet nie spytałam czy dużo stracił...

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw cze 28, 2012 19:57 Re: Pakt Czarownic XXXII

czyli znalezne kto inny dostal? w sumie to szczescie ze te wszystkie dokumenty odzyskal
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw cze 28, 2012 19:59 Re: Pakt Czarownic XXXII

A ja czekałam na pewną wiadomość, a teraz gdy ją dostałam, to wcale nie chcę znać treści. Łatwiej żyć by było.
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw cze 28, 2012 20:05 Re: Pakt Czarownic XXXII

villemo5 pisze:czyli znalezne kto inny dostal? w sumie to szczescie ze te wszystkie dokumenty odzyskal

Dokładnie :wink: ... tylko ja myślałam że to tylko taka saszetka z dokumentami, że facet się ucieszy, że je odzyska i nie straci czasu na wyrabianie ich - a sporo tego było - samych kart bankomatowych było...z 8, do tego 2 dowody rejestracyjne, prawko,dowód osobisty, pełno kart punktowych, zniżkowych do fitness, na stacje paliw, kart stałego klienta. Pomyślałam sobie ile ten człowiek straci nerwów i czasu zanim to wyrobi !!! A tu ZONK...tam była "kiedyś" kasa i facet podejżliwie na mnie zerknął :?

najszczesliwsza pisze:A ja czekałam na pewną wiadomość, a teraz gdy ją dostałam, to wcale nie chcę znać treści. Łatwiej żyć by było.

:?:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Czw cze 28, 2012 20:49 Re: Pakt Czarownic XXXII

Henio.

Idę spać. Od dziś będę jak Scarlett O'Hara. "Nie chcę o tym teraz myśleć. Pomyślę o tym jutro".
Najszczęśliwszą nie będę już nigdy, ale dajcie im dom:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=163179

najszczesliwsza

Od: Nie mar 04, 2012 23:43

Post » Czw cze 28, 2012 20:52 Re: Pakt Czarownic XXXII

Asia co za koles no! Jechalas specjalnie jelopowi zawiezc a tu takie cos
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pt cze 29, 2012 9:27 Re: Pakt Czarownic XXXII

Kurcze, ja to bym się cieszyła ze zwrotu, nawet jeśli bez kasy - bo dokumenty to nie pikuś przecież... Do głowy by mi nie przyszło posądzać osobę, która de facto zrobiła mi wielką uprzejmość.

Przypomniał mi się ten wątek viewtopic.php?f=8&t=143411 :?

milu

Od: Nie lis 30, 2008 10:47

Post » Pt cze 29, 2012 11:41 Re: Pakt Czarownic XXXII

takie czasy mamy, kurde mamy, że najwygodniej przejść obojętnie, tzn. nie ma problemów. Dobre uczynki nie są w modzie.
ObrazekObrazekObrazek

Monikaa

Od: Sob lut 18, 2012 19:28

Post » Pt cze 29, 2012 11:50 Re: Pakt Czarownic XXXII

Nooo...ktoś kiedyś powiedział że,jak masz miękkie serce to musisz mieć twardą d...e ......do kopania :roll:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

[poprzednia][następna]