Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 11, 2012 22:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

biamila pisze:
aga marczak pisze:Właśnie zadzwonił do mnie starszy Pan i poinformował mnie,że na Sw Ducha dokarmia koty i dzisiaj zobaczył,że z piwnic wyłażą kocięta.Naliczył ich 12 szt.Prosi aby je zabrać,bo on ma małą emeryturę i nie jest w stanie ich karmić :(
tel do niego 58 305 16 97

o ku..a a nie mógł wcześniej zadzwonić aby ciachać kotki??? Aga....tragedia normalnie!

Pan nie wiedział,że kotki będą w ciąży 8O Nawet mu przez myśl nie przeszło że urodzą się kocięta.To jest więcej niż masakra
jego sąsiadka powiedziała mu,że przyjadę i zabiorę te 12 kotów :roll:
Obrazek

aga marczak

Od: Sob lis 12, 2011 13:03

Post » Wto cze 12, 2012 10:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:Dzisiaj razem z mpacz78 odpowiedziałyśmy na ogłoszenie Panstwa z Witomina,którzy szukali kocurka.Monia tam pojechała i okazało się że ten dom to totalna porażka
Uważajcie...Ja dałam się nabrać.W rozmowie telefonicznej wszystko wygląda b dobrze.W realu jest całkiem inaczej :evil:

Czwórka dzieci w wieku od ok. roku do 7-8 lat + 2 dorosłe osoby na b. małym metrażu, niebezpieczne okna uchylne dostępne dla kota z szafek wiszących - nie zrobią siatek w oknach, balkonu nie ma, 4 piętro, palą papierosy w mieszkaniu (przy tych dzieciach niestety), nie mieli kupionej kuwety, żwirku, nawet karmy żadnej - jakoś dziwnie tłumaczyli, ze mąż miał kupić ale nie kupił bo coś tam..., niewiele wiedzą w ogóle o kotach, pani na pewno jest dobrą osobą, opowiadała jak dokarmiała koty gdzieś pod balkonem w Rumii, ale wiecie dobre chęci a warunki dla kota to nie zawsze to samo. tel. 518 618 ... To nie chodzi o to, że to źli ludzie czy coś, tylko tam nie ma miejsca i warunków na kota moim zdaniem.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto cze 12, 2012 20:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:
aga marczak pisze:Dzisiaj razem z mpacz78 odpowiedziałyśmy na ogłoszenie Panstwa z Witomina,którzy szukali kocurka.Monia tam pojechała i okazało się że ten dom to totalna porażka
Uważajcie...Ja dałam się nabrać.W rozmowie telefonicznej wszystko wygląda b dobrze.W realu jest całkiem inaczej :evil:

Czwórka dzieci w wieku od ok. roku do 7-8 lat + 2 dorosłe osoby na b. małym metrażu, niebezpieczne okna uchylne dostępne dla kota z szafek wiszących - nie zrobią siatek w oknach, balkonu nie ma, 4 piętro, palą papierosy w mieszkaniu (przy tych dzieciach niestety), nie mieli kupionej kuwety, żwirku, nawet karmy żadnej - jakoś dziwnie tłumaczyli, ze mąż miał kupić ale nie kupił bo coś tam..., niewiele wiedzą w ogóle o kotach, pani na pewno jest dobrą osobą, opowiadała jak dokarmiała koty gdzieś pod balkonem w Rumii, ale wiecie dobre chęci a warunki dla kota to nie zawsze to samo. tel. 518 618 ... To nie chodzi o to, że to źli ludzie czy coś, tylko tam nie ma miejsca i warunków na kota moim zdaniem.

Dzięki Monia,że nie zostawiłaś tam mojej Figury :1luvu:
Obrazek

aga marczak

Post » Śro cze 13, 2012 10:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Przypominam o dzisiejszym spotkaniu na 19 w caffe aniol :)

Nabralam sobie wczoraj kotów znów, z poprzednich 6 maluchów zostaly mi 2, reszte wyadoptowalam, wczoraj wzielam 3 od bezdomnego mieszkajacego na dzialkach które mają równać z ziemią bo beda budowac kolejny market, jeden juz poszedl, zaraz jade po ich brata bo wcz nie moglam go znalezc i mam kolejne zgloszenie o 2 kotkach innego bezdomnego -kociaki, jeden rudy, drugi pingwinek - czy ktos moze dac im DT? Sponsoruje ogloszenia :)
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro cze 13, 2012 14:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Gdybym nie miała tej trójeczki to bym tego rudziaszka i pingwinka zgarnęła...bo to są "chodliwe" kolory...ale tak to boję się mieszać mioty...
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Śro cze 13, 2012 17:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mnie niestety nie będzie :( Właśnie dostaliśmy wiadomość, że babcia tżta prawdopodobnie miała wylew :/

Jak pozbędę się mojej szaraczki to będę mogła coś zabrać..

Wredne_Słonko

Od: Czw lis 16, 2006 19:06

Post » Śro cze 13, 2012 21:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wredne_Słonko pisze:Mnie niestety nie będzie :( Właśnie dostaliśmy wiadomość, że babcia tżta prawdopodobnie miała wylew :/

Jak pozbędę się mojej szaraczki to będę mogła coś zabrać..

Pamiętasz o moich maluszkach :?:
Zostały 3 bo dzisiaj do nowego domu pojechał mały Toffi :ok:
Obrazek

aga marczak

Post » Śro cze 13, 2012 23:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Pamiętam Aga :)
Ale masz takie tempo adopcji, że chyba je rozdasz zanim je nawet zobaczę ;)

Wredne_Słonko

Post » Śro cze 13, 2012 23:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

VeganGirl85 pisze:http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z384318004 pisałam 667449064

Mam do adopcji dwie śliczne kotki sześciotygodniowe:
biało-czarna i trikolor. Jeśli chciałbyś zaopiekować się którąś proszę o kontakt.

mają i dwie dwutygodniowe koteczki, tam się coś niedobrego dzieje :( chcą oddać w wieku 4 tyg. pisałam, ale baaaaaardzo proszę o wsparcie :( na zdjęciu wygląda, że to cmentarz albo zakład kamieniarski, widać groby / nagrobki.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z387413654

Szukam domu dla ślicznych małych kotek ( za dwa tygodnie do wydania ). Jedna ruda, druga brązowa z niebieskimi oczkami. Zainteresowanych proszę o kontakt.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z387936609 moim zdaniem znaleziony 517297803

pilnie oddam malutkiego kotka w dobre ręce. kotek jest pręgowany, ma ok 4-5 tygodni. naprawde jest śliczny :) zainteresowanych bardzo prosze o kontakt.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z387902938 wiele razy proponowałam pomoc, bez odzewu... 513505461

Oddam w dobre ręce 3 kociaki (2kotki i 1 kocurek). Urodziły się 11.04.2012r. Koty są czyściutkie, samodzielne, potrafią korzystać z kuwety. Chowane są w domowych warunkach. Uwielbiają się bawić i są bardzo przyjazne :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw cze 14, 2012 7:30 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Potrzebuję materiały edukacyjne dot. rozmnażania kotów - najlepiej jakieś linki - im bardziej wstrząsające, tym lepiej...
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Czw cze 14, 2012 7:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

maria_z pisze:Potrzebuję materiały edukacyjne dot. rozmnażania kotów - najlepiej jakieś linki - im bardziej wstrząsające, tym lepiej...

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Czw cze 14, 2012 7:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

W podpisie VeganGirl85 jest:
http://www.koty.pl/sos/art175,male-kotk ... dkie-.html

VeganGirl85 pisze:mają i dwie dwutygodniowe koteczki, tam się coś niedobrego dzieje chcą oddać w wieku 4 tyg. pisałam, ale baaaaaardzo proszę o wsparcie na zdjęciu wygląda, że to cmentarz albo zakład kamieniarski, widać groby / nagrobki.

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z387413654

Tak to jest w Gdyni na Witomińskiej, Zakład kamieniarski.
Matka kociaków ruda kotka - rodzi raz do roku.
Pan nie jest zainteresowany sterylizacją kotki.
Powiedział, że nie będzie okaleczał zwierzęcia, że on kociaki zawsze ma zarezerwowane i że nie ma żadnego problemu, że są ładne rude (że rude też w schronisku i na ulicy umierają to nie trafialo do niego). Powiedział, że jakby chciał wysterylizować to by wysterylizował, bo go stać ale nie będzie tego robił, bo kotka jest słodka i wszystcy zamawiają u niego kocięta z wyprzedzeniem i sami go proszą żeby ja rozmnożył bo chcą takie kocięta.
Tłumaczył, że Ci chętni na kocięta mogliby wziąć inne potrzebujące pomocy kocięta, ktore umrą bo nie ma dla nich domów.
Niestety pan jakoś nie potrafi zrozumieć związku rozmnażania swojej kotki z sytuacją kotów bezdomnych, on nie ma problemu, on ma zbyt na kociaki i wszystko jest w porządku.
Z głosu wynikało że nie jest to młoda osoba.
Może dobrze byłoby spotkać się osobiście ale nie wiem czy znajdę czas.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw cze 14, 2012 8:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Werneu pisze:
Obrazek

W sumie to to nie jest taka prosta matematyka - że zaleje nas morze kotów, jak nie ma warunków dla tylu kotów to po prostu ich przeżywalność drastycznie maleje, chorują i umierają z chorób i z głodu, małe nie dożywają kilku mies. , przerwać to błędne koło może tylko sterylizacja.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Czw cze 14, 2012 8:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Wredne_Słonko pisze:Pamiętam Aga :)

Jakie tempo :?: Z 9 dom znalazło tylko 2 chłopaków :(
Miałam nadzieję,że zanim wrócę do pracy kotków już nie będzie :roll:
Cieszę się,że pamiętasz :1luvu:
Obrazek

aga marczak

Post » Czw cze 14, 2012 10:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

aga marczak pisze:
Wredne_Słonko pisze:Pamiętam Aga :)

Jakie tempo :?: Z 9 dom znalazło tylko 2 chłopaków :(
Miałam nadzieję,że zanim wrócę do pracy kotków już nie będzie :roll:
Cieszę się,że pamiętasz :1luvu:

Kurcze, myślałam, że z 9 zostały tylko 3 'moje' ;)
To i tak lepiej niż u mnie, bo nikt nie dzwoni o moją zołzę ;)

A z tamtym kolesiem od ciebie jeszcze raz rozmawiałam i okazało się że miał już 2 koty i umarły śmiercią naturalną w wieku 9 lat. Z tonu głosu szło wywnioskować, że to bardzo słuszny wiek dla kota ;)

Wredne_Słonko

[poprzednia][następna]