PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 09, 2012 10:15 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Never pisze:Małgosia może chcesz dla niej osocze? To nie jest pp? Kurczę, a 2 tygodnie temu była zdrowa :cry: Masz jak podawać jej kroplówki?

Notka wczoraj dostała kroplówkę (histeria była okropna), mam zapas tego asortymentu. Dziś i jutro dostanie jeszcze Synergal ,kontynuacja od 26.08. Nie je, nie wiem po czym ta bieguna :| . Przez swoją niepełnosprawność wymazany cały ogonek. Ciągle się myjemy.
Dziś sobie dokładniej ją obejrzałam . W pysiu brak nadżerek , oczka ma ładne. Futerko fatalne nie jest . Do schronu przyniosła ją osoba prywatna 18.08. Przypuszczam ,że malutka była zadbana i kochana do czasu aż uległa jakiemuś wypadkowi .I wtedy straciła dom .
W schronie stwierdzono :" porażenie niskie nerwu promieniowego. W przypadku samouszkodzenia kończyny wskazana amputacja ". Czy ktoś się z tym spotkał ?

Dzięki Never , mam nadzieję że to jednak nie pp.

Spróbuję ją nakarmić gotowanym kurczakiem. To w jej przypadku jest najlepsze na wzmocnienie . Podaję też probiotyk.

Oczywiście teraz Notka siedzi pod moją bluzką i skwierczy :wink: . Rano ten głos był jak "anielskie dzwony" - dała znać z drugiego pokoju że żyje :D . Bo ona ma wolę życia i to jest ten duży plus .

Czy mogę zaprosić na kawkę kogoś ,kto zrobi i wstawi zdjęcie/filmik Notki jak się porusza ? Podobno na naukę nigdy nie jest za późno, ale ja wstawiania już się chyba nie nauczę . Nie te lata :mrgreen: .

Przerwałam na chwilę pisanie , z małej znów się leje :?
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie wrz 09, 2012 10:27 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Małgosiu, zrób małej test z dupki na pp. U moich maluchów też nie było klasycznych objawów, do tego stopnia że dopiero trzeci wet i to na moje stanowcze żądanie wykonał test. Wynik niestety dodatni, finał - dziewczynki już z nami nie ma, chociaż wydawała się silniejsza od braciszka i mniej chora :cry:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Nie wrz 09, 2012 10:41 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

MalgosiaZ mam cały czas do oddania 3 kroplówki i 2 wlewniki. Wiem, że to kropla w morzu potrzeb :oops:
ale u mnie leżą bezużytecznie w szafce więc jak będziesz zainteresowana to daj znać.

Kciuki za maleństwo :ok:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Nie wrz 09, 2012 22:14 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

viewtopic.php?f=20&t=145893
pozwolę sobie zareklamować bazarek dla najmniejszych Paluszków oraz na sterylki dla kotek. Ostatnio z tego podwórka straż zabrała na prośbę karmicielki kociaka, miał trafić na Paluch :? Na szczęście mądra wetka zatrzymała go w lecznicy, za darmo. Mały i tak nie przeżył nocy....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon wrz 10, 2012 20:33 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Do adopcji poszedl dziś 3-letni czarny buntownik, numeru nie spisałam. z 'ciekawostek' zastałam u maluchów pana 70 letnego ktory wyjmował sobie kociaki i ustawial w rzędzie
Miałam ochotę go zamordować
Pan chciał maluszka. Zapytałam wprost co będzie jak on pójdzie do szpitala, co się stanie z kotem. Proponowalam starszego ale się uparł . ma wrócić jutro z transporterem. Co ja mogę zrobić? :(

Never

Post » Pon wrz 10, 2012 21:43 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Never pisze:Do adopcji poszedl dziś 3-letni czarny buntownik, numeru nie spisałam. z 'ciekawostek' zastałam u maluchów pana 70 letnego ktory wyjmował sobie kociaki i ustawial w rzędzie
Miałam ochotę go zamordować
Pan chciał maluszka. Zapytałam wprost co będzie jak on pójdzie do szpitala, co się stanie z kotem. Proponowalam starszego ale się uparł . ma wrócić jutro z transporterem. Co ja mogę zrobić? :(

Czarny buntownik?
Brzmi jak Gordon :)
Masz może tel do tych ludzi? Świadomi, że to buntownik? Bo to super kot z bardzo specyficznym charakterem :evil: :1luvu: :1luvu: :evil:

Co do małych. Możesz zrobić tyle ile możesz.
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon wrz 10, 2012 22:13 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Nie mam do nich nr ale oni mają do mnie. Powiedziałam że jest charakterny ale facetowi się to spodobało :) Może jak im się ułoży z kotem dokoptują do niego kotkę z Palucha :D w każdym bądź razie będą o tym myśleć. co mam zrobić z tymi maluchami? Przecież oskarżą mnie o dyskryminację wiekową :( Pan ma potem wozić tego kotka na działki... Postaram się przynajmniej wcisnąć chłopaka, to n a pewno go wykastruje jak przyjdzie czas. :twisted:

Never

Post » Pon wrz 10, 2012 23:05 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Never pisze:Nie mam do nich nr ale oni mają do mnie. Powiedziałam że jest charakterny ale facetowi się to spodobało :) Może jak im się ułoży z kotem dokoptują do niego kotkę z Palucha :D w każdym bądź razie będą o tym myśleć. co mam zrobić z tymi maluchami? Przecież oskarżą mnie o dyskryminację wiekową :( Pan ma potem wozić tego kotka na działki... Postaram się przynajmniej wcisnąć chłopaka, to n a pewno go wykastruje jak przyjdzie czas. :twisted:

Gordon słabo toleruje inne koty bo potrzebuje duuuuuuuuuuuużo uwagi ;)
Ale był dobrym wujkiem dla gromadki młodziaków w jego pokoju :ryk:
Dziadek zrobi co chce.
Skoro ma go wozić na działki to uważam, że lepszy będzie mały.
Co ma być to będzie. Możesz też mu dać nr telefonu gdyby coś się z nim stało ( o ile bedzie w stanie zadzwonić 8) )
Z tego co sie orientuje, to żaden dorosły kot który jest w tej chwili do adopcji niespecjalnie byłby zachwycony podrożami na działki.
Może Chiquita - bo to przebojowa dziewczyna - ale to charakterna bestia :twisted:
Obrazek

zoyabea

Post » Wto wrz 11, 2012 7:55 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Szalony Kot pisze:Moje gazety i fartuchy na szmatki już u zoyabei :ok:

Szalony Kocie w końcu zostałaś uwolniona od tych gazet :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto wrz 11, 2012 13:47 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

nieaktualne
Ostatnio edytowano Wto wrz 11, 2012 16:21 przez zoyabea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

zoyabea

Post » Wto wrz 11, 2012 14:31 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

UWAGA! Potrzebna krew.

Forumowa Magija potrzebuje pomocy, ma słabe wyniki po ostatnim leczeniu.
Magda ma grupę 0 RH+, ale można oddawać każdą grupę ze wskazaniem.

Nazwisko: Magdalena Krajewska- Samulska.
Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. M. Kopernika w Łodzi
ul. Pabianicka 62, Łódź
oddział Hematologii, odcinek B
Magda ma grupę 0 RH+, ale można oddawać każdą grupę ze wskazaniem.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

[poprzednia][następna]