PJD-Operacja ZABIEG - zapraszamy do NOWEGO WĄTKU s. 100 :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 04, 2014 20:52 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Zdjęcie marne, ale i tak bardzo się cieszę, że udało się pomóc kolejnej koteczce starszej osoby. Ta kotka też jest z Kłaja, już ostatnia ( na razie :lol: )

Obrazek

Chiara

Od: Pt mar 18, 2005 20:40

Post » Sob sty 04, 2014 21:33 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

Chiara pisze:Zdjęcie marne, ale i tak bardzo się cieszę, że udało się pomóc kolejnej koteczce starszej osoby. Ta kotka też jest z Kłaja, już ostatnia ( na razie :lol: )

Obrazek

Wspaniale :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie sty 05, 2014 1:08 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

małe sprostowanie kotek ciachniętych 30.12.2013 było 4 a nie 5 :oops:

kotka ze wsi Piaski, sterylka 30.2013, z puli nieograniczonych zabiegów

Obrazek

kotka ze wsi Piaski, sterylka 30.2013, z puli nieograniczonych zabiegów

Obrazek

kotka ze wsi Tofiłowce, sterylka 30.12.2013, z puli nieograniczonych zabiegów

Obrazek

kotka ze wsi Boćki, sterylka 30.12.2013, z puli nieograniczonych zabiegów

Obrazek

pozwolę sobie jeszcze raz podziękować Operacji Zabieg, Chiarze, pani Annie B. za pomoc finansową :1luvu: :1luvu: i niezastąpionej pinokio_ bez której cała akcja by się nie udała, bardzo, bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Nie sty 05, 2014 17:27 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Lancet w dłoń! :)

sylwia1982 pisze:
pozwolę sobie jeszcze raz podziękować Operacji Zabieg, Chiarze, pani Annie B. za pomoc finansową :1luvu: :1luvu: i niezastąpionej pinokio_ bez której cała akcja by się nie udała, bardzo, bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu:

Wielkie gratulacje dla Ciebie, Pinokio i dla Waszego weta. Praca, którą wykonaliście w grudniu zwala z nóg. Naprawdę chylę czoła. Trudno sobie wyobrazić ile nerwów, czasu, pieniędzy i wysiłku włożyliście w tą spektakularną akcję. Na pweno Was to po prostu wykończyło... Wiosną tylko dzięki Waszej akcji grudniowej nie urodzi się na Podlasiu ponad 100 kociąt!!! To zaszczyt móc z Wami współpracować. :1luvu:

W sumie w grudniu Sylwia1982 i Pinokio wysterylizowały 30 kocic i 8 kocurów. Głównie były to koty wiejskie, więc wyobrażam sobie te godziny w drodze z kotami w transporterach, jeżdżenie od wsi do wsi, rozmowy z ludźmi... Udało się także ciachnąć troszkę kocic z Bielska Podlaskiego i piątkę tymczasów Pinokio. Spektakularne!

Sama grudniowa akcja Pinokio i Sylwii1982 na Podlasiu będzie kosztować Operację Zabieg prawie 3000 zł. Mamy też inne zobowiązania za sterylizacje już wykonane, z których faktury są w drodze do nas i kilkanaście kotów na liście, które mają już obiecany zabieg. Jest to gigantyczne obciążenie finansowe. Zmuszona jestem wstrzymać zapisy na nowe sterylizacje. Musimy się absolutnnie zmobilizować, żeby zebrać jak najwięcej pieniędzy na aktualne zobowiązania. Absolutnie każda złotówka jest teraz na wagę złota. Każdy bazarek ogromnie się przyda. Potrzebujemy każdego wsparcia jak nigdy dotąd.

Została wykonana wspaniała praca, warto się do nas przyłączyć i pomóc nam przetrwać abyśmy jak najszybciej mogli otworzyć listę dla potrzebujących, którzy już znają drogę do nas i chcą wykorzystać naszą akcję, by pomóc kotom na swoim terenie. Nie możemy rozczarować tych kotów! Nie chcę odmawiać ludziom, którzy rozpaczliwie walczą o polepszenie kocich losów w tak wielu miejscach naszego kraju...

Bądźcie teraz z Operacją Zabieg, proszę!

Chiara

Post » Nie sty 05, 2014 17:47 Re: PJD-Operacja ZABIEG potrzebuje wsparcia.

Styczniowe wsparcie wysłane, powodzenia, jesteście wielkie! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Nie sty 05, 2014 17:52 Re: PJD-Operacja ZABIEG potrzebuje wsparcia.

Axa76 pisze:Styczniowe wsparcie wysłane, powodzenia, jesteście wielkie! :ok: :ok: :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Chiara

Post » Nie sty 05, 2014 20:48 Re: PJD-Operacja ZABIEG potrzebuje wsparcia.

Axa76 pisze:Styczniowe wsparcie wysłane, powodzenia, jesteście wielkie! :ok: :ok: :ok:

poszło :ok: :ok: :ok:

Batka

Od: Pt paź 24, 2003 11:38

Post » Nie sty 05, 2014 21:04 Re: PJD-Operacja ZABIEG potrzebuje wsparcia.

Batka pisze:

Chiara

Post » Pon sty 06, 2014 0:09 Re: PJD-Operacja ZABIEG potrzebuje wsparcia.

Batka pisze:

Też ode mnie troszkę poszło.
Jak patrzę na listę kotów z pierwszej strony to ciągle nie mogę wyjść z podziwu.

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Pon sty 06, 2014 0:52 Re: PJD-Operacja ZABIEG potrzebuje wsparcia.

Sylwka pisze:
Batka pisze:

Też ode mnie troszkę poszło.
Jak patrzę na listę kotów z pierwszej strony to ciągle nie mogę wyjść z podziwu.

Chiara

Post » Wto sty 07, 2014 16:50 Re: PJD-Operacja ZABIEG potrzebuje wsparcia.

Za wszystkie wpłaty dla Operacji Zabieg DZIĘKUJĘ! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zbiórka trwa! :cowsleep:

Obrazek

:pisanie: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Chiara

Post » Wto sty 07, 2014 17:06 Re: PJD-Operacja ZABIEG potrzebuje wsparcia.

Chiara pisze:Za wszystkie wpłaty dla Operacji Zabieg DZIĘKUJĘ! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Zbiórka trwa! :cowsleep:

Obrazek

:pisanie: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

udostępniam :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto sty 07, 2014 18:25 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Wrzucę bazarek, ale niestety dopiero w weekend, bo w tygodniu czasowo nie wyrabiam. Za to pomysł jest taki, że będzie to 30 rzeczy po 5 zł każda. Średnio sterylka kosztuje 150 zł, więc bazarek ma szansę pokryć zabieg jednego futra :)

Mamy jeszcze buty, ale myślę, żeby z bazarkiem się wstrzymać aż się zrobi ciepło. eee. Cieplej w każdym razie. O, jak będzie wiosna kalendarzowa!

A póki co będzie jeszcze przed nami bazarek walentynkowy na który powoli zbieram fanty.

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

Post » Wto sty 07, 2014 18:38 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

Sarah DeMonique pisze:Wrzucę bazarek, ale niestety dopiero w weekend, bo w tygodniu czasowo nie wyrabiam. Za to pomysł jest taki, że będzie to 30 rzeczy po 5 zł każda. Średnio sterylka kosztuje 150 zł, więc bazarek ma szansę pokryć zabieg jednego futra :)

Mamy jeszcze buty, ale myślę, żeby z bazarkiem się wstrzymać aż się zrobi ciepło. eee. Cieplej w każdym razie. O, jak będzie wiosna kalendarzowa!

A póki co będzie jeszcze przed nami bazarek walentynkowy na który powoli zbieram fanty.

Dzięki wielkie!!! :dance: :dance2: :dance:

Mamy dużo korzystniejsze ceny niż 150 zł za sterylkę. 8) Bardzo ostrożnie wydaję kasę darczyńców. :lol:

Chiara

Post » Wto sty 07, 2014 19:23 Re: PJD-Operacja ZABIEG. Zbieramy na Maraton Podlaski z XII

No ja się domyślam, że hurtem się bardziej opłaca :D Ja cenę bardzo (podkreślam BARDZO) uśredniłam, bo sama za kastrację na cito zapłaciłam 150 zł, a wiem, że w Krakowie są weci, którzy i za 80 zł kastrują. ;)

Przyjmując zatem, że średnia cena zabiegu to 150 zł mam 30 fantów po 5 zł każdy. Jeśli uda się więcej, będzie więcej :D

update:

Aktualne jest to wydarzenie na FB? Bo ja właśnie coś takiego u siebie na profilu udostępniłam... Jeśli mnie uda się zachęcić choć jedną osobę i jeśli każdemu z nas udałoby się zachęcić choć jedną osobę...

"Moje noworoczne postanowienie? Tylko jedno. Każdego miesiąca przekazuję 10 zł na szczytny cel wybranej fundacji @Pod Jednym Dachem. Zachęcam również do czynnego włączenia się w akcję sterylizacji i kastracji kotów bezdomnych, które żyjąc na wolności wspierają naturalny miejski ekosystem. Jeśli przez cały rok będę każdego miesiąca wpłacać 10 zł to opłacę zabieg jednemu zwierzęciu. JEDNEMU! A w kolejce czeka ich tak wiele..."

Sarah DeMonique

Od: Pt cze 04, 2010 11:10

[poprzednia][następna]