Moje czternaście skarbów cz.1 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 06, 2012 18:40 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Nie wiem ale to juz mnie męczy ile koty mogą być w jednym pomieszczeniu one już mi tak płaczą , dziś je na chwile puściłam razem pilnowałam ale potem jest jeszcze gorzej :( Wet mówił że ciężko o te szczepionki .

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon lut 06, 2012 18:47 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

alab108 pisze:Ale Basiu nazwa, czy tylko jedna szczepionka jest na białaczkę? I jaka cena byłaby satysfakcjonująca, ile szczepionek? Moja kuzynka w Grudziądzu jest weterynarzem i tu w Bydgoszczy mogę popytać :ok:

mam dwie buteleczki...przepiszę nazwę :oops:
PUREVAX RCPCh FelV
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon lut 06, 2012 18:54 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Nieśmiało wspomnę, że pisałem o tym, iż mnie nie będzie przez chwilę. Pewnie to umknęło gdzieś. No chyba, że w tym wątku nie napisałem...bo teraz to już nie wiem. W każdym razie już jestem :mrgreen:
www.siechnice24.pl
Obrazek Obrazek

jimmy_lodolamacz

Od: Śro wrz 23, 2009 20:26

Post » Pon lut 06, 2012 19:05 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

jimmy_lodolamacz pisze:Nieśmiało wspomnę, że pisałem o tym, iż mnie nie będzie przez chwilę. Pewnie to umknęło gdzieś. No chyba, że w tym wątku nie napisałem...bo teraz to już nie wiem. W każdym razie już jestem :mrgreen:

I bardzo się z tego ciesze może jakieś zdjęcie Niuni urosła troche :mrgreen:

lidka02

Post » Pon lut 06, 2012 20:11 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Alu, chodzi pewnie o Purevax Recombinant Leukemia - dziwne, że wet nie może zamówić.
Lidka, powiedział dlaczego?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon lut 06, 2012 21:05 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Nie nie chodzi o Purevax tylko o tę drugą ktora jest tańsza, a jej nazwa gdzieś jest na początku wątku albo jeszcze w wątku Łukaszka.

Lidka, moja wetka w grudniu proponowała zamówienie szczepionek dla Ciebie i wysłanie kurierem.

edit: LEUKOCELL
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lut 06, 2012 21:08 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

I tak trzeba byłoby zrobić bo te koty w izolacji dostaną czegoś, a Lidka razem z nimi. Tylko to Lidka musi zdecydować.
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto lut 07, 2012 7:57 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Marzenia, dzięki - nie mogłam sobie przypomnieć nazwy.
Jeśli jest możliwość załatwienia szczepionek, warto to zrobić jak najszybciej.
Szczególnie, iż dobrze by było, gdyby po szczepieniu odczekać jeszcze za 2 tygodnie.

Erin

Post » Wto lut 07, 2012 14:56 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

alab108 pisze:I tak trzeba byłoby zrobić bo te koty w izolacji dostaną czegoś, a Lidka razem z nimi. Tylko to Lidka musi zdecydować.

Ja już dostaje na głowe Loluś płacze rozmawiałam z wetem powiedział że szczepionki są ale na białaczke i jeszcze jakieś inne cztery choroby , a on szukał samych przeciw białaczce .Mówiłam mu że ja chce jakie bąć bo już nie moge koty tak długo izolować bo im już bardzo smutno nie rozumieją tego .Gdybym wiedziała że to tak będzie z miłą chęcią wzieła bym te od was ...A tarz nie moge od was brać bo kasa jest u weta :(

lidka02

Post » Wto lut 07, 2012 14:57 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Ale zaraz - czy Twoje koty są szczepione na inne wirusówki?
Na KK, calici, PP? Bo jeśli nie, to chyba warto wszystko razem.

Erin

Post » Wto lut 07, 2012 15:05 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Tak szczepiłam je wszystkie w zeszłym roku 11 kwietnia szczepionką -VERSIfEL'''CVR .Te szczepionki z tą białaczką razem to jeszcze na jakieś takie dziwne choroby zapomniałam , pytałam się czy bym mogła je teraz tym zaszczepić bo moje mają do kwietnia wet powiedział że tak .Wieczorem jade z Zuzą bo wczoraj nie dojechałam to jeszcze z nim pogadam niech powie dokładnie czy zamówi czy nie bo to powinno być już na wczoraj...

lidka02

Post » Wto lut 07, 2012 15:07 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

lidka02 - moja wetka własnie sprawdza koszt samych szczepionek przeciwko białaczce. Jeśli się zdecydujesz to wtedy zapłacę za nie pieniędzmi z akucji cegiełkowej Mruczeńki. Sęk w tym że będziesz musiała z nimi pojechać do swojego weta aby zaszczepił Ci koty więc nie wiem czy on się na to zgodzi.
Jeżeli ma zwykłe szczepionki to pewnie je wykorzysta dla innych osób które przychodzą do gabinetu. Jeśli nie i to Ty musisz je wykorzystać to wtedy trudno, ale z tego co pisałaś koty były szczepione na inne wirusówki niedawno więc z tego co ja wiem nie można zbyt często szczepić na te inne choroby. Mam nadzieję, ze Twój wet też to wie.

Potrzebuję jak najszybszej decyzji Twojej Lidka co do zamowienia szczepionek. Popołudniu będę wiedziała jaki jest koszt.

Poza tym oprócz 165zł z aukcji wpłynęla też kwota na konto fundacji 200zł - to pewnie od tej pani zainteresowanej Tofikiem lub Rudzikiem, której nie chcesz wyadoptować kota.
Do dyspozycji zatem jest 360zł które trzeba wykorzystać i też zdecyduj jak.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Wto lut 07, 2012 15:11 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Marzenia11 pisze:lidka02 - moja wetka własnie sprawdza koszt samych szczepionek przeciwko białaczce. Jeśli się zdecydujesz to wtedy zapłacę za nie pieniędzmi z akucji cegiełkowej Mruczeńki. Sęk w tym że będziesz musiała z nimi pojechać do swojego weta aby zaszczepił Ci koty więc nie wiem czy on się na to zgodzi.
Jeżeli ma zwykłe szczepionki to pewnie je wykorzysta dla innych osób które przychodzą do gabinetu. Jeśli nie i to Ty musisz je wykorzystać to wtedy trudno, ale z tego co pisałaś koty były szczepione na inne wirusówki niedawno więc z tego co ja wiem nie można zbyt często szczepić na te inne choroby. Mam nadzieję, ze Twój wet też to wie.

Potrzebuję jak najszybszej decyzji Twojej Lidka co do zamowienia szczepionek. Popołudniu będę wiedziała jaki jest koszt.

Poza tym oprócz 165zł z aukcji wpłynęla też kwota na konto fundacji 200zł - to pewnie od tej pani zainteresowanej Tofikiem lub Rudzikiem, której nie chcesz wyadoptować kota.
Do dyspozycji zatem jest 360zł które trzeba wykorzystać i też zdecyduj jak.

Dobrze jeżeli możesz to zamów te szczepionki na białaczkę , wet mówił że jak będzie miał szczepionki to przyjedzie do mnie po szczepić więc , nie wiem moze by przyjechał a jak nie to zapakuje joty i pojade do niego co ..Mam 8 kotów zdrowych może by wziąść 2 szczepionki więcej w razie nowego kota co :oops: .Bo ja będe u weta przed 18 mogła bym powiedzieć że ktoś mi kupił szczepionki i czy by mi koty po szczepił co.....

lidka02

Post » Wto lut 07, 2012 15:15 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Od: Witaj <nowakiwona@op.pl> (więcej) dnia: 6 lutego 2012 23:33
Witam,

Hmmm jeżeli chodzi o wizytę przed adopcyjną do końca nie przemyślałam
sprawy i mam małe wątpliwości co do odwiedzin ponieważ odległość
jaka nas dzieli to około 370 kilometrów :( ...mieszkam w Dąbrowie
Górniczej. Więc nie wiem czy Pani zdecyduje się na taką wizytę ??

Pozdrawiam.

Pani od Tiny

lidka02

Post » Wto lut 07, 2012 15:17 Re: Moje czternaście skarbów -potrzebna pomoc finansowa.....

Marzenia11 a ta pani co chciała Toffika widziała Tine może ona by się jej spodobała ...Bo pani co mi o nią pisała na poczte 370 km to za daleko żeby taki kawał wlec kota nie jest to aż tak pilne tak mi się wydaje , tyle kilometrów :(

lidka02

[poprzednia][następna]