Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Jest nas dużo.....Szczecin.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 13, 2012 12:19 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

egwusia pisze:I co słychać -
przesyłka z KV dotarła ?

Połowy się zaczęły ?

Idzie ku lepszemu ?

Jeszcze nie.Ale dostałam powiadomienie z Krakvetu że zamównienie zostało przyjęte do realizacji. :D :1luvu: Kinia098 też dostała takiego maila. :D Ryba być moze będzie w piatek ale jeszcze nie wiadomo na 100 procent. :roll:

Nie pisze nic bo mam mase pracy.Maż wrócił.Padła nam pralka.Jakaś pechowa ta pralka.Padł nam samochód a jest potrzebny ,bo chce zrobic chociaż z dwie sterylki i mam pilne dwie kastracje.Wszystko trzeba naprawiać.Kastracje są odpłatne a sytuacja w tym miesiącu nieciekawa.Tak to wyglada.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto mar 13, 2012 12:23 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

a WIĘC - IDZIE KU LEPSZEMU :D

wprawdzie jak po grudzie
ale - masz wsparcie - męża przy sobie

Będzie dobrze !!!!

Obrazek

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Wto mar 13, 2012 12:25 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Tak kiedy jest w domu można zrobić więcej i prężniej.Dziękuję Kochana. :1luvu: :D

iza71koty

Post » Wto mar 13, 2012 14:11 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Trzy dni juz nie ma Bogusia. :| Dzisiaj będzie czwarty dzień.Jeśli nie pojawi sie wieczorem to znaczy..... ze poszedł odejść w spokojne miejsce. :cry: Ostatni raz widziałam go w piatek.Raz po południu, bo przechodziłam tamtą droga.Drugi raz tradycyjnie podczas karmienia.

Podczas karmienia jednak Boguś wcale nie podszedł.Od kilku dni jadł coraz mniej i zachowywał sie dosć dziwnie na mój widok.Uciekał.Zwykle chore dziczki przychodza do mnie po pomoc kiedy jest zle.Zwykle wtedy łagodnieja i staja się spokojniejsze.Wiem ze u Bogusia bylo inaczej.To jego pora.Niestety. :|

Cały czas do ostatnich kilku dni z radoscia wybiegał mi na spotkanie.Czekał na winklu albo siedział w budce.Ostatnio zauwazylam zę bardzo duzo śpi.Kilka razy wrecz musiałam go budzić bo spał tak twardo.Te kilka razy dosyć mocno sie wystraszyl kiedy go cuciłam do jedzenia zeby wyszedl.Wybiegał na bok i nie chciał wcale podejsć jakby mnie nie znał.Chciałam zeby chociaz zjadł póki przyniosłam.Przychodzi tam wielki owczarek.Nie chciałam zeby mu wyjadł.Wiedziałam ze Bogus juz bardzo stary.Nie wszystko je.Nie chciałam zeby paszteciki czy samo miesko które mu nosiłam sie zmarnowało.Efekt byl taki ze Boguś zamiast jeść uciekał i patrzał na mnie z boku jakby mnie pierwszy raz na oczy widział.......

Budka Bogusia w której przezimował jakiś czas temu została wyscielona cieplutkimi świeżymi bluzami polarowymi.Kilka lat w niej sobie przezimował.Miał posilek nakładany w poblizu wiec kiedy troche podupadł na zdrowiu, wychodzil zjadał i maszerował z powrotem do budki.

Ale to nie miejsce na odchodzenie.....Tam mógł ktoś otworzyc budke, wystraszyć Bogusia, mógł go wystraszyc pies, człowiek.Myślę ze póki czul w sobie silę mieszkał tam wiedzac ze zdaży uciec.Ostatnio nawet dosć bystrze uciekał.Tym razem...przede mna.

Czuję że osłabł i poszedł odejsć gdzie indziej.Tam obok są tereny zielone.Ogrodzone ogródki.Teren bo byłej firmie.Zagrodzony.Jest budynek z wybitym nisko oknem.To moze być jedno zmiejsc gdzie Bogus zechciał odejsć.Tak mi sie wydaje......Wczoraj szukałam go ponad godzinę i nic..... :(

iza71koty

Post » Wto mar 13, 2012 15:00 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

ach smutek znów tu zagościł.. :(
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Wto mar 13, 2012 15:09 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

:(
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto mar 13, 2012 20:51 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Same smuteczki :(
Mnie też spotkała wczoraj smutna historia. Wracałam ze sklepu z zakupami dla bezdomniaków i mojego kocurka. Po drodze zobaczyłam lezącego na trawie dużego psa, który wyglądał na zabiedzonego. Podeszłam do niego. Zaraz się poderwał i zaczął merdać ogonkiem. Dałam mu kocią puszkę. Kłapnął dwa razy i po niej. Co to dla niego. Dałam mu drugą, a potem jeszcze nasypałam suchego kociego pokarmu. Wszystko błyskawicznie pochłonął biedak. Wróciłam do domu z połową pokarmu dla kotów i z fatalnym nastrojem. Dlaczego inni ludzie tego nie widzą :( Dlaczego tyle jest zła na świecie i znieczulicy :cry:
Dobrze, że choć tutaj są jeszcze anioły :aniolek:
ObrazekObrazek

bodzia_56

Od: Czw paź 20, 2011 21:55

Post » Śro mar 14, 2012 0:33 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Dlaczego nie widzą Bogusia?

Niech zgadnę? Bo odwracają wzrok? :roll:
Bo uważają że to nie ich sprawa i nie czuja się w obowiązku? :roll:
Bo mają tyle swoich spraw przecież...a to tylko pies, kot? :roll:

Nie wiem Bogusia.Ale to jest chyba odpowiedż dlaczego kociarze działający na większa skalę są mocno zakoceni. :|

Fajnie ze nakarmiłaś psiaka. :D :1luvu: Tylko co jutro?Czy jutro też ktoś go nakarmi......Czy stracił dom czy wychodzi w poszukiwaniu jedzenia. :roll: Sama niestety tez mam takie dwa psy na swoich kocich stołówkach. :|

iza71koty

Post » Śro mar 14, 2012 0:37 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Nie było Bogusia.Jego budka opustoszała, opuszczona.Ktoś zjadł jego jedzenie....ale to nie Boguś. :(

iza71koty

Post » Śro mar 14, 2012 7:24 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

:( Mam wielką nadzieję, że Boguś jeszcze przyjdzie
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro mar 14, 2012 10:45 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

nelka83 pisze::( Mam wielką nadzieję, że Boguś jeszcze przyjdzie

Nie przyjdzie Kochana. :( Rzadko się myle w takich sprawach.

iza71koty

Post » Śro mar 14, 2012 11:51 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

iza71koty pisze:
nelka83 pisze::( Mam wielką nadzieję, że Boguś jeszcze przyjdzie

Nie przyjdzie Kochana. :( Rzadko się myle w takich sprawach.

:cry:
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 14, 2012 12:24 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Kochani.Dojechały dwa worki Josery plus gratis 4 kilo. :D To karma która zamówiła nam Mira :1luvu: poprzez Fundację Viva! :1luvu:
W ubiegłym tygodniu Mira :D zamówiła nam również dwa worki oraz dostalismy dwa worki Puriny od :D Jasminy :1luvu: .Dzięki temu jakoś funkcjonujemy, póki nie nadejdzie Pomoc z Krakvetu.Dziękujemy z Całego Serca. :1luvu: :D
Ostatnio edytowano Śro mar 14, 2012 13:22 przez iza71koty, łącznie edytowano 2 razy

iza71koty

Post » Śro mar 14, 2012 12:31 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Super wiadomości :ok: To sobie kociaste smacznie pomlaskają :ok:
Obrazek

nelka83

Post » Śro mar 14, 2012 12:34 Re: Widzę,czuję.Mam Dusze i Serce.Dziękujemy za Głosy w KV

Dostaliśmy wczoraj dary z Hurtowni. :1luvu: :D Maz naprawił samochód , pojechał i przywiózł.Z polarkami kiepsko, ale za to dużo innych ślicznych rzeczy :1luvu: :D w tym do wykorzystania w domu.Świetne kocyki ,w tym włochacze i nawet trafił się świetny misiek do obicia drapaka.Chyba będziemy musieli przeprowadzić remont.Koty sporo juz sie na nich napracowały i trzeba poprawić ich wygląd. :roll:

Maż ma problemy z barkiem. :| Nadwyrężył sobie w pracy.Wczoraj jeszcze poprawił poprzez targanie kocyków i rąbanie drzewa.Musi się na gwałt wcisnąć do lekarza, bo wolny termin dopiero w przyszłym tygodniu, :| a On musi wrócić do pracy.

iza71koty

[poprzednia][następna]