KOTY PANA STANISŁAWA - WSZYSTKIE ZWIERZAKI U SIEBIE:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 30, 2012 22:56 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Kontrola musi być :twisted:

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie gru 30, 2012 23:42 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Jak najbardziej :lol: :ok:
No, i mobilizacja do zrobienia zdjęć ;)
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Pon gru 31, 2012 17:50 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Po dłuższych przemyśleniach doszłam do wniosku, że Chrumcia jest przedstawicielem nowej rasy - polski manx :twisted:
Obrazek

Gochulec

Post » Pon gru 31, 2012 18:46 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Szczęśliwego Nowego Roku :)

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Wto sty 01, 2013 13:41 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Jakiś tydzień temu odezwał się do mnie Pan zainteresowany adopcją Bronka. Naprawdę miło (a przede wszystkim konkretnie) mi się z nim mailuje, jest już po jednej wizycie zapoznawczej z Bronkiem, Bronek zyskał też aprobatę (czyt. "miłość od pierwszego wejrzenia") w oczach jego żony. Dłuuuuugą korespondencję wysłałam Natalii i czekam na jej zdanie.

Jest kilka problemów, jak np. niski płot dookoła posesji czy to, że Bronek nie umie zostawać sam. Dlatego Pan nie chce podjąć pochopnej decyzji, chociaż serce już dawno każe Bronka zabierać ;]
Ale naprawdę wspaniale byłoby, gdyby wyszedł z tego prawdziwy DOM...

A to zdjęcia z wczorajszej wizyty zapoznawczej (Pan przeczytał cały wątek na miau, więc możliwe, że i teraz spojrzy - dostałam pozwolenie na wrzucenie fotek :) ).

Obrazek

Kochana morda :)
Obrazek

Jakbyście miały pytania - walcie śmiało. Pan jest z Dęblina, do Bronka ma niedaleko, w czwartek kolejna wizyta - tym razem z żoną :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Wto sty 01, 2013 19:08 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Szalony, zazdroszczę Ci, że mogłaś kiedykolwiek osobiście poznać Bronia :1luvu: On jest cudny!

_ogonek_

Post » Wto sty 01, 2013 19:24 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Eru, jak by to było dobrze...
Bronek taki skoczny, skubaniec?

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Wto sty 01, 2013 19:58 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

U mnie przeskoczył lekkim susem bramkę ok. 1,50, której nie dawały sforsować dwa moje poprzednie psy :rolleyes:
Tylko że on nie skakał celem ucieczki, tylko pójścia za mną, bo mu zniknęłam z oczu.

Szalony Kot

Post » Śro sty 02, 2013 0:26 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

och! To trzymam kciuki i czekam na wieści! (i oczywiście nie cieszę się!!!)

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Śro sty 02, 2013 0:45 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Kciuki trzymamy mocno!!! :ok:

a tak zupełnie nie na temat:
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z442798909

Może ktoś szuka czarnego persa do pokochania? Znacie kogoś takiego? Nie wyobrażam sobie persa żyjącego na ulicy :|
Obrazek

Gochulec

Post » Śro sty 02, 2013 11:01 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Potrzymam kciuki za dom dla Bronia :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pt sty 04, 2013 20:30 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

i co?

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Sob sty 05, 2013 0:55 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Pan wysłał ankietę PA dla Bronka, żona też zakochana... Jola rozmawiała z Panem też, jest pozytywnej myśli :ok:
W poniedziałek prawdopodobnie Joanna przyjedzie do Pana z Bronkiem, żeby zapoznać go z terenem, miejscem, okolicą.

Pan chce, żeby pies maksymalnie poznał ich i nowe miejsce, zanim przeprowadzi się na stałe. Ma ode mnie szereg porad i namiar do behawiorystki, także sprawa jest powolna, ale przemyślana :ok:

Szalony Kot

Post » Sob sty 05, 2013 19:18 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

Szalony Kot pisze:Pan wysłał ankietę PA dla Bronka, żona też zakochana... Jola rozmawiała z Panem też, jest pozytywnej myśli :ok:
W poniedziałek prawdopodobnie Joanna przyjedzie do Pana z Bronkiem, żeby zapoznać go z terenem, miejscem, okolicą.

Pan chce, żeby pies maksymalnie poznał ich i nowe miejsce, zanim przeprowadzi się na stałe. Ma ode mnie szereg porad i namiar do behawiorystki, także sprawa jest powolna, ale przemyślana :ok:

Byłoby wspaniale!!! Trzymam mocno kciuki!!! :ok: :1luvu:

_ogonek_

Post » Czw sty 10, 2013 16:23 Re: KOTY PANA STANISŁWA part III-PILNIE DOM DLA BRONIA!

W sobotę wizyta przedadopcyjna - przyjeżdżam i zobaczymy. Prawdopodobnie wizyta będzie z Joanną i Bronkiem, jeśli Julia (behawiorystka) potwierdzi, że to dobry pomysł.
Państwo są lekko poddenerwowani, że tyle to trwa - boją się, że psa nie dostaną :oops: u Bronka w sumie byli dwa razy, mają nagrane i filmy i zdjęć sporo, ja z każdym mailem też dostaję materiały...

Mamy trochę wątpliwości i właśnie wizyta ma spowodować, że zostaną rozwiane - Państwo są bardzo entuzjastyczni i często Bronka tulą, na ogól pies reaguje entuzjazmem, ale Joanna raz czy dwa wychwyciła sygnały, że miał już dość takiej atencji.
Chcemy Państwu pokazać, że dorosły pies niekoniecznie już musi tak lubić mizianki i chociaż rozumiemy ich entuzjazm, to Bronek nie zawsze musi - i takie tam. To na pewno będą trudne rozmowy, ale liczę, że się zrozumiemy. Bo to w końcu nie o nas chodzi, tylko o psa...

Za to jest inna sprawa :roll: Joannie dwa miesiące temu weterynarz przestał wystawiać faktury za pobyt psów, więc jego pobyt za listopad i grudzień (no i styczeń) jest nieopłacony. Powiedziałam Joannie, żeby brała faktury np. za żarcie czy paliwo, dogadam z Jolą jakiś choćby niewielki zwrot za to, ale wiadomo, że nie na wszystko da się wziąć fakturę bez działalności gospodarczej.
Sama w lutym przeleję Joannie za miesięczny pobyt, pewnie wystawię też jakiś bazarek, ale mam prośbę na szybko - czy ktoś może wesprzeć choćby groszem tę wyprawę sobotnią? :oops:
U Joanny nie jest różowo, u mnie styczeń jest zawsze najcięższym miesiącem, mam do tego rtg+szczepienia+kastrację Elmera, muszę mieć coś w zapasie, a nie mam :oops:
Do zastanowienia, co z tym dalej robimy, ja będę kombinować.

Szalony Kot

[poprzednia][następna]