cz. III Kocia Przystań Sosnowiec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 17, 2011 20:51 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

rudzielec to chyba skradnie wiele serc... :)

filcowasova

Od: Nie sie 14, 2011 22:51

Post » Pon paź 17, 2011 21:02 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

filcowasova pisze:rudzielec to chyba skradnie wiele serc... :)

Zapewne tak ,ale Uli serce już skradł i ja stawiam na jej domek.Ula jakieś 2 lata(o ile dobrze pamiętam) temu adoptowała od nas Molke.MOlka do dziś żyje jest szczęśliwa więc domek pewny :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon paź 17, 2011 21:11 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

To było 3 lata temu :P No dokładnie 2 lata i 9 miesięcy.
A Molka jest naszym największym skarbem, zresztą tak dla zobrazowania jaki status ma Molisława u nas w domu... Dzwoni do mnie mąż, dzwoni codziennie z reguły, 4 na 7 rozmów rozpoczyna od "Jak kocisko?" "Molka zdrowa?", "A nakarmiłaś dziada? (chodzi o kota :P )" no i oczywiście "kup Molce dzisiaj wątróbkę/serca/kurczaka - niepotrzebne skreślić :P "
Obrazek Obrazek

Faflok

Od: Czw kwi 29, 2010 12:13

Post » Pon paź 17, 2011 21:37 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

mar_tika pisze:
filcowasova pisze:rudzielec to chyba skradnie wiele serc... :)

Zapewne tak ,ale Uli serce już skradł i ja stawiam na jej domek.Ula jakieś 2 lata(o ile dobrze pamiętam) temu adoptowała od nas Molke.MOlka do dziś żyje jest szczęśliwa więc domek pewny :wink:

wypraszam sobie ja adoptowalam rudego tez prawie trzy lata temu i tez jest szczesliwy i traktowany jak krol nie tylko przezemnie ale i cala rodzine :| tylko ze rudy nie toleruje innych kociastych w naszym ,to jest w jego domu moze wlasnie dlatego ze jest tak traktowany i nie chce sie dzielic kolanami :wink:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon paź 17, 2011 21:55 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Dobra dobra kobiety - nie bic mi się tu o kota. Dla każdego starczy :mrgreen:

A tak serio, serio............
Dziś wykastrowaliśmy 3 kocury i 5 kocic wysterylizowaliśmy :ok:

SUKCES :kotek:
MIKUŚ

Post » Pon paź 17, 2011 22:03 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

MIKUŚ pisze:Dobra dobra kobiety - nie bic mi się tu o kota. Dla każdego starczy :mrgreen:

A tak serio, serio............
Dziś wykastrowaliśmy 3 kocury i 5 kocic wysterylizowaliśmy :ok:

SUKCES :kotek:

:ok: :ok: :ok:

herzpl

Od: Czw mar 04, 2010 11:27

Post » Pon paź 17, 2011 22:12 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Okazało się też że kotka którą wczoraj przywieźliśmy (kulka biało-bura) to 14 letnia kocica, wysterylizowana. Zgłosił się właściciel pannicy :ok:
Jutro Pan ją odbierze, ponieważ juz było późno jak się po Nią chciał zgłosić. Umówiliśmy sie na odbiór kopcicy jutro wieczorem.
Uczuliłam też Pana że kocica musi mieć obrożę, w ten sposób daje Nam sygnał że jest kotem czyimś i ma dom :wink:

Uwielbiam takie zakończenia 8)
MIKUŚ

Post » Pon paź 17, 2011 22:21 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

1. Groszek został dziś zaszczepiony siedzi w boksie nr 6 na obserwacji czy wszystko ok. Posiedzi 2-3 dni i wróci do swej ukochanej - Lory :1luvu:

2. Boks nr 5 - Rudy - pozwoliłam sobie go ochrzcić - Zdzisiek :kotek: Dieta intenstinal i obserwacja. 2 razy dziennie mokra dietetyczna puszeczka i purina vet EN w woreczku, w szafce obok gablotki szklanej. Diarsanyl 1 * dziennie. Obserwacja.

3. Brusia - prosze by zostawiać ją samą przez 2 - 3 dni jako jedyną poza wolierą. Resztę towarzystwa zamykajcie w "zagrodzie". Podejrzewam robaczycę. Dziś dałam jej cestal na odrobaczenie. Obserwować proszę kuwety i ew. wymiociny :roll: Jest juz po szczepieniu Pannica.

4. Boks nr 4 - koteczka (zastanawiam się nad imieniem dla Niej). Chyba czuję do Niej mięte :mrgreen: Myślę że można by ją ochrzcić jako Mięta (Kasiu - dzięki) :1luvu:
Jutro jedziemy do Dr Kostrzewskiego - Naszego wspaniałego chirurga - na RTG i ew. operację. Podejrzewam splot barkowy, coś w stylu mojej Zuzi - pamiętacie???
Trzymać kciuki za Miętę :ok:
Do tego podejrzewam ciążę :?
MIKUŚ

Post » Pon paź 17, 2011 22:35 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Bubor - wpłata doszła :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
MIKUŚ

Post » Pon paź 17, 2011 22:42 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Jeżeli ktoś miałby ochotę dołożyć sie do RTG i operacji kotki Mięty to bardzo, bardzo prosimy o pomoc !!!!

Wiemy dobrze że to nie małe sumy są, ale i tak wszystko po kosztach jest robione - dzięki Doktorowi :)

Prosimy o pomoc, ponieważ koszta operacji, RTG, żywienia, a wtedy trzeba ją karmić najlepszymi karmami by szybko doszła do siebie dziewczyna, witaminy i wszelkie wspomagacze jej kondycji niestety kosztują!! Koszta związane z Zuzią jeżeli dobrze pamiętam oscylowały wokół kwoty 500 zł :( Dużo i niedużo. "Normalny" weterynarz potrafi wziąć 1.000 zł za bezdomną kocinę :(((

To już są bardzo powazne zabiegi.
MIKUŚ

Post » Pon paź 17, 2011 22:45 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Powyższym postem ogłaszam zbiórkę dla Mięty. Więc zacznę :)

Dla Miętuni daje 20 zł.

+ 20 zł Mikuś

Czy ktoś jeszcze?
MIKUŚ

Post » Pon paź 17, 2011 22:50 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Mieta.... cudne imie :) gdzies mi sie kiedys obilo o uszy Mietus ;)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon paź 17, 2011 23:52 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Ja do końca miesiąca z dokładaniem krucho ale spójrzcie, może komuś coś wpadnie w oko?
Zdjęcia poglądowe, cały czas mam rotację w wiązankach ale mogę robić podobne, ewentualnie wg kolorów - jaki kto sobie życzy. Ciężko to wszystko wytłumaczyć - zapraszam na Kalinową :)
Ogólnie koty z wiązanek odziedziczyłyby:
cena 15-19 - 1 zł
cena 20-25 - 2 zł
cena pow. 25 - 3 zł

Może nie dużo ale grosz do grosza... Mam nadzieję :)

P.S. Basiek, do rudziszcza nie pasuje lepiej Edek? :ryk:

P.S. 2 Herzpl Marta na pewno nie to miała na myśli, tutaj wszyscy kochają koty i dają im co najlepsze. Podejrzewam że to chodziło o domy spoza naszego kręgu :wink:
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Pon paź 17, 2011 23:55 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Zapomniałam o zdjęciach xD

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mój super porządek w pokoju :P

Obrazek
Obrazek Obrazek

Faflok

Post » Pon paź 17, 2011 23:57 Re: Kocia Przystań Sosnowiec III odsłona :)

Oczywiście trzeba wziąc pod uwagę że zdjęcia nie oddają wszystkich szczegółów i mogą przekłamywać kolory. Na żywo wyglądają sympatyczniej :roll:
Obrazek Obrazek

Faflok

[poprzednia][następna]