*KSO-Kociarnia Schroniska Opole*Coś się skończyło...*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 22, 2012 11:02 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Ponowna próba do KV*

-Buffy- pisze:Serdecznie zapraszamy na Sreberkowy bazarek. :)

Polecam! Bardzo fajne gadgety :ok:

A tymczasem melduję kolejną wpłatę dla Was kociaki :D
Opolskie kociaki mają na koncie 140 zł :D
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Śro sie 22, 2012 14:13 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Ponowna próba do KV*

Ja na razie tak bardzo, bardzo szybko - Puszkin ma chore nerki, bardzo chore. Jeśli ma przeżyć musimy mu na już znaleźć miejsce, choćby tymczasowy tymczas. Jeśli zostanie w schronie, nie ma szans.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro sie 22, 2012 14:17 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Ponowna próba do KV*

:( Bardzo lubię Puszkina i trzymam kciuki za tymczas na szybko....

joszko89

Od: Nie paź 09, 2011 14:13

Post » Śro sie 22, 2012 14:18 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Puszkin-bez DT umrze! POMOC

Niestety, najprawdopodobniej się taki nie znajdzie i Puszkina niedługo już nie będzie :(
Obrazek

Boo

Post » Śro sie 22, 2012 14:21 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Puszkin-bez DT umrze! POMOC

Napisz coś wiecej co ten potencjalny tymczas będzie musiał robić w związku z chorymi nerkami Puszkina

joszko89

Post » Śro sie 22, 2012 14:24 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Puszkin-bez DT umrze! POMOC

Póki co nie wiem i nie mam jak :( Jestem w pracy, mam urwanie gwizdka. W schronie nie ma Kierowniczki i nawet nie bardzo jest z kim porozmawiać. Nie wiem które badania miał zrobione, jakie są wyniki. Wiem, że ponoć na usg wyszło, że nerek prawie nie ma (ale Jarka "bez wątroby" też już była i żyje). Będę próbowała po pracy czegoś się dowiedzieć. Natomiast póki jest w schronie nie zrobimy mu żadnych badań i nie będziemy mogli podać mu żadnych leków.
Obrazek

Boo

Post » Śro sie 22, 2012 14:27 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Puszkin-bez DT umrze! POMOC

Aha, wiem że nie ma Kierowniczki. Bo byłam wczoraj w schronisku... Jakbym wiedziała wczoraj, że z Puszkinem tak źle to bym się postarała czegoś konkretnego dowiedzieć. Trudno, może jeszcze w czwartek albo w piątek będę to zobaczę co z naszym Biedakiem... Ach :(

joszko89

Post » Śro sie 22, 2012 15:27 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Puszkin-bez DT umrze! POMOC

Czyli TDT musiałby pociągnąć całą diagnostykę? Bo leki swoją drogą, ale czy on wymaga kroplówek? Karmy specjalistycznej pewnie też - tu ta oferta zooplusa, że darmowa dostawa bez względu na cenę (grupon) spada jak z nieba, zwłaszcza że teraz dostawa szybko przychodzi.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 22, 2012 15:31 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Puszkin-bez DT umrze! POMOC

Nie wiem jak bardzo może być zaawansowana NN i jakiego jest typu, ale sprawa karmy to najmniejszy pikuś. Wiem od -Buffy- że powinien mieć Puszkin wsparcie finansowe, na OKK też się trochę grosza uzbierało, więc kasa będzie. Tylko jego trzeba wyciągnąć ze schronu :(
Obrazek

Boo

Post » Śro sie 22, 2012 19:12 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Puszkin-bez DT umrze! POMOC

Prosimy o pomoc dla Puszkina o dom
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Śro sie 22, 2012 19:30 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Puszkin-bez DT umrze! POMOC

Niestety nie udało mi się skontaktować z kierownictwem. Rozmawiałam z jedną z koleżanek - pracownic schroniska. Udało mi się ustalić kila rzeczy. Jakieś niecałe 2 tygodnie temu Beatka zauważyła, że Puszkin mizernieje i chudnie. Zrobili badania. Ponoć wyniki parametrów nerkowych przekroczone są trzykrotnie :( Na usg stwierdzono, że nerek to praktycznie nie ma. Miał zostać uśpiony. Dziewczyny jednak do tego nie dopuściły. Puszkin został odizolowany. Przez kilka dni udało się ustalić, że jakiś tam apetycik ma - marny bo marny ale je, nie stwierdzono też wymiotów. Faktycznie z lekka z paszczy mu śmierdzi ale na umierającego kota z mocznicą, póki co nie wygląda. Niestety nie otrzymał żadnej pomocy. Stwierdzono, że za jakiś moment zacznie konać z głodu i wtedy trzeba będzie go uśpić. I tyle.

Puszkin jest jednym z najcudowniejszych kotów jakie znam. Kocham go ogromnie ale nie jestem w stanie wziąć go na piątego do nas do domu. Mimo, że jest to niedorzeczne, próbowałam wybłagać to u Grześka ale nie ma szans :( Wymyśliłam więc, że ugadam się by Puszkin będąc w schronisku, był już "moim" kotem i bym mogła zabrać go na pełne badania, ewentualne kroplówki i leczyć. Niestety nie mogę porozmawiać o moim pomyślę z p. Kierownik :( Pozostaje nadzieja, że Puszkin doczeka przyszłego tygodnia. Postaram się dostarczyć mu dobre jedzenie i Alusal by już wychwytywać fosfor, by nie niszczył dalej nerek.

Nie wiem czy uda się w ten sposób pomóc Puszkinowi. Tymczas, choćby tylko tymczasowy byłby szansą Pusia na życie. Inaczej przyjdzie nam patrzyć jak powoli kona :( I ja już nie wiem co więcej mogę zrobić by ratować mu życie... a jak on umrze, to ja nie wiem co zrobię :(
Obrazek

Boo

Post » Czw sie 23, 2012 7:53 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Puszkin-bez DT umrze! POMOC

Dziewczyny, te które są na miejscu, czy któraś z Was byłaby w stanie jeszcze dziś załatwić dobre jedzonko (np. tacki Butcher's w Almie) i dwa lekarstwa bez recepty (w każdej aptece) i dowieźć jeszcze dziś do schroniska? Ja pracuję do późna i nie zdążę. A to by było ważne.

Druga sprawa, czy któraś z osób z Opola, bywająca w schronie, byłaby w stanie w ciągu dnia, tak by Puszkin wrócił do schronu do ok 17.30 (lub jak się uda dogadać to do 18.00) zabrać go na badania krwi i ewentualne kroplówki na Wiejską? Zaczynamy bardzo nierówną i samotną walkę o choćby poprawienie jakości życia Pusia i wszelkie wsparcie - zwłaszcza logistyczne (ale nie będę ukrywała, że także finansowe i bazarkowe) będzie pilnie potrzebne na już i niezbędne. Ja jestem na amen związana pracą, więc proszę kogokolwiek z czasem w ciągu dnia i autem o pomoc!
Obrazek

Boo

Post » Czw sie 23, 2012 8:09 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Puszkin-bez DT umrze! POMOC

Tacki i lekarstwa mogę jutro kupić, ale jestem bez auta więc na Wiejską już nie dam rady. Jeżeli jutro z tymi tackami i lekarstwami jest dobrą opcją to napisz PW co dokładnie mam kupić.

joszko89

Post » Czw sie 23, 2012 8:20 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Puszkin-bez DT umrze! POMOC

joszko89 pisze:Tacki i lekarstwa mogę jutro kupić, ale jestem bez auta więc na Wiejską już nie dam rady. Jeżeli jutro z tymi tackami i lekarstwami jest dobrą opcją to napisz PW co dokładnie mam kupić.

Super! Jak się na dziś nic nie wykluje, to będę pisać.
Obrazek

Boo

Post » Czw sie 23, 2012 8:24 Re: *Kociarnia Schroniska Opole* Puszkin-bez DT umrze! POMOC

Dobrze, w takim razie będę zaglądać :wink:

joszko89

[poprzednia][następna]