Fundacja "JOKOT" - DT dla maluchów i dorosłych długowłosych!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 16, 2011 7:18 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Tak mi przykro że nie moge pomóc, ani w sprawie kotki ani w sprawie komputera :oops:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Pon maja 16, 2011 7:22 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

A ja przypominam, że trzeba łapać, łapać i łapać.

Dla mnie najbliższe 2 tygodnie są dość mocno wyłączone, będę uchwytna w zasadzie tylko rankami i w ciągu dnia - chyba wszystkie popołudnio-wieczory mam zajęte. Ale przecież nie muszę osobiście uczestniczyć w akcjach :twisted:

I prośba o transport 1 kota z Grochowa na jakąś mocno północną Pragę - Tarchomin? Białołęka? będę dziś wiedzieć dokładnie. Najlepiej ktoś, kto przy okazji ze spokojem obejrzy resztę kotów w tym domu na Grochowie i ZE SPOKOJEM porozmawia z ich ciężko chorą opiekunką. szczegóły na PW.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon maja 16, 2011 9:36 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

A jak wejdziesz przez "Mój komputer" bezpośrednio na dysk pamięci? Zazwyczaj w tych fotograficznych kartach trzeba trochę pogrzebać, by dokopać się do zdjęć, ale da się.
Wcześniej zgrywałaś jakimś specjalnym programem?

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon maja 16, 2011 11:24 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

kto w rejonie centrum/mokotów ma pożyczyć jakiekolwiek transportery na dziś??? jak ktoś ma - proszę od razu PW z telefonem!
Obrazek

jopop

Post » Pon maja 16, 2011 11:44 Re: Fundacja "JOKOT"

piotr568 pisze:Mariusz, jak to się mówi: pierwsze koty za płoty ... uciekają :lol: Zawodowcom też uciekają, nie przejmuj się :ok: Sprzęt jest przeważnie u Aleby lub Jopop, więc musiałbyś sobie przywieźć. Udzielimy Ci konsultacji :lol:

Ufff... pierwsza samodzielna łapanka zakończona sukcesem, Małeczarne pojechał do Koterii :)
Dzięki Piotrowi za przypomnienie się oraz Efci za pierwsze próby i za klatkę :)
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pon maja 16, 2011 11:47 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

jopop pisze:kto w rejonie centrum/mokotów ma pożyczyć jakiekolwiek transportery na dziś??? jak ktoś ma - proszę od razu PW z telefonem!

już się 2 osoby odezwały, dzięki!
Obrazek

jopop

Post » Pon maja 16, 2011 11:51 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

odezwała się do mnie jedna fundacja - zgłoszono do nich 3 kociaki od 2 mce, są w piwnicy, miłe i jeszcze zdrowe. nie mają ich gdzie wsadzić, ale chcą wziąć na siebie koszty jedzenia i opieki. jeśli ktoś ma miejsce - podam dane na PW
Obrazek

jopop

Post » Pon maja 16, 2011 12:33 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

jopop pisze:odezwała się do mnie jedna fundacja - zgłoszono do nich 3 kociaki od 2 mce, są w piwnicy, miłe i jeszcze zdrowe. nie mają ich gdzie wsadzić, ale chcą wziąć na siebie koszty jedzenia i opieki. jeśli ktoś ma miejsce - podam dane na PW

:!: :!: :!:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon maja 16, 2011 21:28 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Obrazek

miot z Łopuszańskiej z matką
AnielkaG

Post » Wto maja 17, 2011 8:23 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Wczorajsza akcja na Racławickiej nieudana, niestety.
Kociaki nie pojawiły się w ogóle.
Pojawiła się podobno ich matka, jakaś druga kotka i pełnojajeczny kocur. Niestety, w ogóle nie zainteresowane klatką. Jedna kotka była za to mocno zainteresowana nami i tuńczykiem - w desperacji podjęłam próbę łapania jej do transportera, prawie udaną. Prawie, bo w momencie zamykania drzwiczek rzuciła się na nie, wyważyła i poszła w długą :?
Trzeba tam wrócić pod koniec tygodnia, najlepiej w czwartek, jak będzie czynny pub, przy którym się stołują. Podobno w godzinach pracy knajpy koty są i latają między stolikami.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Wto maja 17, 2011 8:37 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

akcja na Racławickiej

a gdzie dokładnie?
AnielkaG

Post » Wto maja 17, 2011 8:39 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Wczoraj wieczorem mnie dopadła chandra. Młodziutka czarna koteczka, która jeszcze parę dni temu była pękata i nie dawała się złapać, urodziła. Coś maleńkiego, czarnego leży w gnieździe z polaru w styropianowym pudle. Kicia warczy i pilnuje pudła. Nie chcę grzebać w pudle, żeby kotki nie wystraszyć i nie zmusić do przenosin, więc nie wiem czy głębiej jest jeszcze więcej dzieci. I nie potrafię ich zabrać i uśpić, nie potrafię. Chyba będę miała za kilka tygodni kolejne zadanie. :roll:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto maja 17, 2011 8:46 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Ech, Aguś, nie wszystko idzie zgodnie z planem ... karm mamę, żeby gnojek/gnojki chociaż zdrowe były :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Wto maja 17, 2011 8:48 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

Mamusia zawsze szybko do misek leci, a miski właśnie na tych styropianowych pudłach stoją. Czyli towarzystwo przy karmniku się ulokowało.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto maja 17, 2011 8:49 Re: Fundacja "JOKOT" - potrzebne DT oraz karma dla kociaków

AnielkaG pisze:
akcja na Racławickiej

a gdzie dokładnie?

Racławicka 99, teren Fortu Mokotów.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

[poprzednia][następna]