FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 24, 2011 20:40 Re: Łódź 812+350 - trzy koty po zmarłej muszą zniknąć !!!!

Ogłoszenie koteczek z cudnymi zdjęciami psiokotka :1luvu: Do rozklejania po mieście :P
http://f.cl.ly/items/2b333J2T2r1D1J0c3e3n/z&n.pdf
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Czw sie 25, 2011 2:09 Re: Łódź 812+350 - trzy koty po zmarłej muszą zniknąć !!!!

Do poczytania wątek Viki
viewtopic.php?f=1&t=39273&hilit=+Viki+Guli
viewtopic.php?t=39116&postdays=0&postorder=asc&start=0
I zdjęcia juz w domu
http://www.stajenka.fora.pl/boks-3-arka ... 05-80.html
Iburg załatwiała butki ale chyba nie bardzo były uzywane.

Kikutki trzeba bardzo chronić.
Koteczka z naszego schroniska miała 2 razy reoperowana łapke po amputacji bo czorcica z niej była i szalała to i ciągle nie mogła sie ta łapka wygoic.
Z drugiej strony nasza Maleńka ma ranki na łapce, które nie chca sie wygoić ale nałożenie na łapke opatrunku to niewykonalne zadanie. Opatrunek zpnika z łaki w mgnienia oka. Pamięta ktos film Disneya gdzie chyba zajac na pieńku tupał łapką? Za taka szybkością Maleńka zrzuca wszystko z łapki. Nie wiem jak można tak szybko łapka ruszać:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sie 25, 2011 8:53 Re: Łódź 812+350 - trzy koty po zmarłej muszą zniknąć !!!!

ja pamiętam tego zająca :lol:

w takich przypadkach chyba jedyne wyjście to zrobić miniaturowy, leciutki wózeczek,
przywiązać do kociego brzuszka, wtedy łapki są w powietrzu,
kot napędza się przednimi łapkami, całość jedzie dzięki kółeczkom.
Tylko wspinanie się jest wykluczone, no i skoki.
Ale coś za coś - łapki miałyby szansę zagoić się
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw sie 25, 2011 9:21 Re: Łódź 812+350 - trzy koty po zmarłej muszą zniknąć !!!!

o kurcze! super że dałaś link do tego wątku!
na pewno uda się zaczerpnąć pomysły z niego dla Wacusia :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw sie 25, 2011 9:44 Re: Łódź 812+350 - trzy koty po zmarłej muszą zniknąć !!!!

Bardzo wielkie dzięki za wszystkie wiadomości dotyczące Vincenta - ewa_mrau pilnie czyta i będzie stosować, my się uczymy :king:
Dzięki Waszej akcji na FB już jest zainteresowanie maleństwem - ewa_mrau pilnie odpowiada na maile.

I tradycyjnie - raporcik sterylkowy

Wczoraj ok.18tej pojechałam sobie na Ossowskiego. Cztery weekendowe w lecznicy,. Nie będzie tłoku do klatek :wink:
Na miejscu jakieś kości, wielki pojemnik z ochlapami mięcha i muchami - na szczęście kawały wielkie, widać, że koty nie mialy ochot się z nimi mocować.
Koty pojawiły się natychmiast, mocno zainteresowane klatkami.

Obrazek

Szybciutko złapała się burasia – domowa, wyrzucona, matka młodziutkiej pingwineczki

Obrazek

Zaraz po niej jednookie czarnidełko, chyba facet

Obrazek

A potem przyszła karmicielka z mężem - pomagać, wabić koty do klatek, narzekać na kogoś, kto na złość te ochłapy położył (widziała je o 14.30, sprzątnęła przy mnie o 18.30).
Pojawil się krówek – nie z „tego rejonu”, ale. jakoś udało się powstrzymać zaangażowaną parę przed przegonienie mgo - bo „nie nasz”. Grzecznie się złapał.

Obrazek

A potem przyszła druga karmicielka i dwa buro-biale koty. I zaczęły się tańce wokół klatek, naganianie kotów jak kur do kurnika, nicianie, namawianie, i głośne zgrzyty zębów z mojej strony.
Mimo to złapała się bialo-burasia - ciężarna. Na drugiego chętnego buro-bialego zabrakło mi wolnej klatki, czasu (lecznice zamykali) i chyba cierpliwości :oops:

Obrazek

Zdążyłam przez 20tą zawieźć do lecznicy - miły pan dr tylko retorycznie spytał, czy byłam umówiona (ne byłam, oboje wiedzieliśmy), po czym zakasał rękawy, wyjął strzykawki… :strach:
Uciekłam :oops:

Dziś znów tam jadę. Nie wiem, ile jeszcze jest do złapania, karmicielki też nie wiedzą, ilośc wg cih danych waha sie od 11 do 21 :? Nie rozróżniają „swoich” kotów.
A potem jadę odebrać i wypuścić kocury.

I jeszcze raz zdjęcia kotów złapanych w weekend - tak ładnie wczoraj pozowały - dwa kocurki i dwie koteczki, dymna była w zaawansowanej ciąży, pingwineczka jest bardzo łagodna…

Obrazek Obrazek

Kciuki, by po południu nie było deszczu – na razie ciemno, burzowo, pada i grzmi….
I żeby te ostatnie się złapaly..

Edit – pierwsza zlapana wczoraj burasia, ta „domowa wyrzucona matka młodej pingwineczki” to kocurek…
Nieustannie wzrasta mój podziw dla karmicielek i ich wiedzy o „ich” ktach kotach w ogóle :D

Czyli trzy kocurki + jedna ciężarna.
Dobre i to :D
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw sie 25, 2011 10:02 Re: Łódź 812+354 - trzy koty po zmarłej muszą zniknąć !!!!

bardzo, ale to bardzo dziękuję wszystkim za pomoc i zainteresowanie Vincentem de Blat!
mam nadzieję, że damy radę wymyślić coś na łapki i znajdziemy mu dobry i odpowiedzialny dom
na razie kotek ma opiekę w jednej z łódzkich lecznic i może tam jeszcze jakiś czas poczekać
jeszcze raz bardzo dziękuję!
nawet w najśmielszych marzeniach nie sądziłam, że taki będzie odzew
ponieważ po forum poruszam się od niedawna, proszę wybaczyć mi wszystkie moje niedociągnięcia i w razie czego proszę kontaktować się z anskr
pozdrawiam wszystkich cieplutko!
...mrrr!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Czw sie 25, 2011 12:56 Re: Łódź 812+354 - trzy koty po zmarłej muszą zniknąć !!!!

Podwórko przy 1 Maja 34 , na rogu Pogonowskiego, domowa kotka i 6-7 tygodniwe kociaki, wyrzucone, bo pani w więzieniu.
Nawet tam nie pojdę, nie mam ani żadnego pomysłu ani kąta...

Jesli ktoś może pomóc - podam tel osoby zainteresowanej na pw...

Wczorajsze trzy po zmarłej nadal szukają
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Czw sie 25, 2011 15:58 Re: Łódź 812+354 - trzy koty po zmarłej muszą zniknąć !!!!

Kociaki proszą o pomoc..

kalewala

Post » Czw sie 25, 2011 19:15 Re: Łódź 812+354 - trzy koty po zmarłej muszą zniknąć !!!!

Mam nowe zgłoszenie - Nowe Sady - podobno kociąt chmara. Jakieś chore - umówiłam się na oględziny w poniedziałek, ale co zrobić z chorymi kociętami .....
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Pt sie 26, 2011 7:03 Re: Łódź 812+354 - trzy koty po zmarłej muszą zniknąć !!!!

Kociaków na 1go- Maja jest sześć 8O :roll:
Na oko 2-2,5mca
Kotka bardzo łagodna, już w wyraźnie widocznej ciąży.

kalewala

Post » Pt sie 26, 2011 9:08 Re: Łódź 812+354 - trzy koty po zmarłej muszą zniknąć !!!!

annskr pisze:Kociaków na 1go- Maja jest sześć 8O :roll:
Na oko 2-2,5mca
Kotka bardzo łagodna, już w wyraźnie widocznej ciąży.

O rany! kotkę pewnie da radę wyciąć ale co zrobić z kolejnymi 2-mies. kociakami?!!!!!!!!!!!!!!!! 8O U mnie grzyb, więc odpadam...
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Pt sie 26, 2011 14:06 Re: Łódź 812+355 - 6 kociąt i już ciężarna matka wyrzucone HELP!

Wczorajsze popołudnie, Ossowskiego
Gość, który przedwczoraj grzecznie siedział obok ostatniej wolnej klatki, ustępując miejsca prawie identycznej ciężarnej koleżance, chyba na nas czekał.

Obrazek

Wszedł prawie natychmiast, zanim pokazali się karmiciele - wg nich to już ostatni.

Obrazek

Wcale nie jest teki straszny, w lecznicy podstawiał główkę do głaskania,,,

Więc zwinęłyśmy pozostałe.klatki. I wtedy pojawiło się coś burego…

Cztery kocury - bialy, krówek, czarny jednooczek i buro-biuały nr 1 - już wypuszczone, jedno to niezidentyfikowane bure - karmiciele mają pilnie liczyć, ile kotów jest na posiłkach.
Ale nie mam wielkiej nadziei, że się doliczą, szczerze mówiąc pierwszy raz spotkałam karmicieli (pan + 3 panie z jednego bloku, karmią wspólnie) którzy tak mocno nie orientują się w ilości i wyglądzie podopiecznych.

Rudego nie ma… Już prawie wszyscy wiedza, ze go chcemy zabrać, mają telefony kontaktowe - może się po prostu wystraszył i schował, i niedługo wyjdzie…..

kalewala

Post » Pt sie 26, 2011 16:54 Re: Łódź 812+355 - 6 kociąt i już ciężarna matka wyrzucone HELP!

na Teofilowie Łanowa-Traktorowa zaginął:
KOCUREK 3 LETNI, KASTRAT, BURASEK Z BIAŁYM, tel: 606-37-41-00
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Pt sie 26, 2011 20:17 Re: Łódź 812+354 - trzy koty po zmarłej muszą zniknąć !!!!

[quote="annskr"]Podwórko przy 1 Maja 34 , na rogu Pogonowskiego, domowa kotka i 6-7 tygodniwe kociaki, wyrzucone, bo pani w więzieniu.

Takie koty zawozi się do schroniska Ania. Łapie się całą rodzinę i dzwoni po kierowcę. Zrób to!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pt sie 26, 2011 20:34 Re: Łódź 812+355 - 6 kociąt i już ciężarna matka wyrzucone HELP!

Kotuś z Łanowej już w domku :P
Dziękujemy za pomoc w poszukiwaniach :1luvu:
Obrazek

mariolatro

Od: Pon wrz 21, 2009 20:40

[poprzednia][następna]