MATYLDZIA-RAK-ASTMA- chyba lepiej :) ale głód grozi :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 09, 2012 22:37 Re: MATYLDZIA - RAK - ASTMA potrzebna POMOC finans na LECZE

phantasmagori pisze:Ech ona tak źle znosi podróż :( No ale wet musi ją obejrzeć.
Za transport trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:

Bardzo źle znosi , dusi sie w zamkniętym transporterze :cry:

Matyldzi przed chwilka zaczęła jeść , choć zjadła 1/3 puszeczki gourmeta ale i to już cieszy :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie cze 10, 2012 16:25 Re: MATYLDZIA - RAK - ASTMA potrzebna POMOC finans na LECZE

no, jak tyle zjadla to dobrze :) :ok: :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie cze 10, 2012 17:08 Re: MATYLDZIA - RAK - ASTMA potrzebna POMOC finans na LECZE

Matyldzia dziś dostała antybiotyk i w wtorek pewnie też dostanie , tylko nie mam transportu do weta :cry: Zjadła dzis bardzo mało , 3 puszeczek gourmeta dosłownie zlizała tylko odrobinkę , dałam jej mięska surowego to tez zjadła mało ale sie mizia tuli , mruczy i nawet chce sie bawić .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Nie cze 10, 2012 21:47 Re: MATYLDZIA - RAK - ASTMA potrzebna POMOC finans na LECZE

No i nie mam transportu na wtorek z Matyldzią i Mikim , bo dzwoniła do mnie koleżanka która prosiłam i nie może we wtorek a inna koleżanka jest na urlopie na wsi :| i zostaje mi tylko taxi :| tylko za co :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon cze 11, 2012 17:52 Re: MATYLDZIA - RAK - ASTMA potrzebna POMOC finans na LECZE

Matyldzi chyba zmiany sie obkurczyły ale bardzo słabo je a ja nie mam na jutro transportu do weta :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pon cze 11, 2012 18:28 Re: MATYLDZIA - RAK - ASTMA potrzebna POMOC finans na LECZE

moze powinna dostac jakies witaminy czy cos na poprawe apetytu...

Kociara82

Post » Wto cze 12, 2012 11:20 Re: MATYLDZIA - RAK - ASTMA potrzebna POMOC finans na LECZE

Byłam u weta z Matyldzią i Mikim , niestety musiałam jechać taxi bo nie miałam transportu o to koszt aż 24 zł :cry: dodała bym złotówkę i by było 5 kg mięsa albo 6 zł i byłby duży worek żwirku a i tak je wzięłam z niezapłaconego jeszcze rachunku za net :|
Matyldza dostała steryd i antybiotyk , w czwartek też ma dostać antybiotyk i jak nie będzie lepiej to w sobotę mam ją pokazać bo jeszcze źle to wygląda :cry: , tylko jak to zrobić bo nie mam skąd wziąć na taxi a pieszo nie dojdę z nią bo Matyldzia bardzo i to bardzo źle znosi zamknięcie w transporterze i się w nim dusi :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto cze 12, 2012 20:35 Re: MATYLDZIA-RAK-ASTMA-KRYZYS-POMOCY$NA WET-KARME-TRANSP-TY

czy kot moze miec klaustrofobie? Bo tak mi to wyglada u Mati, a podobno to moze powodowac ataki astmy lub je poglebiac

Kociara82

Post » Śro cze 13, 2012 0:59 Re: MATYLDZIA-RAK-ASTMA-KRYZYS-POMOCY$NA WET-KARME-TRANSP-TY

Masz trochę racji, ludzcy astmatycy często tak właśnie mają. Gdy nagle znajdą się w zamkniętym pomieszczeniu i mają świadomość, że nie mogą z niego w każdej chwili wyjść, momentalnie wpadają w panikę i dostają potężnego ataku astmy. Np w windzie między piętrami.
Klaustrofobia działa troszkę inaczej.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro cze 13, 2012 9:31 Re: MATYLDZIA-RAK-ASTMA-KRYZYS-POMOCY$NA WET-KARME-TRANSP-TY

phantasmagori pisze:Masz trochę racji, ludzcy astmatycy często tak właśnie mają. Gdy nagle znajdą się w zamkniętym pomieszczeniu i mają świadomość, że nie mogą z niego w każdej chwili wyjść, momentalnie wpadają w panikę i dostają potężnego ataku astmy. Np w windzie między piętrami.
Klaustrofobia działa troszkę inaczej.

Dokładnie tak , z tym że jak jest w transporterku to jest nie najlepiej , ale jak do tego dojdzie jazda samochodem to jest bardzo źle , dusi się i to bardzo :cry:

Matyldzia dziś po otwarciu dwóch gourmetów zjadła tak około 1/2 puszeczki , zaczyna lepiej jeść i nawet sie troszkę bawiła koralikami , chyba czuje się lepiej :ok: ale codziennie otwieram jej 6-7 gourmetów ( w nocy też ) a one sa bardzo i to bardzo drogie i te co mam szybko topnieją :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 13, 2012 11:34 Re: MATYLDZIA-RAK-ASTMA-KRYZYS-POMOCY$NA WET-KARME-TRANSP-TY

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro cze 13, 2012 18:11 Re: MATYLDZIA-RAK-ASTMA-KRYZYS-POMOCY$NA WET-KARME-TRANSP-TY

Witaj piękna panienko :1luvu:

Czy u Was też tak żabami rzuca? :strach:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw cze 14, 2012 13:33 Re: MATYLDZIA-RAK-ASTMA-KRYZYS-POMOCY$NA WET-KARME-TRANSP-TY

burza znow nadciaga....

mysle czy nie zglosic kandydatury Matyldy do konkursu na miss i mistera miau wsrod przewlekle chorych. Ma spore szanse, bo jej uroda powali na kolana kazdego. :ok:

Kociara82

Post » Czw cze 14, 2012 13:48 Re: MATYLDZIA-RAK-ASTMA-KRYZYS-POMOCY$NA WET-KARME-TRANSP-TY

Moj Srebek potrafi dostac ataku, jak go gwałtownie zdejmę z kolan a on spi
Kiedys wyskoczyla mi reklama na internecie , a on spał.Przestraszyl sie i tez zaczał się dusic
Teraz pomimo leków ma prawie codziennie ataki :(
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Czw cze 14, 2012 21:53 Re: MATYLDZIA-RAK-ASTMA-KRYZYS-POMOCY$NA WET-KARME-TRANSP-TY

Kociara82 pisze:burza znow nadciaga....

mysle czy nie zglosic kandydatury Matyldy do konkursu na miss i mistera miau wsrod przewlekle chorych. Ma spore szanse, bo jej uroda powali na kolana kazdego. :ok:

Nie ma na jedzenie dla niej, nie ma leczenie a będę wydawać na konkurs, nie mam na takie rzeczy, jak dług u weta ciągle rośnie i rośnie :|
Jak chcesz to ja wystaw ale Ty opłacasz jej udział :|
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]