Adopcje Puchatkowa VI..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 12, 2010 18:35 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

Póki co zostawmy to jako ruch całkowicie społeczny, ale piszmy o potrzebujących puchatkach.
Ja nie czuję się na siłach np. skarbnikować. Zupełnie. Ale może po prostu zbierajmy na konkretne koty tak jak na inne się zbiera i tyle. Ja będę przeczesywać Allegro, bo tej czarnuli niewysterylizowanej oddanej za złotówkę bez próby nawet przejęcia jej nie mogę sobie darować.

Anka

Od: Sob mar 08, 2003 21:23

Post » Nie wrz 12, 2010 19:17 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

:( Zygmunt-bieda
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Nie wrz 12, 2010 19:24 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

Na Allegro koteczka perska licytowana od złotówki, na razie jest jedna oferta, licytacja kończy się jutro. Koteczka jest z Katowic. Napisałam osobny wątek, bo nie mogę nawet zacząć jakichś rozmów do póki nie będzie miał kto odebrać na miejscu. Licytacja do jutra tylko, do 17-tej. Nqa zdjęciu kotka jak na zachętę - z maluszkami :(

Anka

Post » Nie wrz 12, 2010 19:30 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

Spróbuję napisać do człowieka. Pisze, że może oddać za darmo lub za symboliczną złotówkę. Jak na razie oferta jedna, więc nie ma wzbogacenia się w perspektywie.
Na zdjęciu koteńka z maluszkami, jak na zachętę. Ale dowiem się czy nie wysterylizowana, no i czy człowiek zdaje sobie sprawę do kogo może trafić, w jakie łapy.

Anka

Post » Pon wrz 13, 2010 8:49 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

Puchatkowo - wielkie, wielkie dzięki za wszystko co zrobiłyście i robicie nadal :!: :!: :!:
Bardzo smutna wiadomość, ale wierzę, że w tym wątku nadal będziemy zgłaszać puchatki w potrzebie, szukać im DT i ewentualnie doraźnie organizować zbiórki na kotki w wielkiej potrzebie.
Puchatkowo, nawet takie nieformalne (oby chwilowo nieformalne) jest i zawsze będzie... Za co bardzo wszystkim ratowniczkom i ratownikom puchatków całym sercem dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon wrz 13, 2010 9:06 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

Właśnie - będziemy nie tylko zgłaszać, ale i coś robić, chociaż odrobinę. Bo nie może być tak, że mnóstwo osób zgłaszało do Puchatkowa (nie piszę absolutnie o Tobie jerzykowa), ale sporo z nich uważało, że to wystarczy. A dziewczyny z tym zostawały. Musimy po prostu robić.
Kwestie finansowe zawsze są delikatne. Chyba na razie zostaniemy przy takim indywidualnym zbieraniu na konkretne potrzebujące. Kto zechce to da, wolna wola.
Człowiek od persa odpowiedział, wygląda, że nie ma złej woli, jest tylko z tych nieuświadomionych. Napisałam mu teraz więcej o potrzebie sterylki i takich tam. On ma jeszcze taiskiego (ponoć to taiski, jak znam życie to nie koniecznie, ale człowiek tak myśli) też do wydania.
Zgłosił się do mnie potencjalny domek z tamtych okolic na ewentualny krótki tymczas. W razie czego pojawia się też szansa sfinansowania sterylki. Ale może ten człowiek zechce sam.
Anka

Anka

Post » Pon wrz 13, 2010 19:17 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

W Katowicach jest taki przystojniak :1luvu:

Mała1 pisze:pół godz potem wchodził weterynarz i zobaczcie co znalazł w karmiku dla ptaków przy drzwiach 8O
nawet sie temu komus nie chciało zadzwonic do drzwi, nie zawachał sie, nie bał ,ze kot ucieknie

miał szanse dzis juz za DS, ale raczej kicha z tego
rozmawiam z pewnym DT, zobaczymy
bo kicio siedzi w małej króliczej klatce, dredy będzie miał w trzy dni
persiak
od 13 09
kastrat, miiziak
Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Wto wrz 14, 2010 7:52 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

A ja bardzo pilnie szukam kontaktu, do osób mieszkających w okolicach Bartyckiej w Wawce. Przedwczoraj została odłowiona długowłosa kicia w typie norwega - na wolności pozostała dwójka jej dzieci - tricolor i biało - rude obie sztuki puchate. Obie zjawiają się na jedzenie u pewnej pani. Mają tak na oko 4 miesiące ( nie wiem nie widziałam). Poszukiwany jest ktoś z klatką łapką i wolą pomocy w odławianiu dzieciaków............no ze o dt nie wspomnę..
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro wrz 15, 2010 16:11 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

Szukam pomocy dla puchatki o imieniu Nadia.
Jedzie właśnie do Gdańska.
Stan zdrowia... futro dużo ukrywało...

Nadia jest stąd :
viewtopic.php?f=1&t=116828&start=0

Ma być u mnie na DS, ale stan zdrowia wymaga hospitalizacji, a nie dysponuję aż takimi finansami.
Jeżeli ktoś może wspomóc Nadię, bedę bardzo wdzięczna.

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Nie wrz 19, 2010 22:26 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

Obrazek

Pers ok 3 letni,który od paru dni NIC NIE JE,baaardzo źle wygląda, myśle że nie przeżyje nawet paru dni
Schronisko w Rudzie Śląskiej...

viewtopic.php?f=1&t=113845&start=210
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro wrz 22, 2010 13:08 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

Pilnie szukam DT/DS dla 3-letniego niebieskiego persa z SUK.
Właściciele chcą go poddać eutanazji...

Błagam o jakikolwiek kąt!

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Czw wrz 23, 2010 5:02 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

Moi Drodzy!
Ustaliłam z Aamms następującą rzecz:
Wątek Adopcje Puchatkowa-zostanie zgłoszony do zamknięcia .

Nie widzimy absolutnie żadnej możliwości działania.Nie zbieramy środków finansowych,nie prowadzimy domów tymczasowych,nie mamy ludzi do pomocy w różnych częściach Polski.
To co w tej chwili ma miejsce na tym watku to tylko baza informacji o kotach w potrzebie plus cisza i nasza świadomośc,że nie możemy nic zrobić To nie do zniesienia.Dla mnie i Aamms.
Zwróćcie uwagę,że ktoś wpisuje kota i następuje brak działania. Nikt sie nie rzuca do zrobienia czegokolwiek . Ktos kto wpisuje apel o pomoc pozostaje bez odpowiedzi. :!:
Kilka razy nie pozostałysmy z Aamms obojętne Efekt jest następujący- wszystkie te koty trafily do domu Aamms-TAK BYĆ NIE MOŻE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Teraz jest historia z Zygmuntem- czy Aamms musi za każdym razem dac sobie radę?Biegać do weta, płacić,martwić się??? SAMA???
Ja niewiele pomogę-bo niewiele mogę.Inni albo sa daleko,albo nie interesują się-albo rzucą tzw"dobra radę"pt powinnas to czy tamto i odchodza do swoich spraw!
Niestety-Puchatkowo nie pomaga juz kotom.Nie dałysmy rady! I nie możemy dalej tego ciągnąć.
Wybaczcie!Ale odrobinka refleksji nad kształtem tego watku po naszym "zamknięciu"-powoduje,że musimy podjąc taką decyzję nieodwołalnie.
Serniczek

Post » Czw wrz 23, 2010 5:08 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

Serniczku, dzięki, że napisałaś..
Ja nawet na to nie mam czasu..
Podpisuję się pod każdym Twoim slowem i zgłaszam wątek do zamknięcia..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Czw wrz 23, 2010 6:27 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

Chciał nie chciał, ale nie zgodzić się z tym nie sposób, o czym przekonałam się osobiście.
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Czw wrz 23, 2010 6:56 Re: Adopcje Puchatkowa VI.. KONIEC DZIAŁALNOŚCI..

Trudno się nie zgodzić ... jedyne, co mogę zaproponować ze swej strony, to, że kwotę, którą dotąd przelewałam dla Puchatkowa będę przelewać dla aamms, w związku z wydatkami, jakie ponosi .. to nieduża kwota, ale zawsze coś ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]