K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 16, 2010 14:45 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

niezniszczalna pisze:Majka to diabeł wcielony jest!! przegryzła mi kciuk na wylot. spuchł jakbym w tym miejscu miała trzy palce. Łykam jakieś przeciwbólowe bo nie mogę tego wytrzymać. Odsyłali mnie od jednego szpitala do drugiego strasząc okropnie. Stanęło na tym, że dostałam zastrzyk przeciwtężcowy, antybiotyk i Majka musi być kontrolowana co parę dni przez lek. weterynarii. Jakby coś jej było (odpukać) to czeka mnie seria 20 zastrzyków ;(

A na Chocimskiej:
- u tych drapieżników w zielonej klatce był pawik na ręczniku
- Aguaja nie chce jeść
- Marika mruczała mi głośno i domagała się głasków
- Dymitr dał się pogłaskać, ale potem coś tam syczał
- Nuka? nie mogę zapamiętać to kochane biało- czarne stworzonko z plamką na buzi nie chce jeść. Pogardziła nawet ligawą wołową. Za to jej siostry zjadły i mocno ją przytulały i lizały. Ona jest bardzo słaba. Gdy ją głaskałam dosłownie się przewracała! ;(

Przepraszam okropnie za to, że nie wyniosłam worka ze śmieciami. Poszłam do szpitala. Resztę zrobiłam.

To Ty nieszczepiona byłaś? 8O 8O
Mnie Marika palec wskazujący przegryzła w obu stawach - przy dłoni i w środkowym. Opuchliznę możesz okładać liśćmi kapusty (surowymi) lub zaparzonym siemieniem lnianym. Pomaga, naprawdę!! U lekarza nie byłam :oops:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto mar 16, 2010 14:46 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

niezniszczalna pisze:- Aguaja nie chce jeść
- Marika mruczała mi głośno i domagała się głasków
- Dymitr dał się pogłaskać, ale potem coś tam syczał

Nie za dobrze, jeśli Agłaja nie je.. ona z tym nie miała żadnych problemów.
A Dymitr.. zmienia się bestia ;)

Fatalnie z tym palcem..

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Wto mar 16, 2010 14:46 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

Patka_ pisze:Błagam poradzcie do kogo mam iść z Aresem bo nie mam siły.

Od pół roku walczymy z nawracającym rozwolnieniem...

Jedziemy do veta, dostaje zastrzyk jets spokoj troche i potem znowu.

Był odrobaczany 2 razy, je to samo co reszta kotów, dostawał dia dog'n'cat czasowo pomogło, ale wróciło...

Kto jest specjalista od takich spraw?

sprawdzałas go na lamblie?
http://www.vetopedia.pl/article220-1-Lamblioza.html

Tosza ostatnio tłukła lamblie u jakiegos kota
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto mar 16, 2010 14:56 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

BarbAnn pisze:
Patka_ pisze:Błagam poradzcie do kogo mam iść z Aresem bo nie mam siły.

Od pół roku walczymy z nawracającym rozwolnieniem...

Jedziemy do veta, dostaje zastrzyk jets spokoj troche i potem znowu.

Był odrobaczany 2 razy, je to samo co reszta kotów, dostawał dia dog'n'cat czasowo pomogło, ale wróciło...

Kto jest specjalista od takich spraw?

sprawdzałas go na lamblie?
http://www.vetopedia.pl/article220-1-Lamblioza.html

Tosza ostatnio tłukła lamblie u jakiegos kota

badałam im kiedyś kał ale nie wiem czy standardowe badanie zawiera test na to. do ktorego lekarza a kv z kotem sie udac coby sprawe powaznie potraktowal?
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Wto mar 16, 2010 15:00 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

Leone pisze:
niezniszczalna pisze:- Aguaja nie chce jeść

Nie za dobrze, jeśli Agłaja nie je.. ona z tym nie miała żadnych problemów.

Może najedzona była. Wczoraj wieczór przy mnie zjadła dwie miseczki mokrego. I jeszcze suchym poprawiła.
Obrazek

miszelina

Post » Wto mar 16, 2010 15:02 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

Patka_ pisze:
badałam im kiedyś kał ale nie wiem czy standardowe badanie zawiera test na to. do ktorego lekarza a kv z kotem sie udac coby sprawe powaznie potraktowal?

Sylwka ma testy
skontaktuj się z nią
viewtopic.php?f=1&t=89655&p=5740797&hilit=lamblie#p5740797
podpytaj tez Toszy jak się to sprawdza i co dalej sie robi jesli wynik jest pozytywny
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto mar 16, 2010 15:21 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

Jakbyś chciała test na lamblie to mam wolny, mogę ci dać.

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Wto mar 16, 2010 15:25 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

karaluch pisze:Jakbyś chciała test na lamblie to mam wolny, mogę ci dać.

byłoby fantastycznie, moze jakas sumke na afn przeleje?
Obrazek

Patka_

Post » Wto mar 16, 2010 15:30 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

aha, jeszcze jedno- wyciągnęłam Dymitrowi ten transporter z klatki, bo pod nim i w nim był dramat. Wszędzie woda z rozpuszczoną suchą karmą. Posprzątałam, transporter umyłam i odkaziłam. O ile mnie pamięć nie myli, to stoi w łazience.

niezniszczalna

Od: Czw lut 11, 2010 17:51

Post » Wto mar 16, 2010 15:39 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

Patka_ pisze:

Świetny pomysł :) A po test dasz radę do mnie podjechać?

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Wto mar 16, 2010 15:59 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

karaluch pisze:
Patka_ pisze:

Świetny pomysł :) A po test dasz radę do mnie podjechać?

jasne, pisze na piv
Obrazek

Patka_

Post » Wto mar 16, 2010 16:11 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

na ten moment jest szansa, że będziemy jednak w GK przez 2 najbliższe weekendy trochę w uboższym zakresie (2 człowieki z kotem, ulotkami i puszkami) ale za to przed sklepem. Jutro powinnam mieć potwierdzenie na tak (oby) na nie (blee). Co do dalszego kwestowania to trwają prace :wink:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto mar 16, 2010 16:29 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

Tweety pisze:na ten moment jest szansa, że będziemy jednak w GK przez 2 najbliższe weekendy trochę w uboższym zakresie (2 człowieki z kotem, ulotkami i puszkami) ale za to przed sklepem. Jutro powinnam mieć potwierdzenie na tak (oby) na nie (blee). Co do dalszego kwestowania to trwają prace :wink:

Kciuki trzymam!!!!
Obrazek

miszelina

Post » Wto mar 16, 2010 17:59 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

w sprawie kwestowania- w tym tygodniu nie mogę, ale za tydzień jeśli nie będę musiała jechać do domu chętnie przyjdę

niezniszczalna

Od: Czw lut 11, 2010 17:51

Post » Wto mar 16, 2010 17:59 Re: K-ów, Gasparku, żegnaj moja myszko :(( Ptyś dołączył :-((

na Kocimskiej jakoś niefajnie. Nuka i Aisza pojechały z Lutrą do Romana, Agłaja nie chce jeść od rana. Co jest znowu??

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]