Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo (filmik s. 82) & Mysz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 12, 2010 19:58 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

OKI pisze:
margaretka2002 pisze:
OKI pisze:Cwaniara :P
A kiedy były ostatnio zdjęcia Jonasza? :roll:
:ryk: :ryk: :ryk:

Hmmmm... Baterie mi wysiadly. :P

Beda, beda, tylko musi cos innego zrobic niz spanie, bo wiadomo, ze jak spi to najslodszy. :ryk: Probowalismy wyjsc w szelkach na korytarz, ale nie bardzo chcial isc, a potem nie bardzo chcial wracac. Na ciagaka szlismy. :roll:

Se akumulatorki sprawi :ryk:
Tacia też dużo sypia :lol: No i muszę im dać odpocząć od flesza :wink:

A spacery z kotem na smyczy przerabiałam :ryk:

Ma akumulatorki tylko sie jej nie chce ladowac. :oops: :oops: :oops:

Jeszcze bedzie pies z Jonasza... :ryk: :ryk: :ryk:

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Pt lut 12, 2010 19:59 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

margaretka2002 pisze:
OKI pisze:
margaretka2002 pisze:Hmmmm... Baterie mi wysiadly. :P

Beda, beda, tylko musi cos innego zrobic niz spanie, bo wiadomo, ze jak spi to najslodszy. :ryk: Probowalismy wyjsc w szelkach na korytarz, ale nie bardzo chcial isc, a potem nie bardzo chcial wracac. Na ciagaka szlismy. :roll:

Se akumulatorki sprawi :ryk:
Tacia też dużo sypia :lol: No i muszę im dać odpocząć od flesza :wink:

A spacery z kotem na smyczy przerabiałam :ryk:

Ma akumulatorki tylko sie jej nie chce ladowac. :oops: :oops: :oops:

Jeszcze bedzie pies z Jonasza... :ryk: :ryk: :ryk:

Mało, że leniwa, to jeszcze nie wie, co chce :ryk: :ryk: :ryk:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lut 12, 2010 20:26 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

mnie w BARFie dobija to przeliczanie - ile suplementu na ile miesa...

a co do wyprowadzania, to nawet bym sie nie podjela - po co z kota robic psa - przecie w kocie to wlasnie jest piekne, ze nie musi wychodzic :mrgreen:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt lut 12, 2010 20:39 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

tillibulek pisze:mnie w BARFie dobija to przeliczanie - ile suplementu na ile miesa...

a co do wyprowadzania, to nawet bym sie nie podjela - po co z kota robic psa - przecie w kocie to wlasnie jest piekne, ze nie musi wychodzic :mrgreen:

Coś w tym jest :ryk:

Dlatego z BARFem zaczęłam od gotowych suplementów, bo dużo tego przeliczania nie ma (zwłaszcza, jak podadzą w instrukcji) :lol:

OKI

Post » Pt lut 12, 2010 20:53 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

OKI pisze:
tillibulek pisze:mnie w BARFie dobija to przeliczanie - ile suplementu na ile miesa...

Dlatego z BARFem zaczęłam od gotowych suplementów, bo dużo tego przeliczania nie ma (zwłaszcza, jak podadzą w instrukcji) :lol:

Wystarczy korzystac z przepisow dagnes z chatula... 8)

Wyprowadzanie moze miec sens jesli bedzie oznaczalo oszczednosc na zwirku. :lol:

A propos - Olga, ten Porta Pine opakowanie 4 kg to ile jest mniej wiecej? Nie, zebym bank okradla, ale sie zastanawiam, co mi sie bardziej oplaca wziac jako bonus z zooplusa. :roll:

margaretka2002

Post » Pt lut 12, 2010 20:54 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

OKI pisze:

ale jak to mieszac? cale mieso musialoby byc zmielone... maszynki do mielenia nie mam... poza tym jak to by sie do miesa zwyklego przykleilo, ja daje zwykle mieso, nie mielone.... nie pojmuje tego wszystkiego :lol:

tillibulek

Post » Pt lut 12, 2010 20:57 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

margaretka2002 pisze:
OKI pisze:

Wystarczy korzystac z przepisow dagnes z chatula... 8)

To jeszcze trzeba mieć wagę, poza tym...

Wyprowadzanie moze miec sens jesli bedzie oznaczalo oszczednosc na zwirku. :lol:

margaretka2002 pisze:A propos - Olga, ten Porta Pine opakowanie 4 kg to ile jest mniej wiecej? Nie, zebym bank okradla, ale sie zastanawiam, co mi sie bardziej oplaca wziac jako bonus z zooplusa. :roll:

Mniej więcej 8l - mi on starczał mniej więcej tak, jak 10l torba CBE+, może ciut dłużej :roll:
Dużo mniej się nosi, ale różnica cenowa jak dla mnie zbyt duża

OKI

Post » Pt lut 12, 2010 20:59 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

tillibulek pisze:
OKI pisze:

ale jak to mieszac? cale mieso musialoby byc zmielone... maszynki do mielenia nie mam... poza tym jak to by sie do miesa zwyklego przykleilo, ja daje zwykle mieso, nie mielone.... nie pojmuje tego wszystkiego :lol:

Bron Boze mielone, Felini Complete na przyklad mieszasz z woda, wlewasz do miesa - powiedzmy na kg wychodzi 12,5 grama, porcjujesz i mrozisz... :roll:

Olga musisz miec wage, ale do tych podstawowych przepisow - jak mowisz, wystarczy, ze w sklepie maja... :roll:

margaretka2002

Post » Pt lut 12, 2010 21:01 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

Margaretka, ja kupuje super zwirek - drewniany - sprasowane wiorki, ktore mozna usuwac w wc, wiec jest mega wygodny, chlonny, nie roznosi sie na łapkach - nazywa sie Sosnowy Kotek - mozna go kupic na Allegro (razem z przesylką - kurierem prosto do domu - 60l, czyli 30 kg zwiru kosztuje 53 zł) - z piesem sie juz naspacerowalam - bo nasza suka ma obecnie 12 lat i wychodzi 4x dziennie (oszalec idzie)

Te przepisy, watki BARFowe to nie dla mnie - wszystko juz wczesniej czytalam (bolu glowy dostalam), ale jestem na to za gupia :roll:

Opakowanie 4 kg zwirku to niewiele - jakies 8 l - czyli taka paczuszka jak Pigwa (nie wiem czy kojarzysz) - mi takie 7-8 l starczało przy dwoch kotach na nie caly tydzien (jedna duza kuweta)

tillibulek

Post » Pt lut 12, 2010 21:06 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

margaretka2002 pisze:Bron Boze mielone, Felini Complete na przyklad mieszasz z woda, wlewasz do miesa - powiedzmy na kg wychodzi 12,5 grama, porcjujesz i mrozisz... :roll:

Olga musisz miec wage, ale do tych podstawowych przepisow - jak mowisz, wystarczy, ze w sklepie maja... :roll:

Pod warunkiem, że używasz FC, czy innych gotowych mieszanek suplementów. W innym przypadku waga raczej potrzebna, jak chcesz suplementować naturalnie.
Maszynka też się przydaje, jeśli nie używasz gotowych mieszanek, tylko mielisz kości. Nie mielisz wtedy całego mięsa, tylko kości z resztkami i do tego dosypujesz suplementy, wodę itd.

OKI

Post » Pt lut 12, 2010 21:10 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

OKI pisze:
margaretka2002 pisze:Bron Boze mielone, Felini Complete na przyklad mieszasz z woda, wlewasz do miesa - powiedzmy na kg wychodzi 12,5 grama, porcjujesz i mrozisz... :roll:

Pod warunkiem, że używasz FC, czy innych gotowych mieszanek suplementów. W innym przypadku waga raczej potrzebna, jak chcesz suplementować naturalnie.
Maszynka też się przydaje, jeśli nie używasz gotowych mieszanek, tylko mielisz kości. Nie mielisz wtedy całego mięsa, tylko kości z resztkami i do tego dosypujesz suplementy, wodę itd.

Noooooo, o takie cus to chyba mnie nie podejrzewasz. :ryk: :ryk: :ryk:

Sorki, ja przede wszystkim mam watpliwosci co do checi spozywania tych wynalazkow z miesem przez Jonasza. Zbuntowal sie juz przy oleju, a tu wez mu pododawaj alg, maczek i innych i juz widze, jak to zjada... :roll: FC ewentualnie mu mam nadzieje wejdzie, moze fortan, bo to krew, ale nie mam specjalnie zludzen... :roll:

margaretka2002

Post » Pt lut 12, 2010 21:14 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

Weź mu na początku dodaj małą szczypteńkę do jednej porcji i sprawdź :wink: Potem dodaj więcej itd.
Jak zaczniesz od wywalenia prawie kg mięcha, to raczej źle rokuje :ryk:

OKI

Post » Pt lut 12, 2010 22:27 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

OKI pisze:Weź mu na początku dodaj małą szczypteńkę do jednej porcji i sprawdź :wink: Potem dodaj więcej itd.

Sama je najwyzej zjem. :ryk: :ryk: :ryk:

Chyba w tym zooplusie to raczej Cosme wezme na probe, wprawdzie to podobno nie jest kompletna karma, ale zawsze wiecej z tym radochy niz ze zwirkiem. :lol:

margaretka2002

Post » Pt lut 12, 2010 22:29 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

margaretka2002 pisze:
OKI pisze:Weź mu na początku dodaj małą szczypteńkę do jednej porcji i sprawdź :wink: Potem dodaj więcej itd.

Sama je najwyzej zjem. :ryk: :ryk: :ryk:

No nie wiem, czy to będzie odpowiednio zbilansowane dla Twoich potrzeb :roll: :roll: :roll:

margaretka2002 pisze:Chyba w tym zooplusie to raczej Cosme wezme na probe, wprawdzie to podobno nie jest kompletna karma, ale zawsze wiecej z tym radochy niz ze zwirkiem. :lol:

Też bym brała żarcie :lol:

OKI

Post » Pt lut 12, 2010 22:39 Re: Ja chyba mam kota... Szelma, Tatoo & Mysz zakichana

ja tez - na zarcie zawsze znajdzie sie jakis chetny - jak nie jeden to drugi, a jak nie drugi to trzeci :mrgreen: a ze zwirkiem moze byc foch :wink:

tillibulek

[poprzednia][następna]