Koty z Kielc-Kleksik i Kuki FeLV+ proszą o pomoc !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 16, 2011 20:24 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Pewna Pani, która już wielu zwierzakom pomogła, zainteresowała się niezobowiązująco Śnieżkiem na FB. Ma pisać/ dzwonić na podane kontakty :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 18, 2011 13:42 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Mam kontakt z pewna osoba zainteresowaną Śnieżkiem :)
Pewnie to ta sama Pani o której pisze Szalony kot.
Potrzebne mocne kciuki dla Śnieżka :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Pt lut 18, 2011 14:14 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Kciuki dla Śnieżka :ok: :ok: :ok:

Chłopaki mieli wczoraj ciężki dzień. Przyszła pani doktor w celu odrobaczanie towarzystwa. TŻ ma oba palce wskazujące mocno bolące, bo podziurkowane (jednego nie mógł zginać, bo Presto trafił w staw), o podrapaniach nie wspominając, wszystkie 4 koty omijały Go do wieczora szerokim łukiem, a Presto dostał tabletkę "do podania w jedzeniu" :evil: Na szczęście uwielbia pastę Gimpeta i nawet nie zauważył, że wieczorem dostał porcję "z wkładką" ;)

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pt lut 18, 2011 20:22 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

TŻtowi należy się medal za odwagę, bohaterstwo i poniesione krzywdy na rzecz kociamberów :ryk:

Musimy się powoli organizować i zrobić jakąś zbiórkę na sterylki. W tym roku nie będzie talonów w ogóle :roll:
A u nas na już odliczając Radlinki jest czwórka chłopaków do ciachnięcia.
Za jedno jajko 40 zł wychodzi, a że natura złośliwa i obdarzyła jajkami parzyście to na naszą czwórkę potrzebujemy 320 zł.
Ma ktoś jakiś pomysł jak zdobyć potrzebna sumę ??

Ja na razie zrobiłam dwa bazarki to dochód pójdzie na długi bo niestety trochę tego jest :?
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Sob lut 19, 2011 18:17 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

fiona.22 pisze:Pilnie szukamy właściciela albo nowego domku dla tego psa. Bardzo miły, maluśki staruszek. Nauczony sikać na zewnątrz.
Znaleziony po wypadku, przejechany przez samochód i rozflaczony :|
Jest już pozszywany i nie ma co z nim zrobić. Pilnie jakieś dt dla tego gnojka potrzebne :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten piesek już wrócił do swojego domu. Okazało się że zaginął na Barwinku. Wysłałam zdjęcia znajomej, która skojarzyła go z plakatu o zaginięciu.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Sob lut 19, 2011 18:28 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Znalazł się domek dla Willow. Według mnie bardzo dobry. Pani kociara, okna zabezpieczone, balkonu nie ma. Zależy jej aby kotka była spokojna, nie ma wymagań co do wyglądu - zaproponowałam więc Willow.
Mieszka w Kielcach na Czarnowie. Nie jest "komputerowa", trzeba zajrzeć do niej na wizytę :ok: Namiary na Panią wyślę Fionie i Gemowi na maila :ok:

Niteczka 1

Post » Nie lut 20, 2011 11:31 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Niteczka 1 pisze:
fiona.22 pisze:Pilnie szukamy właściciela albo nowego domku dla tego psa. Bardzo miły, maluśki staruszek. Nauczony sikać na zewnątrz.
Znaleziony po wypadku, przejechany przez samochód i rozflaczony :|
Jest już pozszywany i nie ma co z nim zrobić. Pilnie jakieś dt dla tego gnojka potrzebne :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten piesek już wrócił do swojego domu. Okazało się że zaginął na Barwinku. Wysłałam zdjęcia znajomej, która skojarzyła go z plakatu o zaginięciu.

Rozmawiałam już z właścicielem. Pies mieszka w moim bloku :strach: wypiął się ze smyczy na spacerze i nawiał bo cieczki były :roll:
w każdym razie wszystko dobrze się skończyło i psiak wrócił do właścicieli :1luvu:
Na razie chodzi na antybiotyki, jeszcze nie wiadomo jak ze szwami bo rana była ogromna. Ale powinno być dobrze.

Bardzo się cieszę, że wszystko się dobrze skończyło dla tego dziadziusia :1luvu:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie lut 20, 2011 11:34 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Niteczka 1 pisze:Znalazł się domek dla Willow. Według mnie bardzo dobry. Pani kociara, okna zabezpieczone, balkonu nie ma. Zależy jej aby kotka była spokojna, nie ma wymagań co do wyglądu - zaproponowałam więc Willow.
Mieszka w Kielcach na Czarnowie. Nie jest "komputerowa", trzeba zajrzeć do niej na wizytę :ok: Namiary na Panią wyślę Fionie i Gemowi na maila :ok:

Czekam na namiary bo jeszcze nic nie mam :wink:
I oczywiście pojedziemy z Gemem do Pani w odwiedzinki :kotek:

Edit: wizyta umówiona na jutro po południu :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie lut 20, 2011 12:46 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Z drugiego domku (Paul lub Pingu) nic nie będzie. Jakaś dziwna opiekunka odebrała i odradziłam jej adopcje kota :kotek:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie lut 20, 2011 12:49 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Mam też zapytanie o Pigo ale nie wiem czy nie będzie za duży. Pani pisała o ok 3 mies kocurku.
Ale zobaczymy co z tego wyjdzie :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie lut 20, 2011 13:09 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Ta ostatnia ankieta spod Leżajska będzie dotyczyć Gratiska albo Paula. Domek nie chce za bardzo rozdzielać go z Pingu, więc chyba Gratis ma większe szanse zamieszkać w podkarpackim :ok:

Wizyta dla Presto wypadła bardzo dobrze. Dziękujemy Uschi i tanicie:1luvu: Pan po namyśle chce zamienić siatkę na stopery do ram okiennych. Co Wy na to?

Niteczka 1

Post » Nie lut 20, 2011 13:37 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Myślę, że ograniczniki tez mogą być.
Ale ostatnie słowo ma dt czyli Alyaa :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Nie lut 20, 2011 14:21 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

W sumie obaj bracia wykazują małe zainteresowanie otwartym oknem. To rezydenci nie wyrabiają na zakrętach, jak tylko poczują świeże powietrze. Wczoraj Presto po raz pierwszy podszedł do otwartego okna, ale jak tylko poczuł mroźne powietrze to stracił zainteresowanie. Tylko, że w lato może Go bardziej ciągnąć...
Byłabym jednak za zasiatkowaniem. Tym bardziej, że Pan ma balkon i mogliby obaj tam bezpiecznie przesiadywać latem ;) (rozmarzyłam się, bo mnie marzy mi się mieszkanie z dużym balkonem...). Jakoś wydaje mi się to bezpieczniejszym rozwiązaniem.

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie lut 20, 2011 15:57 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Alyaa ja zrozumiałam że on nie chce siatki na balkon, tylko stopery. Na balkonie ma kratę ale prześwity dość duże. Daj mi znać na maila albo pw czy chcesz oddać mu Presto na takich warunkach jakie mamy.

Edit: Pan zwątpił że wydamy Presto i już znalazł innego czarnuszka.

Niteczka 1

Post » Wto lut 22, 2011 11:57 Re: Koty z Kielc. Sytuacja awaryjna pilnie Dt i DS str 62

Słuchajcie my mamy zadecydować czy Paul czy Gratis ma iść do domku niedaleko Leżajska. Mają dość charakterną 7 letnią kotkę, która do domu przyszła jako 2, musiała więc dostosować się do rezydenta. Teraz już chyba ok 2 lata jest sama na włościach :D

Bardzo ciężko znaleźć kogoś na wizytę :(

Niteczka 1

[poprzednia][następna]