TYTEKwiecznygilarz - nasze smutaskowo -dzięki że jesteście.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 27, 2009 8:57

wie, Nerisku że byś nie uśpiła bo też masz maluchy.....

zdania są jak zawsze podzielone ....ale jak poczytacie na dogo to zobaczycie że tam po prostu jest nagonka i zabawa w Boga ....wybierz chłopczyka nie dziewczynkę to ładniejsze a może to.....któremu pozwolimy żyć a któremu nie

tego co się dzieje po schroniskach nie zmienimy tym sposobem ,bo zawsze się znajdzie jakaś....

najważniejsze nie dopuścić do ponownych narodzin .

a u nas bz. tż . chciał jajka ucieszyłam się bardzo ale nic z tego nie może przełknąć,pozostajemy przy kaszy mannej z odrobinką masełka i żółtkiem.

KIsiel też pijemy.

na obiad kupie gicz cielęcą i ugotuje na tym kleik.

oczywiście z manną.

siły coraz mniej.

na siusiu już nie wstajemy :cry:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon kwi 27, 2009 9:39

No to ja z rana przesyłam bardzo dużo ciepłych myśli.
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Pon kwi 27, 2009 10:17

zunia pisze:No to ja z rana przesyłam bardzo dużo ciepłych myśli.

Ja też - i uśmiechy dla Was, Kochani:
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pon kwi 27, 2009 11:04

Może spróbuj odżywkę Propagen. Jest w postaci proszku, który można rozpuszczać w wodzie, mleku, jogurcie, ale też w kaszce mannej, budyniu czy kisielu. Występuje w smaku waniliowym, truskawkowym i kakaowym. Mi to dowalali niemal do wszystkiego. Dwie łyżki kaszki z taka wkładką będą bardziej wartościowe niż 5 łyżek samej kaszy.

Aśka69

Od: Pon sty 05, 2009 1:20

Post » Pon kwi 27, 2009 11:34

Dorciu, wszystkiego dobrego!
I dużo zdrowia! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon kwi 27, 2009 12:26

Aśka69 pisze:Może spróbuj odżywkę Propagen. Jest w postaci proszku, który można rozpuszczać w wodzie, mleku, jogurcie, ale też w kaszce mannej, budyniu czy kisielu. Występuje w smaku waniliowym, truskawkowym i kakaowym. Mi to dowalali niemal do wszystkiego. Dwie łyżki kaszki z taka wkładką będą bardziej wartościowe niż 5 łyżek samej kaszy.

a nie Portagen czasem?(pytam z ciekawości). .http://www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=1760 Propagen to lek na alergię-przeciwhistaminowy...(tyle sobie wygooglałam)
O Portagenie pisze juz jakis czas-mój Tatus otrzymywał to w chorobie -tylko wtedy to było sprowadzane z z zagranicy a teraz jest w aptece.....Mysle,ze to chodzi o Portagen-dodawany do mleka,jogurtu ,zupy....stosowany w alergiach pokarmowych itd(niewkluczone ,że na receptę)..
Ostatnio edytowano Pon kwi 27, 2009 12:37 przez Serniczek, łącznie edytowano 2 razy
Serniczek

Post » Pon kwi 27, 2009 12:34

W przypadku chorych onkologicznie trzeba uważać z każdym lekiem - trzeba wszystkie leki konsultować z lekarzem prowadzącym. Właściwie nic nie wolno oprócz tego, co zalecone, zwykłym jedzeniem, sokami z warzyw i antyoksydantami.

Motodrama

Od: Sob wrz 29, 2007 13:21

Post » Pon kwi 27, 2009 12:36

mój Tata miał raka mózgu.... :( nie jadł,karmiony był sondą....)
Serniczek

Post » Pon kwi 27, 2009 12:41

Serniczku - oczywiście Portagen. Natomiast chemia + chemia, nie wiadomo kiedy i co może pomóc, a co w danym momencie zaszkodzi. Wiem, że to jest takie białe cóś, też miałam z tym do czynienia, tylko nie pamiętam teraz przy jakiej okazji.

Motodrama

Post » Pon kwi 27, 2009 13:22

Portagen oraz inne odzywki stosują w hospicjach..... poza tym jest na recepte więc lekarz musi zalecić-(ale tez musi o tym pomysleć...)czasem sugestia pacjenta lub opiekuna jest cenna.....
Portagen zalecił mojemu Tacie neurochirurg ,dlatego,ze o tej odzywce wiedział.(to było w czasach słusznie minionych...więc się sprowadzało)
Moze Dorcia zechce zapytać lekarza i może Jej sie to moje doświadczenie przyda.... :?
Serniczek

Post » Pon kwi 27, 2009 14:04

Serniczek pisze:Portagen jest na recepte więc lekarz musi zalecić

Sugestia słuszna, Dorcia i tak jest daleka od samowolki. Ja tylko tak - żeby przedstawić ogólną zasadę i na wypadek, gdyby jej Protagen w apteczce zalegał.

Motodrama

Post » Pon kwi 27, 2009 14:10

moja dr. powiedziała że z tym co on bierze ,a rozchodzi się o sterydy nie wiele preparatów można łączyć....

pytać będę.

rozmawiałam teraz z hospicium ,niestety nie mogą jeszcze przejąć opieki ,dopiero po całkowitym zakończeniu leczenia

powiedziała mi na czym to polega ,wytłumaczyła że całkowity ciężar i tak spoczywa na mnie ..oni do 3 razy na tydzień odwiedzają chorego.
oczywiście proponowała umieszczenie w całodobowym hospicjum ,podziękowałam ,dokąd dam rade nigdy tego nie zrobię i mam taką nadzieje że nigdy nie będę musiała :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

no wyć się chce w głos...

nic nie pomaga.
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon kwi 27, 2009 14:16

dorcia44 pisze:podziękowałam ,dokąd dam rade nigdy tego nie zrobię i mam taką nadzieje że nigdy nie będę musiała :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
no wyć się chce w głos...
nic nie pomaga.

Dorciu, przecież jeszcze czekasz na lepsze dni - na to że ta chemia jednak zadziała.

Motodrama

Post » Pon kwi 27, 2009 14:20

Dorciu kochana...
my już po Londynie, przekaż Grzegorzowi, że mamy duzo fotek do oglądania, jak chciał... i karteczkę mamy, i coś dla Ciebie, wyjątkowo nie dla męża ;)

trzymajcie się, gdyby coś było trzeba to mów natychmiast
nasze Obrazek potwory ;) + Fela i Frania na DS

pilne! Jajek i Dodek szukają dobrego Domu :)

xandra

Od: Nie paź 31, 2004 21:31

Post » Pon kwi 27, 2009 15:06

Moja babcia bardzo długo jadła tylko kleik ryżowy, mama miksowała go z brązowego ryżu (więcej witamin) i piersi z kurczaka, ale musiał być wtedy wodnisty...

Dorciu, tak zapytam, a kroplówki?

lila_star

Od: Nie mar 25, 2007 15:23

[poprzednia][następna]