W Śnieżynkowie. Część I.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 05, 2009 20:17

Iruś, śnieżynka z mojego podpisu nie żyje.
Jeszcze przedwczoraj pełen życia, piękny kocurek, dziś umarł na mym ręku, mrucząc.

Dzięki Amyszce zostanie na moim banerku symbolem kociąt szukających domu, którego on sam nie doczekał.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Śro sie 05, 2009 20:21

:? współczuję :?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro sie 05, 2009 20:27

Biedna śnieżynka. Współczuję. [']

Mrata

Od: Pt cze 06, 2008 17:50

Post » Sob sie 08, 2009 14:40

Bodajże wczoraj przypadkiem na jednym z popularnych portali społecznościowych, znalazłam profil, gdzie ludzie wstawiają fotki swoich kotów. Przeważnie są to bardzo zadbane i kochane kociarstwa, ale ostatnia fotka, która przedstawia białego persa, lekko mnie zszokowała. Na focie persiak wygląda jakby był dopiero co znaleziony, futro dawno nie widziało szczotki, a oczka takie smutne i....brudne :( pani "właścicielka" na zarzuty niektórych osób, wpisywane w komentarzach, napisała, że kicia jest zdrowa, ale jest strasznym leniuszkiem i dlatego ma takie brudne oczka 8O

no ręce opadają :evil: :!:

szylkrecia

Od: Nie sie 02, 2009 11:06

Post » Sob sie 08, 2009 14:44

kotika pisze:Iruś, śnieżynka z mojego podpisu nie żyje.
Jeszcze przedwczoraj pełen życia, piękny kocurek, dziś umarł na mym ręku, mrucząc.

Dzięki Amyszce zostanie na moim banerku symbolem kociąt szukających domu, którego on sam nie doczekał.

kotika co sie stało?
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Nie wrz 20, 2009 15:48 Re: W Śnieżynkowie.Adopcje. str.1 Białe klejnociki. Iruś [*]

bardzo pilnie szukamy tymczasu albo tymczasowego tymczasu dla białej głuchej kotki;
kotka złapana została wczoraj na sterylkę aborcyjną, w szpitalu będzie do środy;
trzeba się zorientować czy kotka nadaje się do adopcji, tzn czy da się ją oswoić; wcześniej tzn przed złapaniem byłam pewna, że kotka jest totalnie dzika, ale w trakcie łapanki i potem w klatce łapce zachowywała się bardzo spokojnie - więc jest jednak duża szansa na to, że się da zsocjalizować; nie wiem, być może nieufność wynika właśnie z głuchoty, co w warunkach domowych można bardzo szybko przezwyciężyć; gdyby znalazł się TDT, to pewni potem coś dałoby się wymyślić, tym bardziej, że być może (muszę jeszcze dostać potwierdzenie od gishy), DS dla kotki już czeka - z tym, że kotki pół dzikawej do domu stałego niedoświadczonego (nieforumowego) wolałabym nie oddawać;
wątki kotki:
viewtopic.php?f=1&t=100358
viewtopic.php?f=13&t=100037&start=30
0.40 24.12.2010 Justynko [*] Śpij Spokojnie Nasze Słoneczko Kochane

Obrazek

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pon wrz 21, 2009 19:10 Re: W Śnieżynkowie.Adopcje. str.1 Białe klejnociki. Iruś [*]

Katowice - schronisko... pp i maleństwo białe:
Mała1 pisze:no to przedstawiam nowe koty

co gorsza do schroniska trafił dzis niedawno pers, przy mnie przyniosła go babka z K-c mówiac ze znalazła go trzy dni temu w Czeladzi, i ze nie moze zatrzymać.
Pani zalatywała alkoholem :roll:
Persiczka, nie jest młoda, ma zółte zęby, jest dosc wyluzowana, zjadła z apetytem.
To raczej drobny kot
Moze ktos szuka :?
Kicia jest w wywirconowanej klatce, jutro bedzie szczepiona

Obrazek

Obrazek Obrazek

a to calusienki biały chłopaczek, dzis szczepiony

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro wrz 23, 2009 13:01 Re: W Śnieżynkowie.Adopcje. str.1 Białe klejnociki. Iruś [*]

MOze ten bialas jest dla mnie? :| szukam i szukam... jedne koteczki chca oddac razem... tu za daleko, tam kot ma podworko na tymczasie... a ja czekam na biale futerko do obglaskania

edyta.jot

Od: Czw sie 27, 2009 10:38

Post » Śro wrz 23, 2009 14:33 Re: W Śnieżynkowie.Adopcje. str.1 Białe klejnociki. Iruś [*]

edyta.jot pisze:MOze ten bialas jest dla mnie? :| szukam i szukam... jedne koteczki chca oddac razem... tu za daleko, tam kot ma podworko na tymczasie... a ja czekam na biale futerko do obglaskania

Udaj się do schronu i wyciągnij go. Ja bym tak zrobił, bo kocio jest cudny.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Śro wrz 23, 2009 19:27 Re: W Śnieżynkowie.Adopcje. str.1 Białe klejnociki. Iruś [*]

Eźcie go ze schronu :( Taki cudak znajdzie dom natychmiast.
Gdyby to nie było 600km :(
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw wrz 24, 2009 15:20 Re: W Śnieżynkowie.Adopcje. str.1 Białe klejnociki. Iruś [*]

ponownie (poprzednio przez bianmilę) zgłaszam do adopcji kota Bianco
viewtopic.php?f=1&t=97622
był w nowym domu ale tylko przez tydzień, okaząło się, że bije kotkę, która juz tam mieszka. Bianco jest w Gdyni
u mojej Mamy, tam dwie kotki dorosłe, które sie go nie boją więc on niczego nie próbuje, ale po analizie zachowań Biancota
to jednak dom tylko dla niego, bez innych zwierzaków...
pomóżcie :)

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Pon wrz 28, 2009 14:39 Re: W Śnieżynkowie.Adopcje. str.1 Białe klejnociki. Iruś [*]

chcialabym zabrac tego bialego malucha ze schronu, ale nie wiem czy on tam jeszcze jest a nie moge wysłac wiadomosci prywatnej do halbiny. Prosze o jakas informacje na ten temat... :)

edyta.jot

Od: Czw sie 27, 2009 10:38

Post » Pon wrz 28, 2009 14:47 Re: W Śnieżynkowie.Adopcje. str.1 Białe klejnociki. Iruś [*]

edyta.jot pisze:chcialabym zabrac tego bialego malucha ze schronu, ale nie wiem czy on tam jeszcze jest a nie moge wysłac wiadomosci prywatnej do halbiny. Prosze o jakas informacje na ten temat... :)

Tu masz wątek katowickich schroniskowców:
viewtopic.php?p=4624316#4624316
Zapytaj w wątku albo Napisz do Małej1, Tangerine1, betysolo albo Lidki czy kotek jest jeszcze w schronie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Czw paź 08, 2009 14:21 Re: W Śnieżynkowie.Adopcje. str.1 Białe klejnociki. Iruś [*]

Kochani może ktoś będzie mógł pomóc tej białej kici :cry:

viewtopic.php?t=74795&start=0

Kinya pisze:Wklejam tutaj dramatyczny apel w sprawie Kici, która już tak wiele wycierpiała.... Nie może trafić w tym stanie do schronu :placz:
Kicia ma swój wątek na Dogomanii, link dla zainteresowanych: http://www.dogomania.pl/forum/f1206/bla ... ku-148282/

"Szukam na gwałt DT dla schroniskowej koteczki, która w poniedziałek została przywieziona z interwencji do dłużyny z poszarpaną łapką............wczoraj trafiła na stół operacyjny....niestety trzeba było amputować jej tą łapinkę
dzisiaj kicia czuje się nad wyraz dobrze, ma apetyt i bezustannie się łasi......niestety jeszcze nie rozumie, że została kaleką

ŚNIEŻKA jest bardzo przytulaśna i młodziutka, ma ok roku

błagam o pomoc......ona za kilka dni wraca do schroniska....

DŁUZYNA GÓRNA, NIEDALEKO ZGORZELCA"

Przed operacją:
Obrazek

Obrazek

Kinya pisze:A tutaj już po operacji:
Obrazek

Kicia jest cudownie miziasta, kocha ludzi. Kto da jej dt?

:(
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

[poprzednia][następna]